Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Nálam sima marathon fut évek óta leginkább Budapest teleszemetelt útjain. Ebben egyel vékonyabb elvileg a defektvédő réteg, mint a plus verzióban. Ha jók az emlékeim 1db defektem volt eddig, az is egy elég apró, de hegyes üvegszilánk okán.

Nehéz mint a dög :D pláne cx gumi után, ez kigyorsításkor érződik rendesen, de cserébe lefagyott kézzel nem kell gumit javítani az út szélén :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az én feleségem bringáján is Schwalbe Marathon Plus Tour van 40-es méretben 

nem tudom hogy 28mm-ben milyen, de amúgy még ezzel az enyhén terepes mintával is meglepően jól gurul aszfalton, szóval a simával tuti nem lesz gond, kopni nem nagyon kopik, defekt az elmúlt 4 év alatt nem volt

érdekes, hogy a 900 grammos súlya nem nagyon érződik menet közben

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Hellósztok!

Gumivásárlásra adnám a fejemet, ezért is kérnék tőletek egy kis segítséget.

Jelenleg egy Conti Super Sport Plus-t (28-622) használok lassan 2 éve a mostani szettet, előtte is ilyenem volt jó 3 évig, városban rohangálós egysebihez. Sajnos a mostani szettel már nem vagyok teljesen megelégedve, így most lecserélném, és az alábbiak jönnének szóba:

- Schwalbe Marathon Plus (28-622),

-  Conti Grand Prix 4 season (25-622),

- Conti GatorSkin Hardshell (28-622).

Szívem szerint a Schwalbe-ra tenném a voksomat (kicsit félek a mintázattól, eddig kivétel nélkül slick gumijaim voltak), de most elég jókat olvastam a 2 contiról is. A cél a "defektmentes" (vagy legalább is a minél kevesebb defekt elérése) közlekedés lenne. Akinek lenne tapasztalata a fennt említett gumikkal ebben a szélességben (25/28-622) az ossza már meg velem legyen olyan szíves. ha esetleg még tudtok bármi más külsőt ami szóba jöhet azt is szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm!

Feleségem Gepida trekkingjén van Schwalbe Marathon Plus Tour, egy defektje volt 5 év alatt, de az is belülről az elcsúszó felniszalag miatt még az elején. Nehéz mint a dög, de golyóálló. Mostanra kezdenek látszani rajta az öregedés jelei. Szerintem nincs jobb a piacon erre a célra. A Contik defektállósága nálam leszerepelt (igaz, én 559-es monti méretben használom).

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Hellósztok!

Gumivásárlásra adnám a fejemet, ezért is kérnék tőletek egy kis segítséget.

Jelenleg egy Conti Super Sport Plus-t (28-622) használok lassan 2 éve a mostani szettet, előtte is ilyenem volt jó 3 évig, városban rohangálós egysebihez. Sajnos a mostani szettel már nem vagyok teljesen megelégedve, így most lecserélném, és az alábbiak jönnének szóba:

- Schwalbe Marathon Plus (28-622),

-  Conti Grand Prix 4 season (25-622),

- Conti GatorSkin Hardshell (28-622).

Szívem szerint a Schwalbe-ra tenném a voksomat (kicsit félek a mintázattól, eddig kivétel nélkül slick gumijaim voltak), de most elég jókat olvastam a 2 contiról is. A cél a "defektmentes" (vagy legalább is a minél kevesebb defekt elérése) közlekedés lenne. Akinek lenne tapasztalata a fennt említett gumikkal ebben a szélességben (25/28-622) az ossza már meg velem legyen olyan szíves. ha esetleg még tudtok bármi más külsőt ami szóba jöhet azt is szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Egy ilyen cross biconal en lehet inkabb vmi 35os slicket keresnek... Kojak pl. De legalabb 28asat. Mostanaban outiknal a 25 a sztenderd, de 28asok fele tendalnak.

panelfarmer

panelfarmer

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

18 belül 25 kívül? Még 23 as is jó arra.

Ld hed ardennes plus

Köszi a tippet, végül egy 25-öst vállaltam be, az is nagy előrelépés lesz nekem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
18 belül 25 kívül? Még 23 as is jó arra.

Ld hed ardennes plus
  • panelfarmer kedveli ezt

panelfarmer

panelfarmer

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

http://www.sheldonbr...ire-sizing.html
Width Considerations

A felni szélessége belül felirat szerint 18, tehát a táblázat szerint mehet rá akár a 28-as gumi is. Köszi a segítséget!

panelfarmer módosította - 2016. szeptember 12. - 09:37

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Egy KTM Life Sprint biciklit használok elsősorban országúton, ami gyárilag 37-622 méretű gumival van szerelve, a felni szélessége pedig ~25 mm. Tudok erre keskenyebb gumit felrakni, vagy a gyári méretnél kellene maradni?

http://www.sheldonbr...ire-sizing.html
Width Considerations

• panelfarmer kedveli ezt

panelfarmer

panelfarmer

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Egy KTM Life Sprint biciklit használok elsősorban országúton, ami gyárilag 37-622 méretű gumival van szerelve, a felni szélessége pedig ~25 mm. Tudok erre keskenyebb gumit felrakni, vagy a gyári méretnél kellene maradni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.208 hozzászólás

Tud valaki ajánlani modern amber/tan/brown wall külsőt, ami max. 2,0-2,1-es szélességű és 26-os? (52-559). Nem hiszek az eBay-es 20 éve dobozban tartott Panaracer-ekben, valami most is gyártásban lévő érdekelne, mint Pl. a Halo Twin Rail, csak az egy kicsit vastag lehet az én vázamba mert a mostani Ritchey Shield 2.1 is éppen hogy nem ér hozzá.

http://bolha.testbik...php?clid=260001

kicsit talán szélesebb, mint amit írtál, de hátha...

• Sandman kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Continentaleknak elmentek otthonrol? A mountain king ii guminal tenyleg 3.5 bar a min nyomas? Mostanaban a 35os cx gumit fujtam ennyire aszfalton... Terepen 2.5.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

és nagy előny, hogy nem amber-tan-brown-skin-beige oldalfalúak, mert a gumi-külső színe fekete!

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Tud valaki ajánlani modern amber/tan/brown wall külsőt, ami max. 2,0-2,1-es szélességű és 26-os? (52-559). Nem hiszek az eBay-es 20 éve dobozban tartott Panaracer-ekben, valami most is gyártásban lévő érdekelne, mint Pl. a Halo Twin Rail, csak az egy kicsit vastag lehet az én vázamba mert a mostani Ritchey Shield 2.1 is éppen hogy nem ér hozzá.

Bitte:

http://www.bike-disc...30693/wg_id-241

http://www.bike-disc...27093/wg_id-241

http://www.bike-disc...29639/wg_id-241

Ezek már elférnek.

• Vejne kedveli ezt

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Asszem a Maxxis DTH lesz a megoldás...

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Köszönöm! Hajlamos vagyok túl keményre fújni a kereket, de mostanában tényleg puhábbal próbálkoztam (a mászóképességet akarom javítani meredek felmeneteknél). Úgy látszik, túllőttem a célon. Egyébként 3,5 bar volt a 82 kilómhoz. Ez hangzásra nem tűnik nagyon kevésnek, de tény hogy kanyarban az oldalstabilitása sem tetszett, csak azt hittem, hogy ennek biztos így kell lennie. (2,2-es külső nem túl széles felnin, eléggé ballonos hatású). Mennyit rakjak bele? 3,9-et? Sziklás, gyökeres hegyi terepen + dózerúton használom.

Én is jártam így. Egész egyszerűen elkopott a guminak a felnivel érintkező része és folyamatosan elfordult a külső, majd kiszakadt a szelep. A futófelület még nem indokolta a külső cseréjét, de semmilyen házi praktika (hintőpor pl.) nem segített, így cseréltem a külsőt.

2 - 2,5 bar között volt/van a nyomás mindig.

• farkas68 kedveli ezt

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Szerintem is valami B-s Conti lesz az, az nekem is csinált ilyet. De ott jóval kisebb volt a nyomás és nagyobb nyomás ott is segített. Átadtam a 100 kilós havernak, aki nagyobb nyomáson használta, ott már neki sem mozdult meg.

elvileg nincs már B-s conti. meg már így is majdnem országúti nyomáson használja.

• farkas68 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás

Szerintem is valami B-s Conti lesz az, az nekem is csinált ilyet. De ott jóval kisebb volt a nyomás és nagyobb nyomás ott is segített. Átadtam a 100 kilós havernak, aki nagyobb nyomáson használta, ott már neki sem mozdult meg.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Tubeless megoldaná, ott a szelep fix, ha elforog a külső elvileg nem túl nagy baj esetleges böfögésen kívűl, de még mindig jobb mint egy hirtelen defekt. Sokat szoktál farolni/satuzni? Lehet hogy technika javításával is csökken a hiba rendszeressége.

• farkas68 kedveli ezt