Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Latex belsőt csak én ne találok nagyon? Ebike-on meg probike-ban van egyféle, és ennyi. 26-os kerék. Itteni leírások alapján érdemes lenne kipróbálnom, tubeless úgyse lesz egy ideig még.

a probike oldalán kettő félét látok, plusz a decathlonban van még ez:

http://www.decathlon...id_5618329.html

• bardocz kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Latex belsőt csak én ne találok nagyon? Ebike-on meg probike-ban van egyféle, és ennyi. 26-os kerék. Itteni leírások alapján érdemes lenne kipróbálnom, tubeless úgyse lesz egy ideig még.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

amugy en is tervezem majd ujra kiprobalni, ha nem lesz tubeless lehetosegem. erdekes amugy, hogy mashogy viselkedik nagy nyomasu vekony kerekben, es mashogy szelesnel.

http://www.bicyclero...tex-butyl-tubes

http://www.bicyclero...beless-clincher

ps: de lehet egyaltalan 29er latexet venni? en nem talaltam... egyedul a challenge csinal 38ig jo 622est, a michelin meg 559est. ez utobbit nem is ertem, meg a 80as evekben legyartottak 100 evre valot?

arn módosította - 2016. augusztus 30. - 13:56

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

26-os belső 29-es kerékre, értem. hát.... :) :) :) mindenesetre a lényeg, hogy nem bajod, esés, ilyesmi.

mivel kapni nem lehetett mast, ki kellet probalni :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

igen, monti volt... miutan majdnem megsuketultem, es szetcseszte a felnit, azota nem hasznaltam. pedig menni jo volt vele...

akkoriban volt divat a 26os michelint 29erbe tulfujni :) ez mar tul sok volt neki.

26-os belső 29-es kerékre, értem. hát.... :) :) :) mindenesetre a lényeg, hogy nem bajod, esés, ilyesmi.

Kisherceg módosította - 2016. augusztus 30. - 12:40

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn, ez a felrobbant belső országútin volt? csak mert montin nekem sosem volt gondom a ragasztott latex belsővel.

igen, monti volt... miutan majdnem megsuketultem, es szetcseszte a felnit, azota nem hasznaltam. pedig menni jo volt vele...

akkoriban volt divat a 26os michelint 29erbe tulfujni :) ez mar tul sok volt neki.

arn módosította - 2016. augusztus 30. - 12:13

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Találtam egy oldalt, levélként jött e talán hasznos lehet másnak is, ahol gumi méretek vannak részletezve. 

""Belső gumi méretek, és tömlő kompatibilitás" 

megváltás lesz számodra, mert 3 perc alatt megoldja minden gondodat."

http://wg.bikepro.hu...b67k6696ff6ba5k

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Reszben az en hibam, mert nem kellett volna ragasztani - felfujas kozben felrobbant, megroggyant a felni fala, leugrott a kulso. De menet kozben "spontan" is elfordulhat, de gyanitom jellemzobb ez nagynyomasu outiknal.

arn, ez a felrobbant belső országútin volt? csak mert montin nekem sosem volt gondom a ragasztott latex belsővel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hogyan robbant fel a latex belsőd? Csak azért érdekel, mert én is azt használok.

Reszben az en hibam, mert nem kellett volna ragasztani - felfujas kozben felrobbant, megroggyant a felni fala, leugrott a kulso. De menet kozben "spontan" is elfordulhat, de gyanitom jellemzobb ez nagynyomasu outiknal.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

4 bar? :o  Szerintem próbáld ki az alacsony nyomást  :)  Nem tudom mit minek tekersz ki, szelepmagot? Külsőcseréhez nem kell teljesen leengedni. Nekem is van szingós ami eltömődött a löttytől de fogóval meg lehet mozgatni anélkül hogy ki kelljen tekerni az egészet.

1,5"-os slick gumi, ez jó így ennyire felfújva. Terepgumi 2-2,5 talán, nem tudom mennyire pontos a pumpa. Én inkább kitekerem, béna vagyok, jobb így nekem.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Amikor kitekerem a szelepből a tűt, és eltűnik belőle 4 bar egy pillanat alatt, akkor szerintem jönne a lötty is.

4 bar? :o  Szerintem próbáld ki az alacsony nyomást  :)  Nem tudom mit minek tekersz ki, szelepmagot? Külsőcseréhez nem kell teljesen leengedni. Nekem is van szingós ami eltömödőtt a löttytől de fogóval meg lehet mozgatni anélkül hogy ki kelljen tekerni az egészet.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás

A kojak jo... Bar eleg kemenyre kell fujni, es muanyagos erzesre (alacsonyabb nyomason sokat lassul). De tartos, jol gurul es brutal mod tapad :)

En nem tennek latexba lottyot... Ha beleszarad, dobhatod ki, vagy lesz egy folyamatosan novekedo sulyu belsod az utantoltesekkel. Latex vagy tubeless. A latex menettulajdonsagait nagyon szerettem, viszont amiota felrobbant, messzitol kerulom.

Hogyan robbant fel a latex belsőd? Csak azért érdekel, mert én is azt használok.

"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Monti, így hamarabb leenged, nyerek 1 percet :D Meg auto szelep, nem presta.

Szerintem a szmötyi szempontjából mindegy, milyen szelep, ha belejut, eltömíti, mert számára csak egy lyuk a belsőn B)

RelakS módosította - 2016. augusztus 26. - 14:56

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Monti, így hamarabb leenged, nyerek 1 percet :D Meg auto szelep, nem presta.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Amikor kitekerem a szelepből a tűt, és eltűnik belőle 4 bar egy pillanat alatt, akkor szerintem jönne a lötty is.

1: Nekem szimpla felfújáskor is jön ki lötty, emiatt már fogóval kell kitekerni a prestát

2: minek tekered ki a tűt? Vagy ha meg ez a hepped, akkor először lassan ereszd lejjebb a nyomást, utána kitekerheted a tűt, és leereszt a gumi. Mondjuk én bennehagynám, már ha montid van, úgy is szét tudtam szedni a kereket. Ha országúti, akkor passz, ahhoz nem értek :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Azt hittem tubeless-t használsz, ha belsőbe töltöd a löttyöt az hogy jön ki külsőcserénél? A löttyöt nem a belső és a külső közé kell nyomni :D

bardocz módosította - 2016. augusztus 26. - 12:52

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Azt hittem tubeless-t használsz, ha belsőbe töltöd a löttyöt az hogy jön ki külsőcserénél? A löttyöt nem a belső és a külső közé kell nyomni :D

Szerintem arra gondolt, hogy ha leereszti a belsőt, kijön belőle a szmötyi :)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Defekt elleni löttyöt még nem tudnék használni, mert hétvégente mindig gumicsere van terepgumira, és kijönne amit beletöltök.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem latex van most nekem benne, hanem a sima, legolcsóbb :)  Ha megoldanám a második biciklit, akkor terepre első frissítés lenne a tubeless, városiba meg nem tudom, lehet nem érné meg.

Ha már tubeless, ugye azt elég kis nyomáson lehet használni. Hétvégén volt egy emelkedő, ahol elkapart a hátsó kerekem, gondoltam engedek belőle, elvileg 2 bar fölé volt fújva előtte a 2,1-es gumi (CST crusader talán). Utána viszont a gördülési ellenállás nagyon nagy lett, meg fura volt. Miben más a tubeless alacsony nyomáson?

A latexet a masik kolleganak irtam :) a gordulesi ellenallas kisebb azonos nyomasnal tubelessnel - de monti eseteben inkabb terepen jelent elonyt. vannak nagyon jo cikkek a temaban, keress ra, mert nehany dolog epp forditva mukodik, mint sokan gondolnak (pl szelesebb guminak kisebb a gordulesi ellenallasa).

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Nem latex van most nekem benne, hanem a sima, legolcsóbb :)  Ha megoldanám a második biciklit, akkor terepre első frissítés lenne a tubeless, városiba meg nem tudom, lehet nem érné meg.

Ha már tubeless, ugye azt elég kis nyomáson lehet használni. Hétvégén volt egy emelkedő, ahol elkapart a hátsó kerekem, gondoltam engedek belőle, elvileg 2 bar fölé volt fújva előtte a 2,1-es gumi (CST crusader talán). Utána viszont a gördülési ellenállás nagyon nagy lett, meg fura volt. Miben más a tubeless alacsony nyomáson?