Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Erre csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulni normálisan kanyarodni.

itt nem azon volt a hangsúly hogy nyúgdíjasan bevegyem a kanyart...de azon sem hogy elnyaljak

vicsorka

vicsorka

vendég

• fórumtag
  • 92 posts

Nekem van egy continental contactom (és még nem is security kivitel). 5000 km alatt egy defektet kaptam vele, azt is oldalról. És minden nap üvegtengreken megyek keresztül.

én is contactot használok, tök átlagos belsõvel, és nem volt defektem vele (rubena v50-el kicsit más volt a helyzet...)

nagy mákom volt vele, vmi nem elsõ osztályú szállítmány volt, asszem talán a fényvisszaverõcsík nem volt tökéletes, így 1200-1300 ft-ba fájt, mondjuk az ilyen szállítmányok nem tudom mennyire jellemzõek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Erre csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulni normálisan kanyarodni.

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

fire xc pro rl hallottam már jókat, csakhát kicsit nehéz

hát igen:D
ma akkorát pereceltem mint állat...sár, enyhe jobbos után egyenes aszfaltjárda végén kb 5 m hosszú híd egy patakon keresztûl, majd derékszögû jobbos drótkerítéssel...
ezt az uccsó kanyart mindig úgy veszem hogy a hídon át nyélen, majd a kanyar elött egy kis fék majd a kanyarban egy jó nagy hátsó ami (majdnem satu) és becsúszok a kanyarba. hát ma jól megszívtam a kanyarba voltak valami falevelek (ami nem lenne baj) csak elötte sárba mentem és még nem tisztult ki a gumi. hát csúfosan bevágódtam a dórkerítés alá:( de nemvolt gáz kb 4-en láttak ahogy szerencsétlenkedem ki a bringát a kerítés alól...
de amúgy nemrossz gummer a fire xc csak a 2.1széleset kell megvenni az 1.8-ost nemérdemes

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

fire xc pro rl hallottam már jókat, csakhát kicsit nehéz...

Nekem hátul sokszor a 2.1-es fireXC van fönn, kevláros, és 590g-ot mértem. Meg vagyok vele elégedve, bár a sárdagasztást valószínû nem szereti.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A kevláros IRC-k is jó súlyban vannak, a Serac és Myhthos mintázatban is jó. Áruk 3500 körül van, ha lehet kapni...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu, ez nem arra való
ez esemény utáni cucc :)

Aha, szóval nem kondom hanem postirnor.. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
höri, értem.

medusa van sárba, most vettem, még meleg:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nincsenek rossz súlyban, de nem is az a gond velük. Hanem hogy Maxxis. Egyik sem túl CC-s gumma, köveken elpörög, nekem Larsen TT volt hátul, de elég retek volt, ha nem száraz földúton mész, kidobja a farát, elöl meg ne is beszéljünk róla. Ignitor, Dy-No-Mite vagy mi megint ratyi mindkettõ, High roller nem tudom, olyanom még nem volt. Maxxlite-ot vagy flyweight-ot gondolom nem akarsz venni ($$$) Medusa meg sárban jó inkább.
Gyakorlatilag highrolleren kivül mindent kilõttem...
Megpróbálhatnád a Ritchey Excavadert 2.1 es méretben, csak kevlárosban az megint drága.
Contiból meg az újak jók, black chili anyaggal, csak az megint 10 ezer fölött van / db.
Michelin-t nem próbáltam, azt mondják van ami nagyon jó, de az is ($$$) meg nem is könnyû
Speckót még bevállalnék az Adrenalint vagy Revolutiont vagy mit.
Black Jack viszont könnyû, nem drága(6-7 ezer) és bár nem mondom hogy életem legjobb gumija, mérföldekkel megelõzi az összes maxxist... (meg jó még a RR meg a NN de az megint ($$$))
hosszú lett bocs
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Az jó dolog ha tényleg mûködik.
Nekem volt valami ehhez hasonló: http://ebike.hu/termekek/defektgatlo/475 de hazai termék.

Balu, ez nem arra való

ez esemény utáni cucc :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

eszement

eszement

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Köszönöm srácok a sok értékes infót:) Már csak ki kell választani a megfelelõ védelmet és a tüske többé nem ellenség.)Ezekhez a brutál külsõkhöz brutál belsõt is választotok vagy megteszi a sima 6-800ft-os is?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
fire xc pro rl hallottam már jókat, csakhát kicsit nehéz...a cinder meg már majdnem NN/RR árban van...lehet marad a jó kis kevláros explorer? nemtom...

höri: és a kevláros maxxisokkal mi a helyzet? súlyban hol vannak?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

..ez kérlek defekt-tömítõ folyadék. belenyomsz egy fél tubust a belsõbe a szelepen át, és ha véletlenül kiszúrná egy tüske, a folyadék betömíti a lyukat.

Az jó dolog ha tényleg mûködik.
Nekem volt valami ehhez hasonló: http://ebike.hu/termekek/defektgatlo/475 de hazai termék.
Azt bele nyomtam és fújt meg bugyborékolt itt-ott kifelé mint valami szappanos víz, de gumi szaga volt.
Azóta nem igazán bízom az ilyenekben.
Persze ettõl még lehet jó készítmény is hasonlóban.

Google is your friend

hát igen igen :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem van egy continental contactom (és még nem is security kivitel). 5000 km alatt egy defektet kaptam vele, azt is oldalról. És minden nap üvegtengreken megyek keresztül.

A szmötyi meg a szingo kerekemet vagy 3 helyen simán betömítette. Ha meg nagy a luk, hát.... ha szökõár jön se ér semmit az esernyõ.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ez micsuda? Köpeny amiben valami hasonló réteg van beépítve?

nem, ez kérlek defekt-tömítõ folyadék. belenyomsz egy fél tubust a belsõbe a szelepen át, és ha véletlenül kiszúrná egy tüske, a folyadék betömíti a lyukat. még a külsõt sem kell leszedni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Google is your friend

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Balu mi ennek a szalagnak a tipusa és hol lehet kapni?ilyet kerestem eddig de ahol körbenéztem mindenhol csak egy vékony szalagot láttam defektszalag címen..

A tipusa itt látható:
http://ebike.hu/termekek/defektgatlo
Feltöltött kép

Ezt én a József krt-n vettem, a tértõl az Üllõi út felé de a Rákóci térel szemben lévõ oldalon.
Egy kerékpár bolt mellett egy kapualjban az udvar sarkában van egy
maszek brigabolt telerakva minden jóval. Ott vettem.
A Bacsó B. u. 45-ben a sarkon a "Szigeti" kerékpárbolt is árult ilyent.

Nekem két-három naponta volt defektem és ráúntam.
Azután három évig nem is jutott eszembe, hogy a belsõ ki is lyukadhat.
Végül szépen elõregedett. Akkor viszont cserélni kell, viszont a szalag marad a régi..

A defektvédõ szépen bele fekszik a köpenybe de onnan kicsit húzva kijön ha kell.

defektgátló szallag helyett kényelmesebb és gyorsabb megoldás a schwalbe doc blue.

Ez micsuda? Köpeny amiben valami hasonló réteg van beépítve?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
az ilyen defektgátló szmötyiket aztán az Isten se szedi ki a belsõbõl, és ha nagyobb likról van szó, akkor ez se nem segít.. :(
foltozni kell néha, na
amúgy gumi; Panaracer Smoke és Dart
naggyon olcsós,és jó
bár nem könnyû, de legalább hozzáedzõdik az ember :)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
bocs az 5115-nél hülyeséget írtam
pana FIRE XC pro-t akartam írni és nem cinder-t
cinder-t a ridebike-ban láttam kevlárosat 7 pénz/récsei/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
defektgátló szallag helyett kényelmesebb és gyorsabb megoldás a schwalbe doc blue.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.