Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Hi minenki!
http://ebike.hu/term...-coll-mtb/3529/ vélemény? a full merev bringámra kéne külsö, lényeg: olcsó, kicsi görd.ell, ne tul nagy suly, kicsi szélesség... igatábol aszfaltra kéne (ez az irc nem arra valo gondolom hamar elkopna:S) de slickre adjak ki ugyanennyit? (4-e Ft egy normális?(ebike) esetletg lehet 1.25 körüli slicket OLCSOn venni? segitsetek, lehet félterep is, a bikeom az XC-12-es a www.bikeoftheyear.extra.hu -n cc-ben :) KÖSZI wody21

matula

matula

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

AGA: A gumiápolószer márkája: Prevent (autós ugyebár).

sziasztok
prevent defektjavito most marta ki a gumit az orszagutimon. belefujtam egy decit, minden kiraly, felnyomom 8barra, egyszercsak minden iranybol jon a hab. a belso egy olcso darab volt, fri-cykler(dan bolt) markaju. szoval vigyazni kell vele, en tobbet nem hasznalom. marad a motip.

harom eves postra valaszolok, de gondoltam szolok. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
(szerintem a gumi oldaláról) :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
gondolom a bringa butikról van szó

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Ha jól gondolom, akkor 622 gumiméret. Városi használatra olcsó gumi: Continental Contact 32x622, ez kifejezetten jó városba, és a ballonossága is mefelelõ, plusz nagyon jó a defekállósága. Itt pedig olcsón hozzájuthatsz:

http://piacter.bikem...=113845&cat=500

X.

Ps.: csak tipp, hogy 622 a gumid, sokat segítene, ha idemásolnád az oldaláról az adatokat...

nincs az oldalán adat :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha sok a beton akkor max 3000....
viszont a Smart Sam 2-3 Leadert simán túlél.....pedig én fékezés közben radírook a gumival :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

kela: Én szerettem õket így, leader hátul jól mászik és jól fékezhetõ, a Smart Sam meg jól irányítható, Leader viszont nagyon hamar elkopik betonon, annyi

szerintem jó párosítás

sztem nem kell kevláros, nekem sem az volt és alig volt deffektem, az is csak akáctüske miatt

köszi

km- ben?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Lehet kapni Continental Grand Prix gumit monti méretben?(ami az újdonsült kerekeimen van, lassan elkopik... :( ) És olyan ballonossággal van e belsõ, mint az outiké?(egyik a szelepnél elvékonyodott, és ereszt.)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

12 vagy 13900 ftba kerül. Az alapot nem tudom, nem használtam, de a BC talán kibír 2-2500at ha cserélve van felénél az elsõ/hátsó.
Meg persze stílustól is függ, 1000 alatt is el lehet koptatni ;)

nem olcsó, ebbõl alap lesz :-/
lightosan nyomom, idénre tuti elég lesz, ha neked 2e-t bír, akkor nekem 5e-t simán:D
kösz

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
kela: Én szerettem õket így, leader hátul jól mászik és jól fékezhetõ, a Smart Sam meg jól irányítható, Leader viszont nagyon hamar elkopik betonon, annyi

szerintem jó párosítás

sztem nem kell kevláros, nekem sem az volt és alig volt deffektem, az is csak akáctüske miatt

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

kopni mennyire kopik? gondolom az alap tovább bírja mint a chilis, vagy nem?
1-2e km-et kibírhat vegyes használat mellett?
kiderítem mibe fáj egy protectionös, bár annak a súlya = az alapváltozatával, elvileg

12 vagy 13900 ftba kerül. Az alapot nem tudom, nem használtam, de a BC talán kibír 2-2500at ha cserélve van felénél az elsõ/hátsó.
Meg persze stílustól is függ, 1000 alatt is el lehet koptatni ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nekem ez jött be nagyon:
http://ebike.hu/term...-mtb-slick/334/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

asszem starbike-on láttam..

SmartSam - Conti Leader párosítás milyen? ma rendelnék...
vegyes használatra kellene ( döngölt földút, keményebb erdei talaj, beton ) -nem azt várom, hogy slickgumi szintû ge.je legyen...

és érmesebb a kevlárosat választani vagy jóa sima is? Jobb annyival egy NN kombó , amennyivel drágább?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

RRNN kombó van vhol 1.8-as EVOban is? csak 2.1-est láttam mindenhol :-/

RR-bõl nincs is 1,8-as. a régi 2,1-es meg igazából kb 1,9, az újat még nem láttam

1,8- as NN van elvileg ebik-on is, persz piros...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
asszem starbike-on láttam..

SmartSam - Conti Leader párosítás milyen? ma rendelnék...
vegyes használatra kellene ( döngölt földút, keményebb erdei talaj, beton ) -nem azt várom, hogy slickgumi szintû ge.je legyen...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
RRNN kombó van vhol 1.8-as EVOban is? csak 2.1-est láttam mindenhol :-/

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Black Chili Compound

A Conti legújabb fejlesztése végre megérett a sorozatgyártásra. A logó mögött egy új gumiösszetétel rejtõzik, amely karbon nanorészecskéket jelent a futófelületen. Ezek a részecskék puhább futófelületet, és jobb tapadást eredményeznek anélkül, hogy a kopás növekedne. A részecskék annyira aprók, hogy arányuk a Föld és a focilabda arányaival jellemezhetõ, ezáltal a futófelület egészén elterülnek, így annak 'kitüremkedéseit' lesimítják. A részecskék méretébõl eredeztethetõen több több találkozási pont keletkezik, ami érezhetõen javítja a tapadást, csökkenõ gördülési ellenállás mellett. Az új összetételû gumik elérhetõek lesznek a GP4000Special, GP Supersonic, GP4000 Tubular és a Digga, Explorer Supersonic, Twister Supersonic valamint Sp**d K**g Supersonic, MTB verzióknál.

A Protection-t kellett volna kifelejtenem a válaszomból.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
a chili az alapanyag, a protection a continál meg az erõsített oldalfalat jelenti, ha nem tévedek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
A Black Chilli Protection olyasmit jelent, hogy a futófelületnél ilyen kis szemmel nem látható (ez a nano valami) karbondarabkák (vagy mégsem? :S ) vannak benne. Ezért többet bír.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Hát, nem mértem le a szélességét, de inkább olyan 2.0-2.1 körül van.
Amúgy szerintem nem a minta, hanem az alapanyag teszi igazán jó gummává, tehát az alappal nem biztos hogy elégedett leszel :/

:D Oké :) De figyelmeztetlek, a gumi csak az összes többi Continál jobb, a Schwalbe RR/NN némileg jobb nála, és szerintem a Z-max WCS is kicsit.
Meg ahogy korábban volt róla szó, skilles gumi, de mindenképp jó, mivel a protection hatékonyan védi az oldalát és nem is nehezíti nagyon.
Ja, meg kopik azért. Meg drága. Tehát 8.5/10 Ár/érték 7.5/10

skilles gumik nem jönnek be, nem tudok annyira bringázni sajnos:)
protection nem kellene, mert eddig nem vágtam ki szélét egyik gumimnak sem, de ugye a chili...
kopni mennyire kopik? gondolom az alap tovább bírja mint a chilis, vagy nem?
1-2e km-et kibírhat vegyes használat mellett?
kiderítem mibe fáj egy protectionös, bár annak a súlya = az alapváltozatával, elvileg