Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Én is erre gondoltam. Azt nem tudom még, hogy Contact, CityContact vagy SportContact legyen. A Sport nem tûnik valami bíztatónak esõben, esetleg errõl van tapasztalatotok?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mit ajánlanátok montis városi használatra, félig hegyi kátyús utakra, félig belvárosi közlekedésre? Fontos lenne, hogy esõben is jól tapadjon és jó legyen a defekttûrése.

Eddig outim volt, a BB-ben vett dobozos Contikkal (kb. 3500 Ft/db) semmi bajom nem volt. 8 bárhoz képest egyszer sem lyukadtak ki. Ellenben ezek az 1300 Ft-os gumik nem tudom milyenek.

akcióban conti contactot vettem 1500-éer, de azt hiszem itt a bringa boltban is 1800 körül van. Defektvédelmes, nekem nagyon bejött.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Mit ajánlanátok montis városi használatra, félig hegyi kátyús utakra, félig belvárosi közlekedésre? Fontos lenne, hogy esõben is jól tapadjon és jó legyen a defekttûrése.

Eddig outim volt, a BB-ben vett dobozos Contikkal (kb. 3500 Ft/db) semmi bajom nem volt. 8 bárhoz képest egyszer sem lyukadtak ki. Ellenben ezek az 1300 Ft-os gumik nem tudom milyenek.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hm. Én a Pana Razer XC-rõl hallottam jókat. Használ ilyet valaki?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Hali.
2.35-ös Maxxis Ignitor külsõket (kb 2 évig csak ilyet használtam) cseréltem Schwalbe Smart Sam 2.1-re.
Hihetetlen a kettõ közötti különbség! A Maxxishoz képest szinte alig van ge., igen szépen és halkan suhan.
Viszont nagyon durván pattog, rázós kövesen igencsak kapaszkodni kell, hogy ne dobjon le a gép. A sarat csak 30 felett szórta ki, így elég hamar megtelt.
Kicsit nedves földútról száraz betonra érve is könnyen megcsúszik, kicsit szokni kell.
Mászásban és fékezéskor nem vettem észre nagyobb különbséget, szal a kis ge miatt mindenképp megérte!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hûûûû... :) Újabb király! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

http://www.conti-tyr... raceking.shtml

Mit szóltok ehhez? Idén csak 2000 db-ot csináltak belõle, Worldcup special edition néven, amúgy csak 2009-ben lesz széria. Nagyon jónak tûnik, 2.2-es, de alacsony mintákkal, és könnyû; én maratonra gondolnám száraz idõben, esetleg hardcore XC :)

Volt a kezemben egy még az õsszel, és nagyon megtetszett rögtön. Most van itthon (Mo.) tizen-pár db, kiváncsi leszek rá!

sima aszfaltra , könnyû embernek jó is lesz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
http://www.conti-tyr... raceking.shtml

Mit szóltok ehhez? Idén csak 2000 db-ot csináltak belõle, Worldcup special edition néven, amúgy csak 2009-ben lesz széria. Nagyon jónak tûnik, 2.2-es, de alacsony mintákkal, és könnyû; én maratonra gondolnám száraz idõben, esetleg hardcore XC :)

Volt a kezemben egy még az õsszel, és nagyon megtetszett rögtön. Most van itthon (Mo.) tizen-pár db, kiváncsi leszek rá!

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

Nagyon elgondolkodtatott az egész. Ha kiszáradt volna miért csak a kerék gyorszáras kivétele majd kerékcsere utáni visszahelyezése után adja a hangot?

Miért csak bizonos sebesség felett, akkor is annak növekedésével egyenesen arányosan nö a hang periódus ismétlõdése!?

Ha fejtetõn van a bicaj, azaz nincs súly rajta, megpörgetem a kereket akkor pedig csendes.

Azért ez nem ekkora dráma:) Minden ugy romlik el , hogy jó..,és egyszer csak már nem az. Igen valoszinû,hogy elmozdult az a kis porvédõ. De ennél nagyobb baja sose legyen a gépednek. bár megértem, hogy idegesit, de nem kell agyalni ezen. Csepp oil,vagy spricc wd40, ami ugye "minig van otthon", és kész is.
Na de _ON_ gumik,mert lenyilaznak minket.:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Haverom gépén az lx agyak porvédõje kezdett ciripelni egyik napról a másikra, azt hiszem ott is egy pici olaj segített.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ajaj
csepp olaj

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nagyon elgondolkodtatott az egész. Ha kiszáradt volna miért csak a kerék gyorszáras kivétele majd kerékcsere utáni visszahelyezése után adja a hangot?

Miért csak bizonos sebesség felett, akkor is annak növekedésével egyenesen arányosan nö a hang periódus ismétlõdése!?

Ha fejtetõn van a bicaj, azaz nincs súly rajta, megpörgetem a kereket akkor pedig csendes.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Oké köszi, most már tudom. Mit csináljak ezzel, hogy elcsendesedjen?

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Itt találod: Feltöltött kép van olyan agy is aminél egy müanyag kupak alatt van ez.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ez milyen anyag lenne? Mert ami az elsõ kerék levételekor látszódik:
anyag, tengely, két rugú, tengely végen levõ gyorszár.
Szóval hol keressem ezt?

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

A kerékagy porvédõje az mi lenne? Ami rögzíti gyorszár, egyik oldalon zár, másikon anya, tengely + 2 rugó. Ennyi.

Ha kiveszed a kereket, az agy külsõ szélénél van egy tömitömitõ gyürü,vagy harang. Na ez ha kiszárad, tud ilyen idegesitõ, nyikorgó-cicergõ hangot adni.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
A kerékagy porvédõje az mi lenne? Ami rögzíti gyorszár, egyik oldalon zár, másikon anya, tengely + 2 rugó. Ennyi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
szerintem nézd meg a kerékagy porvédõjét, az is nyávoghat

Tapasztaltabbak segítségét, ötleteit várom az alábbiak miatt:
Elsõ, hátsó eredeti 26x2" MTB csere 26X1.75"-ra. Mindkettõ gyorszáras rögzítéssel van megoldva (ezeket szerintem rendben visszaraktam). De van egy dolog ami idegesít:

Egy idõ után az elsõ keréktõl ciripelõ hang jön. Kb. 15 km/h felett a sebesség növekedésével egyenesen arányosan nõ az intenzitása. Megnéztem a kerékhez, küllõkhöz semmi sem ér. A jelzett sebesség határ alatt csendes minden. Ha fejtetõre teszem a bicajt és kézzel megforgatom (már amennyire tudom) akkor is csendes.

Jegyzem meg gördülési ellenállása nincs a bicajnak ezen jelenség miatt, szépen gurul. Csak ez a kellemetlen mellékzaja van. Én esetleges küllõre tippelek. Megnéztem egyik sem kirívón laza, de lehet a növekvõ sebességnél jelentkezik csak?

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Tapasztaltabbak segítségét, ötleteit várom az alábbiak miatt:
Elsõ, hátsó eredeti 26x2" MTB csere 26X1.75"-ra. Mindkettõ gyorszáras rögzítéssel van megoldva (ezeket szerintem rendben visszaraktam). De van egy dolog ami idegesít:

Egy idõ után az elsõ keréktõl ciripelõ hang jön. Kb. 15 km/h felett a sebesség növekedésével egyenesen arányosan nõ az intenzitása. Megnéztem a kerékhez, küllõkhöz semmi sem ér. A jelzett sebesség határ alatt csendes minden. Ha fejtetõre teszem a bicajt és kézzel megforgatom (már amennyire tudom) akkor is csendes.

Jegyzem meg gördülési ellenállása nincs a bicajnak ezen jelenség miatt, szépen gurul. Csak ez a kellemetlen mellékzaja van. Én esetleges küllõre tippelek. Megnéztem egyik sem kirívón laza, de lehet a növekvõ sebességnél jelentkezik csak?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem eddig kizárólag az 1500 ft-os conti contactal adatott meg az a nyugodság érzés, hogy nem kopik, tapad, és nem kap defektet üvegtengerken áthajtva sem.

A többszörösébe kerülõ gumikat meg hajigálom el a másik kerómról, meg hetente javítgatom a defekteket. Azért is érdeklõdtem a sport contactról.