Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nekem 2000 fölött van a NN-ben (2,25) és még kb 80%-os, sztem simán 5000 fölött fog bírni
defektet egyszer kaptam vele , felütés, de a saját faszságom volt mert lusta voltam induéás elõtt felfújni..nem lehetett benne több 1,8 bar-nál.

nálam a legjobb párosítás ilyenkor a NN hátra King Jim elõre, mikor száraz idõ van akkor RR hátra NN elõre...mondjuk King Jimet már nem nagyon lehet kapni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
kela: Mindent :D
Excavader szerû gördülést, de jobb fékezhetõséget és legalább ilyen kanyarsebességet. Ez utóbbi kettõ (meg vizes köves használat) amilyen téren van némi hiányérzetem; igaz mióta megszoktama gumit azóta korrektül tudok vele menni; de ha cserélek akkor ugye ha lehet jobbra; asszem mindenki erre törexik.

Rebell: Köszi, utánalesek!

Kakukk: Én sem kaptam defektet, akkor mi van? Vizes aszfalt többször szempont; egyszer egy Laguna egyszer egy Sunny alá kerültem majdnem aszfalton (még elõzõ gumimmal Trekken ami harapott földön, de aszfalton halál volt), ezek után nekem szempont; nem érdekel ha neked nem, boldog és sikeres ember vagy!

Még arra vonatkozólag is olvasgatok hogy kinek menniyt bírnak a NN-ek, mert nekem az Excavader WCS-re 7-800Km-t mondtak hogy leradírozom, most van benne 2500 és 60%os. Igaz, fékeim is kevesebbet koptak (a sokkal ritkább tárcsa ellenére) mint 2006ban :).

Daverider, hja, csak 2×3000 az már 6, úgyhogy kellene a 2,25 de mivel bõ tizes a keret vszínû idén csak 2,1 lesz a nyertes; meglátom... (Sajnos egy nagyobb váraltln kiadásom jelentkezett múlt hónapban amit legalább fél év mire kiköhögök :( )
Így ár/használati idõ sem utolsó utáni szempont; azaz idén nincs 40 ezrem a gumikra pl (ha tényelg annyit megy csak el).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hogy is mondta anno Bontrager? "Könnyû, erõs, olcsó - kettõt választhatsz."

ha biztosra akarsz menni, akkor szerintem a nobby nicet vedd meg. az súlyban is kb annyi, mint amennyit írnak, míg a ritcheynél ez egyáltalán nem biztos. ha meg kell a 2.25, akkor szánj rá még 3000 forintot, de ha elég a 2.1, akkor meg azt vedd.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
az gáz, ha én tavaly egyetlen defektet nem kaptam, és vizes aszfalton évente kétszer kerékpározom? Sikeres ember vagyok?
McPite: õszintén, tedd a szivedre a kezed... Milyen tempót szoktál te menni, hogy egy versenykülsõnek (RR) meg tudod itélni a kanyarsebességét? Mit jelent az, hogy egy külsõ vizes aszfalton "veszélyes"? Szempont ez egy AM kerékpárnál?

Én vagyok ma kötekedõs hangulatban?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Az albertet ajánlanám. 2.25 630 gr (SK verzio) és háromszor továb tart mint a NN + olcsób. Lehet kissé nehezeben gördül, meg nics az iránya definálva.
Nálam a NN 1500km ( 0% aszfalt) és elfogyik. Még van a pincémbe 2 NN ezért még használon.

Albert profil:

http://www.bilder-ho...h9u-1j-jpg.html

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
túlképp mit is tartasz fontosnak?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Thx Tigrincs!
Mivel mind a 3 2,35ös könnyebb volt mint a 2,1esek gondolom a mintájukat ritkíthatták. Érdekes... ahogy a Premonitionok is 2,1rõl 2,25re hízásokkor iszonyatosan meghíznak; itt is gondolom a bütykök is és esetleg az oldalfal is változott nem csak linerásan szélesedett.

Öhm, méréssel akadnak gondok; vidéki bolt, azt hoz le amit kérek, és nem hoz le többet azért hogy megméregessük és 10 évig itt álljon neki. Hogy felmenjek a gumiért azzal még 3Kval nem akarom az árát növelni, nagykerben meg nem biztos leméregetik... ha tudtok olyat ahol ráérnek szóljatok, tudom hogy rob néha játszik ilyenekkel, de nem mindig ér rá.

Az indultak még kategóriában amiket olvasgattam:
-RR kanyarsebességérõl nem sok jót, amúgy ok
-Speci Enduro Pro D2 elvileg jó AM külsõ, viszont vizes aszfalton veszéles és a 800gr és 7K miatt elsõsorból kiesett
-Mutano Raptor 2,24 súlya és görd ellenállása miatt(990g)
-Tioga Factory 1,9+1,75ös páros kicsit csirke (bár harap) de így is majd 900 grammosak, ill szúrásos defekre eléggé hajalmosak állítólag.

nulladik sorban a versenyzõk jelenleg:
- Nobby Nic 2,1 495gr 7500Ft/db
Feltöltött kép

Akkor elvileg jól gördül, jól kapaszkodik, jól fékezhetõ, kanyarban is gútos.
2,25ös 570 grammal lenne a legfincsibb, de kevés helyen látok, 9900 körül van ha van; az kicsit (q..a) sok :(
Defektet hogy bírja, mert elég ritkásak a bütykök; tapasztalatok?

-Z-MAX PREMONITION PRO 2,1 572g, a 2,25ös 740gr (suxx)
6900ért dobálják a 2,1est, 8900ért a 2,25öst (sokacsaka :( )
Feltöltött kép

Elég friss gumma, legalábbis alig találok róla visszajelzést, elvileg viszont egész korrektnek tûnik. Szinte 1beérõ minta-jól gördül, elvileg jól tapad/fékezhetõ/kanyarban, nem nehéz a 2,1es.

Ezen a kettõn kívûl érdemes vmit bennhagynom?
Tudom hogy NN-et többen is szeretik, de ha találok olcsóbban hasonlót akkor az a nyerõ (defekt/(vizes)aszfalt/kopás szempontjából elvileg van legalább olyan jó ez a ricsi is, aztán e hónapban már le kéne a mostaniakat dobnom amíg eladhatók 65-70%osként esetleg...
:prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

én is szeretném tudni..

azt hittem már vanbelõle neked:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
MC Pite!

Z-Max 2,35-ben elég érdekes, hogy 660 gramm.
A 2,1-es Comp 700!
Igaz a Millennium változat, de ekkora különbség nem hiszem, hogy lenne.

Az Evolution változat, már írtam itt ugyan és másnak más véleménye volt, de szerintem elég elcseszett gumi lett.

Mindezen felül a Z-Max nagyon jócska gumi.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tig új RR milyen?

én is szeretném tudni..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Tig új RR milyen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nobby Nic-re nem érkezett reakció, közbe még olvasgattam; alábbi lehetõségekeket lesegettem még AM felhasználásra:

1, NN 2,25ös méretben (drága, vszínû gördülési ellenállása nagy kissé)
2, RR 2,1 (nem az evoline, a régi) (drága, nem tudom mennyire harapós)
3, Elevader+Excavader comp 2,1 (nagyobbat nem látok)
4, Excavader 2,1 (jónak jó most is, csak lehetne kicsit jobban fékezhetõ, kanyarban is kicsit agresszívabb)
5, Z-MAX PREMONITION COMP 2.25 (elég nehéz a comp, elég drága a Pro; bár jónak tûnik)
5,5 Z-MAX PREMONITION PRO 2,1
6, Z-MAX EVOLUTION PRO 2,1
7, Z-MAX CLASSIC COMP 2,35 (660gr!!!) [/b]
8, Z-MAX INTUITION PRO 2,0 (Excavaderemhez hasonló, kicsit agresszívabb, de csak 2,0ásat látok)
9, egyéb?

1, NN-nek egyáltalán nem nagy a görd ellenállása, a listádból kb csak a RR-é kisebb...
2. azt a 660 g-os 2,35-ös zmax ot azért mérd le mielõtt +veszed

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nobby Nic-re nem érkezett reakció, közbe még olvasgattam; alábbi lehetõségekeket lesegettem még AM felhasználásra:

1, NN 2,25ös méretben (drága, vszínû gördülési ellenállása nagy kissé)
2, RR 2,1 (nem az evoline, a régi) (drága, nem tudom mennyire harapós)
3, Elevader+Excavader comp 2,1 (nagyobbat nem látok)
4, Excavader 2,1 (jónak jó most is, csak lehetne kicsit jobban fékezhetõ, kanyarban is kicsit agresszívabb)
5, Z-MAX PREMONITION COMP 2.25 (elég nehéz a comp, elég drága a Pro; bár jónak tûnik)
Feltöltött kép

5,5 Z-MAX PREMONITION PRO 2,1
6, Z-MAX EVOLUTION PRO 2,1
7, Z-MAX CLASSIC COMP 2,35 (660gr!!!)

8, Z-MAX INTUITION PRO 2,0 (Excavaderemhez hasonló, kicsit agresszívabb, de csak 2,0ásat látok)
9, egyéb?

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Schwalbe Smart Sam-rõl mi a véleményetek?

mtbr.com - sok vélemény nincs róla, de azok legalább jók. :)
Én is ilyet vettem drótós verzióban, holnap teszem fel ha minden jól megy. Aszfalton is megyek annyit, míg elérek terep utakhoz, meg ha nagyon sárosak földutak. Ilyen felhasnzálásra jó alternatíva lesz szvsz.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mondtam én hogy õt kell kérdezni... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
caprineman: igazi all rounder gumi, mindenhova jó, de sehova sem - valami olyasmi, mint az explorer...ha nem tartasz külön sár, szikla, murva, meg aszfaltgumit, akkor szerintem jó vétel. én is megrendeltem 1 pár drótost a boltban, mert sehol nem találtam már jó árban kevláros explorert...aztán a minap az apróban rábukkantam egy párra, olyan árban, mint amibe 1 SS kerül, sárga futófelületes, ma meg is vettem - és mint kiderült, az eladó McGywe nevû fórumozó volt. :)

úgyhogy mégse smart sam lesz idén, hanem marad a bevált explorer. köszi McGywer:) amúgy mérve a pár 996 gramm, szerintem nem rossz. :)

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Schwalbe Smart Sam-rõl mi a véleményetek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vajon az új RR is olyan gyorsan fog kopni, mint a régi?

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Akkor 2,25ös méretben. (ez lemaradt)

:prosze:

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Excavadereim vannak (Pro és WCS), elégedett vagyok velük, szárazon istenek, jól gördül, jól mászik, közepesen fékezhetõ... de...

Nobby nicet próbálnám még ki; sok jót hallok róla, hogy nem gördül olyan rosszul ahogy kinéz, és elég harapós (agresszív CC) gumi...

Érv/ellenérv?

(Másik, hogyha hasonló jót tudtok 8-10K /pár áron akkor az is érdekl, Smart Sam ahogy tetszett papíron régen most lightosnak tûnik, RR helyett NN ha ennyiért nézelõdök, Conti Vapor papíron ide való, de Excavader Comppal szemben nem tudom mit tudna felmutatni...)

Fõleg 2,1et nézek, de ha latex szeresse a 2,25ös gumit (1,7-2,1ig ajálnják, nem tudom mennyivel gyorsabban eresztene/egyéb káros hatása lenne a 2,25ös külsõ használatának... Michelin a drága ha vki próbálkozott már vele)