Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Azért ez kicsit meredek!
Eszembe jut úgy 10 évvel ezelõtt egy osztrák gumigyártó terméke, amit az akkori autómra vásároltam. Másfél év múlva a gumikból kilógtak a drótszálak, és szétrepedt az egész. Az is 2. osztályú volt?
Azért aki egy világmárka mellett voksol, nem ezt várja. "A név kötelez!" A kiskerek meg nem is biztos, hogy tudnak róla.

a kisker tud róla és szokik is tájékoztatni a vevõt....

Ez azért elég durva, hogy egyértelmûen másodosztályú hibás conti gumikat forgalmaznak, két szitut tudok elképzelni:

1. a magyar forgalmazó a már megszokott hozzáállással valahogy megszerzi a gyártási hibás cuccokat kéz alatt , és itthon nagy vállal értékesíti õket persze a Continental anyacég tudta nélkül - ebben az esetben ha ezt megtudnák oriási balhé lenne

2. a Continental tudatosan másodosztályú árút küld ide, mert hogy itt azt is el lehet adni - ebben az esetben borzalmasan pocsék a marketing politikájuk, mert egy patinás márkanevet döngölnek a földbe aprópénzért cserébe

Mindenesetre nekem akkor is fura, hogy a kiskerek minden figyelmeztetés nélkül árulják ezeket a szarokat.

A conti sport contact kiváltására a schwalbe city jet-jét néztem, 2E Ft körüli ár, és szinte megegyezõ felület, errõl tapasztalat?

1. a magyar forgalmazó a nem gyártási hibás hanem a meo-n másodosztályú minõsítést kapott cuccot vásárolja kb negyedáron de teljesen hivatalosan.

de ha jól emléxem vmi közöd van az informatikához, gondolom Te is tudod hogy az itthon eladott pl vinyók 90%-a legjobb esetben 2. de inkább 3. osztályú. na ez pont ilyen. ahogy a conti is gond nélkül szállítaná az elsõ oszt. cuccot ha a forgalmazó azt szeretné. csak 10K-ért kb negyedannyi explorer sem fogyna.

kiskerek föntebb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pedig teljesen más anyagból van a drótos és a kevláros. Van 3 kevláros rubenám és a bütykök nem szakadtak le.

A sebesség mindent megold.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Volt már rajtam kívül olyan elvetemült, aki Crossmax Enduro-ra Conti Sport Contact-ot akart ráerõszakolni? Az istenért nem akar összejönni... :mad:

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Kevláros rubenád van vagy gagyi drótos? Szerintem már megvan neki.

a drótosból van, de nemhiszem hogy élettartamba sok különbség lenne. kiváncsian várom az õ tesztjét.
nekem a mintával nem volt gond, egyedül a tartósság és a súly ami nem az igazi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kevláros rubenád van vagy gagyi drótos? Szerintem már megvan neki.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

IRC MythosXC slick 1,95 v. Continental Mountain king 2.2 v. Nobby Nic + RubenaSylica.. Annyiban módosítanám, hogy inkább maratonozásra kellene ( száraz körülmények, döngölt erdei talaj , sóder). Inkább a ge. fontosabb. Ki melyiket ajánlaná, contik akkor felejtõsek?

a rubenát ne. olyanom van és mint a vaj kb. fél tenyeres részen szakadnak le a bütykök, ráadásul rohadt nehéz
IRC vagy NN

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Azért ez kicsit meredek!
Eszembe jut úgy 10 évvel ezelõtt egy osztrák gumigyártó terméke, amit az akkori autómra vásároltam. Másfél év múlva a gumikból kilógtak a drótszálak, és szétrepedt az egész. Az is 2. osztályú volt?
Azért aki egy világmárka mellett voksol, nem ezt várja. "A név kötelez!" A kiskerek meg nem is biztos, hogy tudnak róla.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
utóbbi idõk élelmiszerbalhéit tekintve, miért kellene csodálkoznom azon, hogy x-ed osztályú árut hoznak a balkánra a kereskedõk?
Az átcimkézett étel, az alföldi tanyákon lerakott kommunális hulladék, a 20adszor törött 4 darabból összepakolt A4 mellé nem fér el egy-két conti külsõ? :-)
persze, mindehhez mi is akítvaín kellünk.
Ugye, többnek látszani mindig izgi, mint ami a valóság...
A bankszektor meg birja a murit, egész jók a céges csapatépítõ partyjaik
de ON, én kérek elnézést

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Ez azért elég durva, hogy egyértelmûen másodosztályú hibás conti gumikat forgalmaznak, két szitut tudok elképzelni:

1. a magyar forgalmazó a már megszokott hozzáállással valahogy megszerzi a gyártási hibás cuccokat kéz alatt , és itthon nagy vállal értékesíti õket persze a Continental anyacég tudta nélkül - ebben az esetben ha ezt megtudnák oriási balhé lenne

2. a Continental tudatosan másodosztályú árút küld ide, mert hogy itt azt is el lehet adni - ebben az esetben borzalmasan pocsék a marketing politikájuk, mert egy patinás márkanevet döngölnek a földbe aprópénzért cserébe

Mindenesetre nekem akkor is fura, hogy a kiskerek minden figyelmeztetés nélkül árulják ezeket a szarokat.

A conti sport contact kiváltására a schwalbe city jet-jét néztem, 2E Ft körüli ár, és szinte megegyezõ felület, errõl tapasztalat?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az _olcsó_ contik a másodosztályúak. A 13ezer ftos MK meg SK az nem az nyilván.

Kela, neked szerintem Racing Ralph kéne inkább, vagy Speci Fast Track LK. Utóbbi 6900 ft és 490 gr.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
túlfújásos igazításos technika nálam is bejött
fõleg a kevláros gumiknál
mostani contim inkább esztétikai gebaszos darab lehet, nem üt, csak az iromány az oldalán el van csusszanva

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nekem a szintén bringabutikos conti trafficok tökéletesen futnak, kicsit talán üt, de tekerés közben nem érezni. mondjuk a felni fel van ütve, úgyhogy egyátaán nem kizárt, hogy nem üssön. majd a bear-en rásasolok, hogy üt-e vagy sem a maxxis gumi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat nemtom, a NN-nek azert vannak butykei... nem tudom milyen az a mythos slick, de a nevebol adodoan annak szerintem alacsonyabb a gordulesi ellenallasa...

en amugy szemeztem a mountain king-gel, nem tudom mi ez a szelesen elterjedt conti utalat itt, semmi gond nincsen veluk

az explorert peldaul imadtam. Sarban tok jo. szarazon kicsit lassu meg morog, de sose volt bajom vele
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
IRC MythosXC slick 1,95 v. Continental Mountain king 2.2 v. Nobby Nic + RubenaSylica.. Annyiban módosítanám, hogy inkább maratonozásra kellene ( száraz körülmények, döngölt erdei talaj , sóder). Inkább a ge. fontosabb. Ki melyiket ajánlaná, contik akkor felejtõsek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mindegyik fog egy picit. amugy lehet veluk jaccani kicsit, be kell kenni a gumiperem-felni talalkozast korbe mosogatoszerrel [nem fontos hogy aloe veras legyen, de nekem az valt be :D] es fel kell puNpalni olyan 6Bar-ra. akkor ki fog ugralni a perem szepen. aztan persze ki lehet ereszteni belole nyomast tetszes szerinti mennyisegben. Nem fog visszaugrani a gumi. nem biztos hogy tokeletes lesz, de javulni fog a helyzet. fel ora szarakodas, kicsit habos lesz a kerek [es szep tiszta] de szerintem megeri.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Errõl jut eszembe, a 3e ft-os rubena flash külsõim durván ütnek, elég gyenge minõségûek.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem kell 10ezer forintos gumit venni hogy ne üssön. Ott vannak a drótos Schwalbe-k, az akár kevlaros Specik, Maxxis is van pár ami nem rossz és bõven 10 (sõt még 5) alatt van. Ritcheyrõl, IRCrõl nem is beszélve.

Inkább a sz@r Continental? Inkább ne.

A drága contik persze nagyon jók. Fõleg az országútisok. Arra csak contit vennék.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
most koptatom a második szett explorert - az elsõ szett nem ütött, hibátlan darab volt, a mostani -narancs közepû- esetén meg a hátsó egy picit üt. nem zavar, mert azt tekerés közben nem látom, de ha az elsõ is ezt csinálná, akkor hülyét kapnék...

sportcontact az 1.6os lesz, nekem is ez van a rohangálóson, a montis kerékre, ami hibátlanul centrírozott, látható, hogy mindegyik üt. de ez a városin nem zavar, mert az elsõ felniben van egy kis nyolcas-tojás - de sikerült úgy felrakni elõre a gumit, hogy a gumi ütése kompenzálja a centrírhibákat, és így egyenesen fut. :D a hátsót itt sem látom, szóval az nem zavar.

de hát ez van, nincs pénzem 10enezer forintos gumikra.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

más is szívott már bringabutikból vásárolt continental sport contact gumikkal?
szerintem gyártási hibásak lehetnek, ezért tudja a csóka olcsón adni, mert feltéve valahol mindig beleesik jobban a felnibe mint kéne így végül tojás lesz rendesen a kerék...
egyik haverom is mondta, hogy ugyanezt tapasztalta

Ha megnézed a német listaárakat akkor látod, hogy itthon a töredéke a Sportconact, Explorer, a Twister, jónéhány trekking és országúti gumik ára. Cirka 5-6 éve hozzák ide a gyártási hibás (átalában esztétikai hibás) gumikat, ezért adhatják ennyire olcsóni. Ezt a tényt nagykerben nem is titkolják, a boltok meg nem kötik az orrodra. Ez nem csak a Bringabutiknál van így, az összes olcsó Conti gumi ilyen forrásból származik.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az 1.5-ös szlik gumitól hogy sikerült eljutni a silento-ig meg a nagy ballonos külsõkig? :)