Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Egy felirad miatt meg nem minösitenek egy gumit 2. osztályúnak (szerintem), nemtudom honnan szedi az egész világ ( felmérések alapján bebizonyitott), hogy a német ilyen perfekcionista.....

ebben nincs igazad, minden márka figyel ilyenekre -függetlenül attól, hogy német vagy más nemzetiségû...

le van fektetve egy minõségi követelmény, amibe a kinézet is beletartozik, és ha valamelyik darab annak nem felel meg, akkor az már nem megy ki elsõosztályú árúként. A cimke férenyomása már bõven elég ehhez.
(más cégnél is ugyanez van, én philips hangfalakat vettem töredék áron férenyomás miatt)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
ITT németországban nincs 2. osztályú gumi. A héten vettem 2 Mountain King Supersonik gumit (elég volt a Schwalbekból).

A shoppokban 27 Eu ért lehet öket ( MK SS) kapni, de a "sakron" 40 ért is lehet venni. Egy felirad miatt meg nem minösitenek egy gumit 2. osztályúnak (szerintem), nemtudom honnan szedi az egész világ ( felmérések alapján bebizonyitott), hogy a német ilyen perfekcionista.....

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A Continental gyár észreveszi, hogy elcsúszott a felirat a gumin. Mivel a németeknek ez már hibás, nem küldik ki a helyi boltokba, hanem inkább az árérzékeny piacokra küldik jelentõsen alacsonyabb áron. Sok esetben a gumi nem is német gyártású. A magyar nagykereskedõk tudják, hogy erre van kereslet és megveszik, majd továbbadják a boltoknak a szokásos nagykereskedemi árréssel. A boltok ráteszik a saját árrésüket, nem többet, és a német árak töredékéért meg lehet venni a gumit. Szó sics arról, hogy használhatatlan gumit adnak teljes áron és az ellenkezõjérõl sem, hogy a kereskedõk akciózzák földig a drága gumikat. A Pacific Cycles továbbra is hozza az "elsõ osztályú" gumikat, más meg a "másodosztályút" és akkor még az azonos mintázatú Semperit még szóba sem kerül, ami nagyjából 1500-2500 Ft.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Azt azért fontos megjegyezni, hogy ezek sosem a gyártók, hanem a "***" kereskedôk akciói, akik ívben "***" szarnak a kedves ügyfélre.
Szóval Gabi, szerintem abban nincs igazad, hogy ez a többnek látszani akarás miatt van - nyugodj meg, hogy veled a fos minôség ellenére a teljes árat kifizettetik!

namost ha a kint 40 euros gumi 2 osztályú darabjait itthon 3ezer körül árulják akkor ez így asszem qrvára nem igaz.

és mint mondtam jobb helyeken arról is tájékoztatnak hogy ez 2 oszt cucc.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Milyen széles felnin használod? Milyen széles a gumi?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

köszi mindenkinek ,akkor Mountain King kilõve ,lehet, hogy NN/ RR lesz elõl, hátul meg a Rubena..

Ma reggel felraktam a "gagyi" 2.2-es Mountain Kinget, amit a Bringabutikban vettem 2000-ért. Nekem sikerült szépen veltenni, nem ütött. Betonon kicsit gáz volt, de használható. A budai hegyekben mentünk 30-40 km-ert és nagyon meg voltam elégedve. Persze tartósságról nem beszélhetek ennyi idõ alatt, de mivel kis költségvetéssel dolgozom, egyenlõre elégedett vagyok.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Tubeless gumit szeretnék vásárolni, Hutchinson Python lenne a jelölt. Ezeket találtam:

Hutchinson Python Tubeless Ready 575g

Hutchinson Python New Gen UST Tubeless Light 625g

Hutchinson Python UST Tubeless 730g

A kérdésem az , hogy érdemes-e a legkönnyebbet választani . Kinek van már tapasztalata
ilyen "könnyû" tubeless gumikkal?
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nem...
sõt ha leveszem és visszateszem, akkor mindig másik része ül beljebb a guminak, ebbõl gondolom, hogy a kerülete lehet kisebb mint kéne...

xtal

xtal

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

ha így lenne, akkor az elmúlt két oldal nem született volna meg :)
emlékeztetlek, hogy onnan indult a téma, hogy nekem és a haveromnak is akkorát üt egy helyen a sport contact gumi, hogy használhatatlan, egyfolytában feldobál a nyeregrõl menet közben... és többször is próbáltam már felrakni... itt akkor nincs semmi gond?

És ugyanazon a felnin más gumi nem üt?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az ütés nem feltétlenül gyártási hiba, lehet a helytelen tárolás következménye is.
Tapasztaltam már hasonlót IRC, Schwalbe és más I. osztályú gumiknál is.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Ennyi, semmi gond nincs a Conti gumikkal.

ha így lenne, akkor az elmúlt két oldal nem született volna meg :)
emlékeztetlek, hogy onnan indult a téma, hogy nekem és a haveromnak is akkorát üt egy helyen a sport contact gumi, hogy használhatatlan, egyfolytában feldobál a nyeregrõl menet közben... és többször is próbáltam már felrakni... itt akkor nincs semmi gond?

xtal

xtal

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

utóbbi idõk élelmiszerbalhéit tekintve, miért kellene csodálkoznom azon, hogy x-ed osztályú árut hoznak a balkánra a kereskedõk?
Az átcimkézett étel, az alföldi tanyákon lerakott kommunális hulladék, a 20adszor törött 4 darabból összepakolt A4 mellé nem fér el egy-két conti külsõ? :-)

Azt azért fontos megjegyezni, hogy ezek sosem a gyártók, hanem a "***" kereskedôk akciói, akik ívben "***" szarnak a kedves ügyfélre. Ugye az a trükk is megvan mindenkinek, hogy a gyártók által mintaként küldött B-kategóriás ingyencuccokat a magyar kereskedôk szívfájdalom nélkül kirakják a bolt polcára, ráadásul teljes áron? (Nem egy olyan márkás ruhát láttam már boltban, amibe alkoholos filccel bele volt írva, hogy "SAMPLE".)

Szóval Gabi, szerintem abban nincs igazad, hogy ez a többnek látszani akarás miatt van - nyugodj meg, hogy veled a fos minôség ellenére a teljes árat kifizettetik!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Az _olcsó_ contik a másodosztályúak. A 13ezer ftos MK meg SK az nem az nyilván.

Kela, neked szerintem Racing Ralph kéne inkább, vagy Speci Fast Track LK. Utóbbi 6900 ft és 490 gr.

köszi mindenkinek ,akkor Mountain King kilõve ,lehet, hogy NN/ RR lesz elõl, hátul meg a Rubena..

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

mostani contim inkább esztétikai gebaszos darab lehet, nem üt, csak az iromány az oldalán el van csusszanva

1. a magyar forgalmazó a nem gyártási hibás hanem a meo-n másodosztályú minõsítést kapott cuccot vásárolja kb negyedáron de teljesen hivatalosan.

Ennyi, semmi gond nincs a Conti gumikkal.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

a kisker tud róla és szokik is tájékoztatni a vevõt....

1. a magyar forgalmazó a nem gyártási hibás hanem a meo-n másodosztályú minõsítést kapott cuccot vásárolja kb negyedáron de teljesen hivatalosan.

de ha jól emléxem vmi közöd van az informatikához, gondolom Te is tudod hogy az itthon eladott pl vinyók 90%-a legjobb esetben 2. de inkább 3. osztályú. na ez pont ilyen. ahogy a conti is gond nélkül szállítaná az elsõ oszt. cuccot ha a forgalmazó azt szeretné. csak 10K-ért kb negyedannyi explorer sem fogyna.

kiskerek föntebb.

akkor tehát a második verzió az aktuális, erre meg továbbra is tartom, hogy egy magára valamit is adó márka a másodosztályú termékeit még a gyárban bezúzatja, mielõtt az bárkihez eljuthatna, nincs is az ilyen cuccnál nagyobb ellenreklám

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Jelentem sikerült az Explorert felerõszakolni (sosem hittem volna, hogy ilyen mocskos szájú vagyok...) :bananadan
Gumicsere meg akkor lesz legközelebb, ha papírvékonyra kopik a Conti... :ysz:

Nekem a Sport Contact eddig a 210-es MACH1-re simán felment, az MX-re már nem és jelentem az Enduro-val való keresztezés is erõs idegeket igényel :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

beigazgattad a külsõ peremeket a felni középsõ "hornyába" ?

Aha, már amennyire tudtam... Sport Contact-ot feladtam, most az Explorerrel szenvedek, de úgy látszik én vagyok a béna, mert már hangosan káromkodom... :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A nobby nic felrakásánal lepõdtem meg, simán, szerszám nélkül felment a 717-re, eddig csak "ezerszer" szerelt guminál jött össze.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Volt már rajtam kívül olyan elvetemült, aki Crossmax Enduro-ra Conti Sport Contact-ot akart ráerõszakolni? Az istenért nem akar összejönni... :mad:

Ne ijedj meg, annak a guminak a felrakása nekem is egy nagy harc szokott lenni, bármilyen felnire is próbáltam. Egyedüli kivétel a Zasszony Rigida Taurus felnije, arra minden gumit kézzel szerelek le-föl, még ezt is. Imádom azt a felnit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Volt már rajtam kívül olyan elvetemült, aki Crossmax Enduro-ra Conti Sport Contact-ot akart ráerõszakolni? Az istenért nem akar összejönni... :mad:

beigazgattad a külsõ peremeket a felni középsõ "hornyába" ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való