Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ehhez a conti témához csak annyit fûznék hozzá:

én ilyen 2e forintos mountain kingeket vettem, sztem egész jók, ennyiért nem várok csodákat
viszonylag könnyûek, jól gördülnek, terepen se volt probléma, mondjuk sztem gyorsan el fognak kopni, mert egy nagyobb félnapos bicózás után már látszik a hátsón hogy fogyott kicsit

de ha elkopik veszek újat, 1990ft-ért kit érdekel? :)

ezt az árat szerintem megéri
Autist Team:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Említettek itt Panaracer Cinder Pro-t, de az $ és nem is tudom, hol kapni.

Mé' nem szólsz, segíthetek...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
srácok, ha minden igaz elég nagy schwalbe szállítmány szambázott be ma hozzánk. nem tudom mit hoztak, de remélem lesz pár hiánytermék ismét elérhetõ :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
PTom: azért normál XC/MX esetén -ideális esetben- ritkán találkozol vizes acéllemezzel.;)

én azt mondom, hogy explorer. aztán NN/RR, de a cinder pro is ajánlott. talán hajtányban van?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

én dunamaraton rajt elõtt kaptam defektet,de a hutchinson defektjavító fos volt mert,ugyanúgy leengedett a kerék,de ha utánafújtam volna akor sem ért vóna semmit.utólag is köszönet Demeternek a precíz és gyors belsõcseréért!:clap:

Hutchinson tényleg rossz. Nekem is leeresztett helyben a kerék.

De most bepróbálom Joe's szupertejét :)

http://www.no-flats.hu/

És megvertek, ha megkérdezem, milyen 2,1-es gumit Maraton/XC-re? :D
Annyi okosság ment itt róluk mostanság, de csak annyit sikerült leszûrni, hogy az egyik nem tapad a vizes acéllemezen, a másik meg szar ha leereszt.
Említettek itt Panaracer Cinder Pro-t, de az $ és nem is tudom, hol kapni.

Edit: Dave! Nem érezted annak a mondatnak a lényegét :) Arról van szó, hogy sokan elvárnak _mindent_ egy gumitól, ami a legtöbb esetben irracionális.

WTB-krõl mi hír?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
engem a Bontrager super juice mar mentett meg a bajtol nem egyszer. 26*2.1 gumiban. jon a defekt, hallod a sziszegest ahogy jar korbe, majd olyan 3-4 fordulat utan megall. akkor egy kicsit puNpalsz rajta, hogy potold a veszteseget, es mehetsz tovabb

meg volt mar nem egy olyan. hogy havaertem, es lattan hogy benne all a tuske a gumiban. kihuztam, egybol elkezdett ereszteni, lefele foditottam a lukat hogy odagyuljon a szmotyi, egy darabig harcol ellene [nyomja kifele a levego a lukon] aztan abbahagyja. ugy hagyod meg fel percig, pumpa, es kesz.

nemtom mennyit szamit, hogy ez mind belso nelkuli rendszer amirol beszelek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

ja, baszki, oszt' azé vesztek xxxl lájt belsõket, hogy defektlötyivel 800ft-os belsõvé alakítsátok....

Gondolom ezt nem a Tubelessre mondod. Országutira én sem tartom jónak.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

A Hutchinson 60ml ír egy 26"×2.0 -hoz vagyis kb 120g többletsúly a két kerékre. Talán már itt jelenkezik a "könnyû" Tubeless-ek elõnye.

én dunamaraton rajt elõtt kaptam defektet,de a hutchinson defektjavító fos volt mert,ugyanúgy leengedett a kerék,de ha utánafújtam volna akor sem ért vóna semmit.utólag is köszönet Demeternek a precíz és gyors belsõcseréért!:clap:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ja, baszki, oszt' azé vesztek xxxl lájt belsõket, hogy defektlötyivel 800ft-os belsõvé alakítsátok
A mezzsebben meg amugy is ott egy pumpa-pótbelsõ :-))
Mondjuk, azt nem kell megforgatni/lefékezni

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A Hutchinson 60ml ír egy 26"×2.0 -hoz vagyis kb 120g többletsúly a két kerékre. Talán már itt jelenkezik a "könnyû" Tubeless-ek elõnye.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
100ml schwalbe 2 gumihoz elég, igy számoljatok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ha valaki ismeri a válaszokat, vagy volt hasonló élménye, kérem ossza meg velem/velünk!

Szerintem ezek csak montin mûködnek, és kábé csak XC versenyen van értelme, ahol a félig még eresztõ kerékkel kell menned egy 20perces kört, oszt' csókolom.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Én eddíg nem használtam ilyen lötyiket,de csak rosszat hallottam eddíg róla.

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Legutóbbi defektem után beletöltöttem pár köbcentiméter defektjavító folyadékot a belsõbe. Reméltem, minél késõbb kell megtapasztalnom a hatását, de azért vártam is, kíváncsian...

Tegnap aztán megtudtam, hogyan is mûködik. Szóval:

Lassú haladásnál, fékezésnél furcsa hangot hallottam a hátsó fék irányából. Olyan volt, mintha valami kis gally beakadt volna a küllõk közé, és minden kerékfordulatnél finoman megütötte volna a villát. Valószínûleg a kiáramló levegõ volt (28 mm-es külsõt használok, kb. 6-6,5 bar nyomással).

Pár fordulat után megálltam (piros lámpa), majd indulásnál furcsán mozgott a bringa - ekkor vettem észre, hogy defektem van, majdnem a felnin megyek.

Csakazértis elgurultam a közeli benzinkútig, és belenyomtam némi levegõt, 5,2 barig (ennyit tudott a kompresszor).

Kb. harminc km után újabb benzinkút, ahol felpumpáltam az addigra 3,5 barra leengedett kereket 4,8 barra (az ottani maximumra).

Ismét harminc kilométer, benzinkút, itt végre volt normális kompresszor, és felnyomtam a 4,5 barra leengedett gumit 6,5 bárra.

Újabb tekerés, a napot a defekt után 152 km-el zártam, majd kb. 18 órával késõbb útrakeltem, és egy benzinkútnál ellenõrizni akartam a nyomást. Balszerencsémre az itteni kút kompresszora csak 5,2 atmoszféra nyomást tudott, és az ügyeskedés közben némi levegõt vesztettem is a gumiból. Mindenesetre tekerés tovább, és kb. 7 órával késõbb, az otthoni mûhelypumpával ismét 6,5 barra nyomtam 5,5-rõl a gumit.

Ami kérdések felmerültek bennem:

• A defektjavító folyadék olyan lassan hat, hogy majdnem teljesen le kell engednie a guminak, míg elzárul a lyuk?
  • A hasonló lötyiket reklámozó filmeken a defektes külsõn a kiáramló folyadék jól észrevehetõ zöld foltokon láthatóvá válik a lyukaknál, én viszont nem láttam semmit. Lehet, hogy kicsi volt a lyuk - no de akkor miért nem zárta el gyorsabban, kevesebb levegõveszteség után?
  • Lehet, hogy több löttyöt kellett volna a gumiba tölteni? A folyadék dobozán az áll, hogy az egy autókerékhez elegendõ mennyiség, ennek kb. a tizedék töltöttem a bringakerékbe. Kevés volt vajon? Ha többet öntök a gumiba, gyorsabban hat?
  • Normális az, hogy több ezer kerékfordulat után, több órával a defekt után is még szivárog a levegõ a gumiból?
  • Esetleg a benzinkutak órái pontatlanok ennyire?
  • Most, a defekt után utána kell tölteni a folyadéknak? Ha megforgatom a kereket, nem hallok semmi "lötyögést", vagy folyadékcsorgásra emlékeztetõ hangot. Igaz, elõtte sem - mondjuk akkor nem is figyeltem különösebben ...
Ha valaki ismeri a válaszokat, vagy volt hasonló élménye, kérem ossza meg velem/velünk!

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Tubeless gumit szeretnék vásárolni, Hutchinson Python lenne a jelölt. Ezeket találtam:

Hutchinson Python Tubeless Ready 575g

Hutchinson Python New Gen UST Tubeless Light 625g

Hutchinson Python UST Tubeless 730g

A kérdésem az , hogy érdemes-e a legkönnyebbet választani . Kinek van már tapasztalata
ilyen "könnyû" tubeless gumikkal?

nekem tubelles light van ami 605gramm most a montymon hátul használom elég tartós,lassan kopik,én elégedett vagyok vele.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csak azert nem tudom ezt az elso osztaly-masod osztaly dologban, hogy akkor nalunk Angliaban nem csak elso osztalyu dolgoknak kellene lennie? mert itt is talalkoztam mar nem egy olyan gumival ami egyszeruen nem akart egyenesen allni. Olyan erzes, mintha kisebb lenne a kerulete mint kellene. Es nem gagyi gumik, altalaban schwalbek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
vegyetek crossmarkot mert jó.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

ITT németországban nincs 2. osztályú gumi. A héten vettem 2 Mountain King Supersonik gumit (elég volt a Schwalbekból).

A shoppokban 27 Eu ért lehet öket ( MK SS) kapni, de a "sakron" 40 ért is lehet venni. Egy felirad miatt meg nem minösitenek egy gumit 2. osztályúnak (szerintem), nemtudom honnan szedi az egész világ ( felmérések alapján bebizonyitott), hogy a német ilyen perfekcionista.....

Tévedsz! A Conti Edge-emen az egyik felirat fordítva van rányomva, más hibája nincs, és másodosztályú.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
én nem akarok elhitetni senkivel semmit.
azt meg végképp nem, hogy mindegyik el lett írva, mert pl az enyémnek a kerülete kisebb mint kéne :)
én azt írtam, hogy HA el van írva (máshová ment a felirat) az már tuti minõségi hibás termék...
egyébként jól érzem, hogy teljesen elbeszélünk egymás mellett?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

le van fektetve egy minõségi követelmény, amibe a kinézet is beletartozik, és ha valamelyik darab annak nem felel meg, akkor az már nem megy ki elsõosztályú árúként. A cimke férenyomása már bõven elég ehhez.

Ugye nem akarod elhitetni senkivel, hogy magyarországon minden Conti csak "el lett irva"?
Bisztosan számtalan gyártási folyamata van egy guminak és mindig az aki a feliratot csinálja az b@sza el e végen... utánna javitás vagy hasonló nincsen? Azonnal viszik 8 euróért keletre...