Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Tubeless témakörben kérném ki a véleményetek.

Egy 2015-ös 29-es Mavic Crossride-ot szeretnék tubelessre átalakítani. Vettem hozzá Schwalbe easy tubeless kit-et, és Continental X-King Protectiont. A felnit letisztítottam, és felragasztottam a Schwalbe szalagot, majd a szelepet is rögzítettem. Ezután az easyfit folyadékkal bekentem a gumik oldalfalát, és felhelyeztem a felnikre. Ekkor jött a kompresszor, de itt megállt a tudomány. Jelenleg képtelenség felfújni bármennyire is a gumit, valahogy mindig ereszt. Kád híján nem tudtam a kereket víz alá keríteni, hogy pontosan lássam hol a baj, de szappanos vízzel bekenve nem látható pontosan hol ereszt.

Egyetlen elékpzelésem van, mégpedig a szelep területén: itt egy schraderről prestára átalakító műanyag szűkítő található. Lehet ez a probléma forrása?

Nektek mi a tippetek, mit csinálok esetleg rosszul, vagy hol a probléma forrása?

Előre is köszi a helpet!

Igen, az nem tömít, létezik shraderes szelep átalakításhoz, olyat keress.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Most Ikonjaim vannak, ami a RaceKingre hasonlít talán. Nagyon jó külső, tapad, mint egy Schwalbe, de kopni kevésbé kopik. Nem tudom, hogy csinálta ezt a Maxxis, de ügyes!

Maratonokra szerintem az Ikont is vedd számításba. Larsent gyártja még a Maxxis egyáltalán? Crossmark még van, azt tudom.

Elől-hátul Ikonod van?

Én az elsőre Crossmarkot, hátsóra Larsent terveztem.

Gyártják még: http://maxxistires.d...ukt/larsen-tt/?

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Sziasztok!

Tubeless témakörben kérném ki a véleményetek.

Egy 2015-ös 29-es Mavic Crossride-ot szeretnék tubelessre átalakítani. Vettem hozzá Schwalbe easy tubeless kit-et, és Continental X-King Protectiont. A felnit letisztítottam, és felragasztottam a Schwalbe szalagot, majd a szelepet is rögzítettem. Ezután az easyfit folyadékkal bekentem a gumik oldalfalát, és felhelyeztem a felnikre. Ekkor jött a kompresszor, de itt megállt a tudomány. Jelenleg képtelenség felfújni bármennyire is a gumit, valahogy mindig ereszt. Kád híján nem tudtam a kereket víz alá keríteni, hogy pontosan lássam hol a baj, de szappanos vízzel bekenve nem látható pontosan hol ereszt.

Egyetlen elékpzelésem van, mégpedig a szelep területén: itt egy schraderről prestára átalakító műanyag szűkítő található. Lehet ez a probléma forrása?

Nektek mi a tippetek, mit csinálok esetleg rosszul, vagy hol a probléma forrása?

Előre is köszi a helpet!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Most Ikonjaim vannak, ami a RaceKingre hasonlít talán. Nagyon jó külső, tapad, mint egy Schwalbe, de kopni kevésbé kopik. Nem tudom, hogy csinálta ezt a Maxxis, de ügyes!

Maratonokra szerintem az Ikont is vedd számításba. Larsent gyártja még a Maxxis egyáltalán? Crossmark még van, azt tudom.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 posts
  • LocationBudapest

Helló!

Valakinek van tapasztalata  a Maxxis Larsen, illetve Crossmark kevláros külsőkkel? 

Egy haveromnak , mindkét bringáján ezek vannak és nagyon elégedett velük. 

Én főként maratonokra használnám.

Típusokon belül is több variánsuk van. 120TPI- ok, de a többiből nem annyira tudok választani. Például: L.U.S.T, vagy EXO 

Netán nem ajánljátok őket, hanem inkább egy RaceKing vagy hasonló?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok,
Segítséget kérnék ill. ajánlást. Eddig belsős rendszerrel mentem. Arra megvolt a kedvenc...
Most 26os Ust-s kerékre keresek gumit.
Mivel merev montira lenne fontos,hogy széles legyen.
Felhasználás tekintetében a maratonos jelleg lenne megfelelő.
Súly nem fontos,de a defektállóság és a km szempontú tartósság igen.
Válaszokat előre is köszönöm.

alapból rocket ront mondanék, de az nem lesz tartós (az a baj ami tapad is , gurul is, az kopik is).

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
Sziasztok,
Segítséget kérnék ill. ajánlást. Eddig belsős rendszerrel mentem. Arra megvolt a kedvenc...
Most 26os Ust-s kerékre keresek gumit.
Mivel merev montira lenne fontos,hogy széles legyen.
Felhasználás tekintetében a maratonos jelleg lenne megfelelő.
Súly nem fontos,de a defektállóság és a km szempontú tartósság igen.
Válaszokat előre is köszönöm.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Stuff000

Stuff000

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Szuper, ez nagyon jó.

Köszönöm!

A link helyesen: http://www.bicyclero...om/tour-reviews

Schwalbe Marathon gumival nem nyúlsz mellé, bár sok haverom használja a Conti Contact-okat is és nagyon szeretik. Kb tökmindegy.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A link helyesen: http://www.bicyclero...om/tour-reviews

Schwalbe Marathon gumival nem nyúlsz mellé, bár sok haverom használja a Conti Contact-okat is és nagyon szeretik. Kb tökmindegy.

Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews

Ez alapján schwalbe marathon széria, tehetsz 37-nél vékonyabbat a felnire, de a komfort nem lesz ugyanaz. Akár slick is mehet, de akkor tényleg csak aszfaltos lesz a gép.

• Stuff000 likes this
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Stuff000

Stuff000

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Üdv,

Hobbi bringásként kérném tanácsotok.

Gumit kell cserélnem elől hátul, de fogalmam sincs mire, azt tudom hogyan használom és mit akarok.

Csak aszfalt, én 95 kg plusz néha a kölyök mögöttem, esőben nem tekerek, komfort nem számít, viszont minél kisebb gördülési ellenállás és tapadás annál jobb. Hangsúly a tapadáson van. Nem gond ha a radírnál is jobban kopik.

A bringa egy KTM Life Track, semmi extra.

(A fent leírtakból valami lusta túlsúlyos pacáknak tűnhetek:D de nem, HIIT edzésekre is használom, ezért akarok low ellenállást és high tapadást.)

Árban elmennék 10-12e Ft-ig. Per darab.

Előre is köszönöm!

S

Még valami: 37-622 a gyári méret. Keskenyebb gumit fel lehet rá tenni? Ha igen melyik lenne az? Szívesen fogadok egy-egy linket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Evo mindkettő de nincs rajtuk tlr se tle felirat. Ezeket akkor nem lehet használni tubeless rendszernek? Eresztenének?

jó löttyel valószínű működni fog, legfeljebb ha tényleg régebbi , nem tlr akkor könnyebben lefordulhat.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

apollo

apollo

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Evo mindkettő de nincs rajtuk tlr se tle felirat. Ezeket akkor nem lehet használni tubeless rendszernek? Eresztenének?

Edited by apollo, 2017. February 23. - 11:46.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Természetesen. Régebbieken TLR feirat látható (Tubeless Ready), újabbakon TLE (Tubeless Easy). Emlékeim szerint minden Schwalbe TLE vagy TLR külső Evo, azaz evolution kivitel is egyben.

A vastagított oldalfalat a SnakeSkin jelöli, a dupla defektvédelmet pedig a DoubleDefense. Ezek mind szerepelnek minden drágább, hajtogatós Schwalbe külső oldalán.

• apollo likes this

apollo

apollo

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Üdv!

Schwalbe külsőknél meg lehet valahogy állapítani, hogy TL ready a gumi vagy sem? Nyilván a doboza nincs meg.

Köszi

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Maradhatsz a Contact 2-nél, 17 euró a Rosenál. Persze 9 euró a szállítás, de ha feliratkozol a hírlevelükre, akkor adnak egy 10 eurós kupont, amit 50 euró feletti rendelésnél tudsz beváltani.

Nem szeretnék jelenleg mást is rendelni, ebből is csak egy kellene, az elsőnek még semmi baja.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Sziasztok, cross bringámra keresek (amit inkább fitnesként használok) 37 szélességű aszfaltra való külsőt. Eddig Continental Contact 2-t használtam, B kategóriást, ami már nem kapható, csak A. Kicsit olcsóbban szeretném megúszni, mondjuk 5000/db. Ebben az árban mit ajánlanátok?

Maradhatsz a Contact 2-nél, 17 euró a Rosenál. Persze 9 euró a szállítás, de ha feliratkozol a hírlevelükre, akkor adnak egy 10 eurós kupont, amit 50 euró feletti rendelésnél tudsz beváltani.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok, cross bringámra keresek (amit inkább fitnesként használok) 37 szélességű aszfaltra való külsőt. Eddig Continental Contact 2-t használtam, B kategóriást, ami már nem kapható, csak A. Kicsit olcsóbban szeretném megúszni, mondjuk 5000/db. Ebben az árban mit ajánlanátok?

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok,

Jelenleg egy 25mm-es mavic yksion pro power linket hasznalok. Ezt meg a kerekkel vettem. Hamarosan le kell cserelnem. Tudtok ajanlani helyette valamit? Mit erdemes venni? Koszi!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Akik már használtak Maxxis külsőket: a "TR 3C" és a "TR EXO 3C" oldalfalának vastagságában nagy a különbség?

Első kerékre gondoltam a könnyebb "TR 3C"-t, hátra a robosztusabb EXO verziót, de ha a "TR 3C" oldalfala olyan papírvékony, mint egy alap, nem Snakeskin Schwalbe TLR/TLE külsőé, akkor nem szórakozom a grammokkal.

(tubeless install)

Köszi!