Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2017. május 07. - 19:53

En kb ot eves korom ota tekerem a bringat folyamatosan, mert szeretek onerobol eljutni helyekre. A versenyzes sose erdekelt, mert nem motival, hogy vhol a kozepmezonyben haladok, mas meg imadja legyozni masokat es magat. Nekem mar eleg ha fitt maradok es szep dolgokat latok kozben. Emellett erdekel a technikai resze, igy mar csak ezert is szeretek kiprobalni dolgokat, meg ha sose feszegetem igazan a hatarait.
Írta 2017. május 07. - 19:50

színtévesztők előnyben....
zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni.
elnézést, ha úgy tűnt, kérkednék, egyáltalán nem volt célom, sőt! Nekem is a bringás élmény a cél. Azért edzem - és közben (szerencsére) természetesen élvezem azt is.
A linket, amit megosztottam, próbáljátok csak meg, esti TV-nézés / beszélgetés / stb. közben 30-40 perc az egész és nagyon hasznos!
Írta 2017. május 07. - 19:42

zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni.
szerintem meg pont attól lesz élvezetes, ha megfelelően fel van készítve a test a terhelésre
évek óta kínlódtam derék- és hátfájdalmakkal, 2 óra felett nem tudtam úgy tekerni, hogy ne kelljen megállnom pihenni/nyújtani
most, hogy elhatároztam, hogy a Trophy 210km-t tekerem idén elmentem egy gyógytornászhoz, hogy csináljunk valamit
labdás gyakorlatok, masszázslabda, has- és hátizom erősítés, rendszeres nyújtás és masszázs
mostanra megállás nélkül bírom a 4 óra feletti edzéseket is
kösz a linket zscs, hasznomra lesz, most terveztem úgyis saját labdát venni
Írta 2017. május 07. - 19:38

Pontosanszíntévesztők előnyben....

Az viszont leesett a canyon nervenel hogy egy gyors xc gumival sem lesz szelvesz felfele, viszont elveszitem a sokoldalusagot es lefele a nagyobb stabilitast. Nem erzem jonak a balanszot, nem passzol a bringa jellegehez. Tapasztalatgyujtes okan visszateszem azokat a gumikat, amivel jott.
A schwalbenal tul sok f1et neztek

arn módosította - 2017. május 07. - 19:40
Írta 2017. május 07. - 19:21

ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar etc csak hogy egyszerűbb legyen
addix 4 féle verzióban
színtévesztők előnyben....
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2017. május 07. - 18:29

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken.
Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.
Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!
ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar etc csak hogy egyszerűbb legyen
addix 4 féle verzióban
http://www.bikeradar...ompounds-49708/
Bikertigger módosította - 2017. május 07. - 18:33
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2017. május 07. - 18:25

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken.
Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.
Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!
Írta 2017. május 07. - 10:14

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...
az en szamolasomnal? atlagoltam a trail+pacestar combot.
ezen az oldalon is ott van:
hans dampf trailstar - 44,5w
pacestar - 27,1w
csak hasonlitasnak:
nobby nic snakeskin pacestar - 25w
mk2 racesport - 31,5w
masik meres:
http://www.bike-maga...age4.html#start
nobby nic trailstar - 39,7w
pacestar - 19,8w
fat albert trailstar - 40w
pacestar - 20,5w
mk2 protection - 29,8w
par megjegyzes es gondolat:
* meres alapjan a traktorgumi es a slick kozott kisebb a differencia, mint ket eltero keverek kozott
* ezek a gordulesi tesztek nem veszik figyelembe a valtozo korulmenyeket, es talajtipusokat (ki hasznal montigumit aszfalton foleg? - keves helyen van olyan simasagu aszfalt)
* erzesre pl hatarozottan elter a gordulesre durvabb szemcses aszfalton es sima de kemeny folduton ugyanannak a guminak a gordulese (aszfalton "betapad", es szetterul, foldon nem)
* mas minta eltero ellenallasi aranyokat produkalhat pl laza talajon es siman
* a schwalbe jotekonyan hallgat a keverekek kozotti nagy elteresrol, siman bejelolik, hogy jol tapad es jol gurul ugyanarra a gumira, pedig ez nyilvanvaloan csak az egyik keverekre igaz - igy lehet villogni a gordulesi teszteken, es lehet a tapadasin is
* a conti vmi koztes megoldast alkalmaz a black chilivel, a schwalbe ket megoldasa kozott
* ha atlagolom (vagy 40-60% arannyal szamolva) a schwalbe trailstar + pacestar combo nagyon hasonlo lesz a black chilihez gordulesben. az mas kerdes, hogy elvileg a schwalbe ket kevereke elmeletben jobban lefedi a felhasznalasi teruletet - elol fontosabb a tapadas, felfele ugyanakkor kisebb rajta a sulypont, ami lefele elonyosen valtozik
igy azert fenntartassal kezelem a gordulesi teszteket, foleg a terepgumieket (outinal kozelebb van a valosagos felhasznalashoz), es ezert kellenenek a gyakorlati tapasztalatok, velemenyek. szivem szerint osszevasarolgatnam oket, de nem akarok probalgatasi szinten tobbszaz euros koltsegbe belefutni
arn módosította - 2017. május 07. - 10:16
Írta 2017. május 07. - 08:19

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...
http://www.bicyclero...com/mtb-reviews
Írta 2017. május 07. - 00:18

Esetleg próbáld a Trail Kinget is, mondjuk elől 2,4-esben, hátul 2,2-esben. Csak annyi tapasztalatom van még csak ezzel a gumival, hogy múltkor megvettem, még nem tettem fel. 2,4-es performance-t választottam, kipróbálni elég lesz ez is. Külföldi oldalakon meg leginkább a protection változatról írnak: bikemagic.com/bike-components/bike-tyres/continental-trail-king-650b-tyre-review.html
Meglepett, hogy párnapja lett egy rövid írás a performance Trail Kingről a bájkmagon.
blash módosította - 2017. május 07. - 00:21
Írta 2017. május 06. - 23:18

Elso korben visszateszem a mountain king 2 gumikat (pacestar rocket ronok vannak rajta tubeless) mar nagyjabol kiismertem a bringat, es ugy emlekszem, hogy sokkal precizebben iranyithato vele lejtozeskor. Sajnos racesport kivitel, inkabb nem hazardirozom a tubelessesitesevel.
De egy canyon nerve szeru bringara most mi szamit a legnepszerubb megoldasnak?
Ilyesmiket olvasgattam:
Nobby nic trail+pace star 2.35
Hans dampf + nobby nic 2.35
Mk2 protection 2.4
Egyeb tipp? ti mit valasztanatok, es miert?
arn módosította - 2017. május 06. - 23:20
Írta 2017. április 04. - 22:26

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.
Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.
tulajdonképpen néha nagyon irigylem őket...
Írta 2017. április 04. - 22:03

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.
Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.
Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.
arn módosította - 2017. április 04. - 22:05
Írta 2017. április 04. - 09:05

Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.
Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.
Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.
kinek a papné...
Írta 2017. április 03. - 23:08

de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.
Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.
Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.
Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.
Írta 2017. április 03. - 22:58

Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.
Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.
Írta 2017. április 03. - 12:23

trailstar vs pacestar... gondoltam, hogy van kozottuk kulonbseg, de hogy ekkora?
http://www.bicyclero...-trailstar-2017
27 vs 44w... meg ott van a hidegben erosen csokkeno tapadas. igy asszem skippelem ezt a trailstar temat, tul sok a hatrany. lefele biztos szuper, de en tekerni is akarom.
arn módosította - 2017. április 03. - 12:25
Írta 2017. április 03. - 00:55

Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:
https://www.bike-com...reeride-p37531/
És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.
de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.
Írta 2017. április 03. - 00:49

27,5*2,8 külsőbe 26os latex belsőt tenni buta ötlet lenne? Nyúlni ugye szépen tud, a napi pumpálás meg nem zavarna... hosszabb távon gondolkozok a tubeless átalakításon, de egyelőre marad belsős. Szerintetek?
Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:
https://www.bike-com...reeride-p37531/
És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.
Írta 2017. április 02. - 21:58

Aha, a napi szintű pumpálás az nem macerás, szezonban egyszer feltölteni az igen, értem...
indulás előtt mindig rádugom a pumpát, hogy lássam, mennyi az annyi benne. viszont nem kell lötyivel sz@rakodni és egy defektszerelésnél sem leszek könyékig trutyis.