Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

26"-os kerékre maratonozni keresek olyan gumit, ami gyors, de kisebb sárban is használható. Nem szedi annyira össze és kidoblája, de nem kifejezettem sárgumi. pl. Rocket Ron 2,1 az jó lehet ilyesmire? Tudnátok kérlek még 1-2 típust ajánlani. Köszi előre is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ez amolyan ki miert bringazik... Mindenkinek mas a motivacioja, de szerintem az a lenyeg, hogy jol erezzuk magunkat es mozogjunk kozben.

En kb ot eves korom ota tekerem a bringat folyamatosan, mert szeretek onerobol eljutni helyekre. A versenyzes sose erdekelt, mert nem motival, hogy vhol a kozepmezonyben haladok, mas meg imadja legyozni masokat es magat. Nekem mar eleg ha fitt maradok es szep dolgokat latok kozben. Emellett erdekel a technikai resze, igy mar csak ezert is szeretek kiprobalni dolgokat, meg ha sose feszegetem igazan a hatarait.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

színtévesztők előnyben....

zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni. ;)

elnézést, ha úgy tűnt, kérkednék, egyáltalán nem volt célom, sőt! Nekem is a bringás élmény a cél. Azért edzem - és közben (szerencsére) természetesen élvezem azt is. ;)

A linket, amit megosztottam, próbáljátok csak meg, esti TV-nézés / beszélgetés / stb. közben 30-40 perc az egész és nagyon hasznos!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni. ;)

szerintem meg pont attól lesz élvezetes, ha megfelelően fel van készítve a test a terhelésre
évek óta kínlódtam derék- és hátfájdalmakkal, 2 óra felett nem tudtam úgy tekerni, hogy ne kelljen megállnom pihenni/nyújtani

most, hogy elhatároztam, hogy a Trophy 210km-t tekerem idén elmentem egy gyógytornászhoz, hogy csináljunk valamit
labdás gyakorlatok, masszázslabda, has- és hátizom erősítés, rendszeres nyújtás és masszázs
mostanra megállás nélkül bírom a 4 óra feletti edzéseket is

kösz a linket zscs, hasznomra lesz, most terveztem úgyis saját labdát venni 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pontosan :) igazabol felfele a konnyu tekerhetoseg lefele meg a pontos iranyithatosag okoz oromet. Illetve melyik bringan mi... cx bringara nem tennek semislicknel durvabbat, xc bringara hatra tuti vmi minimalmintas gumi menne, elore meg vmi gyors butykos.

Az viszont leesett a canyon nervenel hogy egy gyors xc gumival sem lesz szelvesz felfele, viszont elveszitem a sokoldalusagot es lefele a nagyobb stabilitast. Nem erzem jonak a balanszot, nem passzol a bringa jellegehez. Tapasztalatgyujtes okan visszateszem azokat a gumikat, amivel jott.

A schwalbenal tul sok f1et neztek :)

arn módosította - 2017. május 07. - 19:40

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.426 hozzászólás

ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar  etc csak hogy egyszerűbb legyen :)

addix 4 féle verzióban

http://www.bikeradar...ompounds-49708/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken. ;)

Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.

Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!

ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar  etc csak hogy egyszerűbb legyen :)

addix 4 féle verzióban

http://www.bikeradar...ompounds-49708/

Bikertigger módosította - 2017. május 07. - 18:33

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken. ;)

Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.

Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...

http://www.bicyclero...com/mtb-reviews

az en szamolasomnal? atlagoltam a trail+pacestar combot.

ezen az oldalon is ott van:

hans dampf trailstar - 44,5w

pacestar - 27,1w

csak hasonlitasnak:

nobby nic snakeskin pacestar - 25w

mk2 racesport - 31,5w

masik meres:

http://www.bike-maga...age4.html#start

nobby nic trailstar - 39,7w

pacestar - 19,8w

fat albert trailstar - 40w

pacestar - 20,5w

mk2 protection - 29,8w

par megjegyzes es gondolat:

* meres alapjan a traktorgumi es a slick kozott kisebb a differencia, mint ket eltero keverek kozott

* ezek a gordulesi tesztek nem veszik figyelembe a valtozo korulmenyeket, es talajtipusokat (ki hasznal montigumit aszfalton foleg? - keves helyen van olyan simasagu aszfalt)

* erzesre pl hatarozottan elter a gordulesre durvabb szemcses aszfalton es sima de kemeny folduton ugyanannak a guminak a gordulese (aszfalton "betapad", es szetterul, foldon nem)

* mas minta eltero ellenallasi aranyokat produkalhat pl laza talajon es siman

* a schwalbe jotekonyan hallgat a keverekek kozotti nagy elteresrol, siman bejelolik, hogy jol tapad es jol gurul ugyanarra a gumira, pedig ez nyilvanvaloan csak az egyik keverekre igaz - igy lehet villogni a gordulesi teszteken, es lehet a tapadasin is

* a conti vmi koztes megoldast alkalmaz a black chilivel, a schwalbe ket megoldasa kozott

* ha atlagolom (vagy 40-60% arannyal szamolva) a schwalbe trailstar + pacestar combo nagyon hasonlo lesz a black chilihez gordulesben. az mas kerdes, hogy elvileg a schwalbe ket kevereke elmeletben jobban lefedi a felhasznalasi teruletet - elol fontosabb a tapadas, felfele ugyanakkor kisebb rajta a sulypont, ami lefele elonyosen valtozik

igy azert fenntartassal kezelem a gordulesi teszteket, foleg a terepgumieket (outinal kozelebb van a valosagos felhasznalashoz), es ezert kellenenek a gyakorlati tapasztalatok, velemenyek. szivem szerint osszevasarolgatnam oket, de nem akarok probalgatasi szinten tobbszaz euros koltsegbe belefutni :)

arn módosította - 2017. május 07. - 10:16

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.335 hozzászólás

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...

http://www.bicyclero...com/mtb-reviews

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Esetleg próbáld a Trail Kinget is, mondjuk elől 2,4-esben, hátul 2,2-esben. Csak annyi tapasztalatom van még csak ezzel a gumival, hogy múltkor megvettem, még nem tettem fel. 2,4-es performance-t választottam, kipróbálni elég lesz ez is. Külföldi oldalakon meg leginkább a protection változatról írnak: bikemagic.com/bike-components/bike-tyres/continental-trail-king-650b-tyre-review.html

Meglepett, hogy párnapja lett egy rövid írás a performance Trail Kingről a bájkmagon.

blash módosította - 2017. május 07. - 00:21

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Lehet megkovetem magam... es nem lesz jo ez a pacestar only dolog. Most hogy kicsit nedvesebb az ido, es eleg saras a becsi erdo, kell vmi olyan gumi, ami egesz evben lefedi a valtozo korulmenyeket, a full sarat kihagyom, de a reszben saras reszt ugysem uszom meg. Viszont melegben es hidegben (0 fok, keves ho esetleg) is hasznalnam.

Elso korben visszateszem a mountain king 2 gumikat (pacestar rocket ronok vannak rajta tubeless) mar nagyjabol kiismertem a bringat, es ugy emlekszem, hogy sokkal precizebben iranyithato vele lejtozeskor. Sajnos racesport kivitel, inkabb nem hazardirozom a tubelessesitesevel.

De egy canyon nerve szeru bringara most mi szamit a legnepszerubb megoldasnak?

Ilyesmiket olvasgattam:
Nobby nic trail+pace star 2.35
Hans dampf + nobby nic 2.35
Mk2 protection 2.4

Egyeb tipp? ti mit valasztanatok, es miert?

arn módosította - 2017. május 06. - 23:20

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.426 hozzászólás

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.

Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.

tulajdonképpen néha nagyon irigylem őket...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.
Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.

Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.

arn módosította - 2017. április 04. - 22:05

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.426 hozzászólás

Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.

Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.

Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.

kinek a papné... 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.

Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.

Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.

Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.

Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.

Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

trailstar vs pacestar... gondoltam, hogy van kozottuk kulonbseg, de hogy ekkora? :huh:

http://www.bicyclero...-trailstar-2017

27 vs 44w... meg ott van a hidegben erosen csokkeno tapadas. igy asszem skippelem ezt a trailstar temat, tul sok a hatrany. lefele biztos szuper, de en tekerni is akarom.

arn módosította - 2017. április 03. - 12:25

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:
https://www.bike-com...reeride-p37531/
És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.

de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.698 hozzászólás

27,5*2,8 külsőbe 26os latex belsőt tenni buta ötlet lenne? Nyúlni ugye szépen tud, a napi pumpálás meg nem zavarna... hosszabb távon gondolkozok a tubeless átalakításon, de egyelőre marad belsős. Szerintetek?

Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:

https://www.bike-com...reeride-p37531/

És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.

Marci