Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15861 hozzászólás a témában

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Crossride - tubeless probléma megoldva. Kellett még egy réteg szalag, és sok türelem, azóta minden rendben 😀

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Helló!

Valakinek van tapasztalata a Maxxis Larsen, illetve Crossmark kevláros külsőkkel?
Egy haveromnak , mindkét bringáján ezek vannak és nagyon elégedett velük.
Én főként maratonokra használnám.
Típusokon belül is több variánsuk van. 120TPI- ok, de a többiből nem annyira tudok választani. Például: L.U.S.T, vagy EXO
Netán nem ajánljátok őket, hanem inkább egy RaceKing vagy hasonló?

Maxxisbol volt az ultrakonnyu aspen magastpis exo, de meg a schwalbehez kepest is baromi serulekeny volt az oldalfala. En azota se csaptam ki egy gumit se, de azt sikerult. Nem csak vekony volt, hanem olyan puha anyagbol keszult, hogy barmi lehorzsolta, es szakadt a szovet. De ez 2011ben volt :)

Ebbol a minta se jott be, kicsit nedves volt a talaj, olyan volt mint a korcsolyapalya, a semislick cx mintaim is sokkal kiszamithatobbak.

arn módosította - 2017. március 12. - 22:49

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Köszi a visszajelzéseket!

Valahogy éreztem, hogy ez az átalakítás csak bajokat fog generálni, de hogy pont egy ilyen mütyür miatt :angry:

Na mind1, most megpróbálok keríteni egy schrader szelepet, talán azzal kevesebb lesz a baj. Joe's lötyire már biztos nem fogok költeni, stan's-ből a schwalbén kívűl még egy komplett flakonom van. Német fórumon küllönben conti-stan's párost használják előszeretettel, remélem nálam is menni fog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Tubeless témakörben kérném ki a véleményetek.

Egy 2015-ös 29-es Mavic Crossride-ot szeretnék tubelessre átalakítani. Vettem hozzá Schwalbe easy tubeless kit-et, és Continental X-King Protectiont. A felnit letisztítottam, és felragasztottam a Schwalbe szalagot, majd a szelepet is rögzítettem. Ezután az easyfit folyadékkal bekentem a gumik oldalfalát, és felhelyeztem a felnikre. Ekkor jött a kompresszor, de itt megállt a tudomány. Jelenleg képtelenség felfújni bármennyire is a gumit, valahogy mindig ereszt. Kád híján nem tudtam a kereket víz alá keríteni, hogy pontosan lássam hol a baj, de szappanos vízzel bekenve nem látható pontosan hol ereszt.

Egyetlen elékpzelésem van, mégpedig a szelep területén: itt egy schraderről prestára átalakító műanyag szűkítő található. Lehet ez a probléma forrása?

Nektek mi a tippetek, mit csinálok esetleg rosszul, vagy hol a probléma forrása?

Előre is köszi a helpet!

az úgy nem lesz jó .

joe'S nak van autós szelepe tubelesshez.

meg hírlik a conti külsők nagyobb barátságban vannak a joe-s löttyel mint a stan's-szal (a svábli az az)

https://bikelogistic...elep-garnitura/

Bikertigger módosította - 2017. március 12. - 20:07

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Egy 2015-ös 29-es Mavic Crossride-ot szeretnék tubelessre átalakítani. Vettem hozzá Schwalbe easy tubeless kit-et, és Continental X-King Protectiont. A felnit letisztítottam, és felragasztottam a Schwalbe szalagot, majd a szelepet is rögzítettem. Ezután az easyfit folyadékkal bekentem a gumik oldalfalát, és felhelyeztem a felnikre. Ekkor jött a kompresszor, de itt megállt a tudomány. Jelenleg képtelenség felfújni bármennyire is a gumit, valahogy mindig ereszt. Kád híján nem tudtam a kereket víz alá keríteni, hogy pontosan lássam hol a baj, de szappanos vízzel bekenve nem látható pontosan hol ereszt.

Egyetlen elékpzelésem van, mégpedig a szelep területén: itt egy schraderről prestára átalakító műanyag szűkítő található. Lehet ez a probléma forrása?

Nektek mi a tippetek, mit csinálok esetleg rosszul, vagy hol a probléma forrása?

Előre is köszi a helpet!

Igen, az nem tömít, létezik shraderes szelep átalakításhoz, olyat keress.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Most Ikonjaim vannak, ami a RaceKingre hasonlít talán. Nagyon jó külső, tapad, mint egy Schwalbe, de kopni kevésbé kopik. Nem tudom, hogy csinálta ezt a Maxxis, de ügyes!

Maratonokra szerintem az Ikont is vedd számításba. Larsent gyártja még a Maxxis egyáltalán? Crossmark még van, azt tudom.

Elől-hátul Ikonod van?

Én az elsőre Crossmarkot, hátsóra Larsent terveztem.

Gyártják még: http://maxxistires.d...ukt/larsen-tt/?

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Sziasztok!

Előre is köszi a helpet!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Most Ikonjaim vannak, ami a RaceKingre hasonlít talán. Nagyon jó külső, tapad, mint egy Schwalbe, de kopni kevésbé kopik. Nem tudom, hogy csinálta ezt a Maxxis, de ügyes!

Maratonokra szerintem az Ikont is vedd számításba. Larsent gyártja még a Maxxis egyáltalán? Crossmark még van, azt tudom.

laczie

laczie

fórumtag

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
  • LocationBudapest

Helló!

Valakinek van tapasztalata  a Maxxis Larsen, illetve Crossmark kevláros külsőkkel? 

Egy haveromnak , mindkét bringáján ezek vannak és nagyon elégedett velük. 

Én főként maratonokra használnám.

Típusokon belül is több variánsuk van. 120TPI- ok, de a többiből nem annyira tudok választani. Például: L.U.S.T, vagy EXO 

Netán nem ajánljátok őket, hanem inkább egy RaceKing vagy hasonló?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok,
Segítséget kérnék ill. ajánlást. Eddig belsős rendszerrel mentem. Arra megvolt a kedvenc...
Most 26os Ust-s kerékre keresek gumit.
Mivel merev montira lenne fontos,hogy széles legyen.
Felhasználás tekintetében a maratonos jelleg lenne megfelelő.
Súly nem fontos,de a defektállóság és a km szempontú tartósság igen.
Válaszokat előre is köszönöm.

alapból rocket ront mondanék, de az nem lesz tartós (az a baj ami tapad is , gurul is, az kopik is).

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Sziasztok,
Segítséget kérnék ill. ajánlást. Eddig belsős rendszerrel mentem. Arra megvolt a kedvenc...
Most 26os Ust-s kerékre keresek gumit.
Mivel merev montira lenne fontos,hogy széles legyen.
Felhasználás tekintetében a maratonos jelleg lenne megfelelő.
Súly nem fontos,de a defektállóság és a km szempontú tartósság igen.
Válaszokat előre is köszönöm.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Stuff000

Stuff000

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Szuper, ez nagyon jó.

Köszönöm!

A link helyesen: http://www.bicyclero...om/tour-reviews

Schwalbe Marathon gumival nem nyúlsz mellé, bár sok haverom használja a Conti Contact-okat is és nagyon szeretik. Kb tökmindegy.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.683 hozzászólás

A link helyesen: http://www.bicyclero...om/tour-reviews

Schwalbe Marathon gumival nem nyúlsz mellé, bár sok haverom használja a Conti Contact-okat is és nagyon szeretik. Kb tökmindegy.

Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

www.bicyclerollingresistance.com/tour-reviews

Ez alapján schwalbe marathon széria, tehetsz 37-nél vékonyabbat a felnire, de a komfort nem lesz ugyanaz. Akár slick is mehet, de akkor tényleg csak aszfaltos lesz a gép.

• Stuff000 kedveli ezt
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Stuff000

Stuff000

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Üdv,

Hobbi bringásként kérném tanácsotok.

Gumit kell cserélnem elől hátul, de fogalmam sincs mire, azt tudom hogyan használom és mit akarok.

Csak aszfalt, én 95 kg plusz néha a kölyök mögöttem, esőben nem tekerek, komfort nem számít, viszont minél kisebb gördülési ellenállás és tapadás annál jobb. Hangsúly a tapadáson van. Nem gond ha a radírnál is jobban kopik.

A bringa egy KTM Life Track, semmi extra.

(A fent leírtakból valami lusta túlsúlyos pacáknak tűnhetek:D de nem, HIIT edzésekre is használom, ezért akarok low ellenállást és high tapadást.)

Árban elmennék 10-12e Ft-ig. Per darab.

Előre is köszönöm!

S

Még valami: 37-622 a gyári méret. Keskenyebb gumit fel lehet rá tenni? Ha igen melyik lenne az? Szívesen fogadok egy-egy linket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Evo mindkettő de nincs rajtuk tlr se tle felirat. Ezeket akkor nem lehet használni tubeless rendszernek? Eresztenének?

jó löttyel valószínű működni fog, legfeljebb ha tényleg régebbi , nem tlr akkor könnyebben lefordulhat.

apollo

apollo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Evo mindkettő de nincs rajtuk tlr se tle felirat. Ezeket akkor nem lehet használni tubeless rendszernek? Eresztenének?

apollo módosította - 2017. február 23. - 11:46

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Természetesen. Régebbieken TLR feirat látható (Tubeless Ready), újabbakon TLE (Tubeless Easy). Emlékeim szerint minden Schwalbe TLE vagy TLR külső Evo, azaz evolution kivitel is egyben.

A vastagított oldalfalat a SnakeSkin jelöli, a dupla defektvédelmet pedig a DoubleDefense. Ezek mind szerepelnek minden drágább, hajtogatós Schwalbe külső oldalán.

• apollo kedveli ezt

apollo

apollo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Üdv!

Schwalbe külsőknél meg lehet valahogy állapítani, hogy TL ready a gumi vagy sem? Nyilván a doboza nincs meg.

Köszi

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Maradhatsz a Contact 2-nél, 17 euró a Rosenál. Persze 9 euró a szállítás, de ha feliratkozol a hírlevelükre, akkor adnak egy 10 eurós kupont, amit 50 euró feletti rendelésnél tudsz beváltani.

Nem szeretnék jelenleg mást is rendelni, ebből is csak egy kellene, az elsőnek még semmi baja.