Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ok, de hogy gurul a pace starhoz kepest? :) ahogy elneztem a tenyleges mereseket, gyk a nobby nic, rara es roro szinte egy szinten teljesit hasonlo keverekkel. Illetve a schwalbe szerint a trailstar jelentosen veszit a teljesitmenyebol alacsonyabb homersekletnel (minuszokban foleg).

Beprobalkoztam a roro gumikkal a canyon nerven, de nem igazan lett lenduletesebb a bringa tole, viszont a tapadas sem az igazi, nem passzol a bringa karakterehez. En nagyon szerettem a regi rara es roro mintakat, de ezek az "ujak" nem jonnek be vmiert.

Edited by arn, 2017. April 02. - 08:13.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Pontosan így van tervezve, a tapadósabbat teszed előre. Ezért árulják így párban.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Schwalbebol volt vkinek trail es pace star is? Erzesre mekkora differencia van kozottuk? Bikecomponentsen lattam, hogy egy csomagban is aruljak igy a nobby nicket.

Gyanitom a tapadosabb megy elore.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

lehet kompatibilitasi problema - nalam is az volt, hogy ugyanez a gumi mashova siman felment, illetve mas gumit is kezzel felraktam ugyanerre a kerekszettre. kuldd vissza :) azert egy dt kerekszett nem az a ritka kategoria.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Csak nem én vagyok a nagyon béna. Pumpa szerint 7 bar-t kapott a gumi belsővel (nem érdekelt, volt rajtam szemüveg és a fülemben dugó :) ). Így sem pattant a helyére. Viszont a nagy mérgességemben észrevettem, hogy WTB Nano 40C Race külsőm van amit ajánlanak TL használatra (a TCS nem tartja a levegőt). Szerintem én nem ezt a változatot rendeltem, de ez van és jött még tavaly. Akartam venni a G One helyett de sehol nem kapható és 20+ napokat írtak a beszerzésre. Ezekkel simán ment a TL összerakás így minden rendben. Ugyanitt Schwalbe G One külsők eladók :) 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

pedig nincs mas modszer... allni hagyni kicsit, hadd nyuljon, es vmi csuszos anyag. milyen vastag rajta a felniszalag?

bar nekem is volt hasonlo kompatibilitasi tapasztalatom, x honap hasznalat utan is beszappanozott leszedovel jott csak le. felrakasnal is vert pisaltam.

Legalább dupla szalag van már rajta, próbáltam kevéssel és többel is. 

Pont attól tartok, hogy valami nagyobb defekt esetén amit nem fog már meg a lötty a hegy közepén majd nem tudom leszedni a felniről.  

Szerintem nem para, láttam már ilyet.

És van, van más módszer. Próbáld meg ezt:

Hát ez sem segít, de köszi :)

Már simán csak az egy oldal felrakása is szenvedős amivel kezded az egész gimifelrakást.  

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

csak az érdekesség kedvéért, meg szó volt valamikor a "meddig szavatos egy külső" kérdés

előszedtem a kb 2004-5 ben vásárolt (még a hegyen volt a probike) kb nem nagyon használt ellenben ridegen tartott (értsd fűtetlen, hűtetlen garázsban ide oda dobálva) svábli king jim külsőimet, felpattintottam a konára, és öregedésnek semmi nyoma, helytelen de divatos kifejezéssel patika állapot..

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szerintem nem para, láttam már ilyet.

És van, van más módszer. Próbáld meg ezt:

Edited by zscs, 2017. March 29. - 13:26.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mi a tanácsotok akkor ha nemhogy TL nem bírom feltenni rendesen a külsőt a felnire, hanem belsővel sem megy a helyére. 

DT Swiss R23-as kerék CX/országútra és egy Scwalbe G One TL Easy 700x38-as külső: https://www.bike-com...0x38c--o208125/.

Alig tudtam ráfeszíteni a külsőt a felnire, maximum 5 baron van belsővel és nem megy a helyére. Szappanos vízzel is próbáltam. Annyira passzentos egyébként, hogy ha fél oldalt van csak fent a gumi akkor sem lehet még csak megmozdítani sem a külsőt a felnin (mondjuk azért, hogy a feliratok jó helyre essenek :) ).

pedig nincs mas modszer... allni hagyni kicsit, hadd nyuljon, es vmi csuszos anyag. milyen vastag rajta a felniszalag?

bar nekem is volt hasonlo kompatibilitasi tapasztalatom, x honap hasznalat utan is beszappanozott leszedovel jott csak le. felrakasnal is vert pisaltam.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Mi a tanácsotok akkor ha nemhogy TL nem bírom feltenni rendesen a külsőt a felnire, hanem belsővel sem megy a helyére. 

DT Swiss R23-as kerék CX/országútra és egy Scwalbe G One TL Easy 700x38-as külső: https://www.bike-com...0x38c--o208125/.

Alig tudtam ráfeszíteni a külsőt a felnire, maximum 5 baron van belsővel és nem megy a helyére. Szappanos vízzel is próbáltam. Annyira passzentos egyébként, hogy ha fél oldalt van csak fent a gumi akkor sem lehet még csak megmozdítani sem a külsőt a felnin (mondjuk azért, hogy a feliratok jó helyre essenek :) ).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Mennyi uj bringa van 26os kereken? :)
  • Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.chainreac...e/rp-prod151124

http://www.chainreac...8&sort=discount

http://www.chainreac...e/rp-prod151127

ennyire nincs értéke a 26-nak? ráadásul kuponkóddal még 10 eeurót leveszel, ha 75 euró fölött rendelsz, 99-től meg gye ingyenposta..

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Köszi, meg is rendeltem :)

Ezek Ausztriában készült képek? 

wiener wald, 15 percre lakom innen :)

en ilyen mintaval megyek

IMG_7510.jpg

Edited by arn, 2017. March 21. - 15:21.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Köszi, meg is rendeltem :)

Ezek Ausztriában készült képek? 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ilyesmi helyeken szvsz siman...

21cuq9h.jpg
17q1le.jpg

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A cx (divatos nevén gravel :) ) bringámon WTB Nano 40C külsőket használok sajnos belsővel mert egészen kicsi lyukak vannak rajta ahol folyamatosan szivárog a tej. Ez nem csak nálam, másnál is jelentkezett ennél a típusnál, gyárilag ilyenek (oldalfalon van a hiba). Rendelhetnék újabbakat de ki tudja milyen jut. A külső maga nagyon klassz de jó lenne belső nélkül használni ha már full merev a gép és a felni alkalmas a TL-re.

Schwalbe G One 40-es külsőt néztem, hasonló mintázattal merészkedett valaki már "komolyabb" terepre? Öklömnyi köveken nem nagyon megyek (köztük igen :) ), de felfelé szoktam előzni mtb-s kollégákat és onnan le is kell jönni valahogy (nyilván lefelé lassan jövök  a köveken). Ide simán kimegyek, a gumi a bringán a G One: https://gzmyu4ma9b-f...w04-600x450.jpg

Agyon dicsérik de nem tudom elképzelni, hogy akár a HHH teteje felé menő köves úton ez jó lenne (ami a betonút mellett megy). Azért hoztam ezt a példát mert sokan járunk arra. Vagy akár a Pilisborosjenő és Pilisszentkereszt közti "murvás" bringautat is említhetném fel a nyeregre.    

Edited by karakoram, 2017. March 20. - 18:51.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Crossride - tubeless probléma megoldva. Kellett még egy réteg szalag, és sok türelem, azóta minden rendben 😀

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Helló!

Valakinek van tapasztalata a Maxxis Larsen, illetve Crossmark kevláros külsőkkel?
Egy haveromnak , mindkét bringáján ezek vannak és nagyon elégedett velük.
Én főként maratonokra használnám.
Típusokon belül is több variánsuk van. 120TPI- ok, de a többiből nem annyira tudok választani. Például: L.U.S.T, vagy EXO
Netán nem ajánljátok őket, hanem inkább egy RaceKing vagy hasonló?

Maxxisbol volt az ultrakonnyu aspen magastpis exo, de meg a schwalbehez kepest is baromi serulekeny volt az oldalfala. En azota se csaptam ki egy gumit se, de azt sikerult. Nem csak vekony volt, hanem olyan puha anyagbol keszult, hogy barmi lehorzsolta, es szakadt a szovet. De ez 2011ben volt :)

Ebbol a minta se jott be, kicsit nedves volt a talaj, olyan volt mint a korcsolyapalya, a semislick cx mintaim is sokkal kiszamithatobbak.

Edited by arn, 2017. March 12. - 22:49.

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 posts

Köszi a visszajelzéseket!

Valahogy éreztem, hogy ez az átalakítás csak bajokat fog generálni, de hogy pont egy ilyen mütyür miatt :angry:

Na mind1, most megpróbálok keríteni egy schrader szelepet, talán azzal kevesebb lesz a baj. Joe's lötyire már biztos nem fogok költeni, stan's-ből a schwalbén kívűl még egy komplett flakonom van. Német fórumon küllönben conti-stan's párost használják előszeretettel, remélem nálam is menni fog.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Tubeless témakörben kérném ki a véleményetek.

Egy 2015-ös 29-es Mavic Crossride-ot szeretnék tubelessre átalakítani. Vettem hozzá Schwalbe easy tubeless kit-et, és Continental X-King Protectiont. A felnit letisztítottam, és felragasztottam a Schwalbe szalagot, majd a szelepet is rögzítettem. Ezután az easyfit folyadékkal bekentem a gumik oldalfalát, és felhelyeztem a felnikre. Ekkor jött a kompresszor, de itt megállt a tudomány. Jelenleg képtelenség felfújni bármennyire is a gumit, valahogy mindig ereszt. Kád híján nem tudtam a kereket víz alá keríteni, hogy pontosan lássam hol a baj, de szappanos vízzel bekenve nem látható pontosan hol ereszt.

Egyetlen elékpzelésem van, mégpedig a szelep területén: itt egy schraderről prestára átalakító műanyag szűkítő található. Lehet ez a probléma forrása?

Nektek mi a tippetek, mit csinálok esetleg rosszul, vagy hol a probléma forrása?

Előre is köszi a helpet!

az úgy nem lesz jó .

joe'S nak van autós szelepe tubelesshez.

meg hírlik a conti külsők nagyobb barátságban vannak a joe-s löttyel mint a stan's-szal (a svábli az az)

https://bikelogistic...elep-garnitura/

Edited by Bikertigger, 2017. March 12. - 20:07.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való