Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...

http://www.bicyclero...com/mtb-reviews

az en szamolasomnal? atlagoltam a trail+pacestar combot.

ezen az oldalon is ott van:

hans dampf trailstar - 44,5w

pacestar - 27,1w

csak hasonlitasnak:

nobby nic snakeskin pacestar - 25w

mk2 racesport - 31,5w

masik meres:

http://www.bike-maga...age4.html#start

nobby nic trailstar - 39,7w

pacestar - 19,8w

fat albert trailstar - 40w

pacestar - 20,5w

mk2 protection - 29,8w

par megjegyzes es gondolat:

* meres alapjan a traktorgumi es a slick kozott kisebb a differencia, mint ket eltero keverek kozott

* ezek a gordulesi tesztek nem veszik figyelembe a valtozo korulmenyeket, es talajtipusokat (ki hasznal montigumit aszfalton foleg? - keves helyen van olyan simasagu aszfalt)

* erzesre pl hatarozottan elter a gordulesre durvabb szemcses aszfalton es sima de kemeny folduton ugyanannak a guminak a gordulese (aszfalton "betapad", es szetterul, foldon nem)

* mas minta eltero ellenallasi aranyokat produkalhat pl laza talajon es siman

* a schwalbe jotekonyan hallgat a keverekek kozotti nagy elteresrol, siman bejelolik, hogy jol tapad es jol gurul ugyanarra a gumira, pedig ez nyilvanvaloan csak az egyik keverekre igaz - igy lehet villogni a gordulesi teszteken, es lehet a tapadasin is

* a conti vmi koztes megoldast alkalmaz a black chilivel, a schwalbe ket megoldasa kozott

* ha atlagolom (vagy 40-60% arannyal szamolva) a schwalbe trailstar + pacestar combo nagyon hasonlo lesz a black chilihez gordulesben. az mas kerdes, hogy elvileg a schwalbe ket kevereke elmeletben jobban lefedi a felhasznalasi teruletet - elol fontosabb a tapadas, felfele ugyanakkor kisebb rajta a sulypont, ami lefele elonyosen valtozik

igy azert fenntartassal kezelem a gordulesi teszteket, foleg a terepgumieket (outinal kozelebb van a valosagos felhasznalashoz), es ezert kellenenek a gyakorlati tapasztalatok, velemenyek. szivem szerint osszevasarolgatnam oket, de nem akarok probalgatasi szinten tobbszaz euros koltsegbe belefutni :)

arn módosította - 2017. május 07. - 10:16

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Arn, az a 34 Watt honnan jön? Egy puha Hans Dampf trailstar és és a legalacsonyabb gördülési ellenállású, minimál mintás XC külsők közt is ritka a ~15 Wattnál több differencia...

http://www.bicyclero...com/mtb-reviews

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Esetleg próbáld a Trail Kinget is, mondjuk elől 2,4-esben, hátul 2,2-esben. Csak annyi tapasztalatom van még csak ezzel a gumival, hogy múltkor megvettem, még nem tettem fel. 2,4-es performance-t választottam, kipróbálni elég lesz ez is. Külföldi oldalakon meg leginkább a protection változatról írnak: bikemagic.com/bike-components/bike-tyres/continental-trail-king-650b-tyre-review.html

Meglepett, hogy párnapja lett egy rövid írás a performance Trail Kingről a bájkmagon.

blash módosította - 2017. május 07. - 00:21

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Lehet megkovetem magam... es nem lesz jo ez a pacestar only dolog. Most hogy kicsit nedvesebb az ido, es eleg saras a becsi erdo, kell vmi olyan gumi, ami egesz evben lefedi a valtozo korulmenyeket, a full sarat kihagyom, de a reszben saras reszt ugysem uszom meg. Viszont melegben es hidegben (0 fok, keves ho esetleg) is hasznalnam.

Elso korben visszateszem a mountain king 2 gumikat (pacestar rocket ronok vannak rajta tubeless) mar nagyjabol kiismertem a bringat, es ugy emlekszem, hogy sokkal precizebben iranyithato vele lejtozeskor. Sajnos racesport kivitel, inkabb nem hazardirozom a tubelessesitesevel.

De egy canyon nerve szeru bringara most mi szamit a legnepszerubb megoldasnak?

Ilyesmiket olvasgattam:
Nobby nic trail+pace star 2.35
Hans dampf + nobby nic 2.35
Mk2 protection 2.4

Egyeb tipp? ti mit valasztanatok, es miert?

arn módosította - 2017. május 06. - 23:20

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.

Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.

tulajdonképpen néha nagyon irigylem őket...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.
Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.

Dehogy ertettem felre... Amugy kb 40:60 az elosztas, es ha ezzel kalkulalok, meg mindig joval rosszabb (34w). Sok ember baromira nem erzi a kulonbseget.

Pl az emlitett latex is jobban gurul mint a butil, gorongyos terepen szembetuno ugyanakkora nyomasnal, es merheto is.

arn módosította - 2017. április 04. - 22:05

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.

Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.

Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.

kinek a papné... 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.

Persze hogy sima, latex nincs ilyen méretben.

Nem értem ezt a latex imádot...Volt nekem is de semmi földöntúli csodát nem éltem át vele. a csodás gördülését sem éreztem. És kilyukadt az is, mint a többi.

Nem is csodálom, hogy már nem erőltetik a gyártók.

Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Te valamit nagyon félreértesz. A nagyobb ellenállású a puhább összetételű de ez kerül előre. Mivel ott jóval kisebb (nagyjából 1/3 vs 2/3) súly van rajta, kb mindegy az ellenállása, nem lesz zavaró. Hidd el, jól kitalálta ezt a Schwalbe.

Amúgy több haverom is használja ezt a kombót és semmi panaszuk a gördülésre.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

trailstar vs pacestar... gondoltam, hogy van kozottuk kulonbseg, de hogy ekkora? :huh:

http://www.bicyclero...-trailstar-2017

27 vs 44w... meg ott van a hidegben erosen csokkeno tapadas. igy asszem skippelem ezt a trailstar temat, tul sok a hatrany. lefele biztos szuper, de en tekerni is akarom.

arn módosította - 2017. április 03. - 12:25

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:
https://www.bike-com...reeride-p37531/
És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.

de ez sima butil belso, elobb a latex volt a fo kerdes, hogy erdemes-e azt belegyomoszolni lottyozes helyett, ahogy lattam, latexbol nincs nagy valasztek, vagy 26x2"-os, vagy orszagutiba valo van.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

27,5*2,8 külsőbe 26os latex belsőt tenni buta ötlet lenne? Nyúlni ugye szépen tud, a napi pumpálás meg nem zavarna... hosszabb távon gondolkozok a tubeless átalakításon, de egyelőre marad belsős. Szerintetek?

Szerintem buta ötlet, mikor már van erre a célra belsőjük:

https://www.bike-com...reeride-p37531/

És még nem is nehéz, teljesen átlag súlya van.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Aha, a napi szintű pumpálás az nem macerás, szezonban egyszer feltölteni az igen, értem...  :D

indulás előtt mindig  rádugom a pumpát, hogy lássam, mennyi az annyi benne. viszont nem kell lötyivel sz@rakodni és egy defektszerelésnél sem leszek könyékig trutyis.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Előbb át akarom fűzni a kerekeket valami normálisabb agyakra. A gyári joytech-ről sok minden elmondható, csak az nem, hogy joy. Másrészt kicsit azért macerásnak tűnik a tej töltögetése, időszakos cseréje, teljesen nem vagyok megggyőzve a TL előnyeiről.

Aha, a napi szintű pumpálás az nem macerás, szezonban egyszer feltölteni az igen, értem...  :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Előbb át akarom fűzni a kerekeket valami normálisabb agyakra. A gyári joytech-ről sok minden elmondható, csak az nem, hogy joy. Másrészt kicsit azért macerásnak tűnik a tej töltögetése, időszakos cseréje, teljesen nem vagyok megggyőzve a TL előnyeiről.

ha megvan a jo gumi, en kb felevente toltom fel, mert szetszedni lusta vagyok :D amugy meg amennyi idom van mostanaban egy atlagos gumiszett is eleg jo sokaig...

arn módosította - 2017. április 02. - 18:47

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

en 26osat hasznaltam 29erben, mukodott vegulis, csak megragasztani nem kellett volna, mert akkor meg akkorat durrant, hogy levitte a fejem :) miert nem tubeless?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
27,5*2,8 külsőbe 26os latex belsőt tenni buta ötlet lenne? Nyúlni ugye szépen tud, a napi pumpálás meg nem zavarna... hosszabb távon gondolkozok a tubeless átalakításon, de egyelőre marad belsős. Szerintetek?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

tiszta F1...

hat amennyibe kerulnek, legyen is... :) de meg mindig ez a legolcsobb alkatresz, ami a legjobban befolyasolja a bringa menettulajdonsagait. cxnel is jopar gumit vegigprobaltam, mire megtalaltam a legjobb alternativat. megerte.

• Vejne kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

tiszta F1...