Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem már sikerült pofátlanul nagyot, 2 db hosszú fajta Tiptop folt ment rá, kb 1 centi átfedéssel. A hasadás kb 6 centis volt. Az az egy baj volt vele, hogy kissé eldeformálta a külsõt nagynyomáson, a folt ugynis nem nyúlt annyit, mint kellett volna.

Más kérdés. Az egyik (kedvenc) külsõm oldalperemébõl kicsit kijött a kevlarszál - ujjal kicsit megrángattam (inkább én, minthogy magától kijöjjön 50-nél lefelé), s simán tudom húzni kifelé. Ez már totál javítahatatlan dolog, s elevel veszélyes használni így? Gondoltam arra is, hogy egy vékony csíkot belsõbõl rávulkanizálok úgy, hogy a perem megmaradjon, de nem tudom, ez mennyire vállalható-e. (nem szeretek sufnituningolni, de már nem kapható, s mellesleg nagyon jó gumma, szóval javítanám, ha lehetséges)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kb mekkora vágást/repedést lehet megfoltozni egy butil belsõn? Vagy kérdezhetem úgyis, hogy eddig kinek mekkorát sikerült?
mb33, igen így kell ahogy írtad.

A sebesség mindent megold.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

ahhoz elõbb szerezz olyan szingós belsõt aminek ki lehet szedni a szelepét...

Akkor csak a motoros szelepes belsõknél él ez a trükk?
Vagy ha kiszedhetõ a szingós szelep, akkor ki kell szedni, azt belenyomni egy fél vagy egész palack defektgátlót, majd vissza a szelep és felpumpálni? És ez a módszer a motoros szelepes belõsnél is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

sziasztok,

defektgátlõ folyadékot nyomnék a szingó szelepes belsõbe. Az lenne a kérdésem, hogy mi a menete, mennyit nyomassak bele stb???

Köszi elõre is.

ahhoz elõbb szerezz olyan szingós belsõt aminek ki lehet szedni a szelepét...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Ikább a Michelin,a Hard Drive se rossz,bár azok az oldalbütykök sárban nem sokat tartanak,az Ignitor az inkább felejtõs,mindenre jó de semmire se aszfalton meg kopik.

Sziasztok!

Nekem Hard Drive 1,8 van elõl hátul. A menettulajdonságaival nagyon meg vagyok elégedve, de mióta használom (kb 200 km terepezés) nem volt még olyan tekerés, hogy ne lett volna benne tüske vagy felütés. Iszonyú vékony. A Bükk maratonra most szerzek be Michelin XCR X'treme-t 2,0. Remélem azzal nem kell majd defektet szerelnem.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
sziasztok,

defektgátlõ folyadékot nyomnék a szingó szelepes belsõbe. Az lenne a kérdésem, hogy mi a menete, mennyit nyomassak bele stb???

Köszi elõre is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Honnan szerzel ilyen speci gumit?

még nálunk a nagykerben is van 1.8 houffalize, igy nem értem a kérdést :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

köszi a segitséget! ránéztem, hogy is néz ki, pozitiv benyomást tett rám. meg hát speci bringára ... :)
rá is megyek, hátha tudok ilyet szerezni!

A Specialized gumik naon jók,csak a drótosak kicsit nehezek.
www.sintesibikes.com

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Köszi ezt a remek információhalmazt...

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Sziasztok! azt szeretném kérdezni h tudtok e olyan 3ezer forint körüli gumit?(streetre) ami "elég" vastag mert a mostani gumim az papír vékonyka:S ja a mostani gumi az 1,95ös aszem de egy picivel nagyobb is befér a vázba.

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

Pocee

Pocee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Húúú,köszönöm elõre is a válaszokat,igyekszem minnél simább gumit venni mert csak 180 km-t kell menni...
A bringán csak én leszek(65 kg) meg hátitáska 1-2 szendvics meg üccsi.Szóval akkor lemehetek 1.5-ig,zsír.
Kössz mindent Srácok!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ha nem viszel túl sok cuccot (ergo nem lesz nehéz a bringa), akkor szerintem egy 1.5-1.6 körüli gumit is simán rendelhetsz...1.6 sportcontact contiból (bár az olcsó contit sokan nem szeretik, de nálam már 2500 kmt futottak hiba nélkül ezek a gumik), maxxis detonator 1.55....ha meg nagycsomagos túra, akkor szerintem schwalbe marathon-széria, continental contact (1.75) vagy traffic (1.9).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha nem vagy félõs, bepróbálhatsz egy 1.35ös kojakot is - de itt azért nagyobb esélye van a felütésnek, és a sérülésnek, mint a 2.0-nál.
inkább valóban a 2.0 körül gondolkozz, pl schwalbe big apple 2.0...

Pocee

Pocee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziaztok!

Nagyon gyors segítség kellene,mert jövõ héten megyünk túrázni és slickgumit kell vennem és kicsúszok a rendelési idõbõl.
Kérdésem az lenne egy 26"-os 559*23-as felnire mi a legkeskenyebb gumi ami még nem peresedik le nagyon ha fel van fújva mert 2.0-ás KOJAK-re gondoltam de nem kapok már sehol.
Egy BIKEPOSITIVE felnirõl van szó,most egy 2.24-es WTB MOTO RAPTOR van rajta.
Szóval szerintetek mennyi az alsó határa a szélességnek???
Elõre is köszönöm!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Koca: gyakorlatilag 0 az esély arra hogy aquaplanningot idézz elõ egy kerékpárgumival. Sokkal keskenyebb ahhoz, és sokkal lassabban mész, mint hogy ilyen történjen.

Ezért kérdeztem, de úgy látszik csak Te vetted le az adást.:)

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Mislent ne.

Specialized Houffalize 1.8. Nagyon jó, de tényleg. Könnyû, nem kopik /hátul 5ezer km nagyon vegyesen/ pedig a gumikat jobban eszem mint a láncot :D
És tapadós sáron kívül mindenhova jó, eddig senki nem mondott róla nagy negatívumot.

Koca: gyakorlatilag 0 az esély arra hogy aquaplanningot idézz elõ egy kerékpárgumival. Sokkal keskenyebb ahhoz, és sokkal lassabban mész, mint hogy ilyen történjen.

köszi a segitséget! ránéztem, hogy is néz ki, pozitiv benyomást tett rám. meg hát speci bringára ... :)
rá is megyek, hátha tudok ilyet szerezni!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tekintve, hogy a CST gumik általában nem valami könnyûek (a 2.1-es gumijuk olyan kiló körüliek) -ellenben olcsók-, edzõguminak tökéletes lesz. ;)

Shifty

Shifty

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
hali!

2,25ös CSTrõl van valakinek tapasztalata? Edzõguminak használnám, arra remélem jó lesz :)

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

esetleg róla tapasztalat valakinek?
Michelin XC A.T. 26X1.85 Kevlar

Ikább a Michelin,a Hard Drive se rossz,bár azok az oldalbütykök sárban nem sokat tartanak,az Ignitor az inkább felejtõs,mindenre jó de semmire se aszfalton meg kopik.
www.sintesibikes.com

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Dehogyis.
Tavaly NoTubes rendszerrel használtam, volt hogy 2 baron használtam.
Igaz év végére a magnéziumfelni olyan huplis volt mint az atom, dehát az nem baj :D:D:D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala