Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
csak löttyel nem fog menni...mellesleg még ha tubeless felni lenne is, egy könnyû belsõ ami használható is kb 120 gramm, löttybõl kellene bele legalább 60-70 ml, tehát nyernél 50 grammot, és ez még mindig gányolás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én ezt nem erõltetném...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Értem! Köszönöm szépen!:) de akkor már joe's tejjel próbáltátok?, vagy csak úgy simán?.....súllyal mennyit lehet nyerni vele, vagy felütéses defekt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Meg lehet oldani, régen megcsináltuk, akkor ghetto-tubelessnek hívták. Hasonló, mint a Specialized UST but not UST cucca. Egyiket sem ajánlanám.
Amit mi csináltunk, az úgy nézett ki, h 24-es belsõt rá a felnire, szétvágni középen, kihajtani, majd a külsõt rászuszakolni úgy, hogy a belsõ oldalt kilógjon, és levágni a fölösleget. Nagyon macerás volt, eresztette a levegõt és/vagy beszáradt, a gumicsere gondolatától kirázta az embert a hideg, szóval el lehet képzelni...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
Nekem van 1 Furious fredem, (nem ust) és azt szeretném kérdezni, hogy valaki próbálta-e, vagy hallott-e róla, hogy joe's tejjel meg lehet oldani tömlõ nélkülire( joe's szalag nélkül, és nem ust-s felni) csak mert én hallottam ilyenrõl de nemtudom, hogy mennyire hihetõ. köszi elõre is!!!:)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Szívesen kipróbálnám, csak azon vacilálok, hogy nem túl nagy-e egy epicbe és egy 08 sid-be? A legnagyobb külsõm eddig 2.1-es volt.

Simán elfér az Epicben.
Nálam egy 2,25 UST NN gurul, igaz az valamivel keskenyebb mint a RR.

hurka szélesség / bütyök szélesség
Schwalbe Nobby Nic 2,25: 52,7 / 54,2
Schwalbe Racing Ralph 2,25: 54,5 / 55,9

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, lehet, hogy 2.1-nél maradnék akkor inkább, kapható?
Jó ez a külsõ elöl és hátul is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
az ust 2,25 "nagyobb" picit mint a hagyományos, ballonosabb jócskán
az epicbe nem lesz nagy, legfeljebb neked szokatlan

részemrõl akkor jövõ 7en egy pár játszik is....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a nem UST 2.25" RR ami fenn van nekem a stumpiban az olyan széles, mint egy 2.1" conti explorer. mm-re annyi a legszélesebb részen, azzal a különbséggel, hogy a conti-n a minta a szélesebb, az RR-en meg az oldalfal és a minta majdnem ugyanolyan széles.
viszont az RR magasabb ugy 2mm-rel. az egész ballonosabb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

akit érint: van fekete 2.25" UST Racing Ralph itthon. (legalábbis a nagykerben)

Szívesen kipróbálnám, csak azon vacilálok, hogy nem túl nagy-e egy epicbe és egy 08 sid-be? A legnagyobb külsõm eddig 2.1-es volt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akit érint: van fekete 2.25" UST Racing Ralph itthon. (legalábbis a nagykerben)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
általnosságban a speci gummák jók.
Nekem Resolution van drótos így kicsit sajna nehéz. Elég ballonos.
De hasonló a mintája mint a Fast Tracknak 2 komponensû igazán csak a sarat nem szereti és az aszfaltot.(ott olyan a hangja mint a Nivának)

Amúgy szerintem tökéletes. Ja egy év alatt még nem sikerült defektet kapnom és még nem sikerült lekoptatnom pedig ezer km-t futott már. Következõ gumim is valszeg speci lesz.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Feedback: A storm 2bliss ok. 3nap után sem eresztett semmit, jól meg kellett hajtani és a lötty helyrerakta.

Ennek ellenére többet nem veszek speci külsõt, a 2bliss változatnak is harmat gyenge az oldalfala. Egyszerûen ijesztõ, hogy "látszik" a szövés az oldalfalnál egy belsõ nélküli külsõnél. Remélem nem megy szét alattam.

Fast track-ot (még az eredetit LK nélkül) én is nagyon szerettem, amikor elkopott már tubless-t szerettem volna, de szokás szerint nem lehetett itthon kapni... így váltottam schwalbe-re és maradok is.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata Speci Fast Track Pro-ról?
CC-re kellene fõleg poros száraz körülmények közé,és mennyire defektálló?

Arp:
Köszi a tanácsot, asszem inkább maradok a Schwalbe külsõnél, de még meggondolom, én a Captin-nel szemezek

A Fast Track teljesen jó gumma, ahová szeretnéd, enyhén nedves laza talajt még elvisel.

Az új control defektállósága az nagyon gagyi ... komló xco után egyik haveremnek elöl 6 hátul két levegõt eresztõ lyuk lett rajta ... utána csak belsõvel lehetett használni ...

Ezért is kérdeztem a lötyis dolgot ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Van. Röviden: Jó, nagyon. Gördülési ellenállása picit magasabb, de a többi tulajdonságán simán visszahozza, sõt. Defektet talán 2-t kaptam az LK (low knob-alacsony mintás) változattal. A simával egyet sem, pedig mindkettõt csontra koptattam. Sokáig tartott .)

Vizes köveken is egész okés, sárban nem jó, dehát közel sem oda találták ki, de azért el lehet vele evickélni - 2. hely Kisnána u23, egy görög srác vert el, világranglista elsõ 30 hely körül :)

Viszont volt egy aminek kiszakadt az oldalfala (ami amúgy elég vékony). Csak úgy simán, otthon, pihenés közben...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata Speci Fast Track Pro-ról?
CC-re kellene fõleg poros száraz körülmények közé,és mennyire defektálló?
www.sintesibikes.com

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
update: speci 2bliss storm
(balu75 figyelmébe is)

Jelentõsen javult a helyzet, meghajtottam a külsõt és úgy tûnik a joe lötty csodát tett menet közben, most nagyon jól tartja a levegõt (nem értem egyébként). Nem akarom elkiabálni, most pár napot pihen aztán megírom, hogy mennyit eresztett.

A külsõt könnyebb felrakni/leszedni mint egy shcwalbe ust-t, mert nem olyan szoros.
Éppen ezért felfújni egy picit nehezebb. De egy-két próbálkozásból sikerül mûhelypumpával (5ezres bikepositive semmi csicsa) felfújni imigyen:
- minimális szappanozás csak a felni peremén, sõt azt mondom nincs is rá szükség. (A túl sok szappanozással elsõre nem tudtam felrakni, kínlódtam).
- értelemszerûen a szelepnél a külsõt egy kézzel hozzá kell szorítani a felnihez a másikkal pumpálás, a kereket nem szabad közben a padlóhoz hozzá nyomni
- nyugodt lassú pumpálás az elején. A túl gyors és erõteljes pumpálásnál a levegõ simán kijön valahol oldalt (shwalbenel ez nem probléma)

Bocs, hogy bõ lére eresztettem, talán segít azoknak akik most próbálkoznak belsõ nélküli rendszerekkel és így megússzák, hogy kompresszort keressenek :D

A gumiról:
- nagyon jól tart, stabilnak érzem annak ellenére, hogy 1.8-as
- gördülési ellenállás természetesen katasztrófa
- murvás úton felkapja az apró köveket és sorozza velük a vázat
- tényleg jól ledobja a sarat, leveleket stb.

2bliss helyett inkább shwalbe ust/evo ust-t vásárlást javaslok, én is azt szerettem volna, de természetesen nem kapható itthon :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ugy tunik UST-bol barmilyen szinut valaszthatsz, felteve hogy az fekete.

amúgy pont le...m tõlem lehet rózsaszín is csak legyen...:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, onnan jott az ihlet ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ugy tunik UST-bol barmilyen szinut valaszthatsz, felteve hogy az fekete.

...Mondta Henry Ford az elsõ sorozatban gyártott gépkocsi kapcsán..;)
(Any color you like as long as it's black.)