update: speci 2bliss storm
(balu75 figyelmébe is)
Jelentõsen javult a helyzet, meghajtottam a külsõt és úgy tûnik a joe lötty csodát tett menet közben, most nagyon jól tartja a levegõt (nem értem egyébként). Nem akarom elkiabálni, most pár napot pihen aztán megírom, hogy mennyit eresztett.
A külsõt könnyebb felrakni/leszedni mint egy shcwalbe ust-t, mert nem olyan szoros.
Éppen ezért felfújni egy picit nehezebb. De egy-két próbálkozásból sikerül mûhelypumpával (5ezres bikepositive semmi csicsa) felfújni imigyen:
-
minimális szappanozás csak a felni peremén, sõt azt mondom nincs is rá szükség. (A túl sok szappanozással elsõre nem tudtam felrakni, kínlódtam).
- értelemszerûen a szelepnél a külsõt egy kézzel hozzá kell szorítani a felnihez a másikkal pumpálás, a kereket nem szabad közben a padlóhoz hozzá nyomni
- nyugodt
lassú pumpálás az elején. A túl gyors és erõteljes pumpálásnál a levegõ simán kijön valahol oldalt (shwalbenel ez nem probléma)
Bocs, hogy bõ lére eresztettem, talán segít azoknak akik most próbálkoznak belsõ nélküli rendszerekkel és így megússzák, hogy kompresszort keressenek

A gumiról:
- nagyon jól tart, stabilnak érzem annak ellenére, hogy 1.8-as
- gördülési ellenállás természetesen katasztrófa
- murvás úton felkapja az apró köveket és sorozza velük a vázat
- tényleg jól ledobja a sarat, leveleket stb.
2bliss helyett inkább shwalbe ust/evo ust-t vásárlást javaslok, én is azt szerettem volna, de természetesen nem kapható itthon