akkor egyáltalán hol lehet használni?NN-t nem próbáltam de eddig a Racing Ralph nagyon bejövõs.. Tetszik, hogy jól mászik, és aszfalton is kiválóan gördül.. ELõl eddig egyszer csúszott meg ilyen kavicszúzalékos terepen, úgy érzem egyedül azzal ill. a sárral nincs túl jó barátságban. Hátra egyértelmûen ilyen kerül következõre is, csak lehet, hogy 2,1-esben. Elõre meg lehet, hogy Rocket Ron megy, ha pozitív tapasztalatok lesznek vele.
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2008. október 29. - 19:47
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. október 29. - 19:45
Írta 2008. október 29. - 19:35
Te Rob én nem akarok vitázni de ilyen kombót hol láttál nagy számban ? gyárilag ahol ilen kombó van ott mindenhol RR elõl NN hátul. ilyet ismerek is sokat. spec mióta van új RR én fel nem raknám a NN-t hátra, (azért van gördülési elllenállása mégha nem is olyan nagy mint némely hasonló guminak) viszont a RR -t elõre se sûrün a pics...nyi kis légypiszok mintázatával.elõre a racing ralph-ot szokták tenni, az NN tényleg csak hátra való. (vagy jövõ évtõl nem is az racing ralph hanem inkább a rocket ron lesz a te barátod 2.25"-ben elõre)
amugy gondolom te is tapasztalod, hogy ezek a 2.25" gumik már nem azok, mint amiket régen ekkora méret hallatán elképzeltünk külsõrõl, hanem egy jólfejlett 2.1" szélességét hozzák ballonosabb felépítés és alacsonyabb minta mellett.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. október 29. - 19:09
elõre a racing ralph-ot szokták tenni, az NN tényleg csak hátra való. (vagy jövõ évtõl nem is az racing ralph hanem inkább a rocket ron lesz a te barátod 2.25"-ben elõre)Nyár közepe óta használok Schwalbe Nobby Noc 2.25 és Continental Mountain King 2.4 Supersonic gumikat, így elérkezettnek láttam az idõt, hogy néhány mondatban összefoglaljam amit tapasztaltam. Km adatot nem fogok tudni mondani, mivel órám évek óta nincs.
NN: párban vettem, engedve az alacson ár (11eFt/pár) csábításának. 585gr/db tömegével és komoly ballonosságával barátinak tûnt. Az is, de csak hátsó keréken. Az elsõ kerékrõl a második menet után levettem, nagyon nem jött be. A középsõ és az ezektõl elkülönülõ oldalsó bütykök miatt a profilban megjelenõ „árok” számomra bizonytalanná tette az irányítást. Hátul maradt a gumi. Elsõre nem igazán tetszett. Úgy éreztem, könnyen elkapar a rézsútos, nedves, gyökeres emelkedõkön. Az idõ szárazra fordulásával javult a megítélés, mára összebarátkoztunk. Mostanra annyira megszoktam, hogy nedves idõben is jól együttmûködünk.Fékezés tekintetében is jó, szerintem jól tart, kapaszkodik. Egyedül a gödülési ellenállást érzem kicsit nagynak, de még így is jobb, mint a korábbi Continental Vertical Protection 2.3 gumiknál. Felütéses, szúrásos defektem nem volt. Egy apró szépséghiba van: a pár egyik darabja üt a felnin, bármit is csinálok vele. A kopását átlagosnak, vagy annál kicsit gyorsabbnak látom, bár ez szubjektív. (Erdei ösvényeken használom, kevés kõvel, viszonylag sok gyökérrel tarkítva. Aszfalton alig-alig megyek vele, alkalmanként kb. 3km. Jó helyen lakok, na!
Nem vagyok farolgatós típus, mászásoknál pedig elõnyben részesítem a könnyebb, pörgetõs fokozatokat.)
MK: Az elsõ kerékre vételeztem, kimondottan ballonos, könnyû és kerek profilú gumit kerestem. Könnyû, 545gr/db, az ára viszont meglehetõsen goromba, 11eFt/db, de megérte. A felnin szépen fut, ütést nem produkált. Valós méreteirõl annyit, hogy kb. akkora mint a 2.25 NN, picit talán szélesebb, magasságra azonos. Száraz és nedves talajon is jónak érzem, nagyon jól fordul, kiszámítható, jól fékezhetõ gumi. Mindebben gondolom szerepe van a BlackChilli összetételnek is..Volt pár szúrásos defektem, amit egészen apró tüskék okoztak, ezekre érzékeny, de a könnyûségnek ára van. Két felütésrõl is be tudok számolni, ezek az én balfaszságom eredményei, illetve az alacsony nyomásé. A gumi egyik esetben sem sérült. A kopásról annyit, hogy már látható, de egyáltalán nem vészes. A bütykök közepén vannak kis minták, apró mélyedések. Ezek a középsõ sorban lassan-lassan eltünedeznek. Összességében elégedett vagyok vele, szerintem megéri a nem kevés lóvét.
amugy gondolom te is tapasztalod, hogy ezek a 2.25" gumik már nem azok, mint amiket régen ekkora méret hallatán elképzeltünk külsõrõl, hanem egy jólfejlett 2.1" szélességét hozzák ballonosabb felépítés és alacsonyabb minta mellett.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 29. - 18:17
Írta 2008. október 29. - 12:53
NN: párban vettem, engedve az alacson ár (11eFt/pár) csábításának. 585gr/db tömegével és komoly ballonosságával barátinak tûnt. Az is, de csak hátsó keréken. Az elsõ kerékrõl a második menet után levettem, nagyon nem jött be. A középsõ és az ezektõl elkülönülõ oldalsó bütykök miatt a profilban megjelenõ „árok” számomra bizonytalanná tette az irányítást. Hátul maradt a gumi. Elsõre nem igazán tetszett. Úgy éreztem, könnyen elkapar a rézsútos, nedves, gyökeres emelkedõkön. Az idõ szárazra fordulásával javult a megítélés, mára összebarátkoztunk. Mostanra annyira megszoktam, hogy nedves idõben is jól együttmûködünk.
MK: Az elsõ kerékre vételeztem, kimondottan ballonos, könnyû és kerek profilú gumit kerestem. Könnyû, 545gr/db, az ára viszont meglehetõsen goromba, 11eFt/db, de megérte. A felnin szépen fut, ütést nem produkált. Valós méreteirõl annyit, hogy kb. akkora mint a 2.25 NN, picit talán szélesebb, magasságra azonos. Száraz és nedves talajon is jónak érzem, nagyon jól fordul, kiszámítható, jól fékezhetõ gumi. Mindebben gondolom szerepe van a BlackChilli összetételnek is..Volt pár szúrásos defektem, amit egészen apró tüskék okoztak, ezekre érzékeny, de a könnyûségnek ára van. Két felütésrõl is be tudok számolni, ezek az én balfaszságom eredményei, illetve az alacsony nyomásé. A gumi egyik esetben sem sérült. A kopásról annyit, hogy már látható, de egyáltalán nem vészes. A bütykök közepén vannak kis minták, apró mélyedések. Ezek a középsõ sorban lassan-lassan eltünedeznek. Összességében elégedett vagyok vele, szerintem megéri a nem kevés lóvét.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. október 28. - 10:17
Ez a bontrager nem UST-s külsõ, csak a pereme erõsített, így a defektállósága valószínûleg megegyezik egy normál külsõével.
Az eddigi hozzászólások alapján növelheted a defektállóságot: letex belsõvel, defektgátló folyadékot rakva a jelenlegi belsõbe illetve teljesen belsõnélkülivé alakítva a kereket.
Írta 2008. október 27. - 18:56
Én egy kis idõre leszedtem a Continental MK-et és 2,2-es Bontrager Jones ACX Tubeless Kevlar-os köpenyeket raktam fel belsõ gumival a Matrix 750-es felnikre.
Nem tudom meddig fog mûködni a dolog,de eddig minden oké.
Esetleg számithatok olyanra hogy kevesebb defektem lessz?:chin:
Írta 2008. október 27. - 18:38
Írta 2008. október 27. - 10:23
Felénk elég sok a kökényes vadrózsás ösvény nagyon sok defektem volt belsõvel, elegem lett. Az ilyen terepen a max. védelem amit ma el lehet érni az ust külsõ + defektgátló folyadék.
Az ust-nek elvileg a fõ elõnye egyébként nem a defektállóság, hanem az elérhetõ alacsony nyomás, felütéses defekt vagy oldalfal kiszakadás veszély nélkül. Mi a helyzet latexszal ezen a téren?
Írta 2008. október 26. - 23:46
A Latex probléma régebben volt, amikor a felnifékek átmelegitették a felniket és igy kiégett a latex belsö.
Defektem nincs 3 éve. Egyszek becsiptem eggyet, amikor a kopott Contit feszegettem le a felniröl, egyszer pedig lecsúszott a felniszallag (nem UST :no:) felniröl és kiszuródott a C4.
A következö párositás "sima" gumi lessz (új Albi) löttyel, UST felnin.
Írta 2008. október 26. - 22:05
sajna eddig csak elenyészõ mennyiséget tudtam ust-vel menni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. október 26. - 21:06
igen, ugyanúgy lehet a latexszel is defektet kapni, mint akármilyen más gumival és még ereszti is a levegõt...
engem nem gyõzött meg...
azért szimpatikus ennyire, mert tavasszal váltottam latexre, és azóta nem kaptam velük defektet, pedig szinte minden nap hajtottam a gépet - az országútin is az elsõ defekt után lecseréltem a gyári belsõket latexre, és azóta nem is volt egy sem
a pumpálás sem zavar, mert egyben beszereztem egy mûhelypumpát is, nyomásmérõvel, így ez a mûvelet nem tart sokáig
szóval én hívõ vagyok, de elismerem, hogy drága is, meg idegesítõ lehet, h fújkálni kell
Írta 2008. október 26. - 20:03
Írta 2008. október 26. - 19:52
Írta 2008. október 26. - 17:31
Írta 2008. október 26. - 17:13
engem nem gyõzött meg...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. október 26. - 16:39
Ha 2.25-ös külsõbe teszed, akkor akkora méretben létezik, igen
Írta 2008. október 26. - 16:26
Írta 2008. október 26. - 16:24
yes.XL-en sokáig használtam a Speci Fasttrack külsõjét gond nélkülén tapasznyalatom szerint meg simán használható az ust felnin a hagyományos külsõ belsõvel. egy crossmax keréknek azért nem csak az ust lehetõség az elõnye. meg ugye ha nem lehet ust-s NN-hez jutni akkor kénytelen vagyok a belsõst használni meg azért nem dobálom ki a régi külsõimet

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére