Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
0. tapasztalatok a kapitányól:
:). Sokkal barátibbnak tûnik a mintázata sûrûségre és sugárirányú elhelyezkedésre. Furcsa, olyan mintha kb azonos nyomáson jobban körülölelné a kiálló dolgokat. Kanyarodni (udvari tapasztalatok alapján) disznó módon lehet vele, nem nagyon tudom megcsúsztatni. Szimpi :)
Ha az égeiek is úgy akarják szombaton élesben is megnyúzom kicsit...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tioga DH-t jó könnyû felütni. Forintot nem ér.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nem is tudom, le merjem-e írni... Nekem a hétköznapi dolgozni járós montimon rubena valamicsoda, 1,5 colos teljesen slick gumi van, télen, nyáron, jó pár ezer km van már benne és semmi baja, pedig igen rossz minõségû mellék utakon járok vele. Ja! nem volt 1500 ft!

azon kivul hogy nehez, nem nagyon van hatranya a Marathon Plus-nak. lehet ra mondani hogy draga, de iszonyat sokaig birja, szoval egy ideig ugysem kell cserelni.

en is csak ajanlani tudom

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azon kivul hogy nehez, nem nagyon van hatranya a Marathon Plus-nak. lehet ra mondani hogy draga, de iszonyat sokaig birja, szoval egy ideig ugysem kell cserelni.

en is csak ajanlani tudom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Nos én ilyen gumival tekerek 2 éve:
http://ebike.hu/term...-mtb-slick/334/
Esõben sem volt semmi gondom azon kívül kicsit saras lett a hátam.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha veszel egy slick külsõt akkor nyilván kisebb lesz a gördölési ellenállás. Viszont lehet kínosan kerülnöd kellmajd a terepet / vizes aszfaltot. Ez utóbbi nyilván függ a konkrét típustól. Van semi-slick külsõ, amin középen alig van minta, a széleken viszont van pár bütyök ami aszfalton nem éri el az utat. Ha mégis terepre tévednél...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

vacsabi

vacsabi

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
egy egyszerû kérdésem lenne hozzátok
van egy régi, Giant MTB-om, amit elsõsorban (szinte kizárólag) aszfalton használok
a külsõm eléggé elhasználódott, még gyári
érdemes lenne lecserélni egy országúti MTB külsõre? min javítana és mi romlana?
köszönöm a válaszotokat (és a türelmeteket:)

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Üdv! Az elõzõ Rocket Ron-os okfejtés óta vkinek tapasztalat? A 2.1-es tényleg 1.9 kinézetû?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Merida Trail gumival van valakinek tapasztalata?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Tegnap probáltam sima Fat Albertot UST felnire szerelni.
Tej, kompresszor minden kéznél volt. Felfujtam és "blub" becsuszott a perembe simán a gumi.
Azonnal szelelést észleltem, de nem mint elvárt a peremen, hanem az elsön 2 x kb. 3 cms vágás volt az oldalába, meg 2 lyuk a profil felé.
Hátsón 3 pici lyuk.
Megemlitteném, hogy a gumát kb. 3 hónapja tekerem terepen, Michelin Latex belsökkel. Egy defekt nélkül.
Szóval nem szerelem át öket tejes rendszerre.

Csak ugy megemlitettem.

naja ...többnyire sajna csak zsírúj gumival mûxik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Tegnap probáltam sima Fat Albertot UST felnire szerelni.
Tej, kompresszor minden kéznél volt. Felfujtam és "blub" becsuszott a perembe simán a felnibe.
Azonnal szelelést észleltem, de nem mint elvárt a peremen, hanem az elsön 2 x kb. 3 cms vágás volt az oldalába, meg 2 lyuk a profil felé.
Hátsón 3 pici lyuk.
Megemlitteném, hogy a gumát kb. 3 hónapja tekerem terepen, Michelin Latex belsökkel. Egy defekt nélkül.
Szóval nem szerelem át öket tejes rendszerre. Lehet 2-3 pici lyuk betömödött volna, de elöl a vágások.... szóval Snake Skin lenne esetleg ajánlatos.

Csak ugy megemlitettem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugy remlik hogy a schwalbe presta szelep szetszedheto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Hát nem:D!
Gondolkodtam még az RK-RR kombón, de szerintem az már elég bevállalós lenne... így szerintem marad a NN-RR... NN elõre a gyári ajánlást megfordítva?
700g-ot nem tudom mire mondta... most már tényleg elbizonytalanítottál:D lehet, hogy az egész rendszerre? Na mindegy...

Ki ismer szétszedhetõ presta szelepes belsõt? Ne tartsa magában az infót!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
PBG
ha nincs dágvány
elõre NN hátra RR

de ezzel nem mondtam újat :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Hát, ha szétszedhetõ szelepes...

Joe bácsi belsõje van vagy 700gramm(legalábbis ezt mondta Luki)... valami Michelin belsõrõl beszélt... utánanézek! Vagy az elég ritka mit takar? Milyen típusokat?
A megfelelõ gumikombót még mindig várom:)!

700 gr még DH belsõnek is durva lenne :) Nem inkább 70?

Általában véve XC versenyekre vmi markáns mintával rendelkezõ gumit tennék fel, mivel ezek inkább csiki-csuki, technikás pályákkal bírnak, így nem egy jó gördülésû gumi jelent elõnyt, mint egy maratonon...

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Vredestein Tiger claw 1.6 vasárnap mentem vele egy 60-ast terepen.......sárban, köveken ,gyökereken át........

Hát tudni kell vele bringázni.......

Nagyobb méretben nem lehet rossz, de ebben az 1.6-os méretben halálos, viszont nem nehéz :-)
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

PBG, könnyebb belsõket nem akarsz? 125g-os Maxxis például? Akkor tudnád kompenzálni a lötyit.

Hát, ha szétszedhetõ szelepes...

Joe bácsi belsõje van vagy 700gramm(legalábbis ezt mondta Luki)... valami Michelin belsõrõl beszélt... utánanézek! Vagy az elég ritka mit takar? Milyen típusokat?
A megfelelõ gumikombót még mindig várom:)!

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Akkor most felsorolom a gummáimat... Schwalbe NN 2.1(1db), Schwalbe RR(1 db), Conti Race King 2.2(2db), Conti Explorer 2.1(3db;))... Egy Pilis Kupa pályára melyik lenne a legtökéletesebb kombó ezekbõl a gumikból?

Más: Joe bácsi löttye nagyon meggyõzött az expón. Kb. mennyit kell beletölteni? 125ml-es elég 2 keréke, egy szezonra? Milyen belsõbe lehet beletölteni? Sima Kenda presta szelepesbe?

én a 125 ml-es flakont szoktam venni, nem töltöm bele mind, 45-50-ml/kerék belsõbe elég, ha belsõ nélkül tennéd akkor belemehet mind! és a maradék 25-30ml-t visszatöltheted ha esetleg több defekt után úgygondolod hogy kevés lötyög, és addig sem hordozod a többlettsúlyt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Akkor most felsorolom a gummáimat... Schwalbe NN 2.1(1db), Schwalbe RR(1 db), Conti Race King 2.2(2db), Conti Explorer 2.1(3db;))... Egy Pilis Kupa pályára melyik lenne a legtökéletesebb kombó ezekbõl a gumikból?

Más: Joe bácsi löttye nagyon meggyõzött az expón. Kb. mennyit kell beletölteni? 125ml-es elég 2 keréke, egy szezonra? Milyen belsõbe lehet beletölteni? Sima Kenda presta szelepesbe?

prestásba csak olynba aminek szétszedhetõ szelepe van...elég ritka

vagy szerzel ilyet vagy veszel töltött belsõt (1500 / db asszem)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
PBG, könnyebb belsõket nem akarsz? 125g-os Maxxis például? Akkor tudnád kompenzálni a lötyit.