Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az új Fat Albert gumikról nem tud valaki mondani véleményt? Van tapasztalat? Az árát nem tudja valaki? Sajna sehol sem találom. :(
Vagy a Muddy Mary-rõl ugyanezek a kérdéseim. :)
Elõre is köszi.

Muddy Mary-rõl Salát, Fat Albert-rõl Rebell78-at kérdezd? Õk használnak ilyeneket. Jókat fognak mondani.:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Az új Fat Albert gumikról nem tud valaki mondani véleményt? Van tapasztalat? Az árát nem tudja valaki? Sajna sehol sem találom. :(
Vagy a Muddy Mary-rõl ugyanezek a kérdéseim. :)
Elõre is köszi.

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hardy 3,2007 14.5 "

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hanyas Hardy?

Megkérdem osztálytársam, neki Maxxis DH van benne.
Estére.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi,okosabb lettem :D
egyébként 2 hete vittem el kicentíroztatni,azért van benne minimális..

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok,azt szeretném megkérdezni hogy ha veszek egy 2.7 es miniont az gond nélkül belemegy a HARDY vázamba?
Nagyon minimális 8as van a kerékben.

Azért lenne jó ha 2.7eset vennék,mert most ebiken 2.5 ösbõl csak lágy keverék van és az szerintem elkopna hamar,a 2.7esbõl viszont van kemény.Illetve sokkal szebb is lenne,ami nem hátrány :)

A válaszokat nagyon szépen köszönöm

Talán kezd azzal hogy kicentrírozod és akkor máris nincs benne 8-as
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok,azt szeretném megkérdezni hogy ha veszek egy 2.7 es miniont az gond nélkül belemegy a HARDY vázamba?
Nagyon minimális 8as van a kerékben.

Azért lenne jó ha 2.7eset vennék,mert most ebiken 2.5 ösbõl csak lágy keverék van és az szerintem elkopna hamar,a 2.7esbõl viszont van kemény.Illetve sokkal szebb is lenne,ami nem hátrány :)

A válaszokat nagyon szépen köszönöm

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Nem biztos, hogy kell adapter, a hordozható sks valószínüleg jó presta szelephez is. Nézd meg biztos át lehet szerelni a fejét (vagy helybõl "automata" a feje).

Francba, ennyire nem lehetek feledékeny!... Valóban megfordítható az SKS-ben egy kis alkatrész, és most ugrott be, hogy amikor 1-2 éve vettem, azzal kezdtem, hogy átfordítottam autós szelepesre. Otthon megpróbálom, fújni is lehet-e vele.
Mindegy, egy adaptert mindenképp vennem kell a nagy pumpához. Bár még nem tudom, hogy bírja ki a családi kassza ezt az óriási beruházást;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kala, elég keményre volt fújva. Nincs sok oldalfala egyébként.

Nem triáloztam vele. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
van olyan is aminek az egész fejrészét el kell fordítani 180 fokkal.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Nem biztos, hogy kell adapter, a hordozható sks valószínüleg jó presta szelephez is. Nézd meg biztos át lehet szerelni a fejét (vagy helybõl "automata" a feje).

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

NN-nel mi a kérdés ?

150-200 nál 1500-2000-re gondoltál ?

elterjedt neve presta szelep. (ja meg szingó is) vagy veszel hozzávaló pumpát vagy adaptert (2-300 Ft)amivel jólesz a autszelepes pumpa is. c verzió veszel autószeleps belsõt. -bár kehet ehhez a felni furatát is fel kell bõvíteni.

:)
Volt ez használva, tesztbringa volt a bicaj és úgy vettem, hogy konkrétan a kormányon a gumifogantyúk már cserére érettek. :) Bocs, hogy ilyen félrevezetõen írtam; gyakorlatilag ez egy használt bringa (amit állítólag 8-10x kölcsönöztek ki), a vásárlást tekintve viszont új még, példának okáért a garancia a vásárlástól él rá stb. Szóval az én olvasatomban még új. :)
Eddig kb. 10-15 órát mentem vele, ezalatt nem kellett még pumpálnom a kerekeken. Szerintem úgy 150-200 km-ig még jó lesz ez a gumi, de már lehet benne km akár 3-4-5x ennyi. (Itt jegyzem meg, szerintem a féktechnikámmal nincs gond.:))

Köszi az infót a szelepes adapterrõl, keresek egyet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
"Nem ment sokat, és elõreláthatóan nem is tud majd vele" :)

Valszeg emiatt tartja kicsit ijesztõnek is a dolgot. És igen, valószínû, hogy azért alul is becsülte, hogy mennyi van a külsõben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

" és ahogy saccolom, maximum 150-200 km-t megyek el velük. "

nem ennyit ment - hanem ennyit fog még...

"de még nem próbáltam egyikkel sem fúlni a kerekeimen, mivel egészen új még a bringa. "

annyira uj a bringa hogy meg pumpalni sem kellett a kerekbe sose, de mar csak 150km maradt a gumiban?

nekem nem all ossze a kep
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Tioga DH-t jó könnyû felütni. Forintot nem ér.

Ezzel azért vitatkoznék. Könnyû, olcsó, sokoldalú külsõk, igazi best buy páros lejtõzõs gépre. Ha azt akarod mondani, h "triál" használat mellett, alacsony nyomáson felütötted, hát ja, mivel abszolút nem arra való, már csak a magas bütykök miatt sem.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
" és ahogy saccolom, maximum 150-200 km-t megyek el velük. "

nem ennyit ment - hanem ennyit fog még...

ha így van, akkor sztem egy olcsó külsõben érdemes gondolkodni
amíg nem javul a féktechnikád :-/ mert valszeg az áll az ennyire gyors kopás mögött
és mert az olcsó külsõk keményebb, kevésbé radírszerû alapanyaggal bírnak ált, és ennyivel is tartósabbak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Gumikérdéssel valahogy gondban vagyok... A gyári Schwalbe Nobby Nic Evolution-ök vannak a bringámon, és ahogy saccolom, maximum 150-200 km-t megyek el velük. Nos, ott van a szeren ez a külsõ, csak a ~2x12e Ft ár kissé ijesztõ. Elég tanácstalan vagyok, mit vegyek helyettük. Hiába olvasgatom a régi hozzászólásokat, sajnos nem értek a bicajokhoz, így inkább csak összezavarodtam. A használat helye: fõleg Hátmas-Határ-hegy, János-hegy, Normafa, Hûvösvölgy és környéke. Aszfalt nem érdekel. :) A bringám egy összelós AM bicaj.

Más; és bocs a teljesen amatõr kérdésért, tudatlanságomért! A mostani belsõmben egy "érdekes" szelepet látok. A mûanyag szelepsapka lecsavarása után még egy réz csavart ki lehet csavarni, és az egész vékonyabb, mint az "autós" szelepek. Hogy hívják ezt a fajta szelepet és ehhez milyen pumpa kell? Kettõ pumpám van, egy hordozható könnyû SKS és egy nagy, nyomásmérõs autóspumpa; de még nem próbáltam egyikkel sem fúlni a kerekeimen, mivel egészen új még a bringa.

NN-nel mi a kérdés ?

150-200 nál 1500-2000-re gondoltál ?

elterjedt neve presta szelep. (ja meg szingó is) vagy veszel hozzávaló pumpát vagy adaptert (2-300 Ft)amivel jólesz a autszelepes pumpa is. c verzió veszel autószeleps belsõt. -bár kehet ehhez a felni furatát is fel kell bõvíteni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van egy uj bringad amivel 200km-t mentel es mar azon gondolkodsz hogy mire csereld le a gumikat?

van sok jo gumi ami sokkal olcsobb mint a nobby nic. majd ha odakerulsz hogy csereerettek akkor elkezdhetsz nezelodni, es itt is leszunk sokan akik adunk tanacsot, de sztem egyelore meg folosleges ezen aggodnod

a belsod pedig presta szelepes, teljesen normalis dolog, orszaguti bringakon csak ilyet talalsz. es a komolyabb mtb-k is ilyennel jonnek. az autoszelep velemenyem szerint autokra valo

eselyes hogy az sks pumpad jo lesz hozza, altalaban ezek olyanok hogy szet kell szedni a pumpa fejet es megforditani benne egy kis muanyag vagy gumi pockot es maris a presta szeleppel lesz kompatibilis
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sv vagy ahogy gyakran nevezik "szingó" szelep (amerikaiak presta szelepnek hivják)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Gumikérdéssel valahogy gondban vagyok... A gyári Schwalbe Nobby Nic Evolution-ök vannak a bringámon, és ahogy saccolom, maximum 150-200 km-t megyek el velük. Nos, ott van a szeren ez a külsõ, csak a ~2x12e Ft ár kissé ijesztõ. Elég tanácstalan vagyok, mit vegyek helyettük. Hiába olvasgatom a régi hozzászólásokat, sajnos nem értek a bicajokhoz, így inkább csak összezavarodtam. A használat helye: fõleg Hátmas-Határ-hegy, János-hegy, Normafa, Hûvösvölgy és környéke. Aszfalt nem érdekel. :) A bringám egy összelós AM bicaj.

Más; és bocs a teljesen amatõr kérdésért, tudatlanságomért! A mostani belsõmben egy "érdekes" szelepet látok. A mûanyag szelepsapka lecsavarása után még egy réz csavart ki lehet csavarni, és az egész vékonyabb, mint az "autós" szelepek. Hogy hívják ezt a fajta szelepet és ehhez milyen pumpa kell? Kettõ pumpám van, egy hordozható könnyû SKS és egy nagy, nyomásmérõs autóspumpa; de még nem próbáltam egyikkel sem fúlni a kerekeimen, mivel egészen új még a bringa.