Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

sikerült egy pár conti mountain king 2,4-es gumit passzintani a rockhopperre. elsõ és második bringázás tapasztalatai: porban jó, nem csúszik, fékezhetõ, tapad, nem pörög el. aszfalton is meglepõen kultúráltan fut (2,4-es gumi 2,5baron!), csak felfele szint hallatszik, ahogy kopik, meg kicsit poros felületen erõs fékkel megcsúszik az elsõ is. de úgyse oda van.
4000pénz darabja, nem vészesen nehéz. 2,2esben a kollégának is alternatíva lehet.

2.2-t 2000ért, 2.4est 2250ért az apróból. talán ezek lehetnek a korábban már emlegetett "b" kategóriás mk-k, mrt a 2.4esen a kevlár szál egy helyen kicsit elõtûnt..
esetleg tudnál mondani pontos súlyt a 2.4esrõl?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
sikerült egy pár conti mountain king 2,4-es gumit passzintani a rockhopperre. elsõ és második bringázás tapasztalatai: porban jó, nem csúszik, fékezhetõ, tapad, nem pörög el. aszfalton is meglepõen kultúráltan fut (2,4-es gumi 2,5baron!), csak felfele szint hallatszik, ahogy kopik, meg kicsit poros felületen erõs fékkel megcsúszik az elsõ is. de úgyse oda van.
4000pénz darabja, nem vészesen nehéz. 2,2esben a kollégának is alternatíva lehet.

Ödön

Ödön

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
köszi a válaszod tamaska.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tehat legyen

olcso
konnyu
tartos

egyszerre?

klasszikust tudnek idezni... ;)

vannak jo gumik, de aszfalton mindegyik kopik mint az allat. van ami a szaraz talajon jo de sarban eselytelen. ami tul konnyu azzal defektet is konnyu kapni
es van olyan ami draga de nem tartos, teljesitmenyre viszont jo

szoval csak azt akartam mondani hogy tul sokat akarsz egyszerre. kicsit szukiteni kellene a kort. tudni kellene hogy mennyit akarsz ra kolteni, mi az ami szerinted tul nehez, es mennyit akarsz tenylegesen aszfalton menni. havi 20km nem szamit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ödön

Ödön

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok.
Látom jo sokanvagytok itt is forumon, szoval remélem tudtok nekem segíteni.
Most egy maxxis ignitor 1.95ösöm van elöl, hátul pedig egy 2.0ás fast track sport(mint megtudtam a könehéz fast track, na mind1). Szoval keresek egy megfizethetõ áru(suly fontos lenne de nem élet halál kérdés 2g plusz) gyors, és aszfaltot is jol türö gumit ugy 2.0, 2.1 méretben, Terepre, maraton verseny felhasználásra. Ti mit ajánlanátok, bölcs bringás társak??:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ja kopás

maxxist nem tudom, azzal csak kb 100 km-t mentem a teszt meridával (viszont 15 km alatt sikerült vele (aszfalton) defektelni, pedig felfújtam 4 barra, amit egyébként sose szoktam)

rocket ron meg szintén nem tapasztalat de a racing ralph vegyesben (de tán picit több aszfalt) olyan 4000-et bír hátsó keréken, a rocket ron valamivel többet kell hogy bírjon a nagyobb bütykeivel. ja ez 2,25-ös kisebbekrõl passz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Igaz, akkor marad a mérleg :-) nálam itthon figyel vagy 6 db. 4 bringákon és 2 db.-ot vettem az apróban 10-ért azok a feliratosak.Még ki is mentem megnézni kedves homola m kedvéért :-)

De hogy melyik kopik gyorsabban az passz, mert 9-et azért nem adok a ron-ért , még a ralphot is 5,5 ért vettem darabját bontásból :-)
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Te homola m. Nem akarlak megbántani, de minek kérdezel, ha olyan okos vagy?
Egyébként az különbözteti meg a 120 tpi mellett, hogy bazi nagy sárga betükkel rá van írva exception series.....

Ú bakker ez sincs a honlapon, lehet már megint félrevezetlek mint a 460-al.

Nincs harag de ne kérdezzél........a lexikális tudásoddal.

Pá.

itthon fõleg oem változatot kapni, azokon tényleg semmi eltérõ felirat nincs...(legalábbis tavaly nem volt)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Te homola m. Nem akarlak megbántani, de minek kérdezel, ha olyan okos vagy?
Egyébként az különbözteti meg a 120 tpi mellett, hogy bazi nagy sárga betükkel rá van írva exception series.....

Ú bakker ez sincs a honlapon, lehet már megint félrevezetlek mint a 460-al.

Nincs harag de ne kérdezzél........ha már tudod a választ a lexikális tudásoddal.

Pá.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

ez a könnyebb. az olcsóbb a kicsit nehezebb.

de ha boltban veszed sem sokkal drágább és ott meg is mérik neked, és akkor garntáltan azt kapod

OK, köszönöm.
Tartósságra szerinted azonos a Crossmax Exception és a Rocket Ron?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nem különbözteti meg semmilyen típusjelzés a könnyebb változatot a nehezebbtõl? Mindkettõ nem UST-s és Exception típusú?

Én ezt rendelném. Ez vajon milyen?
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13303/

ez a könnyebb. az olcsóbb a kicsit nehezebb.

de ha boltban veszed sem sokkal drágább és ott meg is mérik neked, és akkor garntáltan azt kapod

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

én meg mértem maxxis-t

és nem a honlapon van az igaz, hanem az a 460 körüli (és elég sok darabot ugyanis 2 változata volt -a nehezebb ilyen 520 körüli és ha sikerült összekeverni raktározásnál akkor csak mérleggel lehetett kiválogatni õket)

amúgy én hátra crossmarkot tennék (vagy racing ralphot) elõre rocket ront

Nem különbözteti meg semmilyen típusjelzés a könnyebb változatot a nehezebbtõl? Mindkettõ nem UST-s és Exception típusú?

Én ezt rendelném. Ez vajon milyen?
http://ebike.hu/term...coll-mtb/13303/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Rosszul tudod. A gyártók honlapján a következõ súlyadatok találhatóak:
Schwalbe Rocket Ron 2.1 EVO - 410g
Maxxis Crossmark Kevlar Exception - 530g

én meg mértem maxxis-t

és nem a honlapon van az igaz, hanem az a 460 körüli (és elég sok darabot ugyanis 2 változata volt -a nehezebb ilyen 520 körüli és ha sikerült összekeverni raktározásnál akkor csak mérleggel lehetett kiválogatni õket)

amúgy én hátra crossmarkot tennék (vagy racing ralphot) elõre rocket ront

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Rosszul tudod. A gyártók honlapján a következõ súlyadatok találhatóak:

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
A súly, a crossmark exception a legpuccosabb, az 460 gramm súlyú köbö és 120 tpi-s .

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Tervezek külön aszaltos gumit is venni, szóval nem ezeket használnám ha csak aszfaltra megyek.
Azért érdekelne hogy ki melyiket ajánlaná a kettõ közül illetve az is hogy milyen különbségek vannak az egyes Crossmark altípusok között (sima/kevlár/exception)?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Részben aszfaltos használat mellett ne várj tartósságot egyiktõl se, mert típusukon belül mindkettõ a legpuhább gumiösszetétellel rendelkezik.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy ki melyiket ajánlaná a kettõ közül:

Természetesen XC használatra kellene, és vegyesen használnám aszfaltra és terepre is.
Tartósság szempontjából melyik lenne a jobb választás? Van akinek már volt szerencséje összehasonlítani a kettõt?

Elõre is köszönöm!

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Sziasztok, talán tudtok tanácsot adni. Conti Speed King 2.1-es külsõvel lett tele a tköm.
Zsír új, méltóan nevéhez veszettül jól megy döngölt talajon. De én a mindenen átgázolós (értsd akár tarlón, ha kell) stílusban tekerek (erre rájön a 88 kg-om) és ezzel a külsõvel bizony 200 km-en belül már a 3-ik defektemet (csak hátul) kellett elszenvednem és hát már fáraszt kicsit.
(Vettem egy defektvédõ szalagot is, de csak egy darabig voltam tõle nyugodt, tegnap beszedtem még1 defektet.)

Schwalbe Smart Sam-ra cserélnék (azt olvastam róla hogy elég jó általános xc gumi) de ha van más, jobb ötletetek mindenes, sokat bíró gumira, szívesen venném tanácsotok. Köszönöm elõre is!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
2.25 FA elsö 670 hátsó 630 gramm.
Jól gördül hátul, kanyarban is tök jó. a Performance verziót vállasztottam 20 Eu/drb), szóval nem a 3 komponentes (38 eu kb)
Jócskán profil rajta, egy NN kopontak néz ki mellette.http://picasaweb.goo...526389038479394