Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

nyilván, amúgy hogy töltötték volna be ?:

Mittudomain B)  Megtöltik, utána hegesztik rá a szelepet :lol:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Gyárilag Slime-al töltött belső is kiszedhető szelepes.

nyilván, amúgy hogy töltötték volna be ?:

bótba kapható szűz belsőről beszélünk.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

itthon kaphatóak közül, én csak a contit meg a sváblit tudom ami kiszedhető.

Gyárilag Slime-al töltött belső is kiszedhető szelepes.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

), es tenyleg kiszedheto a szelepmag, de melyik nem az?

itthon kaphatóak közül, én csak a contit meg a sváblit tudom ami kiszedhető.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

es tenyleg kiszedheto a szelepmag, de melyik nem az?

A Meridámat pár éve nem kiszedhető belű Prestával vettem.

Akkor lehet, hogy az lesz, hogy veszek mindkettőből ( 95 és 130 grammos). Előre berakom a vékonyabbat, hátul meg ha a Joe féle belső megadja magát, adva lesz a csere.

Az előbb említett fix szelepes belsőt nem szívesen tenném vissza, a slime-os belsőkből meg már lehe,t ideje lenne kimosni a cuccot (2 és fél éves gumik). Azoknak mondjuk a 60mm-es szelepe nem tetszik.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95 g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?
Na meg még az érdekel, hogy cserélhető szeleppel rendelkeznek-e? Löttyintenék bele Doc Blue-t, ezért mennék a könnyű súlyra, de ha nem kiszedhető a szelep, akkor nem működik.

95 grammal nem tuloztak, 96-ot mertem a prestasra, rajta az atlatszo kupakkal (talan ebbol nincs autoszelepes valtozat), es tenyleg kiszedheto a szelepmag, de melyik nem az?

14A XXLight, 40/55-559:
tmp-cam-1183689884.jpg

Megmertem egy 14-et, az is prestas, de mar szelesebb kulsoben is hasznalhato, a 14A szelepe ferden allt valamelyik 2,4-es contival. Erezhetoen vastagabb a belso anyaga, de nehezebb is: 137 gramm

14 Extralight, 40/60-559, 40 mm hosszu szelep:
tmp-cam-1136302549.jpg

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

kiszedhető.

minőséget nem tudom, az útóbbi 10 évben nem használtam, nagyon durvám túlárazott cucc.

Kétszer drágább, mint a kétszer annyit nyomó belső :D Ez most 2300 forint körül jelent Bike-Discount-nál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?

Na meg még az érdekel, hogy cserélhető szeleppel rendelkeznek-e? Löttyintenék bele Doc Blue-t, ezért mennék a könnyű súlyra, de ha nem kiszedhető a szelep, akkor nem működik.

kiszedhető.

minőséget nem tudom, az útóbbi 10 évben nem használtam, nagyon durvám túlárazott cucc.

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

canyonnal nemtom mekkora valtozas lesz... de nezd meg a vazaikat, mekkora gumit tamogatnak max. pl az exceed eleve nem tamogat 2.25nel nagyobbat, es kicsi az esely, hogy a friss vazakat attervezzek. az aktualis nervenel is 2.35, de az eleg regi es odivatu geometria. 

biztos kovetik a trendeket, mert a nagyok (giant, speci, etc) mar mind olyan vazakkal jon, ami fogad szelesebb gumit.

arn módosította - 2017. július 31. - 11:14

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

hm-hm, tegnap mentem blash bringájával (canyon 29er nemtudommi, 120mm elöl-hátul) egy keveset. szép új gumik vannak rajta, elöl trail king 2.4, hátul 2.25 nobbynic . igazi traktor lett belőle, de az a turbo-charged fajta. :) ami miatt írom, mert a karakoram által említett rocket ronról beugrott, hogy korábban ezen a bringán is az volt, de akkor nem volt ilyen stabil-magabiztos érzés menni vele, kanyarodni nem szeretett, de furcsa mód kicsit billegősnek tűnt (bár akkor a unitomon a 2,8-as trailblazerek voltak, azon meg kb magában megáll a bringa). most nagyon jó lett, ezekkel a gumikkal akár a falon is fel-le-keresztbe. csak emelgetni ne kelljen. :P

karakoram: visszaolvasva látom, 2,25 RR a viszonyítási alapod.

Igen, a 2.25-ös van. Nagy a különbség, pedig csak pár miliről beszélünk. Ez megint valamilyen pluszos bringa felé billenti nálam a nyerget. Remélem a Canyon előrukkol valamivel 2018-ra :) 

Lehet, hogy az a baja, hogy a DHF papírt a hátsó, a DHR papírt az első kerékre tették? :) Nekem F=Front, R=Rear, viszont ha megnézed, akkor a minta sem stimmel azzal a kerékkel, amire tették a papírt.

Vagy csak megmutatta, hogy ilyen is van és akkor nem vacakolnánk ennyit. Már szánalmas így visszaolvasva, de legalább én tekerek is a bringával :) :)

end.re: jó az avatarod, látom bejött a 29 pluszos élet :) 

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

ez csodálatos, de mit kellene kezdenünk vele?

Lehet, hogy az a baja, hogy a DHF papírt a hátsó, a DHR papírt az első kerékre tették? :) Nekem F=Front, R=Rear, viszont ha megnézed, akkor a minta sem stimmel azzal a kerékkel, amire tették a papírt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

kép

. . .

...

ez csodálatos, de mit kellene kezdenünk vele?

Kisherceg módosította - 2017. július 30. - 22:05

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
  • LocationBP

. . .

WDaUh6D.jpgx1sg4j0.jpg

...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az mk2 is sokkal jobban tapadt, mint a rocket ron (sot itt az xking is jobban mukodik, de nem velemenyezem, mert ez alapjan masnal nem) - szarazon kisebb volt a differencia, vizesen sokkal tobb. Az is kevesbe szeles, de eleg magas.

Reszemrol maradok a 2.2es guminal, mert a 2.1es schwalbe a 2.2es xkingnel is vekonyabb lenne - itt meg nagyon errodalt a talaj, raadasul sok helyen eles kovekkel. Bekockaztatom elso korben a 2.2es protection race kinget elol hatul, az a minta talan meg jobb is lesz koves helyeken, osszel meg kiderul mennyire volt jo otlet.

arn módosította - 2017. július 30. - 18:13

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

hm-hm, tegnap mentem blash bringájával (canyon 29er nemtudommi, 120mm elöl-hátul) egy keveset. szép új gumik vannak rajta, elöl trail king 2.4, hátul 2.25 nobbynic . igazi traktor lett belőle, de az a turbo-charged fajta. :) ami miatt írom, mert a karakoram által említett rocket ronról beugrott, hogy korábban ezen a bringán is az volt, de akkor nem volt ilyen stabil-magabiztos érzés menni vele, kanyarodni nem szeretett, de furcsa mód kicsit billegősnek tűnt (bár akkor a unitomon a 2,8-as trailblazerek voltak, azon meg kb magában megáll a bringa). most nagyon jó lett, ezekkel a gumikkal akár a falon is fel-le-keresztbe. csak emelgetni ne kelljen. :P

karakoram: visszaolvasva látom, 2,25 RR a viszonyítási alapod.

Kisherceg módosította - 2017. július 30. - 16:14

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nemrégiben kalnicában WTB külsőkkel szerelt bringákat próbálgattam, és meglepően jónak tűnnek . (nine line, vigilante, trail boss ilyenek) persze egy részük B+ 2,65 - 2,8 abban a méretben valószínű már egy minimál minta is jól tapad. de a 2,2 esek is jók voltak, bár súlyban lehet kicsit erősebbek. meg érdekes élmény volt a 29*2,65 ös nobby :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Karakoram: mekkora rocket ron volt ez a ballonosabb?

Murvával ritkán találkozok, erdei talaj és földutak sok homokkal a menü nálam. Lehet hogy tényleg maradok a Xkingnél, a ballonosabb méret talán hozza amit várok.

Kisherceg módosította - 2017. július 30. - 12:23

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Köves, kicsit csúszós (murvás) és száraz talajon nem jött be. DE azt gondolom bőven van hiányosságom kerékpárkezelés terén, tehát inkább azért nem tetszett a 2.2-es mert izgága volt és sokkal jobban megvezették a talaj egyenetlenségei mint a ballonosabb Rocket Ron-t például.

Nem szoktam ennek ennyire tudományosan nekiállni, tekerni szeretem a bringát és nem elmélkedni róla :), de most ezt saját magam érzékeltem. Tegnap már újra a RARO volt elöl és sokkal magabiztosabb voltam. A hátsó Race King szuper, máskor is csak zscs-re kell hallgatni :)

A 2.4-es X-King az már 760 gramm.  

edit: amit írtam azt arn-nak válaszoltam, de közben jött a Kisherceg féle post és részben válasz is rá :) 

2.4-es méretben jó lehet, a RaceSport az csak 650 gramm.

Próbáld ki TL a dolgot szerintem. 

karakoram módosította - 2017. július 30. - 10:52

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Fiatalok! A 650BPlus 29er bringámon conti x-king race sport gumik vannak, 29*2,2 méretben. A tegnapi menet rávilágított, hogy kellene valami ballonosabb és talán agresszívabb külső, ami több magabiztosságot ad. Azt hiszem, elég lesz csak előre. A kérdés a szokásos: mi legyen? Vegyek ugyanilyet 2,4 méretben? Vagy legyen valami más? Ardent? Belsővel használnám, tehát nem mennék 650-700 gramm fölé. Nem kell hogy nagyon agresszív minta legyen, a szokásos szántóföld-kerülgetéshez is ez marad fenn. Elöre is köszi a tippeket!