nyilván, amúgy hogy töltötték volna be ?:
Mittudomain Megtöltik, utána hegesztik rá a szelepet
Mittudomain Megtöltik, utána hegesztik rá a szelepet
Gyárilag Slime-al töltött belső is kiszedhető szelepes.
bótba kapható szűz belsőről beszélünk.
itthon kaphatóak közül, én csak a contit meg a sváblit tudom ami kiszedhető.
Gyárilag Slime-al töltött belső is kiszedhető szelepes.
), es tenyleg kiszedheto a szelepmag, de melyik nem az?
itthon kaphatóak közül, én csak a contit meg a sváblit tudom ami kiszedhető.
es tenyleg kiszedheto a szelepmag, de melyik nem az?
A Meridámat pár éve nem kiszedhető belű Prestával vettem.
Akkor lehet, hogy az lesz, hogy veszek mindkettőből ( 95 és 130 grammos). Előre berakom a vékonyabbat, hátul meg ha a Joe féle belső megadja magát, adva lesz a csere.
Az előbb említett fix szelepes belsőt nem szívesen tenném vissza, a slime-os belsőkből meg már lehe,t ideje lenne kimosni a cuccot (2 és fél éves gumik). Azoknak mondjuk a 60mm-es szelepe nem tetszik.
Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95 g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?
Na meg még az érdekel, hogy cserélhető szeleppel rendelkeznek-e? Löttyintenék bele Doc Blue-t, ezért mennék a könnyű súlyra, de ha nem kiszedhető a szelep, akkor nem működik.
kiszedhető.
minőséget nem tudom, az útóbbi 10 évben nem használtam, nagyon durvám túlárazott cucc.
Kétszer drágább, mint a kétszer annyit nyomó belső Ez most 2300 forint körül jelent Bike-Discount-nál.
Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?
Na meg még az érdekel, hogy cserélhető szeleppel rendelkeznek-e? Löttyintenék bele Doc Blue-t, ezért mennék a könnyű súlyra, de ha nem kiszedhető a szelep, akkor nem működik.
kiszedhető.
minőséget nem tudom, az útóbbi 10 évben nem használtam, nagyon durvám túlárazott cucc.
Használ valaki Schwalbe belsőt? A 14A-hoz 95g súlyt írnak. Nem lesz az egy kicsit gyenge?
canyonnal nemtom mekkora valtozas lesz... de nezd meg a vazaikat, mekkora gumit tamogatnak max. pl az exceed eleve nem tamogat 2.25nel nagyobbat, es kicsi az esely, hogy a friss vazakat attervezzek. az aktualis nervenel is 2.35, de az eleg regi es odivatu geometria.
biztos kovetik a trendeket, mert a nagyok (giant, speci, etc) mar mind olyan vazakkal jon, ami fogad szelesebb gumit.
Edited by arn, 2017. July 31. - 11:14.
hm-hm, tegnap mentem blash bringájával (canyon 29er nemtudommi, 120mm elöl-hátul) egy keveset. szép új gumik vannak rajta, elöl trail king 2.4, hátul 2.25 nobbynic . igazi traktor lett belőle, de az a turbo-charged fajta. ami miatt írom, mert a karakoram által említett rocket ronról beugrott, hogy korábban ezen a bringán is az volt, de akkor nem volt ilyen stabil-magabiztos érzés menni vele, kanyarodni nem szeretett, de furcsa mód kicsit billegősnek tűnt (bár akkor a unitomon a 2,8-as trailblazerek voltak, azon meg kb magában megáll a bringa). most nagyon jó lett, ezekkel a gumikkal akár a falon is fel-le-keresztbe. csak emelgetni ne kelljen.
karakoram: visszaolvasva látom, 2,25 RR a viszonyítási alapod.
Igen, a 2.25-ös van. Nagy a különbség, pedig csak pár miliről beszélünk. Ez megint valamilyen pluszos bringa felé billenti nálam a nyerget. Remélem a Canyon előrukkol valamivel 2018-ra
Lehet, hogy az a baja, hogy a DHF papírt a hátsó, a DHR papírt az első kerékre tették? Nekem F=Front, R=Rear, viszont ha megnézed, akkor a minta sem stimmel azzal a kerékkel, amire tették a papírt.
Vagy csak megmutatta, hogy ilyen is van és akkor nem vacakolnánk ennyit. Már szánalmas így visszaolvasva, de legalább én tekerek is a bringával
end.re: jó az avatarod, látom bejött a 29 pluszos élet
ez csodálatos, de mit kellene kezdenünk vele?
Lehet, hogy az a baja, hogy a DHF papírt a hátsó, a DHR papírt az első kerékre tették? Nekem F=Front, R=Rear, viszont ha megnézed, akkor a minta sem stimmel azzal a kerékkel, amire tették a papírt.
Edited by arn, 2017. July 30. - 18:13.
hm-hm, tegnap mentem blash bringájával (canyon 29er nemtudommi, 120mm elöl-hátul) egy keveset. szép új gumik vannak rajta, elöl trail king 2.4, hátul 2.25 nobbynic . igazi traktor lett belőle, de az a turbo-charged fajta. ami miatt írom, mert a karakoram által említett rocket ronról beugrott, hogy korábban ezen a bringán is az volt, de akkor nem volt ilyen stabil-magabiztos érzés menni vele, kanyarodni nem szeretett, de furcsa mód kicsit billegősnek tűnt (bár akkor a unitomon a 2,8-as trailblazerek voltak, azon meg kb magában megáll a bringa). most nagyon jó lett, ezekkel a gumikkal akár a falon is fel-le-keresztbe. csak emelgetni ne kelljen.
karakoram: visszaolvasva látom, 2,25 RR a viszonyítási alapod.
Edited by Kisherceg, 2017. July 30. - 16:14.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
nemrégiben kalnicában WTB külsőkkel szerelt bringákat próbálgattam, és meglepően jónak tűnnek . (nine line, vigilante, trail boss ilyenek) persze egy részük B+ 2,65 - 2,8 abban a méretben valószínű már egy minimál minta is jól tapad. de a 2,2 esek is jók voltak, bár súlyban lehet kicsit erősebbek. meg érdekes élmény volt a 29*2,65 ös nobby
Edited by Kisherceg, 2017. July 30. - 12:23.
Köves, kicsit csúszós (murvás) és száraz talajon nem jött be. DE azt gondolom bőven van hiányosságom kerékpárkezelés terén, tehát inkább azért nem tetszett a 2.2-es mert izgága volt és sokkal jobban megvezették a talaj egyenetlenségei mint a ballonosabb Rocket Ron-t például.
Nem szoktam ennek ennyire tudományosan nekiállni, tekerni szeretem a bringát és nem elmélkedni róla , de most ezt saját magam érzékeltem. Tegnap már újra a RARO volt elöl és sokkal magabiztosabb voltam. A hátsó Race King szuper, máskor is csak zscs-re kell hallgatni
A 2.4-es X-King az már 760 gramm.
edit: amit írtam azt arn-nak válaszoltam, de közben jött a Kisherceg féle post és részben válasz is rá
2.4-es méretben jó lehet, a RaceSport az csak 650 gramm.
Próbáld ki TL a dolgot szerintem.
Edited by karakoram, 2017. July 30. - 10:52.