Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
A semmi gond azt is takarja, hogy nem spriccel össze-vissza, amikor leengeded a szeleptûvel?

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Autószelepesed van? Vagy szétszedhetõ a prestaszelep?

Egyébként... ha beletöltöm a belsõbe a tejet, akkor ha gumit cserélek, akkor semmi gond? Benne marad, oszt' ha visszarakom, akkor rögtön mehetek?(mert legtöbbször aszfalton edzek, így versenyek után általában rögtön külsõ-belsõ csere...)
És ha mondjuk latexbe töltöm bele? Azzal sem lesz semmi gond, merthogy az ereszti a levegõt alapból, mert porózus alkat...

autószelepem van, semmi gond nincs, sõt, nekem kb 1 hónapja kiszakadt köpenyestõl belsõstõl az egész, itthon kiöntöttem a belsõbõl a löttyöt, és bele az új belsõbe. a latexes témát nemtudom, de ha annyira porózus, gondolom órán száján szivárogna 1 kis ideig, aztán megkötné a pólusokat
...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Belsõ: Maxxis Ultralight, eddig 0 defekt (külsõ: Speci FastTrak LK). Haversrác FlyWeight szelepe tõbõl szakadt ki mikor a pimpát akartuk levenni róla. :-S

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

maxxis flyweight

Autószelepesed van? Vagy szétszedhetõ a prestaszelep?

Egyébként... ha beletöltöm a belsõbe a tejet, akkor ha gumit cserélek, akkor semmi gond? Benne marad, oszt' ha visszarakom, akkor rögtön mehetek?(mert legtöbbször aszfalton edzek, így versenyek után általában rögtön külsõ-belsõ csere...)
És ha mondjuk latexbe töltöm bele? Azzal sem lesz semmi gond, merthogy az ereszti a levegõt alapból, mert porózus alkat...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
PGB, nekem a 130g-os van, felütni könnyû, defektet kapni is könnyû vele.
Tioga DH, fullos Conti Edge, Vertical. Minddel sikerült. Épphogy megtaláltam a tüskét, olyan kicsi volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
mennyiért lehet a legolcsóbban erõsített oldalfalas hátsó gumit venni?
tapadás annyira nem fontos, inkább h ne kopjon nagyon és 2.3 körüli méret legyen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Valaki használ Continental MTB Supersonic belsõket(92g) vagy Maxxis Flyweight(106g)/Maxxis Ultralight(128g) belsõket? Tapasztalatok? Lényegesen több defektet kaptok velük, mint sima(200g) belsõkkel?
Tig: visszaolvasgattam egy kicsit... hol veszel Te Geax belsõket?

probikeban leginkább

amúgy használtam 90 grammos svábli belsõt még amikor kijött az elsõ széria. 2,4-es racing ralphban volt, (asszem 2,2-ig volt ajánlva) voltam akkor is 90 kiló , de bírta, nem kaptam vele defektet sose. de állítólag a mostani széria szarabb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Valaki használ Continental MTB Supersonic belsõket(92g) vagy Maxxis Flyweight(106g)/Maxxis Ultralight(128g) belsõket? Tapasztalatok? Lényegesen több defektet kaptok velük, mint sima(200g) belsõkkel?

én a maxxis flyweight belsõt használom, nagyon szuper felniszalagot adnak hozzá, és úgy hogy joe s lötty van benne, ha defekt van mind1, hogy 200 grammost tömi be vagy ezt. Én megvagyok elégedve vele.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jó, baze 100+ fölött ;-)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
nekem a 3,5-4 bar sem pattogós még.
de az már az én bajom.:)

Izomtéridõninja-geológus!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
en is mostanaban jottem ra, h. ~30-35 psi-n (2-2.4 baron) egyreszt nem razza szet a hatsom, sokkal kenyelmesebb, meg nem kaparok el folfele.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Stílus kérdése, én pl. 3,0 bar alatt sohasem használom.

wow!

2 bar e/h :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
csak ha pattog, akkor nem is tapad igazán. terepen 3 fölött elég durva, poros kanyarban pillanat alatt kicsúszik a kerék. MacGywer értékei amik nekem a legszimpatikusabbak, én mereven 2,4MK-hoz 2,5 e-h is, enduron 2,3-as enduro d2-vel szintén. így mind2 elég jól tapad, de nem nagyon gyász hajtani sem. betonon sem.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én terepen 4,most aszfaltos gumival 5 bar.én jobban szeretem ha pattog egy kicsit.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
3bar egy jo kiindulas. aztan ha tul kemenynek erzed vagy tul puhanak akkor majd allitasz magadnak. ki kell tapasztalni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Stílus kérdése, én pl. 3,0 bar alatt sohasem használom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
A keréknyomás eléggé soktényezõs dolog, nem lehet rávágni, hogy X bar.
Hány kg vagy, milyen gumid van, mennyire köves terepen kívánod használni, teleszkópod van-e, esetleg fullyd van, mennyire vagy technikás lefelé, felniszélesség sem elhanyagolható.

A válasz valahol 2-3,5 bar között van.

Én 2,2"-os Conti Mountainggel vagy Racekinggel elõl 2,2, hátul 2,6baron megyek, ha abszolút nem tudom, hogy mire számítsak, akkor 2,3/2,8, így nem ütöm fel a kerekem. Mindezt 70kg-hoz és elsõtelóval nyomulok.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

köszi a kérdésemre a segitséget!:)

még egy kérdés: a kerék nyomása milyen legyen, ha tudom hogy erdõben megyek végig? mennyire kemény vagy mennyire puha, esetleg BAR-ban

Ha rutintalannak érzed magad szerintem 3 bar alá ne enged mert akkor már viszonylag " könnyen " feltudod ütni, 3.5-4 maximális nyomás, utána már nagyon pattogós lesz a kerék.
Én általában 2.5 báron használom.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
köszi a kérdésemre a segitséget!:)

még egy kérdés: a kerék nyomása milyen legyen, ha tudom hogy erdõben megyek végig? mennyire kemény vagy mennyire puha, esetleg BAR-ban