Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Nekem a defektstopnál csak az nem tetszett hogy azt mondták 200gr kell egy kerékbe az már majd fél kiló a kettõnél:scared:

Üdv.

Én emileztem velük és meg kérdeztem hogy mégis mennyit kellene adagolnom ebbõl a csodaszerbõl 2 db 26x2,2-es méretü kerékbe ill gumiabroncsba,és nekem azt írták vissza hogy elég ha 1 db flakont(380ml) veszek és kerekekként 150 ml-ert beletõltök,de hogy ha nem vagyok grammániás,(márpedig nem vagyok) akkor akár 190 ml-ert is lehet tõlteni kerekekként.:wtf:
Szerintem egy próbát megér a tõrténet.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

casti

casti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a Kelly's Cobra 2.0 -s külsõ gumim eléggé elkopott és szeretnék venni helyette valami olyat ami egy kicsit jobban tapad, mert ezzel sokszor neccesnek érzetem a közlekedést kavicsos talajon. Tudnátok tanácsolni valami megfelelõt? Elsõsorban városban és enyhébb terepen használnám.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nem keresztbe fordul le, hosszában (forgás irányban) fordul-csúszik el .

2.3-as gumi ds2xc felnire biztos hogy jo otlet? szerintem azert fordul le. [tul keskeny a felni profilja]

Én nem másod osztályúnak vettem. A kedvenc vidéki bringás boltomban ott lógott a falon, és rákérdeztem. Idézem: Xc-sek nem vesznek ilyen széleset, dh-sok meg nem vesznek ilyen keskenyet, ezért nem veszi meg senki, egyébként meg téves szállításból adódóan került a boltba. Amennyiért ideadták annyit meg nekem megért. Vagy mégse, mint azt a helyzet mutatja.

egyébként ezek a 2. osztályú gumik nagyon gázak?nézegettem én is,de helyette 2db 1. osztályút rendeltem.azóta is várom...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ez a Defektstop valami koppintás lehet... szerintem nem is nagyon értettek hozzá... az Expón nem merték megszúrni a belsõs bicajkereket, mert hogy "nehogy a varratot találják el...".

Egyébként Joe tejem van.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem a defektstopnál csak az nem tetszett hogy azt mondták 200gr kell egy kerékbe az már majd fél kiló a kettõnél:scared:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Köszi a válaszokat!

Egyébként nekem is ki van szakadva mindkét Continental Race King 2.2-esem.
Holnap veszem meg a Continental Speed King Supersonic 2.1-eseket... 410, és 425g... lötyivel, meg 110grammos belsõkkel lesz:).

Üdv.Csak egy kérdés:melyik vagy milyen lötyit rakol bele?

Én holnap veszek 2 flakonnal ebbõl az új Defektstop nevü defektmentesítõbõl,kíváncsi vagyok mit tud mert amit a bringaexpón tartott bemutatón láttam elég meggyõzõ volt.:scared:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

"másodosztályú"

ez azért lehet oka sokmindennek

nem mindegyik kilóra eladott külsönek van csak esztétikai hibája.

Nekem így is megéri, mert ha kiszakad, akkor megvarrom. :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Köszi a válaszokat!

Egyébként nekem is ki van szakadva mindkét Continental Race King 2.2-esem.
Holnap veszem meg a Continental Speed King Supersonic 2.1-eseket... 410, és 425g... lötyivel, meg 110grammos belsõkkel lesz:).

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

egyébként ezek a 2. osztályú gumik nagyon gázak?nézegettem én is,de helyette 2db 1. osztályút rendeltem.azóta is várom...

Szerintem nagyon gáz. Vettem 2008-as Continental Traffic -ot másodosztályút kettõt. Elvitték a gyerekek papírgyûjtéskor. Szerencsére gumit is gyûjtöttek. :)
Schwalbe Marathon XR -t használ valaki? Érdekelne a véleménye.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Volt 2db 2,1"-os másodosztályú Speedkingem, mindkettõ kiszakadt, ráadásul a gödöllõi-dombságban, pedig itt aztán tényleg nincs kõ.

"másodosztályú"

ez azért lehet oka sokmindennek

nem mindegyik kilóra eladott külsönek van csak esztétikai hibája.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Volt 2db 2,1"-os másodosztályú Speedkingem, mindkettõ kiszakadt, ráadásul a gödöllõi-dombságban, pedig itt aztán tényleg nincs kõ.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én is használok speed kinget 2.1 elöl 2.3 hátul kb 1500 km alatt 4 defekt ebbõl 2 lassú szinte csak terepen nagyrészt a budai hg.-ben ami szintén köves szerintem ez elfogadható. Az hogy kiszakadt más márkával is elõfordul, valószinü csak nem volt szerencséd.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gasy

Gasy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Valakinek tapasztalata, véleménye a Specialized Eskar gumihoz akad?

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.:bananadan
Hogy lehet ide userbart tenni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
2.3-as gumi ds2xc felnire biztos hogy jo otlet? szerintem azert fordul le. [tul keskeny a felni profilja]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Úgy van köze egymáshoz, hogy amikor a külsõ elfordul a felnin viszi magával a belsõt, de azt a szelep nem engedi egy pontnál tovább, így a szelepnél enged-szakad a belsõ...

Igen elég sokat bringáztam már a Mátrában is meg máshol is, többféle külsõt kipróbáltam, de még egyik sem szakad ki pár óra után, kõ ide-vagy oda. Különösen egy 2.3-as gumitól nem várnám.

Szerintem is egyszerõen túl van könnyítve, könnyebb mint a 2,1-es, ez 530gr, saját mérés.

abban mas mint a supersonic hogy az 400gramm, a drotos meg 560. ami baratok kozt is eg es fold.

defektvedo szalag es kokemenyre fujva nem olyan gaz? tehat ha csak normalis nyomasra fujod es nincs benne semmi extra vedelem, akkor felorankent defektelsz vagy mi? :wtf:

Bigtibi:

az hogy a belsobol kiszakad a szelep az hogy fugg ossze azzal hogy milyen kulso van fent? :chin:

az meg hogy kiszakad a kulso... nos a Matra eleg koves, de ha ott tekersz akkor te is tudod. ennyi.

ebbol az utobbi par tapasztalatbol en azt szurom le, hogy jo a mintaja ezeknek a King-eknek, de a suly kordaban tartasa erdekeben ki lett sporolva az anyag beloluk.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nekem sima drótos Speed King 2.1-em van, nemtom miben más mint a supersonic.
Pro:
+ viszonylag könnyû gumi, döngölt száraz talajon veszett gyors
+ elég jól mászik
+ bírja a gyors kanyarodást

Kontra:
- könnyû vele defektet szedni, de defektvédõ szalaggal, kõkeményre fújva azért nem olyan gáz
- laza homokon csúszik, kapar

abban mas mint a supersonic hogy az 400gramm, a drotos meg 560. ami baratok kozt is eg es fold.

defektvedo szalag es kokemenyre fujva nem olyan gaz? tehat ha csak normalis nyomasra fujod es nincs benne semmi extra vedelem, akkor felorankent defektelsz vagy mi? :wtf:

Bigtibi:

az hogy a belsobol kiszakad a szelep az hogy fugg ossze azzal hogy milyen kulso van fent? :chin:

az meg hogy kiszakad a kulso... nos a Matra eleg koves, de ha ott tekersz akkor te is tudod. ennyi.

ebbol az utobbi par tapasztalatbol en azt szurom le, hogy jo a mintaja ezeknek a King-eknek, de a suly kordaban tartasa erdekeben ki lett sporolva az anyag beloluk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ha már a márkánál tartunk. Egy szezont mentem speed king 2.1-el, max. elégedett vagyok vele. Most igen-igen baráti áron hozzá jutottam egy-egy garn. race k. 2.2, ill. speed k. 2.3-hoz, minkettõ hajtogatós.
A gondom a következõ. Mindkét gumi használat közben elfordul a felniken ( sun ds 2 xc) ha 2,5 barnal alacsonyabb nyomással használom, sorra szakadnak ki a szelepnél a belsõk.
Találkoztatok már ilyennel?

A s.k. 2.3 a Mátrában kb. öt órás használat után az oldalán kiszakadt :-( A kb. két centis résen mogyorónyi gombócban bújt ki a belsõ. Még jó, hogy megálltam fényképezni és észrevettem!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

lehet még kapni Ritchey Z Max 2.1-es drótperemes gumit?Webshopokban melyikben?A Z Max Evolution nekem nagyon nem bejövõs.

Elméletileg nem.
Talán valamelyik boltban porosodik 1-2 darab.
Pedig nagyon jó gumi. Ha lenne belõle könnyebb, számomra az lenne a tökéletes maratonozós gumi hátra.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Végülis a Speed King lesz.

Köszi!