Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

két amatõr kérdés:)
joe bácsi defektgátló lötyijét szingõs belsõbe bele lehet nyomatni?ill. ha benne van,és külsöt szeretnék cserélni,és leengedem a belsõt ugye nem fogja kiszorni magából?:D
bocsi a luzer kérdésekért:D
köszönöm!

Ha szétszedhetõ a presta szelep, akkor igen. És nem, nem fogja kinyomni magából a cuccot... állítólag úgy kell állítani a kereket, hogy vízszintes legyen a szelep, és úgy a legbiztosabb.
Bacsesz már csinált olyat is, hogy injekcióstûbe belerakta a lötyit, felfújta kb. 3 barra a a belsõt, és átszúrta, beletolta a tejet, és kész, jó volt:D Persze nem vékony tûvel, mert az ugye eltömõdött volna a gumitól. Szóval nem szétszedhetõ presta szelepesbe is beletölthetõ ilyen módon... de én nem próbálnám ki.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Tioga factory xc gumiról van valakinek valamilyen tapasztalata?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akartam javasolni, hogy szélesebb gumit vegyél de mire végigolvastam rájöttem, hogy erre jutottál te is.
a homokban amugy a mélyebb mintázat segit, de az nincs jó hatással a gördülési ellenállásra (sarkítok, de ez a lényeg) szóval mindenképpen kompromisszummal kell élned.
van 700x35C méertû cx comp-unk (3900 huf, drótos) vagy a másik véglet 700x35C racing ralph (340g hajtogatós triple nano, 14900 huf) de amit ajánlanék szivem szerint, bár nem tudom homokon hogy viselkedik trekkingen, de montin egy jóindulatú általános külsõ, a 700x35C smart sam, van (azt hiszem)hajtogatós performance kivitelben 5900 kisker.
esetleg specialized houffalize cx 7900-ért (link)
a többiek majd ajánlanak valami olyasmit is, amit nem mi forgalmazunk :)

kicsit tajekozodtam a temaban - a land cruiser is szimpi. az milyen? talan az a legszelesebb gumi, amit lattam 28as kerekre.

emellett a masik jelolt az altalad is javasolt smart sam. ehhez kepest?

azt lattam, hogy 2x nehezebb, mint a mostani gumim, nem valtozik meg nagyon a canga iranyithatosaga?

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
két amatõr kérdés:)
joe bácsi defektgátló lötyijét szingõs belsõbe bele lehet nyomatni?ill. ha benne van,és külsöt szeretnék cserélni,és leengedem a belsõt ugye nem fogja kiszorni magából?:D
bocsi a luzer kérdésekért:D
köszönöm!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

gondolkodom egy eskaron elsõ kerékre, (ha van itthó 2bliss) de nem kisérleteznék más löttyel

ha már szóba került az Eskar. maga a minta nekem bejövõs. jól tart kanyarban, és fékezéskor is profi. vizet, sarat nem annyira szereti, eltömõdik, de az agresszív mintákhoz képest viszonylag könnyen gurul.
drótos van nekem.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
vredestein spotted cat nevü gummájáról van valakinek tapasztalata?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a cx comp elég szimpatikus guminak tûnik. Lehet ilyet itthon kapni monti méretben is?

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
Rob ha már erre vagy

Rob, lesz/van speci tubeless lötyi (mármint itthó elérhetõ) ?

gondolkodom egy eskaron elsõ kerékre, (ha van itthó 2bliss) de nem kisérleteznék más löttyel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hajtogatós könnyebb. ugy 150-200 grammal, felépítéstõl függõen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akartam javasolni, hogy szélesebb gumit vegyél de mire végigolvastam rájöttem, hogy erre jutottál te is.
a homokban amugy a mélyebb mintázat segit, de az nincs jó hatással a gördülési ellenállásra (sarkítok, de ez a lényeg) szóval mindenképpen kompromisszummal kell élned.
van 700x35C méertû cx comp-unk (3900 huf, drótos) vagy a másik véglet 700x35C racing ralph (340g hajtogatós triple nano, 14900 huf) de amit ajánlanék szivem szerint, bár nem tudom homokon hogy viselkedik trekkingen, de montin egy jóindulatú általános külsõ, a 700x35C smart sam, van (azt hiszem)hajtogatós performance kivitelben 5900 kisker.

koszi a valaszt - epp olyan cx compot hasznalok, amit irsz :)
cxproval mi a tapasztalat?
az hogy drotos vagy hajtogatos, mi a szerepe?

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szeretnem segitsegeteket kerni.

van egy 28as cube crosstrekking bringam. toltesen, erdoben, varosban szoktam vele tekerni eleg vegyes terepen. eddig nagyon bevalt a rajta levo schwalbe cx comp gumi, viszont par hete egy olyan kornyeken bringazom, ahol nagyon kiszamithatatlan. gyornel a szentivan melletti erdoben eleg homokos a talaj, par cm, nehol pedig meg melyebb. dongolt talajon, kavicson meg sose hagyott cserben, viszont ha par cm homok van a terepen, olyan mintha jegre mennek vele. ratesz egy lapattal, hogy eleg nagy bringa, magas sulyponttal es nem igazan fordulekony.

tisztaban vagyok vele, hogy nem ilyen terepre valo a bringa - igazabol csak azt szeretnem kikuszobolni, hogy ne veszitse el hirtelen a tapadast, es ne valjon iranyithatatlanna. mar szinte parazok ilyen helyeken, hogy nehogy fejre alljak vele - ahol homokos es kicsit van dolesszoge a terepnek, azonnal kimegy az eleje. tudnatok valami olyan alkalmasabb gumit, ami aszfalton alacsony gordulesi ellenallasu, de nem jon zavarba ilyen terepen sem? vagy ez a vekony gumi miatt total eselytelen?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

casti

casti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a tanácsokat :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szeretnem segitsegeteket kerni.

van egy 28as cube crosstrekking bringam. toltesen, erdoben, varosban szoktam vele tekerni eleg vegyes terepen. eddig nagyon bevalt a rajta levo schwalbe cx comp gumi, viszont par hete egy olyan kornyeken bringazom, ahol nagyon kiszamithatatlan. gyornel a szentivan melletti erdoben eleg homokos a talaj, par cm, nehol pedig meg melyebb. dongolt talajon, kavicson meg sose hagyott cserben, viszont ha par cm homok van a terepen, olyan mintha jegre mennek vele. ratesz egy lapattal, hogy eleg nagy bringa, magas sulyponttal es nem igazan fordulekony.

tisztaban vagyok vele, hogy nem ilyen terepre valo a bringa - igazabol csak azt szeretnem kikuszobolni, hogy ne veszitse el hirtelen a tapadast, es ne valjon iranyithatatlanna. mar szinte parazok ilyen helyeken, hogy nehogy fejre alljak vele - ahol homokos es kicsit van dolesszoge a terepnek, azonnal kimegy az eleje. tudnatok valami olyan alkalmasabb gumit, ami aszfalton alacsony gordulesi ellenallasu, de nem jon zavarba ilyen terepen sem? vagy ez a vekony gumi miatt total eselytelen?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:( Mi történt?

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
hali
kb egy hete másoltam be egy linket a külsõmmel, hogy azzal menjek e a zemplénbe, lehet hogy emlékeztek...
az óvó tanácsot nem fogadtam meg saajna, s kulccsonttörés lett a vége...
máskor jobban odafigyekek:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Üdv.

Én emileztem velük és meg kérdeztem hogy mégis mennyit kellene adagolnom ebbõl a csodaszerbõl 2 db 26x2,2-es méretü kerékbe ill gumiabroncsba,és nekem azt írták vissza hogy elég ha 1 db flakont(380ml) veszek és kerekekként 150 ml-ert beletõltök,de hogy ha nem vagyok grammániás,(márpedig nem vagyok) akkor akár 190 ml-ert is lehet tõlteni kerekekként.:wtf:
Szerintem egy próbát megér a tõrténet.

Mérd már le légyszives hogy mennyit nyom egy flakon defektstop mert sanda gyanum hogy lényegesen nehezebb lehet mint a viz és akkor lehet hogy veri még a fél kilot is a két kerékbe való
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a Kelly's Cobra 2.0 -s külsõ gumim eléggé elkopott és szeretnék venni helyette valami olyat ami egy kicsit jobban tapad, mert ezzel sokszor neccesnek érzetem a közlekedést kavicsos talajon. Tudnátok tanácsolni valami megfelelõt? Elsõsorban városban és enyhébb terepen használnám.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Hát igen most sokan sokféle gumit fognak javasolni ami érthetõ, mert sok gumi van a piacon és igen jó minõségûek, nyilván mindenkinek más vállt be.
Neked kell választani de egy a lényeg ha sokat aszfaltozol akkor legyen a gumi közepén egy összefüggõ vagy majdnem összefüggõ minta hogy egyenesben minnél kissebb legyen a gördülési ellenállása de a szélén legyenek bütykök ha puhább homokos talajra tévedsz az meg tud kapaszkodni és irányt tart.
Ennyit tudok tanácsolni.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
szvsz pl. Schwalbe Smart Sam
http://ebike.hu/term...-coll-mtb/2436/

Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a Kelly's Cobra 2.0 -s külsõ gumim eléggé elkopott és szeretnék venni helyette valami olyat ami egy kicsit jobban tapad, mert ezzel sokszor neccesnek érzetem a közlekedést kavicsos talajon. Tudnátok tanácsolni valami megfelelõt? Elsõsorban városban és enyhébb terepen használnám.

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

Szia.
Én szintén város és enyhe terep nemrégen vettem Schwalbe Marathon XR ez van 2.0 és 2,25 ös méretben.
Nekem nagyon bejött igazán jól tapad de eléggé jól is gurul aszfalton, de hogy olcsobbat is mondjak, Continental Traffic ez 1,9 és 2,1 es méretekben, én ezt is szerettem bár ennyire nem tapadt mint a mostani, de ár érték arányban nagyon jó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
az meg rohadt sok

joe bácsis cucból 60-80 ml kell kerekenként.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való