Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Köszönöm a SportContact-os véleményeket & tapasztalatokat! Akkor már csak annyit kell eldöntenem, hogy 1,3 vagy 1,6? 1,9-rõl 1,3-ra nagyon durva a váltás? Pyxis Team 18,5" váz és 175-ös XT hajtómû...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

user error :D

:D :D

Szintén Sportcontact, 2 szezont már túlélt, napi szinten használva március és november között, ÉS még nem kopott el a gumi ÉS még nem kaptam vele defektet. És jó haladós :) Nem tudom, a többi MTB slick milyen, de ez nem rossz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
user error :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én vizes aszfalton egyenesben is estem el vele...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sport Contact engem nagyon meggyõzött, nagyon szerettem, eleje kicsit csúszott vizes kanyarokban.

Egy a baja, hogy én olcsó verziót nem találtam még belõle itt Szolnokon.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
A Maxxis Flyweight belsõhöz járó felniszalagot muszáj feltenni? Nem jó hozzá az a felniszalag, ami most van a felnin? Egyébként ugyanolyan súlyban van, szóval az tök mindegy... csakhogy a Maxxis 18mm-es, a felnim meg 16...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

valamint ha 2.1-es monti gumirol valtasz 1.3-as slickre, akkor lejjebb fog kerulni a kozepcsapagyhaz. eszrevehetoen. kanyarban koppano pedal es hasonlo elmenyek

jah

fõleg, ha egy régebbi amugy is alacsoní k.csapágymagassággal tervezett vázzal kombinálod
nekem egy ócska univega van összerakva városba, 1.1 slickekkel, gyakorlatilag outi élmény
lenne
ha nem egy mongoose platform pedál lenne rajta a maga fél négyzetméterével
nem egyszer emeltem már el magam kanyarban az ivrõl
beszabehu élmény

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
simán rá tudod rakni

én 1.95-ösrõl váltottam 1.4-esre,eléggé észrevehetõ volt.most akarok venni majd 2.2-es gumikat,így már kissé érdekesebb lesz:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
tökéletesek lesznek.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mehet rá!

lkaragi

lkaragi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szeva!
Bocsika egy buta kérdés : a bringámon 26x1,95 -ös gumik vannak, fel lehet rá rakni 26x 1,90 gumikat???? Ezeket kaptam ingyen !!!!! Jó rá vagy kimondottan csak 26x 1.95 -ös gumok jók rá????
Elõre is köszi a választ !!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
valamint ha 2.1-es monti gumirol valtasz 1.3-as slickre, akkor lejjebb fog kerulni a kozepcsapagyhaz. eszrevehetoen. kanyarban koppano pedal es hasonlo elmenyek

vizes uton amugy a butykos gumi is jobban csuszik, a slick is. ha nem mesz esz nelkul, akkor nem esel el

itt londonban esik az eso eleget, megis orszagutival kozlekedtem 23mm-s kulsovel. mindig.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Tehát akkor kizárólag száraz útviszonyokhoz ajánlott?! Evvel csak annyi a baj, hogy nem igazán tudom kiszámolni az idõjárást mikor reggel elindulok és a meteorológusoknak sem igazán hiszek. Mások tapasztalatai?

Ha nem úgy mész vizes aszfalton kanyarokban, mintha üldöznének, akkor nem fogsz elesni. Értelemszerûen nem kanyarban fékezünk, villamossínen átrántjuk a kereket és nem a fém csatornafedélen kell satuféket húzni. ;)
Nekem volt 1,3"-as és 1,6"-os is, kb. 50g-mal nehezebb a szélesebb verzió, de lényegesen kényelmesebb. Másik elõnye, hogy egy átlag belsõ belemegy, az 1,3"-ashoz már keskeny belsõ kell.
Mindkét verzió keskenyebb, mint ami rá van írva, 1,3" ~ 29mm, 1,6" ~ 37mm.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

De...esoben iszonyatosan csuszik az aszfalton is. Egyebkent jo kis halados gumma. Nekem az 1,3-as volt.

Tehát akkor kizárólag száraz útviszonyokhoz ajánlott?! Evvel csak annyi a baj, hogy nem igazán tudom kiszámolni az idõjárást mikor reggel elindulok és a meteorológusoknak sem igazán hiszek. Mások tapasztalatai?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Sziasztok,

Városba szeretném az 1,9-es Conti DoubleFighter II külsõim Conti SportContact-ra cserélni. Van valakinek ezekkel tapasztalata? 26x1,6-os vagy 1,3-as méretben venném. A DFII jól gördül, van némi profilja is. A SC, szinte tükör, profilja megijeszt egy kicsit. Nem csúszik ez nedves aszfalton kanyarban, útfestésen, sínen vagy csatornafedélen?

Elõre is köszi!

De...esoben iszonyatosan csuszik az aszfalton is. Egyebkent jo kis halados gumma. Nekem az 1,3-as volt.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Sziasztok,

Városba szeretném az 1,9-es Conti DoubleFighter II külsõim Conti SportContact-ra cserélni. Van valakinek ezekkel tapasztalata? 26x1,6-os vagy 1,3-as méretben venném. A DFII jól gördül, van némi profilja is. A SC, szinte tükör, profilja megijeszt egy kicsit. Nem csúszik ez nedves aszfalton kanyarban, útfestésen, sínen vagy csatornafedélen?

Elõre is köszi!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
kösz az infót, a mászás tényleg annyira nem fontos szempont, max aszfalton szoktam mászni, de akkor lényegében mind1 milyen a gumi

hátra versenyzésnél is jó a 60a sztem

puha keverék 2 verseny alatt elkopna hátul kb

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
világkupákon is szokták használni az elsõ miniont hátra, mert gyors
ha csak versenyre használnád, én inkább puhább gumikeverékût vennék, amúgy én is minion front-ban gondolkodtam elõre-hátra, de úgy tûnik michelin lesz inkább

az elsõ minion mintázata jobban tartja az irányt hosszanti minták miatt, a hátsó jobban mászik szélesebb bütykei miatt, a fékezhetõség mindkettõnél fontos szempont, de ugye az is számít mire használod, pl. dh-nál nem igazán szempont, hogy hogy mászik a gumi, lefele nemigen kapar el a kerék, a fékezhetõség annál inkább
sokáig lehetne még ragozni....
a légyeg, hogy elsõ miniont nyugodtan használhatod hátra...

az nagyon gáz ha hátra elsõ (erõsített, 60a keménységû) miniont használnék versenyezni?

mért van amúgy minionból külön elsõ meg hátsó?

Michelin 16-ról és 24-rõl még mindig nincs vélemény?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
eltérõ keréken eltérõ dolgok fontosak.
elöl kanyarodás hátul hajtás...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

mintázatukban nem látsz eltérést ?

jobban megnézed rájössz...

más a mintázatuk.. de ez jelent vmi különösebbet?