Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
A bringa egy merida 2009 speeder T1-es, amin egy 622/700 méretû [FONT="]CXP22N BLK/NC kerék van. A gyári gumi 32-es szélességû kenda kwick trax nem az én stílusom, mert középen nincs összefüggõ sima felület és ez növeli az ellenállást. (Outihoz szoktam ugyanis) Földútra nem megyek és csak száraz idõben bringáznék.. Erdészeti aszfalton szeretek száguldozni. Ott nincsenek autók és olyan szép minden mintha csak most teremtették volna. Az útminõség eléggé változatos. Sima, káttyús, ragyás és kavicsfelverõdéses szakaszok váltogatják egymást. Kirándulós napokon séta tempó mellett felkerülne egy adapteres gyerekülés meg egy 16 kg-os kisrác is változatlan útvonalon. A sportfelhasználás miatt kis ellenállású, nam túl széles viszonylag könnyû külsõre gondoltam teljesen sima vagy középen sima futófelülettel. Hogy látjátok? A felhasználási célhoz melyik gumi szélességet válasszam? A 32-est vagy a 37-est? Mi az a minimális ballonosság ami ezekhez a körülményekhez a felni védelme miatt feltétlenül kell? Ha a 37-es szélességet választom, passzol az említett felnihez, maradhatnak a régi belsõk? A villák és fékpofák közé befér majd a külsõ? Nem árt, ha ezeket elõre tudom, különben jól bevásárolok és akkor majd jól megnézhetem magam...Ha jót akartok, ajánljatok néhány konkrét típust![/FONT]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Valaki tudna mondani véleményt a vredestein t-lope és a tiger claw külsõkrõl?

TC -t szerettem. Jól gurul és viszonylag jól tart.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
tx.
a defekt-turo kepessege miatt amugy is tervezem egy ideje a beszerzeset, akor ez is mellette szol.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

melyik gurul jobban?

A latex.

A sebesség mindent megold.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Nem, ennyiért ez nem 2. osztályú, azok jóval, feltûnõen olcsóbbak voltak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi! Ez is másodosztály? Ha igen, elképzelhetõ hogy van a butikban is...

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Hi,

Tudtok mondani egy két ötletet olyan 26-os külsõre, ami terepen (maratonok), száraz körülmények közt jól használható, biztonságos, de aszfalton sem halál? Súly, méret nem kritikus, csak megfizethetõ legyen.

Conti Race King ?
Ennyit szerintem megér.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hi!
Tudnátok nekem ajánlani a Schwalbe Big Jim 2.25 helyett (ezt nem tudom már beszerezni) egy hasonló képességû gumit. Jó lenne, ha legalább annyira ballonos lenne, és az ára sem lenne horrorisztikus.
FELAHEGYRE! :scared:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Tudtok mondani egy két ötletet olyan 26-os külsõre, ami terepen (maratonok), száraz körülmények közt jól használható, biztonságos, de aszfalton sem halál? Súly, méret nem kritikus, csak megfizethetõ legyen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
land cruiser oké gumi, de az még kevésbbé való laza talajra.
irányíthatóság nem változik, inkább a gyorsíthatóság és ha észreveszed, akkor a fékerõ is módosul. (persze a nagyobb gumi nagyobb tapadást ad, ami nagyobb fékerõt jelent, de akkor inkább ugy fogalmazok a nehezebb kereket nehezebb is fékezni hatványozottan, igy több erõvel kell huzni a kart ugyanakkora fékezéshez) - remélem érthetõ amit irok.
[/QUOTE]

aham - itt lenne jo tudni, hogy mi szamit ebben az esetben tobbet: a bordazottsag vagy a szelesseg (jelenlegi 1.35, a smart sam 1.4, land cruiser 1.6-1.8 ha jol emlexem).

ezek szerint a land cruiser nem jobb, mint a cx compom?

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
melyik gurul jobban?

Lehet érezni a latex és nem latex közti különbséget.

"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

dirtmate

dirtmate

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Valaki tudna mondani véleményt a vredestein t-lope és a tiger claw külsõkrõl?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet érezni a latex és nem latex közti különbséget.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
szerintem a belsõ leginkább csak annyiban számít a gördülési ellenállásnál,hogy milyen keményre fújod.A többi az csak labor érték.:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.387 hozzászólás

Hogyan befolyásolja a belsõ a gördülési ellenállást?:chin:

befolyásolja, mivel a külsõvel együtt a belsõ is deformálódik haladás (gördülés) közben.

Gördülési ellenállás
A gördülési ellenállás a külsõ és a belsõ gumi mechanikai súrlódása. Ahol a gumi hozzáér a talajhoz, ott eldeformálódik. Például ellaposodik, majd újból visszanyeri félköríves alakját, amikor már nem érintkezik azzal. De valamilyen mértékben úgy is deformálódik, hogy felvegye a kemény talaj "mintázatát". Ezek a súrlódások együttesen eredményezik a gördülési ellenállást.

http://www.freeweb.h...ly/gumikrol.htm

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Ha ezt tõlem kérdezed, akkor csak azt írtam volna le, ha nem marad le egy betû, hogy eltetettem a külsõket + a hozzávaló külsõket a butikban. A belsõ csak a méret miatt lényeges és nem a gördülési ellenálláshoz van köze.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kivéve ha lyukas. akkor eléggé megnõ a gördülési ellenállás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem sehogy. mivel nem a belson gordulsz, hanem a kulson. miert? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Ha nem valami széles, magas pedállal mész, hanem vmi kecsesebb SPD-vel, akkor szerintem ne a magasság legyen a szempont, hanem, h az 1,6-os kényelmesebb és defektállóság szempontjából is jobb valószínûleg. (ebbõl sztem kiderül, h én az 1,6-ossal megyek és azt is ajánlom :) )

Eggbeater SL pedálom van. Ha neked megfelel az 1,6, akkor nekem is tuti. El is tettem + a belsõket hozzá. Köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat és segítséget mindenkinek.