Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Errõl a gumiról érdekelne a vélemények, elég jó árnak tûnik.:)

http://ebike.hu/term...coll-mtb/12750/

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

két amatõr kérdés:)
joe bácsi defektgátló lötyijét szingõs belsõbe bele lehet nyomatni?ill. ha benne van,és külsöt szeretnék cserélni,és leengedem a belsõt ugye nem fogja kiszorni magából?:D
bocsi a luzer kérdésekért:D
köszönöm!

Üdv.

Ha szingós szelepes belsõd van akkor szerintem próbáld meg szelep átalakítóval(biztos hallottál már róla ilyen filléres cucc amivel a szingós szelepet lehet autószelepesre átalakítani) vagy miért nem használsz eleve autószelepes belsõket?
Én mióta az eszemet tudom csak autószelepes belsõket használok,nincs vele annyi sz**rakodás mint a szingóval és ha éppen nincs az embernél pumpa akkor bármelyik benzinkútnál fell lehet fujni.

Más:szerintem próbáld ki ezt az új Defektstop-os lötyit további infó a www.defekt-stop.hu még elég újj dolog,de már többektõl hallottam akik használták ezt is azt is hogy sokkal jobb mint a joe bácsié.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

joe bácsi defektgátló lötyijét szingõs belsõbe bele lehet nyomatni?ill. ha benne van,és külsöt szeretnék cserélni,és leengedem a belsõt ugye nem fogja kiszorni magából?:D
köszönöm!

Ha szétszedhetõ a presta szelep, akkor igen. És nem, nem fogja kinyomni magából a cuccot... állítólag úgy kell állítani a kereket, hogy vízszintes legyen a szelep, és úgy a legbiztosabb.
Bacsesz már csinált olyat is, hogy injekcióstûbe belerakta a lötyit, felfújta kb. 3 barra a a belsõt, és átszúrta, beletolta a tejet, és kész, jó volt:D Persze nem vékony tûvel, mert az ugye eltömõdött volna a gumitól. Szóval nem szétszedhetõ presta szelepesbe is beletölthetõ ilyen módon... de én nem próbálnám ki.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Tioga factory xc gumiról van valakinek valamilyen tapasztalata?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akartam javasolni, hogy szélesebb gumit vegyél de mire végigolvastam rájöttem, hogy erre jutottál te is.
a homokban amugy a mélyebb mintázat segit, de az nincs jó hatással a gördülési ellenállásra (sarkítok, de ez a lényeg) szóval mindenképpen kompromisszummal kell élned.
van 700x35C méertû cx comp-unk (3900 huf, drótos) vagy a másik véglet 700x35C racing ralph (340g hajtogatós triple nano, 14900 huf) de amit ajánlanék szivem szerint, bár nem tudom homokon hogy viselkedik trekkingen, de montin egy jóindulatú általános külsõ, a 700x35C smart sam, van (azt hiszem)hajtogatós performance kivitelben 5900 kisker.
esetleg specialized houffalize cx 7900-ért (link)
a többiek majd ajánlanak valami olyasmit is, amit nem mi forgalmazunk :)

kicsit tajekozodtam a temaban - a land cruiser is szimpi. az milyen? talan az a legszelesebb gumi, amit lattam 28as kerekre.

emellett a masik jelolt az altalad is javasolt smart sam. ehhez kepest?

azt lattam, hogy 2x nehezebb, mint a mostani gumim, nem valtozik meg nagyon a canga iranyithatosaga?

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
köszönöm!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

gondolkodom egy eskaron elsõ kerékre, (ha van itthó 2bliss) de nem kisérleteznék más löttyel

ha már szóba került az Eskar. maga a minta nekem bejövõs. jól tart kanyarban, és fékezéskor is profi. vizet, sarat nem annyira szereti, eltömõdik, de az agresszív mintákhoz képest viszonylag könnyen gurul.
drótos van nekem.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
vredestein spotted cat nevü gummájáról van valakinek tapasztalata?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a cx comp elég szimpatikus guminak tûnik. Lehet ilyet itthon kapni monti méretben is?

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
Rob ha már erre vagy

Rob, lesz/van speci tubeless lötyi (mármint itthó elérhetõ) ?

gondolkodom egy eskaron elsõ kerékre, (ha van itthó 2bliss) de nem kisérleteznék más löttyel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hajtogatós könnyebb. ugy 150-200 grammal, felépítéstõl függõen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akartam javasolni, hogy szélesebb gumit vegyél de mire végigolvastam rájöttem, hogy erre jutottál te is.
a homokban amugy a mélyebb mintázat segit, de az nincs jó hatással a gördülési ellenállásra (sarkítok, de ez a lényeg) szóval mindenképpen kompromisszummal kell élned.
van 700x35C méertû cx comp-unk (3900 huf, drótos) vagy a másik véglet 700x35C racing ralph (340g hajtogatós triple nano, 14900 huf) de amit ajánlanék szivem szerint, bár nem tudom homokon hogy viselkedik trekkingen, de montin egy jóindulatú általános külsõ, a 700x35C smart sam, van (azt hiszem)hajtogatós performance kivitelben 5900 kisker.

koszi a valaszt - epp olyan cx compot hasznalok, amit irsz :)
cxproval mi a tapasztalat?
az hogy drotos vagy hajtogatos, mi a szerepe?

Posted Image

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szeretnem segitsegeteket kerni.

van egy 28as cube crosstrekking bringam. toltesen, erdoben, varosban szoktam vele tekerni eleg vegyes terepen. eddig nagyon bevalt a rajta levo schwalbe cx comp gumi, viszont par hete egy olyan kornyeken bringazom, ahol nagyon kiszamithatatlan. gyornel a szentivan melletti erdoben eleg homokos a talaj, par cm, nehol pedig meg melyebb. dongolt talajon, kavicson meg sose hagyott cserben, viszont ha par cm homok van a terepen, olyan mintha jegre mennek vele. ratesz egy lapattal, hogy eleg nagy bringa, magas sulyponttal es nem igazan fordulekony.

tisztaban vagyok vele, hogy nem ilyen terepre valo a bringa - igazabol csak azt szeretnem kikuszobolni, hogy ne veszitse el hirtelen a tapadast, es ne valjon iranyithatatlanna. mar szinte parazok ilyen helyeken, hogy nehogy fejre alljak vele - ahol homokos es kicsit van dolesszoge a terepnek, azonnal kimegy az eleje. tudnatok valami olyan alkalmasabb gumit, ami aszfalton alacsony gordulesi ellenallasu, de nem jon zavarba ilyen terepen sem? vagy ez a vekony gumi miatt total eselytelen?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

casti

casti

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a tanácsokat :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szeretnem segitsegeteket kerni.

van egy 28as cube crosstrekking bringam. toltesen, erdoben, varosban szoktam vele tekerni eleg vegyes terepen. eddig nagyon bevalt a rajta levo schwalbe cx comp gumi, viszont par hete egy olyan kornyeken bringazom, ahol nagyon kiszamithatatlan. gyornel a szentivan melletti erdoben eleg homokos a talaj, par cm, nehol pedig meg melyebb. dongolt talajon, kavicson meg sose hagyott cserben, viszont ha par cm homok van a terepen, olyan mintha jegre mennek vele. ratesz egy lapattal, hogy eleg nagy bringa, magas sulyponttal es nem igazan fordulekony.

tisztaban vagyok vele, hogy nem ilyen terepre valo a bringa - igazabol csak azt szeretnem kikuszobolni, hogy ne veszitse el hirtelen a tapadast, es ne valjon iranyithatatlanna. mar szinte parazok ilyen helyeken, hogy nehogy fejre alljak vele - ahol homokos es kicsit van dolesszoge a terepnek, azonnal kimegy az eleje. tudnatok valami olyan alkalmasabb gumit, ami aszfalton alacsony gordulesi ellenallasu, de nem jon zavarba ilyen terepen sem? vagy ez a vekony gumi miatt total eselytelen?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:( Mi történt?

Daveee277

Daveee277

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 hozzászólás
hali
kb egy hete másoltam be egy linket a külsõmmel, hogy azzal menjek e a zemplénbe, lehet hogy emlékeztek...
az óvó tanácsot nem fogadtam meg saajna, s kulccsonttörés lett a vége...
máskor jobban odafigyekek:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Üdv.

Én emileztem velük és meg kérdeztem hogy mégis mennyit kellene adagolnom ebbõl a csodaszerbõl 2 db 26x2,2-es méretü kerékbe ill gumiabroncsba,és nekem azt írták vissza hogy elég ha 1 db flakont(380ml) veszek és kerekekként 150 ml-ert beletõltök,de hogy ha nem vagyok grammániás,(márpedig nem vagyok) akkor akár 190 ml-ert is lehet tõlteni kerekekként.:wtf:
Szerintem egy próbát megér a tõrténet.

Mérd már le légyszives hogy mennyit nyom egy flakon defektstop mert sanda gyanum hogy lényegesen nehezebb lehet mint a viz és akkor lehet hogy veri még a fél kilot is a két kerékbe való
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás

Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a Kelly's Cobra 2.0 -s külsõ gumim eléggé elkopott és szeretnék venni helyette valami olyat ami egy kicsit jobban tapad, mert ezzel sokszor neccesnek érzetem a közlekedést kavicsos talajon. Tudnátok tanácsolni valami megfelelõt? Elsõsorban városban és enyhébb terepen használnám.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Hát igen most sokan sokféle gumit fognak javasolni ami érthetõ, mert sok gumi van a piacon és igen jó minõségûek, nyilván mindenkinek más vállt be.
Neked kell választani de egy a lényeg ha sokat aszfaltozol akkor legyen a gumi közepén egy összefüggõ vagy majdnem összefüggõ minta hogy egyenesben minnél kissebb legyen a gördülési ellenállása de a szélén legyenek bütykök ha puhább homokos talajra tévedsz az meg tud kapaszkodni és irányt tart.
Ennyit tudok tanácsolni.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
szvsz pl. Schwalbe Smart Sam
http://ebike.hu/term...-coll-mtb/2436/

Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy a Kelly's Cobra 2.0 -s külsõ gumim eléggé elkopott és szeretnék venni helyette valami olyat ami egy kicsit jobban tapad, mert ezzel sokszor neccesnek érzetem a közlekedést kavicsos talajon. Tudnátok tanácsolni valami megfelelõt? Elsõsorban városban és enyhébb terepen használnám.
Elõre is köszönöm a segítséget!