Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

mar parszor felfedeztek a spanyolviaszt, az evek megvalaszoljak, hogy ez lesz e a tuti.

en a rugalmassagara lennek kivancsi lennek, az befolyasolja a gordulest, csillapitast. a hasonlo megoldasok eddig nem nagyon valtak be. a plusz anyag mindig rosszabb ilyen szempontbol (a tubeless max egy latex hartya) - esetleg vekonyfalu gumikkal lenne erdekes, ugy sulyban meg elonyosebb is lenne, csak megint elojonne a fal serulekenysege, gordulesben meg ki tudja.

Der Eclipse rollt wie ein Sack Nüsse und das merkt man auch.

Edited by arn, 2017. November 22. - 18:31.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Igen, én is hasonlóan érzek... viszont 20% kedvezménnyel már egész emészthető, legalábbis a nyerhető grammok még mindig így a legolcsóbbak, azt gondolom.  

Viszont, ha csak annyit bír/visel mint pl egy latex belső, akkor annyiba is kellene kerülnie (kb 3e ft), és valójában a latexet is letette az ember pár év próbálkozás után...  

Én szerettem a latexbelsőt, nem tapasztaltam semmi hátrányát. Most is elmélkedek rajta, hogy a 27,5 külsőkbe inkább az kellene, nem hagyományos butyl. Kár, hogy nem rendeléskor jutott eszembe... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

EZ kifejezetten tetszett a cikkben(??) leírtak alapján. Aztán megláttam a linken az árát. :(

Igen, én is hasonlóan érzek... viszont 20% kedvezménnyel már egész emészthető, legalábbis a nyerhető grammok még mindig így a legolcsóbbak, azt gondolom.  

Viszont, ha csak annyit bír/visel mint pl egy latex belső, akkor annyiba is kellene kerülnie (kb 3e ft), és valójában a latexet is letette az ember pár év próbálkozás után...  

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

EZ kifejezetten tetszett a cikkben(??) leírtak alapján. Aztán megláttam a linken az árát. :( 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Kb a 2.4es xking felel meg a 2.2es race kingnek vagy az uj addixeknek.

Mkbol epp iden jon ujabb minta.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Elöl-hátul conti x-king racesport van, 2,4 méretben. Hárul le vagyok nyűgözve, sokkal jobb, mint 2,2-ben volt ugyanez. Elöl sem rossz, de kiegyensúlyozottabbnak érezném valami harapósabb, agresszívabb mimtával. A conti trailkingje tetszik, de kiváncsi vagyok, van-e ötletetek valami jobbra. Olyasmi kellene, amin nincs 'vállas' átmenet a szélső bütyöksornál, mer' azt úúútálom.
(Belsőt használok.)

Alert, múltbarévedés következik!! A régi conti mountain kinget szerettem, szóval valami hasonló jó volna.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Elolrol ~1500km utan dobtam ki, mert ugyanugy jottek az ok nelkuli defektek.
Lehet az uj Addix keverekek jobbak, de most elvagyok itt a Contikkal.

akkor nem kimeled oket :) nalam elol eleg sokaig elmegy egy rocket ron.

tubelessel hogy jott defekt? csak azert kerdem, mert nekem meg sose volt, csak amikor kivagtam az oldalat.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Most tettem le örökre a Conti RK gumikat (ugyan ezt a drágább fajtát) tehát hozzám a Schwalbe sokkal jobban passzol. 
A Rocket Ron az biztosan erősen javasolt hátra? 
A Rocket Ron oldalon nem írják, hogy előre jó csak, de a Racing Ralph oldalon említik, hogy RaRa hátsó gumihoz RaRo szuper előre: https://www.schwalbe...cing-ralph.html
Works perfectly on the rear wheel in combination with Rocket Ron[/size]

Elolrol ~1500km utan dobtam ki, mert ugyanugy jottek az ok nelkuli defektek.
Lehet az uj Addix keverekek jobbak, de most elvagyok itt a Contikkal.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Most tettem le örökre a Conti RK gumikat (ugyan ezt a drágább fajtát) tehát hozzám a Schwalbe sokkal jobban passzol. 

A Rocket Ron az biztosan erősen javasolt hátra? 

A Rocket Ron oldalon nem írják, hogy előre jó csak, de a Racing Ralph oldalon említik, hogy RaRa hátsó gumihoz RaRo szuper előre: https://www.schwalbe...cing-ralph.html

Works perfectly on the rear wheel in combination with Rocket Ron

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Schwalbe szerint is az egyik “legkoposabb” minta, de erdemes az ujabb keverekeket is probalni, mert a speedgrip allitolag 2x tartosabb. En speedeket vettem, mert egyszeruen nem tekerek annyit, hogy erdekeljen ez a szempont.

A speedet egyertelmuen jobb osszessegeben hasznalni, mint a tavalyi contikat. De contiek is ujabb mintakkal jonnek iden.

Edited by arn, 2017. October 18. - 07:33.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

gumik.jpg

Schwalbe Rocket Ron Evolution SnakeSkin VS Continental RaceKing Protection
Mindkettő 1200 km után azonos körülmények (Salzkammergut) közt. 
Azt hiszem nem kérdés, hogy számomra az 50g plusz a Conti esetében bőven megéri, hogy nem várok néhány száz km után a spontán defektekre.
Biztos más körülmények közt tartósabb a Schwalbe, de gondoltam megosztom a képeket, mert elég gyakran előjön kérdésként, hogy melyiket a kettő közül XC/Maraton felhasználásra.

Edited by dzsonhee, 2017. October 17. - 19:05.

• Kisherceg and zscs like this

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Találtam egy talán hasznos dolgot a belsők méretezéséről :  

https://bikepro.hu/c...5ada536c93ac23a

Bels%C5%91%20gumi%20m%C3%A9retek.JPG?v=n

Edited by Balu1, 2017. September 14. - 17:47.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

A DT szerint 2,1-2,2 szelessegig simän elmehetsz.

https://pictures.dts..._WEB_ZZ_001.pdf

Edited by marton, 2017. September 14. - 10:41.

Marci

serpent

serpent

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
  • LocationS.udvari

Köszönöm mindenkinek! Reméltem, hogy hasonlókat írtok  :)

Igazából a Continental Double Fighter III néztem ki most a Rosenál akcióban van.  Úgyis rendelnem kell onnan és legalább el jön egyszerre.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A tubeless világ hozta a szélesítés igényét. Belsővel egészen jól el lehetett lenni egy 19-es felnin 2.1-2.25-ös külsőkkel, 2.2-2.4 barra fújva. Szóval, ez nem csak marketing.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni a gumi méret - felni szélességgel kapcsolatban.

Van egy 26" Sun Ringle Inferno 23 felnim aminek a belső szélessége 18,2mm.

A kérdésem mekkora a legnagyobb szélességű gumi amit ezen a felnin használhatok.

Több táblázatot végig néztem  itt is visszaolvastam, de nem kaptam egyértelmű választ. Pl. az Ebike oldalán lévő tábla szerint talán a 44mm (1,75") gumi még használható én viszont szeretnék egy kicsit ballonosabb 1,9 - 2" gumit használni. Lehet vagy inkább másik felnit kellene választanom?

Más táblázat szerint bőven használhatnám, így aztán nem tudom. Köszönöm!

26"-os Rodi Tempest 19-es felnim van, használtam 2.1-es külsőt és most 2.0-ás van fenn. Soha nem volt problémám velük.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

régen nem volt ekkora hiszti a felniszélességgel

persze jobb a szélesebb

én évekig használtam a 717-es felniken 2,25-ös gumikat, sőt az első szériás ralphból volt, 2,4-es , 2 szezont használtam gond nélkül

de a későbbi crossmax st sem volt sokkal szélesebb

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

nem akarok hülyeséget írni, de úgy rémlik, én 19-es belső szélességgel 2,1-es (56mm?) gumikat használtam.

serpent

serpent

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
  • LocationS.udvari

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni a gumi méret - felni szélességgel kapcsolatban.

Van egy 26" Sun Ringle Inferno 23 felnim aminek a belső szélessége 18,2mm.

A kérdésem mekkora a legnagyobb szélességű gumi amit ezen a felnin használhatok.

Több táblázatot végig néztem  itt is visszaolvastam, de nem kaptam egyértelmű választ. Pl. az Ebike oldalán lévő tábla szerint talán a 44mm (1,75") gumi még használható én viszont szeretnék egy kicsit ballonosabb 1,9 - 2" gumit használni. Lehet vagy inkább másik felnit kellene választanom?

Más táblázat szerint bőven használhatnám, így aztán nem tudom. Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Egy érdekes írást találtam gumi témakörben. Ritkán olvasni ilyen nagyobb fejlesztésekről, főleg nem a bringás médiában.

http://hvg.hu/cegaut...k_gumiabroncsot

Marci