Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15899 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tig! Az ust-s külsõk többletsúlya? Nekem úgy rémlenek, hogy azonos gumiknál min. 100-150 gramm többlet van.
Nem mintha és szaroznék a súllyal, mert nekem latexben van a takony. Mondjuk a kerékszett megáll 1600g-ban.

jelen esetben a kolléga nem ust külsõt használt.....de ezt irtam is

"külsõ az emlitett esetben ugyanaz"

a példa erre vonatkozott

nekem azt a pár grammot (új sváblinál kb egy belsõ súlyával nehezebb az ust, tehát csak kb a szötty amivel nehezebb keréxettem meg úgyis ua, annál könnyebbet eg úgysem használnék ) meg bõven megéri az extra tapadás és menetkomfort
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

a latex nem "szívja" fel hamarabb a lötyit?

Nem tudom, tavasz óta van benne, egyelõre még lötyög benne.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
a latex nem "szívja" fel hamarabb a lötyit?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

latex 120-130g/darab
tej 60-80 g / kerék
akkor ?

Tig! Az ust-s külsõk többletsúlya? Nekem úgy rémlenek, hogy azonos gumiknál min. 100-150 gramm többlet van.
Nem mintha és szaroznék a súllyal, mert nekem latexben van a takony. Mondjuk a kerékszett megáll 1600g-ban.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
én olyat még sose csináltam, meg se gondoltam volna, hogy ki lehet csavarni

na holnap ki is próbálom, köszi;)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.608 hozzászólás
Ahogy a prestába, kicsavarod a szelepet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
a nem defektes belsõk miért eresztenek?

a városimba ha 4bart tolok, egy hét múlva 2.5 sem marad. nem defektes pedig

ja, a joe's tejet autószelepes belsõbe hogy tennétek bele?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Inkább arra gondoltam, hogy mennyivel nehezebb viszont egy hagyományos felnihez, latex belsõhöz képest.

.

ez is relativ

kb pont semmivel...

80 kiló és fölötte 1600 grammnál könyebb tartósan használható keréxettet úgysem tudsz kreálni, azt meg lehet ust felnibõl is.

külsõ az emlitett esetben ugyanaz

latex 120-130g/darab
tej 60-80 g / kerék
akkor ?

ettõl független én csak ust vagy legalább 2bliss külsõt használnék, de én nem grammozok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani; végülis mûködött, de elképesztõ meló volt felrakni, nem csak a belsõ ráerõltetésére gondolok, hanem sokkal inkább a precíz szétvágásra, és kihajtásra, miközben felrakod a külsõt. Gondolom ügyességfüggõ is, de több órás móka... :P És ronda. És nem is könnyebb. És tuti, h jóóó darabig nem akarsz külsõt cserélni :) És kb. "latex-sebességgel" engedte a levegõt.

Vannak elõnyei is, de azok kevésbé materializálódnak; a "házi barkács-fíling" és a "tubeless kerekem van-fíling". Akkoriban ez, ha lehet, még ritkább doog volt. De gondolom, a fentiekbõl lejött, hogy én sokkal praktikusabbnak tartom a belsõs megoldást.

Értem, köszi. Akkor nem lesz ilyenem.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

a biciklim tömegéhet képest, amikor benne volt a belsõ, meg a szalag

mert mire gondoltál?:)

Keréken ekkora különbséget gyakorlatilag bármilyen gépen megérzel.
Inkább arra gondoltam, hogy mennyivel nehezebb viszont egy hagyományos felnihez, latex belsõhöz képest.

Jani; végülis mûködött, de elképesztõ meló volt felrakni, nem csak a belsõ ráerõltetésére gondolok, hanem sokkal inkább a precíz szétvágásra, és kihajtásra, miközben felrakod a külsõt. Gondolom ügyességfüggõ is, de több órás móka... :P És ronda. És nem is könnyebb. És tuti, h jóóó darabig nem akarsz külsõt cserélni :) És kb. "latex-sebességgel" engedte a levegõt.

Vannak elõnyei is, de azok kevésbé materializálódnak; a "házi barkács-fíling" és a "tubeless kerekem van-fíling". Akkoriban ez, ha lehet, még ritkább doog volt. De gondolom, a fentiekbõl lejött, hogy én sokkal praktikusabbnak tartom a belsõs megoldást.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

az hogy pl egy 14 kilós gépnél 400 gramm mínusz igazából mindegy, de egy 10 kilósnál ez már sokat jelent

jaa

11.5-bõl kb. én érzem

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

az hogy pl egy 14 kilós gépnél 400 gramm mínusz igazából mindegy, de egy 10 kilósnál ez már sokat jelent

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

attól függ, mihez képest :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg, errõl jut eszembe. Valaki mondta, hogy régebben kipróbáltad a 24es belsõs nem ust felni, nem ust gumi párost belsõ nélkül felrakva (kicsit értelmetlennek tûnik a mondat, de remélem érted :) ). Mûködött? Gondolom sz@pás volt felrakni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

kb 3-400 grammot spóroltam vele, ahogy sejtem

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
tegnapelõtt este feltettem az ust-s felnimre a nem ust-s kevláros michelin xc at külsõket joe's tejjel. 5 perccel tartott tovább a felrakás, mint ha belsõt+szalagot tettem volna bele

reggelre az elsõ kicsit engedett, de felfújtam, és elindultam vele, onnan már nem volt semmi gond. verettem bele 60 km-t, nem volt vele gond, most 2.2 baron vannak kb

kb 3-400 grammot spóroltam vele, ahogy sejtem

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

felütés ellen nem véd csak szúrás ellen

Ez a lényeg.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Elkészültek a Dt tubeless kerekeim (Dt kit) kb fél óra alatt. Tök jól mûködik.

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
felütés ellen nem véd csak szúrás ellen

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Mikor megvettem, lecseréltem a külsõket is, masszív, súlyos darabokra. Sokszor volt hogy a tüske bennmaradt a gumiban, de ezeknek a nyomát most nem találtam, lehet hogy nem is szúrták át teljesen a gumit. viszont ez a mostani egy felütés eredménye,ez ellen mennyire véd a többi? Mert ugye mindegyik a külsõ részen csordogál a centrifugális erõ miatt, felütéskor meg a belsõ felén keletkezik rés.