Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Teljesen leeresztett országúti belsõt, ahol letört a szeleptû végét tartó kis tekerentyû (s a tû alapállapotban ott kopog a belsõben), fel lehet még fújni valamilyen trükkel?

Ugye ha van egy kis nyomás a belsõben, akkor a tû már a helyén marad. :)

Láttam már olyan Presta szelepet, aminek ki lehetett szedni a belét. Ez nem olyan? Mert akkor ki tudnád cserélni a belét kompletten. (Tudnék is hozzá adni.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a tapasztalatotok errõl a cuccról? :

http://www.bringabut...arlas/199/3412/

Ideiglenes javításra jó csak, vagy ugyanolyan tartós és strapabíró mint a hagyományos foltok?
A leírás szerint csak meg kell smirglizni a felületet, a foltot meg -mint egy matricát- simán odanyomni és 30mp-ig masszírozni.

Köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Teljesen leeresztett országúti belsõt, ahol letört a szeleptû végét tartó kis tekerentyû (s a tû alapállapotban ott kopog a belsõben), fel lehet még fújni valamilyen trükkel?

Ugye ha van egy kis nyomás a belsõben, akkor a tû már a helyén marad. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Schwalbe Racing Ralph EVO HS391 SnakeSkin

Szerintetek ez a gumi belsõ nélküli vagy belsõs? Próbáltam rákeresni, szerintem belsõvel használható, de csak úgy találomra nem szeretném megvenni.

belsõs
a belsõ nélkül az ust jelölésû. amúgy az is használható belsõvel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintetek ez a gumi belsõ nélküli vagy belsõs? Próbáltam rákeresni, szerintem belsõvel használható, de csak úgy találomra nem szeretném megvenni.

belsõs

A sebesség mindent megold.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

ToTo1981

ToTo1981

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Felt Scythe bringámra szeretnék fehér oldalfalú utcai gumiabroncsot, az egyik kerék 24-es a másik 26os.
Tudtok boltot, aki árul ilyet?

e-mail-ben jöhetne a tipp: toto1981@gmail.com

üdv, ToTo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=419392

Ezt találtam. Mondjuk nem biztos, hogy teljesen jó ez a teszt, mert vannak egymásnak erõsen ellenmondó eredmények.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Megnövelt falvastagság a futófelületen, valami szúrásvédõs szövetréteggel.
Vagy tíz évvel ezelõttrõl, még Black Shark-os idõkbõl mentették át.
Persze nehezebb, mint a "sima" verzió.

Köszi. A plusz súly nem gond, inkább legyen nehezebb, mint úgy járjak vele, mint tegnap.

Double Defense

Kétszeres defektvédelem könnyû és gyors terepgumikhoz. Elsõ alkalommal alkalmazva MTB gumikon.
High Density Guard: szabadalmaztatott Vectran szövési technikával szõtt nagy sûrûségû szövetet helyezünk el a futófelület alatt a jobb defektvédelem érdekében.
Snake Skin: megerõsített oldalfal véd a kiálló kövek által elõidézett kopás ellen.

Köszi, nekem is ezt dobta ki a google, de ez nem sok.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.020 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A double defense konkrétan mit jelent a schwalbénál? Semmi használhatót nem találtam róla.

Megnövelt falvastagság a futófelületen, valami szúrásvédõs szövetréteggel.
Vagy tíz évvel ezelõttrõl, még Black Shark-os idõkbõl mentették át.
Persze nehezebb, mint a "sima" verzió.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Double Defense

Kétszeres defektvédelem könnyû és gyors terepgumikhoz. Elsõ alkalommal alkalmazva MTB gumikon.
High Density Guard: szabadalmaztatott Vectran szövési technikával szõtt nagy sûrûségû szövetet helyezünk el a futófelület alatt a jobb defektvédelem érdekében.
Snake Skin: megerõsített oldalfal véd a kiálló kövek által elõidézett kopás ellen.

A double defense konkrétan mit jelent a schwalbénál? Semmi használhatót nem találtam róla.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Hát ez érdekes. Panaszt tettem a boltosmnak az elforgásról, aki jelezte a nagykernek. Még nem találkoztak ilyennel , valamint a gumira nincs garancia ?!

Nekem az idén vásárolt race king 2,2 és a 2,3 speed king is elfordult a sun ds2 xc felnin, és egyik sem futott egyenesen. A mavic felnin elõször jónak tünt a race, de a történtek alapján úgy tûnik mégse az igazi.
Az elõbbi kettõnek az oldalfala tényleg hártya vékony, a speed king 2,3 rövid használat után ki is szakadt az oldalán a Mátra közepén, a race kingen meg 2-300 k után van egy 2-3 mm-es szakadás ahol kilátszik a belsõ.
De, hogy jót is írjak,van nekem 2,1 ill. 2,3 speed king protection is egy-egy garn.. Egyikkel sincs semmi baj , gyönyörûen futnak, nem fordulnak el,a 2,3 kibírta a bikeparkot is és meg se látszik rajta.

biztos van olyan is, ami csak szépspghibás

de elég sok panasz volt felnin "elforgó" cuccra, az hogy üt az mindenneapos (az mondjuk sztem kevéssé lényeges) volt itt "túlsütött" széria MK ami szétdurrant....

szerintem ezekért régen fizettek hogy a veszélyes hulladékos cég elvigye, mígnem Hansi rájött hogy cca önköltségi áron még a Balkánra eladható :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
mountain kingbõl a másodosztály is jól fogja a talajt, csak az elsõ, nem tudom mitõl, kipúposodott az oldalán. garis csere lett belõle. általában kilátszik a kevlár az oldalán, nem túl jó elõjel. elsõosztályú az tényleg fáin, de k.drága is. másodosztályúval inkább ne próbálkozzon senki, nem egy nyerõ pozíció durva terepen benyalni egy defektet, amire a hártyavékony oldalfal miatt elég jó esély van.
speci enduro is jó gumma. 800 gramm darabja, de tapadik rendesen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egyszer megnézném, hogy milyen szempontok alapján válogatják ki a másodosztályú gumikat a gyárban.
Gyanítom a nagy részét banális okok miatt.

biztos van olyan is, ami csak szépspghibás

de elég sok panasz volt felnin "elforgó" cuccra, az hogy üt az mindenneapos (az mondjuk sztem kevéssé lényeges) volt itt "túlsütött" széria MK ami szétdurrant....

szerintem ezekért régen fizettek hogy a veszélyes hulladékos cég elvigye, mígnem Hansi rájött hogy cca önköltségi áron még a Balkánra eladható :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Egyszer megnézném, hogy milyen szempontok alapján válogatják ki a másodosztályú gumikat a gyárban.

Ezek nem is Németországban készülnek. Szerintem ezt nem válogatják ki, hanem így gyártják... olcsóbb alapanyagból.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Csak érdeklõdök,hogy errõl a gumiról milyen vélemények vannak?
http://ebike.hu/term...coll-mtb/12456/
Conti mountain king 2.4

Neked kevés lenne sztem....

nokian nbx 2,3, svábliból a fat albert, vagy 2,4-es Nobby nic (sestleg 2,25 ust - az kb olyan ballonos mint a 2,4-es sima viszont sokkla erõsebb) speci eskar, irc trailbear....ezekkel tudsz súlyt sporolni de sztem birják is. más kérdés többnyire nem b-s conti árban vannak (I. osztályú Mountan king is van vagy 12K, ha nem több idénre)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem rossz gumi....nem is oly nehéz, viszont könnyen szedi a szúrásos deffekteket....

attól h valami jó árban van még nem szar ;)

Másodosztályú...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem rossz gumi....nem is oly nehéz, viszont könnyen szedi a szúrásos deffekteket....

attól h valami jó árban van még nem szar ;)