Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
A fentebb említett gumik számomra nem biztos hogy nyerõek, mivel aszfalton hamarabb tönkremennek.
A mondatom nem is erre irányult.
Hanem arra, hogy a maxxis Flyweight belsõ bírja a 2.25 ös gumit.
Az, hogy miért akarok könnyû gumit legyen az én dolgom.

Zorg:
Melyik típus volt ez pontosan?
"Continental Supersonic külsõimmel"

Tényleg nagy segítség: a kereskedõknek...:D

"/felesben használnám aszfalton és terepen, sárban nem /"

A srácok ezt az apróságot nem olvasták el - szerintetek az említett gumik mennyit bírnak ki aszfalton? Csak mert olyan 100 és 200 km közötti távot, s az apró, kikönnyített mintázat át is megy slick-be.

Miért akarsz 400 g körülit? Marketingáldozat-e vagy? :)

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Kösz a segítséget mindenkinek. Igazából azért gondoltam, hogy 2,2-est gumit tennék a felnire, hogy 1 kicsit ballonosabb legyen.
Ha 70% terepen 30% aszfalton tekerek, milyen gumit ajánlanátok? A terep vegyes: erdõ, murva, kavicsos köves út. Max 5000Ft-ot szánnék rá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok !

Alex Rims DP17 Disc felnim van. Jelenleg 26x2.1-es gumi van rajt. Az lenne a kérdésem, hogy 2,2 vagy 2,3-as rámenne e a felnire ?

Rá. Pl a 17es belsõ szélességû mavic felnikre 2,3 van megadva max méretnek.

A sebesség mindent megold.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

A srácok ezt az apróságot nem olvasták el - szerintetek az említett gumik mennyit bírnak ki aszfalton? Csak mert olyan 100 és 200 km közötti távot, s az apró, kikönnyített mintázat át is megy slick-be.

Erõsen cáfolom: Continental Supersonic külsõimmel 3 év õszi-téli országúti "tóköreit" nyomtam le - és idén jutott oda, hogy egyben szakadtak KI (értsd: krátert hagyva a gummában) a maradék mintázat maradék "bütykei".
Volt Flyweight külsõm is - a Supersonic klasszisokkal jobb.
"In idem flumen bis non descendimus"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok !

Alex Rims DP17 Disc felnim van. Jelenleg 26x2.1-es gumi van rajt. Az lenne a kérdésem, hogy 2,2 vagy 2,3-as rámenne e a felnire ?

Biztos rámegy, de Sheldon Brown* szerint értelme nincs.

http://www.sheldonbr...ire-sizing.html

*én szoktam rá hallgatni

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Köszi a válaszokat. Nagy segítség volt.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
  • LocationAjka
Sziasztok !

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts
Csak egy érdekesség!
Belsõ nélküli rendszert használok és eddig a Hutchinson tubeless folyadékot töltöttem a külsõbe, ami 120ml és kb 3000ft.Ma vettem Dr. Sludge folyadékot, ami elvileg belsõkbe való.Ez csak 2200ft és 250ml.Beletöltöttem és kíváncsiságból azért beledöftem egy biztosítótût és láss csodát, eltömítette.Ezért ajánlom azoknak, akik ilyen rendszert használnak.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Köszi a válaszokat. Nagy segítség volt.

Megmondom õszintén nem az a célom , hogy mindenhol feltekerjek vele
hanem ha lefelé csapatok akkor ne csússzon ki alólam a keró ugy mint a fly weight nél.

Big: amúgy inkább legyen kicsit nehezebb és tudj mindenhol felmenni vele, mint fordítva.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nekem a Flyweight belsõ simán elvolt a 2,3as gumikban is. Egy 2,25ös FF meg úgysincs 2,25" széles...

Akartam is mondani, hogy 2,225ös Racing Ralphban is ok.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Én is gondolkodom 1 pár új külsõn,
jelenleg Maxxis Fly Weight 1.95 gumit használok de kanyarokban terepen nagyon csúszik,
létezik olyan gumi ami relatíve könnyû 2.1 es, 400g körüli súllyal? /felesben használnám aszfalton és terepen, sárban nem /
Maxxis Flyweight belsõm van ami 2.1 es méretig használható.Ezért zártam ki a Furious Fred 2.25 öt/
A Smart Sam jó választás lenne de könnyebbet szeretnék.

Nekem a Flyweight belsõ simán elvolt a 2,3as gumikban is. Egy 2,25ös FF meg úgysincs 2,25" széles...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Big: amúgy inkább legyen kicsit nehezebb és tudj mindenhol felmenni vele, mint fordítva.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

jelenleg Maxxis Fly Weight 1.95 gumit használok de kanyarokban terepen nagyon csúszik,
létezik olyan gumi ami relatíve könnyû 2.1 es, 400g körüli súllyal? /felesben használnám aszfalton és terepen, sárban nem /
Maxxis Flyweight belsõm van ami 2.1 es méretig használható.Ezért zártam ki a Furious Fred 2.25 öt/

Maxxis Crossmarkot 470-nek mértem, Race King World cup is kb. annyit nyomott.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Rocket Ron

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Kevláros miben ill. mennyivel jobb a simától? Árban duplája.

Végül is csak a sulyában kb 150g könnyebb egy gumi mint egy acéldrótos. (+ a kevláros megkapja a nagy festett feliratokat ami nekem jobban bejön)

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Smart sam kevlárost (Performance nagy feliratos) használok kb 1900 km van benne szerintem a legjobb mindenes gumi könnyü 528g aszfalton 3,5 b semmi gördülési ellenálása nincs. Terepen : laza talajon szuper, kövesebb gyökeresebb részen se rossz, kemény földuton kicsit csuszik...sarat nagyon nem szereti...mellette nagyon lassan kopik ami nem hátrány egy 10ezres gumitól.

Kevláros miben ill. mennyivel jobb a simától? Árban duplája.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Smart Sam, vagy a Crossmark. A Maxxis talán kicsit lassabban kopik és jobb terepen. A Schwalbe-nak jobb a görd ellenállása aszfalton.
Ha kövesebb terep akkor Crossmark, ha inkább földes, akkor SmartSam.
Sztem :)

Smart sam kevlárost (Performance nagy feliratos) használok kb 1900 km van benne szerintem a legjobb mindenes gumi könnyü 528g aszfalton 3,5 b semmi gördülési ellenálása nincs. Terepen : laza talajon szuper, kövesebb gyökeresebb részen se rossz, kemény földuton kicsit csuszik...sarat nagyon nem szereti...mellette nagyon lassan kopik ami nem hátrány egy 10ezres gumitól.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Smart Sam, vagy a Crossmark. A Maxxis talán kicsit lassabban kopik és jobb terepen. A Schwalbe-nak jobb a görd ellenállása aszfalton.
Ha kövesebb terep akkor Crossmark, ha inkább földes, akkor SmartSam.
Sztem :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
50% terepre 50% aszfaltra mi a legjobb választás? Lehetõleg ne kopjon túl gyorsan. Száraz idõre, esõ, sár nem játszik.
ami eddig felmerült:
Schwalbe Smart Sam
Maxxis Crossmark
Hutchinson Python
Contimental Race King