Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2010. február 16. - 19:08

2.25os kulsohoz kellene.
Írta 2010. február 16. - 16:01

Újabb kérdés:
Puha keverékû gumikat keresek (nem Maxxis,újat szeretnék kipróbálni) fõként DH-hoz a Mecsekben, de az út betonon a hegy aljáig 30perc tekerve. Kompromisszumokkal teli gumit keresek.
Ebike-on van egy nagyon jó ajánlat : http://ebike.hu/term...nce line hs358/
Törekednék az összhangra... De van ajánlat Michelin 24-es (használt,97%) gumikra is, hasonló árban.
Esetleg valami tapasztalat,valami?

Thx
Írta 2010. február 14. - 22:57

Michelin hot-ról van valakinek tapasztalata?

Írta 2010. február 08. - 16:50

tetszik a fotó, ilyen volt most vasárnap is, amerre jártunk. kösz, tg
Írta 2010. február 08. - 16:37

arra felesleges a szöges sztemsziasztok,
köszönöm az infókat, gondolkodom. Pilisben az erdõgaztdasági utakat kotróval letúrták (amit láttam), járhatónak tûntek, hétvégén kipróbálom. a gumis dilemmám az, hogy kb. 5 km. sózott aszfalt után lenne hó (meg haza is kellene jutni valahogy), jó lehet ilyen gumi: [http://www.speed-way...=232&katID=277], vagy hagyjam fenn a rarcing ralphot? a kopásról meg, legfeljebb több szezont is tudom használni, a pincében elfér nyáron...
üdv, tg
inkább valami mintásabb a RR-nál
pl big jim, king jim
ebbe is simán jó volt

szöges akkor kéne mikor full lefagy a letaposott, de az aszfaltokon akkor is szokott tiszta keréknyom lenni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. február 08. - 16:25

köszönöm az infókat, gondolkodom. Pilisben az erdõgaztdasági utakat kotróval letúrták (amit láttam), járhatónak tûntek, hétvégén kipróbálom. a gumis dilemmám az, hogy kb. 5 km. sózott aszfalt után lenne hó (meg haza is kellene jutni valahogy), jó lehet ilyen gumi: [http://www.speed-way...=232&katID=277], vagy hagyjam fenn a rarcing ralphot? a kopásról meg, legfeljebb több szezont is tudom használni, a pincében elfér nyáron...
üdv, tg
Írta 2010. február 08. - 11:20

CST külsõkrõl van valakinek tapasztalata? az árukból ítélve nem várnék tõlük sokat, bár a minták elég jónak tûnnek. de állítóleg jobbak, mint amennyibe kerülnek
Saját CST-s tapasztalataimról írtam korábban, és továbbra is elégedett vagyok ezzel a ~2.1 széles C1455-tel a hóban. Most szombaton tekertem egy ~29 km-es túrát Normafa és a János-hegy környékén, ismét egész jól teljesítettek. 6-8 alkalommal tekertem már hóban, többször Nobby Nic-kel, na az érzésre valamivel jobban harap a letaposott hóban, csak ugye az nem 2e Ft/db.

Annyival egészíteném ki a korábban írottakat, hogy porhóban inkább csak sík terepen használható és max. 15 cm-ig - de erõnlét ide is kell, és nem kicsit. Igazán jól a letaposott havon teljesít, de szerintem ez igaz a többi erõsebb mintázatú gumira is. A hétvégi tekerésnél annyit figyeltem még meg, hogy míg nyáron egy 20 fokos emelkedõn egész könnyedén felmegyek ezzel, addig 12-15 fokos emelkedõn (mily meglepõ

Írta 2010. február 08. - 10:44

Írta 2010. február 07. - 22:04

Írta 2010. február 06. - 10:13

Biztos, hogy az itthoni havas hetekre érdemes külön szett gumit venni? Fõleg, hogy az utakat relatíve gyorsan lepucolják és sózzák. Nem azt mondom, h az én hibámba kell esni, és Sportcontacttal lehúzni egy szezont egy olyan városban, ahol a hóeltakarítás annyi, h a frissen esett havat megszórják némi kõtörmelékkel
- de talán elég lenne a nehéz napokra feldobni egy terep köpenyt...
kb. én is ezt az elvet vallom, nagyrészt slic gumival csúszkáltam végig a telet (napi 17 km melóba és 17 km vissza)

Mondjuk ha a hegyoldalban laknék, lehet lenne szöges téli gumim az erdei havas-jeges utas tekerésekre.
Írta 2010. február 06. - 10:12

Írta 2010. február 06. - 10:11

sziasztok,
montin a mostani havas idõben milyen gumit érdemes használni? jellemzõen inkább havas aszfaltra (szilárd burkolatra) kellene. szöges gumival van jó tapasztalat?
Köszönöm, tg
Biztos, hogy az itthoni havas hetekre érdemes külön szett gumit venni? Fõleg, hogy az utakat relatíve gyorsan lepucolják és sózzák. Nem azt mondom, h az én hibámba kell esni, és Sportcontacttal lehúzni egy szezont egy olyan városban, ahol a hóeltakarítás annyi, h a frissen esett havat megszórják némi kõtörmelékkel

Írta 2010. február 06. - 10:04

Elõl 2,4es, hátul 2,3as gumit használok hóban, de csak kényelemben számít az 1,9es sárgumihoz képest, ugyanúgy elsüllyed.
lehetséges
mindenesetre az 1,5 slic és az 1,75 slic között nálam annyi a különbség, hogy az 1,5-össel nem lehet menni már a pár centis, összetömörödött hóban sem (semennyit, 5 métert sem, folyamatosan bevájja magát, és kormányozhatatlanná válik), az 1,75-össel pedig egész tûrhetõ haladás érhetõ el akár friss hóban is.
A 2.1-es bütykösgumival meg már a kifejezetten mély hóban sem lehetetlen a haladás. Bár azért nem is egy leányálom

Írta 2010. február 06. - 09:56

Friss hóba szerintem a minél vastagabb bütykös gumi a jó. Méreténél fogva nem tud annyira megsûlyedni.
Elõl 2,4es, hátul 2,3as gumit használok hóban, de csak kényelemben számít az 1,9es sárgumihoz képest, ugyanúgy elsüllyed.
Írta 2010. február 06. - 09:34

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. február 06. - 09:29

a friss hóba nem sok jó gumi van
a szögesek is inkább letaposott hóba vagy jégbe valók.
Friss hóba szerintem a minél vastagabb bütykös gumi a jó. Méreténél fogva nem tud annyira megsûlyedni.
Írta 2010. február 05. - 22:03

a szögesek is inkább letaposott hóba vagy jégbe valók.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. február 05. - 14:23

Írta 2010. február 05. - 14:14

Írta 2010. február 05. - 12:35

montin a mostani havas idõben milyen gumit érdemes használni? jellemzõen inkább havas aszfaltra (szilárd burkolatra) kellene. szöges gumival van jó tapasztalat?
Köszönöm, tg