Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Nagyon kemény!
A tûzoltó tömlõ megoldás pedig atombiztos.
Bár szerintem is elég lett volna rövidebb csavar, ezzel jó idõben simán szántani lehet! :D
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Így jó ez.A tûzoltótömlõ erõsebb azért raktam inkább azt.
"Ride today, heal tomorrow"

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

A csavar egyáltalán nem hosszú, pont jó.Rövidebbet akartam, de gondoltam hóba jobb lesz a hosszabb és így is lett.A belsõ és a gumi közé tûzoltócsövet tettem kettévágva úgyhogy semmi baja.A csavarok nem szakadnak ki és nem is hajlanak, pedig mentem vele már vagy egy km-t aszfalton.

rövidebb csavar is simán megfogja, anno 3x10mm-es csavart tekerünk a gumikba,simán jó volt mindenhol.
tûzoltócsõ helyett, belsõgumi hosszábban kettévágva!;)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
A csavar egyáltalán nem hosszú, pont jó.Rövidebbet akartam, de gondoltam hóba jobb lesz a hosszabb és így is lett.A belsõ és a gumi közé tûzoltócsövet tettem kettévágva úgyhogy semmi baja.A csavarok nem szakadnak ki és nem is hajlanak, pedig mentem vele már vagy egy km-t aszfalton.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
és ez müködött is? :wtf: Vagy csak az udvaron tologáltad?

Elképzeltem a belsö gumit és a felnit, amikor rá ül valaki....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hosszabb csavart nem találtál? :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

Tegnap 3 óra alatt csináltam szögesgumit, kicsit elfáradtam.210 csavar/gumi. 3x16-os csavart használtam és iszonyat jó. Túl jól tapad:D Ha érdkel valakit teszek fel képet is.

Engem érdekelnének a képek! :D
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Tegnap 3 óra alatt csináltam szögesgumit, kicsit elfáradtam.210 csavar/gumi. 3x16-os csavart használtam és iszonyat jó. Túl jól tapad:D Ha érdkel valakit teszek fel képet is.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nekem is mavic 117 felnim van most schwalbe smart sam van rajta elõtte merida race volt rajta mind a kettõ 2,1-es és elég "nehéz" föltenni õket.
Ilyen kiugrós probléma még nem volt vele
Szerintem is a gumi néhány mm -el nagyobb

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Amikor volt nekem, akkor is könnyen ment fel-le. Szerettem is emiatt.
Nem a szelepnél ugrott ki esetleg?
Nekem legtöbbször ott fordult elõ ilyen. És mindig akkor, amikor újonnan tettem fel a gumit.
Megoldás nálam az volt, hogy még pumpálás elõtt a szelep mellett megigazítottam, hogy felfeküdjön rendesen. A szelepnél ott vastagabb a gumi, és az nem engedte be a helyére a külsõt. És egybõl nem is tûnt fel mindig, csak amikor megforgattam a kereket, és figyeltem a felni peremét. A szelepnél nem volt helyén.

Izomtéridõninja-geológus!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ma úgy jártam túra közben, hogy elõl a külsõ pereme kiugrott a felnibõl 2-3 cm hosszan. Idõben észrevettem, így nem lett belõle defekt. Leengedtem megigazítottam, felpumpáltam, a továbbiakban már nem volt vele baj, de nem tudom, hogy erre a késõbbiekben is számíthatok, vagy csak egyszeri probléma volt? Eddig még soha nem volt ilyen.
Felni: Mavic XM 117, külsõ: Panaracer Dart 2,1.
Mindig megigazítom, körbenyomogatom félig felpumpált állapotban, tegnap is így tettem és max. 3 bar volt benne.
Mondjuk az meglepett, hogy ez a külsõ (meg a hátsó párja, a P. Smoke is) lényegesen könnyebben ugrott be a helyére, mint a többi. Szélesebb, vagy egy jellemzõen nagyobb átmérõjû felni kellene (olvasom itt, hogy vannak, akiknek a felnijeikre pajszerral kell feltenni a gumit)?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Be voltam itthon spájzolva Ritchey Z-Max PRO-WCS, 1.9-es gummákból, de sajnos elfogytak. Újat (Z-Max Evo PRO) meg nem kapni itthon, és csak nem akarok már gumit is az ebay-rõl rendelni. Ezek 1.9-hez képest nem voltak könnyûek, így tartósak, és nagyon defektállók voltak (nekem nem volt gondom a tapadással sem).
Hasonló súlyban (460-470 g) mit vegyek helyette?
Nekem egyelõre a Schwalbe Nobby Nic 2.1, sima Evolution Line van csak az ötlettárban.
Defektállóságban van valami tapasztalata valakinek?

Thx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Melyik a kevésbé kopós gumipáros?

1. Elõre: Schwalbe Rocket Ron Evo 2,25" / hátra: Racing Ralph Evo 2,25"

2. Elõre: Conti MountainKing Supersonic 2,2" / hátra: RaceKing Supersonic 2,2"

Kopáson kívül érdekelne, hogy melyik tart jobban kanyarban?

Az említett Conti párost sima kevláros "B" minõségben használtam, azzal elégedett voltam. Sosem volt Schwalbém, azt nem ismerem.

a contikat nem tudom a Ralph hátul olyan 3-4 ezret bír . Ronom nem volt, de elõl nem hiszem hogy túlzottan kopna, elõl nekem Nobby Nic volt azon ilyen 3-4 K alatt nincs számottevõ kopás.
kanyarban vizont mernék fogadni a sváblira
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Az 100% a rocket ron gyorsan kopik. havernak volt, +vagy 10 defektet kapott

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

egy ötlet: megteheted azt is, hogy elõre "rendes" külsõt teszel, hátra mehet semislick is.
ami nekem bevált elöl, a conti MK SS (2.4) gondolom, a 2.2 még könnyebb és hasonlóan jó. hátra: speci FT LK vagy a zorg által mutatott conti twister, esetleg schwalbe hurrican gx, conti RK, bár utóbbiak nem kimondottan könnyûek. ha sárban nem mész, nagy baj nem lehet, viszont jókat driftelhetsz terepen.:) a mászó képességeket meg kimondottan jól lehet fejleszteni ilyen gumival, egy-két szezon és ott is fogsz találni tapadást, ahol korábban nem is hitted volna. próbáltam. ;)

Mivel most 2 bicóm közül az egyiket a kedvesem használja, így a montim amolyan mindenes. És mivel nem szeretek gumit szerelni minden nap, ezért az erdei köröket is ballonos aszfaltos gumával nyomom. Meg lehet szokni, fõleg ha nem kell mások tempójához igazodni.

Volt, hogy csak elõre dobtam fel egy z-max-ot, mert tartósan sár volt. Kanyarban az eleje betapadt, a hátulja meg fék nélkül is sodródott mögöttem. de meglepõen komolyan. Versenyt így ugyan nem lehet nyerni, de mókának jó volt :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Melyik a kevésbé kopós gumipáros?

1. Elõre: Schwalbe Rocket Ron Evo 2,25" / hátra: Racing Ralph Evo 2,25"

2. Elõre: Conti MountainKing Supersonic 2,2" / hátra: RaceKing Supersonic 2,2"

Kopáson kívül érdekelne, hogy melyik tart jobban kanyarban?

Az említett Conti párost sima kevláros "B" minõségben használtam, azzal elégedett voltam. Sosem volt Schwalbém, azt nem ismerem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.074 hozzászólás
egy ötlet: megteheted azt is, hogy elõre "rendes" külsõt teszel, hátra mehet semislick is.
ami nekem bevált elöl, a conti MK SS (2.4) gondolom, a 2.2 még könnyebb és hasonlóan jó. hátra: speci FT LK vagy a zorg által mutatott conti twister, esetleg schwalbe hurrican gx, conti RK, bár utóbbiak nem kimondottan könnyûek. ha sárban nem mész, nagy baj nem lehet, viszont jókat driftelhetsz terepen.:) a mászó képességeket meg kimondottan jól lehet fejleszteni ilyen gumival, egy-két szezon és ott is fogsz találni tapadást, ahol korábban nem is hitted volna. próbáltam. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Thx Zorg :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

A fentebb említett gumik számomra nem biztos hogy nyerõek, mivel aszfalton hamarabb tönkremennek.
A mondatom nem is erre irányult.
Hanem arra, hogy a maxxis Flyweight belsõ bírja a 2.25 ös gumit.
Az, hogy miért akarok könnyû gumit legyen az én dolgom.

Zorg:
Melyik típus volt ez pontosan?
"Continental Supersonic külsõimmel"

Continental Twister Supersonic 26×1.9
http://www.conti-onl...twister_en.html

Feltöltött kép
"In idem flumen bis non descendimus"