Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
ahoj!

Michelin hot-ról van valakinek tapasztalata?:)
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
tavaly télen (26x2.1) nnic volt fenn, de azzal is jártam úgy, hogy a 3 cm friss hó elfedte a jeget, aztán volt rendesen csúszkálás, a frász kitört néha. a full szögessel félnék, hogy szétcsapatom aszfalton, ez érdekes koncept, de nem tudom, mennyit érhet. marketing szerint tuti:) ha vennék valami vastagabb (2.25+) am gumit csak a mostani idõre, azt se használnám egész évben...

tetszik a fotó, ilyen volt most vasárnap is, amerre jártunk. kösz, tg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

sziasztok,
köszönöm az infókat, gondolkodom. Pilisben az erdõgaztdasági utakat kotróval letúrták (amit láttam), járhatónak tûntek, hétvégén kipróbálom. a gumis dilemmám az, hogy kb. 5 km. sózott aszfalt után lenne hó (meg haza is kellene jutni valahogy), jó lehet ilyen gumi: [http://www.speed-way...=232&katID=277], vagy hagyjam fenn a rarcing ralphot? a kopásról meg, legfeljebb több szezont is tudom használni, a pincében elfér nyáron...
üdv, tg

arra felesleges a szöges sztem
inkább valami mintásabb a RR-nál
pl big jim, king jim

ebbe is simán jó volt
Feltöltött kép

szöges akkor kéne mikor full lefagy a letaposott, de az aszfaltokon akkor is szokott tiszta keréknyom lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
köszönöm az infókat, gondolkodom. Pilisben az erdõgaztdasági utakat kotróval letúrták (amit láttam), járhatónak tûntek, hétvégén kipróbálom. a gumis dilemmám az, hogy kb. 5 km. sózott aszfalt után lenne hó (meg haza is kellene jutni valahogy), jó lehet ilyen gumi: [http://www.speed-way...=232&katID=277], vagy hagyjam fenn a rarcing ralphot? a kopásról meg, legfeljebb több szezont is tudom használni, a pincében elfér nyáron...
üdv, tg

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

CST külsõkrõl van valakinek tapasztalata? az árukból ítélve nem várnék tõlük sokat, bár a minták elég jónak tûnnek. de állítóleg jobbak, mint amennyibe kerülnek

Saját CST-s tapasztalataimról írtam korábban, és továbbra is elégedett vagyok ezzel a ~2.1 széles C1455-tel a hóban. Most szombaton tekertem egy ~29 km-es túrát Normafa és a János-hegy környékén, ismét egész jól teljesítettek. 6-8 alkalommal tekertem már hóban, többször Nobby Nic-kel, na az érzésre valamivel jobban harap a letaposott hóban, csak ugye az nem 2e Ft/db. ;)
Annyival egészíteném ki a korábban írottakat, hogy porhóban inkább csak sík terepen használható és max. 15 cm-ig - de erõnlét ide is kell, és nem kicsit. Igazán jól a letaposott havon teljesít, de szerintem ez igaz a többi erõsebb mintázatú gumira is. A hétvégi tekerésnél annyit figyeltem még meg, hogy míg nyáron egy 20 fokos emelkedõn egész könnyedén felmegyek ezzel, addig 12-15 fokos emelkedõn (mily meglepõ:)) gyakran le kellett most szállnom még akkor is, ha a jól letaposott sávon próbáltam felkapaszkodni. Lehet, hogy 2.25, vagy inkább 2.3-2.4 széles, hasonló vagy ennél ritkább, de nagy bordákkal tarkított mintázat lenne az ideális a mostani körülmények közé. Biztosan akad ilyen is a CST kínálatában. ;)

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
CST külsõkrõl van valakinek tapasztalata? az árukból ítélve nem várnék tõlük sokat, bár a minták elég jónak tûnnek. de állítóleg jobbak, mint amennyibe kerülnek

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
detto
középen kopaszra kopott conti ???edge...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Biztos, hogy az itthoni havas hetekre érdemes külön szett gumit venni? Fõleg, hogy az utakat relatíve gyorsan lepucolják és sózzák. Nem azt mondom, h az én hibámba kell esni, és Sportcontacttal lehúzni egy szezont egy olyan városban, ahol a hóeltakarítás annyi, h a frissen esett havat megszórják némi kõtörmelékkel :) - de talán elég lenne a nehéz napokra feldobni egy terep köpenyt...

kb. én is ezt az elvet vallom, nagyrészt slic gumival csúszkáltam végig a telet (napi 17 km melóba és 17 km vissza) :D

Mondjuk ha a hegyoldalban laknék, lehet lenne szöges téli gumim az erdei havas-jeges utas tekerésekre.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Ha tudnál is haladni nagyon jó kondi kell hozzá.
"Ride today, heal tomorrow"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

sziasztok,
montin a mostani havas idõben milyen gumit érdemes használni? jellemzõen inkább havas aszfaltra (szilárd burkolatra) kellene. szöges gumival van jó tapasztalat?
Köszönöm, tg

Biztos, hogy az itthoni havas hetekre érdemes külön szett gumit venni? Fõleg, hogy az utakat relatíve gyorsan lepucolják és sózzák. Nem azt mondom, h az én hibámba kell esni, és Sportcontacttal lehúzni egy szezont egy olyan városban, ahol a hóeltakarítás annyi, h a frissen esett havat megszórják némi kõtörmelékkel :) - de talán elég lenne a nehéz napokra feldobni egy terep köpenyt...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Elõl 2,4es, hátul 2,3as gumit használok hóban, de csak kényelemben számít az 1,9es sárgumihoz képest, ugyanúgy elsüllyed.

lehetséges

mindenesetre az 1,5 slic és az 1,75 slic között nálam annyi a különbség, hogy az 1,5-össel nem lehet menni már a pár centis, összetömörödött hóban sem (semennyit, 5 métert sem, folyamatosan bevájja magát, és kormányozhatatlanná válik), az 1,75-össel pedig egész tûrhetõ haladás érhetõ el akár friss hóban is.
A 2.1-es bütykösgumival meg már a kifejezetten mély hóban sem lehetetlen a haladás. Bár azért nem is egy leányálom :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Friss hóba szerintem a minél vastagabb bütykös gumi a jó. Méreténél fogva nem tud annyira megsûlyedni.

Elõl 2,4es, hátul 2,3as gumit használok hóban, de csak kényelemben számít az 1,9es sárgumihoz képest, ugyanúgy elsüllyed.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
pl ez: http://autobus.cycli...s_snow_bike.jpg :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

a friss hóba nem sok jó gumi van
a szögesek is inkább letaposott hóba vagy jégbe valók.

Friss hóba szerintem a minél vastagabb bütykös gumi a jó. Méreténél fogva nem tud annyira megsûlyedni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a friss hóba nem sok jó gumi van
a szögesek is inkább letaposott hóba vagy jégbe valók.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Én mostanában egy schwalbe maraton winter gumival tererek terepen ez letolólapozott homokut amugy na itt nagyon jó a szöges gumi pedig csak 1.75-ös de ahol kicsit szûz hó van ott már meghal szerintem más gumi is.Amugy észrevettem ha enyhébb az idõ és kicsit megolvad nincs olyan jó mint a fagyos kemény hóba.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Szöges gumi kizárólag terepen, jeges, havas úton megy jól. De mély hóban már az sem segít, nincs mibe belekapnia. Aszfaltra nem való, tönkreteszi és menni sem jó rajta.
Marci

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
montin a mostani havas idõben milyen gumit érdemes használni? jellemzõen inkább havas aszfaltra (szilárd burkolatra) kellene. szöges gumival van jó tapasztalat?
Köszönöm, tg

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
szerintem az nem 3-as csavar a képek alapján
szerintem

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
manston:
engem a raidonról szerzett tapasztalatiad érdekelnének
mehet szántúr topikba, ne legyen itt off.