Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ha Danténál nem égett még ki akkor itthon senkinél nem fog.

Szép idõ van Degecen?:D:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A latex belsöket kizárólag tárcsafékes kerekekhez ajánlom.

Hosszú lejtözés/fékezés közben a felmelegedett felni képes kiégetni a latex belsöt. Láttam ilyen esést, ezért irom.

Ha Danténál nem égett még ki akkor itthon senkinél nem fog.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

akik hasznalnak latexet: csak versenyzesre hasznaljatok (alkalmankent), vagy allandojelleggel?

azt hittem vmi mas kell hozza, mert nem lehet vulkanizalni, vagy ilyesmi. koszi az infokat.

3 éve, állandó jelleggel, Michelin, egy szett az outiban, egy szett a montiban. Összesen 1x kaptam defektet. Én szeretem :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
A latex belsöket kizárólag tárcsafékes kerekekhez ajánlom.

Hosszú lejtözés/fékezés közben a felmelegedett felni képes kiégetni a latex belsöt. Láttam ilyen esést, ezért irom.

Latex 700% al elasztikusab mint egy "sima" belsö gumi, ezért nehezeb átszúrni, de sajnos nem höálló.

Ragasztani lehet:
Feltöltött kép

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

probaltam kicsit utanaolvasni: a vittoriat szidjak, a michelint vagy nagyon dicserik, vagy nagyon szidjak :) ugy latszik megosztja a nepet a latex dolog.

akik hasznalnak latexet: csak versenyzesre hasznaljatok (alkalmankent), vagy allandojelleggel?

azt hittem vmi mas kell hozza, mert nem lehet vulkanizalni, vagy ilyesmi. koszi az infokat.

Nekem mislen van bent állandó jelleggel és amikor kiszakítottam, meg tudtam ragasztani Tip-Top ragasztóval.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Két Michelin latex belsõm volt. Az egyik olyan helyen lyukadt ki, ahol nem bírtam megragasztani, a másiknak meg a szelepe(presta) romlott el(nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy ki lehetne-e cserélni, bár gondolom, hogy igen).

A Pilis Kupán nyertem egy autószelepeset, annak még semmi baja nincs, csak nem megy bele a szelep a felnimbe... :)

Egyébként jó vele menni, én szeretem. Ja, és a defektet is vagy egy fél év rendszeres használat után kaptam.

Gumiteszt: IRC Mudmad 1.95: a 2008-as Crosskovácsi után újra feltettem... de most nem sárba, hanem hóba. Kb. 2,5 baron hagytam, hogy a letaposatlan részeken is inkább "ússzon", mint hogy süllyedjen.
Kb. olyan terepen mentem vele, mint amit Bikertigger mutatott a fotón.
Felfelé vannak "üres pedálfordulatok", amikor csak kaparod magad alatt a havat, de szerintem ez betudható annak, hogy már vizesedett a hó. Ahol már nagyon vizes volt, ott sem erõ, sem technika nem számított... toltam.
Lefelé azért csúszkált rendesen, meg hozzájön még az is, hogy béna vagyok a nyomtartásban, így néha a nyom melletti 25 centis szûz hóban találtam magam. :)
Lehet, hogy még egy kicsit alacsonyabb nyomáson kellett volna hagyni. Na majd legközelebb. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

milyen típusú latexet használtok?most én is elgondolkodtam a beszerzésén.eddig amit találtam az a vittoria,és a michelin

probaltam kicsit utanaolvasni: a vittoriat szidjak, a michelint vagy nagyon dicserik, vagy nagyon szidjak :) ugy latszik megosztja a nepet a latex dolog.

Ragasztani ugyanúgy tudod mint a hagyományosat.
Amennyiben mégis átszúrná a belsõt a tüske nagyon nagy valószinüséggel csak otthon fogod észre venni másnap reggel (Vagy akkor sem) mert sokkal rugalmasabb mint a butil és egyszerûen olyan finoman rátapad a tüskére hogy alig ereszt el levegõt, a tömege meg szerintem 100-120gr lehet.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
milyen típusú latexet használtok?most én is elgondolkodtam a beszerzésén.eddig amit találtam az a vittoria,és a michelin

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
az baráti. és ha tényleg ennyire nehéz perforálni nem is kell jobb...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

... a tömege meg szerintem 100-120gr lehet.

125g/126g/127g/133g a tömege a 4 latex belsõmnek.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

asszem akkor kiprobalom, ha az aran tulteszem magam :) a bringa tomege nagyon nem erdekelt amugy sose, de a forgo tomegre erdemes kolteni.

ez alapjan csak elonyei vannak egy kommersz belsohoz kepest. vagy a rendszeres fujason kivul van vmi mas?
ugyanugy lehet puderezni? vagy nem is kell?
mivel lehet ragasztani?

vagyis meg vmi eszembe jutott :) ha szúrásos defekt van, ugyanugy ereszti a levegot, mint a masik? tehat nem minden defekt durrdefekt?

Ragasztani ugyanúgy tudod mint a hagyományosat.
Amennyiben mégis átszúrná a belsõt a tüske nagyon nagy valószinüséggel csak otthon fogod észre venni másnap reggel (Vagy akkor sem) mert sokkal rugalmasabb mint a butil és egyszerûen olyan finoman rátapad a tüskére hogy alig ereszt el levegõt, a tömege meg szerintem 100-120gr lehet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás
vittoria rubino pro tech gumikról van vlkinek tapasztalata? eddigi észrevételeim 0 km-el: 240g(ezt lemértem),a mérete valóban az amit ráírtak(622x23),9000HUF volt a 2(ez vlmi elfekvõ készlet lehetett,mert csak drágábban láttam eddig)
menet tapasztalatok érdekelnének,mennyire szakadós az oldala meg ilyenek.
régebben szinte csak vittoriát használtam (kb10 éve),akkoriban naon faxa volt. hamarabb kopott el a futófelület,mint kiszakadt.
amit az utóbbi 10 évben használtam:schwalbe,tufo,hutchinson,michelin. a schwalbe elég okés volt,a hutchinson oldala hamar megadta magát,bár még simán lehetett volna használni. elég magas profillal készítették,amit én nem igazán kedveltem. a michelin meg sztem a gumiemberükrõl mintázták a gumijukat,mert nagyon ballonosra sikeredett. a 23-as inkább 26-os volt. a tufo volt mind1ik közül sztem a legjobb,mert nagyon hasonló volt a szingóhoz a futása,tulajdonsága. mondjuk ennek is volt hátránya:a javítás nem mindig jött össze a trutyijával.
kicsit sokra sikeredett ez a szösszenet. szóval mit tudtok a vittoria rubino pro techrõl?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
asszem akkor kiprobalom, ha az aran tulteszem magam :) a bringa tomege nagyon nem erdekelt amugy sose, de a forgo tomegre erdemes kolteni.

ez alapjan csak elonyei vannak egy kommersz belsohoz kepest. vagy a rendszeres fujason kivul van vmi mas?
ugyanugy lehet puderezni? vagy nem is kell?
mivel lehet ragasztani?

vagyis meg vmi eszembe jutott :) ha szurasos defekt van, ugyanugy ereszti a levegot, mint a masik? tehat nem minden defekt durrdefekt?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja a képen amúgy én vagyok, meg egy 26x1.9-2.1 colos kerékbe való michlein latexbelsõ. Rákötöttük a kompresszorra (volt rajta már 4-5 folt (nagyon régi volt), nem akartam tovább használni), de nem nagyon akart kidurranni. Végülis ez után még fújta a kompresszor egy 10 percig, aztán 1 csavarhúzóval kidobtuk, mert senki nem mert a közelébe menni :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Rugalmasabb, porózusabb anyag. Volt, hogy a gumiban volt 1 tüske, be is nyomta a belsõt, de nem lyukasztotta ki.

Én is úgy szakítottam ki egyszer a latexet, hogy gumicserénél nem akart kijönni a belsõ, elkezdtem rángatni, mert nem tudtam, hogy mitõl ragadt bele a külsõbe. Kiszakadt és csak utána láttam, hogy egy injekciós tû van a külsõben vagy 2 centi mélyen. Nagyon hegyes volt, de nem bírta átszúrni a latexet, csak akkor vágta ki, amikor elkezdtem rángatni.
Defektet 2 éve nem kaptam vele.
Én egyébként is minden elinduláskor ellenõrzöm a nyomást, akár latex van bent, akár butil, tehát nem kell sûrûbben fújnom a latex miatt.:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Rugalmasabb, porózusabb anyag. Volt, hogy a gumiban volt 1 tüske, be is nyomta a belsõt, de nem lyukasztotta ki.
Ez pl egy latex belsõ:
Feltöltött kép
Mod: Megy az tovább is :D:D
Nekem is 2.35 van hátul, és abban is ez van.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Latex belsõ, könnyû, defekt állósága is fényévekkel jobb mint egy "könnyû sima belsõnek " cserébe sûrûben kell fújni. Nem ólcsó viszont nekem böven többet bír mint sima társai.

a latex defektallobb? ezt nem is tudtam :) pld?

ugy latom a michelin az elterjedt, de az 2.1ig megy.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Latex belsõ, könnyû, defekt állósága is fényévekkel jobb mint egy "könnyû sima belsõnek " cserébe sûrûben kell fújni. Nem ólcsó viszont nekem böven többet bír mint sima társai.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen relativ konnyu es olcso belsot ajanlotok? huchinson 170gos standard tomloje?

2.25os kulsohoz kellene.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Nos.... Michelin Hot-ról letettem....
Újabb kérdés:
Puha keverékû gumikat keresek (nem Maxxis,újat szeretnék kipróbálni) fõként DH-hoz a Mecsekben, de az út betonon a hegy aljáig 30perc tekerve. Kompromisszumokkal teli gumit keresek.
Ebike-on van egy nagyon jó ajánlat : http://ebike.hu/term...nce line hs358/

Törekednék az összhangra... De van ajánlat Michelin 24-es (használt,97%) gumikra is, hasonló árban.
Esetleg valami tapasztalat,valami?:)

Thx

Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert: