Nobby Nic 8900-ért?
Tegnap pont ennyiért sikerült találnom akciósan 2009-es Nobby Nic-et, teljesen véletlenül egy boltba betérve.
Nobby Nic 8900-ért?
Persze ez a vásárlót nagyon nem érdekli, és igaza is van. Én sem tudok mit mondani az ismerõsöknek, akik kintrõl vesznek dolgokat. Gari? Van amikor kettõt vehet egy áráért, nem fog a garival foglalkozni.
"just chillin killin"
ezt átbeszéltük már párszor ezen a fórumon.
van egy márkád, akkor több lehetõséged van
1) nem költesz image-re, adod olcsón, veszik olcsón
2) költesz image-re (marketing, kereskedõk okitása, szponzoráció, stb) ami pénzbe kerül. költesz raktárkészletre, elõrendelésre, ami pénzbe kerül. ezt beleteszed a termék árába. viszont venni ugyanannyiért veszed továbbra is, mint az egyes példában szereplõt. ami azt jelenti mások is annyiért veszik. csak õk lesz*rják a te márkaépítésedet raktárkészletedet mindenestõl. õk csak olcsón tudnak venni és olcsón eladni. a márkát már valaki felépítette ergo könnyû dolguk van az eladással.
aztán majd ha a márka emiatt elsüllyed (mert te nem finanszirozod veszteségesen) akkor õ majd mást ad el olcsón.
másik: az hogy valamit webshopban veszel meg az ha boltban veszed alap esetben külön dolog.
1 webshop - tudnod kell mit veszel. ha nem jó, nem veszik vissza, vagy ha igen, akkor is a posta a tied
2 bolt - bemész, kérdezõsködsz mi jó mi nem. tanácsot adnak. felszerelik. tuti jót kapsz. nem kell tudnod pontosan mit keresel, csak nagyjából. ezek azok a szolgáltatások, aminek ára van. mindenütt.
jó példa: lengõkar szilentet keresek a verdába. webshopokban 7 gyártó 5 különbözõ tipusát kapni. honnan fogom tudni nekem melyik kell? (autótipusra, évjáratra már szûrve vagyunk, de szerencsére abban az évben kétféle típust szereltek - hasonlóan fékbetéthez. lucas-féle meg bosch, jeladóval vagy anélkül) olcsó, de kitörölhetem vele a s*ggem ha rosszat veszek. bementem egy kiskerbe, kinézték katalógusból korrekten, segitettek, megvettem. 200-al dárágbban mint a webshop. ennyit megért.
ja és az árérzékeny piac: ez a legnagyobb hülyeség, amit eddig hallottam. ez a piac nem árérzékeny, csak a kereskedõk belenevelik a hülyeséget a vevõkbe. tudod mennyit tudnak költeni ugyanazok az emberek más hobbikra? merülés/búvárkodás, sziklamászás, kite, surf, snowboard, sí, blabla
olyan árak mennek mint állat, mégis van rá kereslet?!
ezt átbeszéltük már párszor ezen a fórumon.off
Ettõl eltekintve mégis irreálisan magasnak érzem a hazai árakat... értem én mindkét oldalt(azt hiszem) de pont egy rohadtul árérzékeny piacon nem lehet valamit drágán eladni, holott a lehetõség adott az olcsóbb megvásárlására...
Látom hogy ördögi körrõl van szó, de valahogy ennek elejét kéne venni... bár a globalizáció nem pont a kis egyéni piacot védi...
tudom hogy teljesen másként mûködik a külföldi piac, elõrendelés, stb, de itthon nem látok törekvést arra, hogy jobb legyen...
on
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
offodakinti webshop árat hasonlitasz átváltással torzitva itteni kisker árhoz?
Hát akkor végép nem tudom:) nem vagyok anyira tájékozott lehet hirtlen felindulásból irtam...látva a gumik kinti fele árát ..bocsodakinti webshop árat hasonlitasz átváltással torzitva itteni kisker árhoz?
"just chillin killin"
odakinti webshop árat hasonlitasz átváltással torzitva itteni kisker árhoz?Jó igazatok van ! hirtelen nem gondoltam nagyon utánna a szállitási költségnek
de mégis kicsit furcsa ugyanazt a gumit megveszem kintrõl 6800 ft-itthon meg 11800 ft ?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
"just chillin killin"
nem kicsit, hanem nagyon van eltévedvekicsit el vagy tévedve a számokkal.
kicsit el vagy tévedve a számokkal.Csak itt az a kicsit dühitõ hogy a német online bolt 6800 Ft-ért adja a gumit már a rátett nyereséggel tehát az ottani nagykerben kb 5000 Ft
Ha csak 1 db gumit veszek akkor is (6800+2600 ft-pk=9400) olcsóbb mint itthon
Egy kamionnal be lehetne hozni azt a pár ezer darabot, ami az egy éves teljes magyar kereslet ... ami az 5000 ft/db alapárhoz kb 100 ft szállitási költség plussz.
5100 ft lesz egy gumi amit nyugudtan adhatnának 7-8 ezerért...nem pedig 11-12 ezerért.
"just chillin killin"
Komolyan...ezt nem hiszem el minden schwalbe gumi jóval olcsóbb mint nálunk.:mad:Most készül egy rendelés a www.bike-components.de -rõl, ahol 2 db 2010-es Racing Ralph EVO kijön 52 EUR+10 EUR szállítási költség(ami osztódik, ha többen rendelünk)= 62 EUR-ból.
"just chillin killin"
Most készül egy rendelés a www.bike-components.de -rõl, ahol 2 db 2010-es Racing Ralph EVO kijön 52 EUR+10 EUR szállítási költség(ami osztódik, ha többen rendelünk)= 62 EUR-ból.