Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2010. February 19. - 22:03
Posted 2010. February 19. - 21:54
Én egy Nobby Nic hátra-Furious Fred elõre kombót megkockáztatnék, ha már úgy is tejjel, meg latex belsõvel fogsz nyomulni.
Bár, ha tényleg ennyire lightos terepen fogod használni, lehet, hogy elég lenne a FF elõre-hátra.
Posted 2010. February 19. - 21:51
Posted 2010. February 19. - 21:39
Több gumin gondolkodom, melyiket válasszam. Az már biztos, hogy kipróbálom ezt a Michelin Latex belsõt, de milyen gumit párosítsak mellé?
Felhasználás: döngölt földút néha aszfalt, semmi sár semmi durvulás, max enyhe erdei útvonalak (turista)
A jelöltek:
Schwalbe:
Furious Fred 2.0
Nobby Nic 1.8
Continental:
Twister Supersonic
Race King 2.0 Supersonic
Vredestein:
Tiger Claw 1.6
Ami fontos: a súlya minél kevesebb legyen, de azért még használható legyen, nem akarom 500kmenként cserélni. A Maxxis nem szimpi, azt ne ajánljatok. (csiricsáré az oldalfala)
Posted 2010. February 19. - 21:37
Kell egy erösitett oldalfalú külsö ( Schwalbe Snak Skin verzió), egy kompresszor és kb. 40ml tej/kerék.
Számokban (2009-es 2.25 Fat Albert Evo, 57mm) 650 R + 700 Fron + 80ml tej = 1430gr és az út mellet is lehet vele kenyérért járni.
@Spec, 2Bliss 100-150gr könyeb mint a melyik Schwalbe?
Posted 2010. February 19. - 21:24
ezt most nem ust gumikra kerdeztem
hogyan csinalsz "elso fujast"? amikor kifesziti a kulsot.
kompresszor, szerintem a speci féle 2Bliss a legjobb, 100-150 grammal könnyebbek S-Works változatban mint a Schwalbe gumik, de kell bele tej, de még így is súlynyereség, és tapadásban szerintem nagyon ott van. Én ilyet használtam egész szezonban, SZUPER:)
Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!
Posted 2010. February 19. - 21:16
UST kulsok is kevlarosak tobbnyire. meg a Bontrager "Tubeless Ready" is.
ezt most nem ust gumikra kerdeztem
Posted 2010. February 19. - 21:04
a lotyis dolog megoldhato kevlarszalagos gumikkal? nehezen tudom elkepzelni, hogy a gumi hullamos szele felfekudjon rendesen. ha meg drotossal csinalod, akkor megint nehezebb lesz a kerek.
ustvel mas a helyzet
UST kulsok is kevlarosak tobbnyire. meg a Bontrager "Tubeless Ready" is.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. February 19. - 19:19
Posted 2010. February 19. - 19:06
ne kötekedj....Úgy érted, 1450, nem?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. February 19. - 19:03
Posted 2010. February 19. - 19:00
ust
640 ralph
650 ron
160 lötty
--------------------- 1350
Úgy érted, 1450, nem?
Egyébként Buruczki is ment ilyen homemade belsõnélkülis rendszerrel.
Posted 2010. February 19. - 18:57
kevesebb kell és érdemesaz tuti
nem szamoltam utana, vhol azt irtak, hogy +220g az ust rr eseten.
hagyomanyos tomlos rendszernel erdemes bele lotyit rakni? ill eleg kevesebb is?
gyári adatok
belsõs
2,1 ralph 460
2,25 ron 470
2 latex cca 280
kb 80 gr lötty
------------------ felniszalaggal kb 1300
ust
640 ralph
650 ron
160 lötty
--------------------- 1350
Posted 2010. February 19. - 18:50
nem gányolok, igazi ust-t használok
és nem nagyon érdekel az se ha 50 grammal nehezebb
ust nem feltétlen a grammfaragásról szól
az tuti
hagyomanyos tomlos rendszernel erdemes bele lotyit rakni? ill eleg kevesebb is?
Posted 2010. February 19. - 18:42
ahogy en korabban szamolgattam, a belso sulya hasonlo a lotyievel, viszont ha szimpla rendszert alakitasz at, akkor kell bele egy plusz beles is.
a lotyis dolog megoldhato kevlarszalagos gumikkal? nehezen tudom elkepzelni, hogy a gumi hullamos szele felfekudjon rendesen. ha meg drotossal csinalod, akkor megint nehezebb lesz a kerek.
ustvel mas a helyzet
nem gányolok, igazi ust-t használok
és nem nagyon érdekel az se ha 50 grammal nehezebb
ust nem feltétlen a grammfaragásról szól
ha belsõsben gondolkodom,akkor 2,1 RocketRon/RacingRalph , Michelin Latex, meg valami lötyi esetleg, ha ustben ,akkor Racing Ralph elõre és hátra is. CSak el kellene dönteni, hogy melyik rendszer legyen.
vagy ust ron latex belsõ
neehzebb be még mindig könyebb mint az átlag
és az ust ben van bõven erõsítés hogy ne lukadjon egy szúrósabb tekintettõl
Posted 2010. February 19. - 18:34
en ezert hasznalok elore nnet, hatulra meg racing ralphot.
a no flatsel nem veszited el a sulyelonyt?
De, elvesztem, de ha annyival jobban tapad, akkor szerintem megéri. A mostani bringaalkatrész-cseréim amúgy sem a könnyítésrõl szóltak.
Nekem két éve volt ilyen kombóm még a régebbi fajta Racing Ralph-fal, de már az új Nobby Nic-kel. Engem a NN eléggé visszatartott, bár akkor még gyenge voltam.
Egyébként bejött... a NN-t eladtam, a Racing Ralph már eléggé elkopott, de még megvan. Utoljára a Bükk Maraton rövidtávján használtam elõl... hát... az elején az aszfalton egy sárfolton majdnem kicsúszott az eleje(de végül is Maraton Országos Bajnok lettem...
Szerintem most egy Racing Ralph 2.1 (2010-es)-Racing Ralph 2.1 (2010-es) kombót próbálok ki a szezon elején Michelin latex belsõkkel, aztán majd meglátom, hogy kellenek-e a nagyobb bütykök.
Posted 2010. February 19. - 18:32
nekem szimpibb a ron mintája (kicsit a jim-ekre emlékeztet) mint a nické....nálam mondjuk ust meg löty lesz, súlya meg igy senm vészes (mondjuk a közel egy kilós ust rubber qeenhez képest
)
ahogy en korabban szamolgattam, a belso sulya hasonlo a lotyievel, viszont ha szimpla rendszert alakitasz at, akkor kell bele egy plusz beles is.
ustvel mas a helyzet
ha belsõsben gondolkodom,akkor 2,1 RocketRon/RacingRalph , Michelin Latex, meg valami lötyi esetleg, ha ustben ,akkor Racing Ralph elõre és hátra is. CSak el kellene dönteni, hogy melyik rendszer legyen.
a rocketron nemtom hogy viselkedik, de a nobbynic baromira tapad, viszont hirtelen vesziti el a tapadast, ha tul leped a hatart. a racingralph nem ilyen: kanyarban lehet lassabb, de kiszamithatobb. ha nagyon erzed a bringa korlatait, akkor a rr+nn parossal gyorsabb leszel - ha nem, akkor akkorat nyalsz vele, mint en
Posted 2010. February 19. - 18:10
Posted 2010. February 19. - 17:33
nekem szimpibb a ron mintája (kicsit a jim-ekre emlékeztet) mint a nické....nálam mondjuk ust meg löty lesz, súlya meg igy senm vészes (mondjuk a közel egy kilós ust rubber qeenhez képesten ezert hasznalok elore nnet, hatulra meg racing ralphot.
Posted 2010. February 19. - 17:29
Kb. fél órával a post megírása elõtt néztem ezt a táblázatot, de a Rocket Ront nem vettem észre.
Tig: várom, köszi!
Rocket Ront nem tudom, hogy bevállaljam-e... elég defektesélyesnek tûnik...
Bár... mondjuk egy Michelin Aircomp latex belsõ+Joe's No Flats tejjel... ki tudja...
en ezert hasznalok elore nnet, hatulra meg racing ralphot.

Sign In
Create Account

Back to top