Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

a lotyis dolog megoldhato kevlarszalagos gumikkal? nehezen tudom elkepzelni, hogy a gumi hullamos szele felfekudjon rendesen. ha meg drotossal csinalod, akkor megint nehezebb lesz a kerek.

ustvel mas a helyzet :)

UST kulsok is kevlarosak tobbnyire. meg a Bontrager "Tubeless Ready" is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ez a "gány" sokaknak szimpi, de nekem ingyen sem kellene. kb. mintha valaki lankadt f@sszal akarna dugni. Egy átlag usernek szerintem a a teljes UST tökéletes rendszer, sokkal kevesebb vele a szívás.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Úgy érted, 1450, nem? :)

ne kötekedj....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
150 gramm difi, és a felütést elfelejtheted.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

ust

640 ralph
650 ron
160 lötty
--------------------- 1350

Úgy érted, 1450, nem? :)

Egyébként Buruczki is ment ilyen homemade belsõnélkülis rendszerrel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

az tuti :) nem szamoltam utana, vhol azt irtak, hogy +220g az ust rr eseten.

hagyomanyos tomlos rendszernel erdemes bele lotyit rakni? ill eleg kevesebb is?

kevesebb kell és érdemes

gyári adatok

belsõs

2,1 ralph 460
2,25 ron 470
2 latex cca 280
kb 80 gr lötty
------------------ felniszalaggal kb 1300

ust

640 ralph
650 ron
160 lötty
--------------------- 1350
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nem gányolok, igazi ust-t használok

és nem nagyon érdekel az se ha 50 grammal nehezebb

ust nem feltétlen a grammfaragásról szól

az tuti :) nem szamoltam utana, vhol azt irtak, hogy +220g az ust rr eseten.

hagyomanyos tomlos rendszernel erdemes bele lotyit rakni? ill eleg kevesebb is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ahogy en korabban szamolgattam, a belso sulya hasonlo a lotyievel, viszont ha szimpla rendszert alakitasz at, akkor kell bele egy plusz beles is.

a lotyis dolog megoldhato kevlarszalagos gumikkal? nehezen tudom elkepzelni, hogy a gumi hullamos szele felfekudjon rendesen. ha meg drotossal csinalod, akkor megint nehezebb lesz a kerek.

nem gányolok, igazi ust-t használok

és nem nagyon érdekel az se ha 50 grammal nehezebb

ust nem feltétlen a grammfaragásról szól

ha belsõsben gondolkodom,akkor 2,1 RocketRon/RacingRalph , Michelin Latex, meg valami lötyi esetleg, ha ustben ,akkor Racing Ralph elõre és hátra is. CSak el kellene dönteni, hogy melyik rendszer legyen.

vagy ust ron latex belsõ

neehzebb be még mindig könyebb mint az átlag

és az ust ben van bõven erõsítés hogy ne lukadjon egy szúrósabb tekintettõl

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

en ezert hasznalok elore nnet, hatulra meg racing ralphot.
a no flatsel nem veszited el a sulyelonyt?

De, elvesztem, de ha annyival jobban tapad, akkor szerintem megéri. A mostani bringaalkatrész-cseréim amúgy sem a könnyítésrõl szóltak. :)

Nekem két éve volt ilyen kombóm még a régebbi fajta Racing Ralph-fal, de már az új Nobby Nic-kel. Engem a NN eléggé visszatartott, bár akkor még gyenge voltam. :)
Egyébként bejött... a NN-t eladtam, a Racing Ralph már eléggé elkopott, de még megvan. Utoljára a Bükk Maraton rövidtávján használtam elõl... hát... az elején az aszfalton egy sárfolton majdnem kicsúszott az eleje(de végül is Maraton Országos Bajnok lettem... ;)). Szerintem elküldöm nyugdíjba...

Szerintem most egy Racing Ralph 2.1 (2010-es)-Racing Ralph 2.1 (2010-es) kombót próbálok ki a szezon elején Michelin latex belsõkkel, aztán majd meglátom, hogy kellenek-e a nagyobb bütykök. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nekem szimpibb a ron mintája (kicsit a jim-ekre emlékeztet) mint a nické....nálam mondjuk ust meg löty lesz, súlya meg igy senm vészes (mondjuk a közel egy kilós ust rubber qeenhez képest :) )

ahogy en korabban szamolgattam, a belso sulya hasonlo a lotyievel, viszont ha szimpla rendszert alakitasz at, akkor kell bele egy plusz beles is.

ha belsõsben gondolkodom,akkor 2,1 RocketRon/RacingRalph , Michelin Latex, meg valami lötyi esetleg, ha ustben ,akkor Racing Ralph elõre és hátra is. CSak el kellene dönteni, hogy melyik rendszer legyen.

a rocketron nemtom hogy viselkedik, de a nobbynic baromira tapad, viszont hirtelen vesziti el a tapadast, ha tul leped a hatart. a racingralph nem ilyen: kanyarban lehet lassabb, de kiszamithatobb. ha nagyon erzed a bringa korlatait, akkor a rr+nn parossal gyorsabb leszel - ha nem, akkor akkorat nyalsz vele, mint en :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nekem szimpibb a ron mintája (kicsit a jim-ekre emlékeztet) mint a nické....nálam mondjuk ust meg löty lesz, súlya meg igy senm vészes (mondjuk a közel egy kilós ust rubber qeenhez képest :) )

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Kb. fél órával a post megírása elõtt néztem ezt a táblázatot, de a Rocket Ront nem vettem észre. :D

Tig: várom, köszi!

Rocket Ront nem tudom, hogy bevállaljam-e... elég defektesélyesnek tûnik...
Bár... mondjuk egy Michelin Aircomp latex belsõ+Joe's No Flats tejjel... ki tudja... ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Kb. fél órával a post megírása elõtt néztem ezt a táblázatot, de a Rocket Ront nem vettem észre. :D

Tig: várom, köszi!

Rocket Ront nem tudom, hogy bevállaljam-e... elég defektesélyesnek tûnik...
Bár... mondjuk egy Michelin Aircomp latex belsõ+Joe's No Flats tejjel... ki tudja... ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Itt a 2008as: http://forum.bikemag...&postcount=6923
ebben benne van a rocket ron.

azannya... nem veletlenul ereztem en olyan jonak a rrot aszfalton. gondolkodtam is rajta, hogy visszateszem elore is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Más: Rocket Ronnak mekkora a gördülési ellenállása? Mondjuk egy 2009-es Racing Ralphoz képest? Nem csinált a Bike megint

volt mostanában majd megkersem

de nincs ngyságrendi különbség

még mindig a hátra ralf elõre ron kombót használnám, és még a hátsóból egyel kisebb mérte mint elõl (nálam ez 2,1es ralp, 2,25-ös ron setup)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Schwalbe Triple Compound miben jobb, mint a Performance vonalnál használt Offroad-Racing-Compound a tömegen kívül?
A Triple Compound is ilyen nanotechnológia, mint a Continentalnak a Black Chilli? Jobban tapad?

Más: Rocket Ronnak mekkora a gördülési ellenállása? Mondjuk egy 2009-es Racing Ralphoz képest? Nem csinált a Bike megint ilyen "gördülési ellenállás/szöget ejtünk a külsõre, milyen magasról lyukad ki" táblázatot?
Egyébként azt vettem észre, hogy jelentõsen csökkentettek a külsõk tömegén, például a 2010-es Racing Ralph csak 430 gramm, a 2010-es Nobby Nic is csak 470...
Valamit ronthat ez a defektállóságában?

Itt a 2008as: http://forum.bikemag...&postcount=6923
ebben benne van a rocket ron.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a schwalbe szerint gyorsabb (gyanitom a suly miatt) es jobb a tapadasa :) epp azt neztem, hogy van mar smartsamben is. egyszer kiprobalnam azt is...

asszem nekem 2008as a rr - az 470-480g merve, a nn 2009es es 600-610g korul van. mindegyik 2.25os evo.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
A Schwalbe Triple Compound miben jobb, mint a Performance vonalnál használt Offroad-Racing-Compound a tömegen kívül?
A Triple Compound is ilyen nanotechnológia, mint a Continentalnak a Black Chilli? Jobban tapad?

Más: Rocket Ronnak mekkora a gördülési ellenállása? Mondjuk egy 2009-es Racing Ralphoz képest? Nem csinált a Bike megint ilyen "gördülési ellenállás/szöget ejtünk a külsõre, milyen magasról lyukad ki" táblázatot?
Egyébként azt vettem észre, hogy jelentõsen csökkentettek a külsõk tömegén, például a 2010-es Racing Ralph csak 430 gramm, a 2010-es Nobby Nic is csak 470...
Valamit ronthat ez a defektállóságában?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem árt neki mert jobban bele tod tapadni a felni szalagba és a külsõbe is mint a butil

csaba8 az nagyon jó

http://www.bringabut....l?f=30&page=57
ezt találtam legolcsóbbat

gyorbol nem megy vki felejuk? :) nem akarok ket belsoert annyi szallitasi dijat kiperkalni.