Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Nobby Nic 8900-ért?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

RR=9,9 ill. NN=11,5 az jónak számít?

Az szuper, RR 9.9-ért már egész tûrhetõ, 11 alatt nem láttam eddig. Hol kapható?
(NN-bõl már kicsit bánom, hogy csak egyet vettem a nyáron akciósan, 7900-ért...)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
RR=9,9 ill. NN=11,5 az jónak számít?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
2.25-ös méretben keresek 1-1 db Schwalbe Racing Ralph (evo) és Nobby Nic (sima evo) gumikat, jó áron, egy XC bringára. Esetleg látott valaki boltban akciósan? (I. - II. - III. kerületi boltok elõnyben - de végül is bárhová "bekávézok" Bp.-en.;))

rivinho

rivinho

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok! 1 Schwalbe BIg betty 2.4 coll sima drótos Gumit szeretnék venni...mi a véleményetek?

nagyrészt terepen használnám lágyabb DH-ra és Freeride ra...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kb. fél órával a post megírása elõtt néztem ezt a táblázatot, de a Rocket Ront nem vettem észre. :D

Tig: várom, köszi!

Rocket Ront nem tudom, hogy bevállaljam-e... elég defektesélyesnek tûnik...
Bár... mondjuk egy Michelin Aircomp latex belsõ+Joe's No Flats tejjel... ki tudja... ;)

tévedtem

csak szöges gumikról volt tavaly

csak az a tábla van amit Jani linkelt

aa augusztusi mountain bike-ban volt, abban volt is mind 2 de õk meg nem adnak számszerû adatokat a görd ellenállásra.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Itt nem 1 oldalon vannak ugyan ezek az infók de magyarul: http://www.schwalbe....flash.html#/18/
Marci

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Biztos ismerik többen de azért belinkelem :) a schwalbe-usa oldalán
táblázatba van szedve minden guminál
-sebesség
-kapaszkodás
-védelem
-tartósság
igy tipusonként könnyü eligazodni
http://www.schwalbet.../off-road_tires

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Látom mindenki meg van elégedve a Michelin latex belsõvel. Én a fél szezonban egy párt használtam defekt nélkül!!! Sajnos mostanra az egyik elkezdett viccelõdni:
Adott egy latex belsõ. Felfújom, víz alá rakom, semmi buborék semmi.
Kerékbe berakom 2 és fél Bar-ra fújom este, reggelre tök lapos. Szelep szerintem jó.
Mi lehet a gondja? Anyagfáradás? Vagy esetleg az anyag sajátossága miatt a lyuk csak nagy nyomáson ereszt?

Próbáld meg úgy hogy lényegesen több levegõt fújsz a latexbe mint eddig és úgy csináld a vizes próbát , legfeljebb most már nem a vödörben csinálod ha nem a kádban. (én is jártam így és segített)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Látom mindenki meg van elégedve a Michelin latex belsõvel. Én a fél szezonban egy párt használtam defekt nélkül!!! Sajnos mostanra az egyik elkezdett viccelõdni:
Adott egy latex belsõ. Felfújom, víz alá rakom, semmi buborék semmi.
Kerékbe berakom 2 és fél Bar-ra fújom este, reggelre tök lapos. Szelep szerintem jó.
Mi lehet a gondja? Anyagfáradás? Vagy esetleg az anyag sajátossága miatt a lyuk csak nagy nyomáson ereszt?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
idealis esetben kompresszorral :)

ha itthon vagyok akkor pedig BBB Airstrike. minipumpaval meg nem probaltam, de ha menet kozben kapok defektet es nem tomiti el a lotyi, akkor ugyis betolok egy belsot.

ezt most nem ust gumikra kerdeztem hogyan csinalsz "elso fujast"? amikor kifesziti a kulsot.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Vennék egy pár külsõt az idei szezonra. Ne legyen túl nehéz, fõleg száraz terepre (sárgumit veszek külön), jó oldaltartással, ami még fontos, hogy ne kopjon el 2 nap alatt aszfalton :) Nem gyõzelemre megyek a maratonokon, lefelé mértékkel. Jah Epic-be lesz, ha ez számít.
Eddig amit néztem: - Vredestein tiger Claw Xc-g 500 gramm, ilyet használok jelenleg is, csak sima kevlárost (ugye az xc-g oldalmintái valamivel magasabbak), 6300ft/db.
- Maxxis Larsen Mimo

Egyéb javaslat? A felsõ határ 12000 ft körül.

Kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Egyáltalán a tej alkalmazásán is gondolkodok kell-e az nekem. Megvoltam vele eddig is az elmúlt 10évben, amatõr túrázásra használom csak a montit, kiegészítõ keresztedzésre. Talán a defektvédelem miatt jó ha van, de hogy kell ezt cserélni? Csak kitekerem a szelepet és kiöntöm, aztán újat nyomok a helyére?

14éve vettem életem elsõ komoly gumipárját egy pár Tioga Psycho-t. addig nem is foglalkoztam vele, milyen gumi van a bringán. (Kenda volt :) ) az elmúlt években 3-4 defektet kaptam, azt meg megoldottam lötty nélkül is.

Itthon is és külföldön is egyértelmûnek tûnik a Schwalbe hegemóniája MTB szakágakban. A Continental-t is felejtsem el?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
elõre nem erõltetném.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Olyan fél évig bírta nekem a tej a belsõben. Aztán eltömítette a szelepet valamiért. Valószínûleg én voltam a béna, mert van, akinek kilenc hónapig is bírja.

Én egy Nobby Nic hátra-Furious Fred elõre kombót megkockáztatnék, ha már úgy is tejjel, meg latex belsõvel fogsz nyomulni.

Bár, ha tényleg ennyire lightos terepen fogod használni, lehet, hogy elég lenne a FF elõre-hátra.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
1.6os külsõhöz nagyon skillesnek kell lenni, az szerintem felejtõs.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Lenne pár kérdésem gumiügyben: ha egyszer beletöltöm ezt a defekt elleni löttyöt a belsõbe, mennyi ideig maradhat ez benne? Akár évekig?

Több gumin gondolkodom, melyiket válasszam. Az már biztos, hogy kipróbálom ezt a Michelin Latex belsõt, de milyen gumit párosítsak mellé?

Felhasználás: döngölt földút néha aszfalt, semmi sár semmi durvulás, max enyhe erdei útvonalak (turista)

A jelöltek:
Schwalbe:
Furious Fred 2.0
Nobby Nic 1.8

Continental:
Twister Supersonic
Race King 2.0 Supersonic

Vredestein:
Tiger Claw 1.6

Ami fontos: a súlya minél kevesebb legyen, de azért még használható legyen, nem akarom 500kmenként cserélni. A Maxxis nem szimpi, azt ne ajánljatok. (csiricsáré az oldalfala)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
èn sima Fat Albertot használok belsö nélkül Bontrager felnin

Kell egy erösitett oldalfalú külsö ( Schwalbe Snak Skin verzió), egy kompresszor és kb. 40ml tej/kerék. :D

Számokban (2009-es 2.25 Fat Albert Evo, 57mm) 650 R + 700 Fron + 80ml tej = 1430gr és az út mellet is lehet vele kenyérért járni.

@Spec, 2Bliss 100-150gr könyeb mint a melyik Schwalbe?

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

ezt most nem ust gumikra kerdeztem :) hogyan csinalsz "elso fujast"? amikor kifesziti a kulsot.

kompresszor, szerintem a speci féle 2Bliss a legjobb, 100-150 grammal könnyebbek S-Works változatban mint a Schwalbe gumik, de kell bele tej, de még így is súlynyereség, és tapadásban szerintem nagyon ott van. Én ilyet használtam egész szezonban, SZUPER:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

UST kulsok is kevlarosak tobbnyire. meg a Bontrager "Tubeless Ready" is.

ezt most nem ust gumikra kerdeztem :) hogyan csinalsz "elso fujast"? amikor kifesziti a kulsot.