Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Persze ez a vásárlót nagyon nem érdekli, és igaza is van. Én sem tudok mit mondani az ismerõsöknek, akik kintrõl vesznek dolgokat. Gari? Van amikor kettõt vehet egy áráért, nem fog a garival foglalkozni.

gyors off, mert ez szúrta a szemem;
Garancia ugyanúgy van. Vagy éppen ugyanúgy nincs :) (gondolok itt arra, hogy végsõ soron a forgalmazó hogy áll hozzá a kérdéshez, mennyire póbálják lesz@rni akár a saját vállalásukat, vagy a tv-i elõírásokat, stb.)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ha megnyuktat valakit németországban a bringás boltokban 50 Eu egy Nobby vagy RR.
Tanácsadás, javaslat, szerelés (80 Eu/h) nem kell, marad a netes rendelés.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Én meg máskor jobban meggondolom mit irjak nem hirtelen felindulásból:)
mert igy látva a dolgokat
ahogy rémhöri irta "nyilik az olló": itthon kevesebb fogy aztán drágább lesz késõbb
ha lehet majd egyáltalán kapni...majd várhatunk egy egy árura heteket.
vagy amit rob ir :1 cég olcsón adja olcson veszik-- a másik raktárkészlettel marketingel stb felépi a márkát aztán az olcsóbb cég miatt tönkremegy.
sokoldalas dolog...(ma is tanultunk egy keveset)

"just chillin killin"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

ezt átbeszéltük már párszor ezen a fórumon.
van egy márkád, akkor több lehetõséged van
1) nem költesz image-re, adod olcsón, veszik olcsón
2) költesz image-re (marketing, kereskedõk okitása, szponzoráció, stb) ami pénzbe kerül. költesz raktárkészletre, elõrendelésre, ami pénzbe kerül. ezt beleteszed a termék árába. viszont venni ugyanannyiért veszed továbbra is, mint az egyes példában szereplõt. ami azt jelenti mások is annyiért veszik. csak õk lesz*rják a te márkaépítésedet raktárkészletedet mindenestõl. õk csak olcsón tudnak venni és olcsón eladni. a márkát már valaki felépítette ergo könnyû dolguk van az eladással.
aztán majd ha a márka emiatt elsüllyed (mert te nem finanszirozod veszteségesen) akkor õ majd mást ad el olcsón.

másik: az hogy valamit webshopban veszel meg az ha boltban veszed alap esetben külön dolog.
1 webshop - tudnod kell mit veszel. ha nem jó, nem veszik vissza, vagy ha igen, akkor is a posta a tied
2 bolt - bemész, kérdezõsködsz mi jó mi nem. tanácsot adnak. felszerelik. tuti jót kapsz. nem kell tudnod pontosan mit keresel, csak nagyjából. ezek azok a szolgáltatások, aminek ára van. mindenütt.

jó példa: lengõkar szilentet keresek a verdába. webshopokban 7 gyártó 5 különbözõ tipusát kapni. honnan fogom tudni nekem melyik kell? (autótipusra, évjáratra már szûrve vagyunk, de szerencsére abban az évben kétféle típust szereltek - hasonlóan fékbetéthez. lucas-féle meg bosch, jeladóval vagy anélkül) olcsó, de kitörölhetem vele a s*ggem ha rosszat veszek. bementem egy kiskerbe, kinézték katalógusból korrekten, segitettek, megvettem. 200-al dárágbban mint a webshop. ennyit megért.

ja és az árérzékeny piac: ez a legnagyobb hülyeség, amit eddig hallottam. ez a piac nem árérzékeny, csak a kereskedõk belenevelik a hülyeséget a vevõkbe. tudod mennyit tudnak költeni ugyanazok az emberek más hobbikra? merülés/búvárkodás, sziklamászás, kite, surf, snowboard, sí, blabla
olyan árak mennek mint állat, mégis van rá kereslet?!

Nem szeretnék veszekedni, mert valószínû, hogy jobban tudod, megvan a tapasztalatod, napi kapcsolatban vagy ezzel, én pedig csak elvi síkban látom, illetve gondolom...
árérzékenységet pedig arra értem, hogy a magyar kollektíven abból is alkudni akar és olcsóbban megkapni ami már minden határon túlmegy...
Nem azt mondtam nincs pénz hülyeségre, csak azt hogy inkább tuskóba megy vásárolni mert ott "olcsóbb" vagy elhiszi hogy az...

A lényeg, hogy magamból indulok ki, és szívom a fogam mindig... lehet rossz szokás...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

off
Ettõl eltekintve mégis irreálisan magasnak érzem a hazai árakat... értem én mindkét oldalt(azt hiszem) de pont egy rohadtul árérzékeny piacon nem lehet valamit drágán eladni, holott a lehetõség adott az olcsóbb megvásárlására...

Látom hogy ördögi körrõl van szó, de valahogy ennek elejét kéne venni... bár a globalizáció nem pont a kis egyéni piacot védi...

tudom hogy teljesen másként mûködik a külföldi piac, elõrendelés, stb, de itthon nem látok törekvést arra, hogy jobb legyen...
on

ezt átbeszéltük már párszor ezen a fórumon.
van egy márkád, akkor több lehetõséged van
1) nem költesz image-re, adod olcsón, veszik olcsón
2) költesz image-re (marketing, kereskedõk okitása, szponzoráció, stb) ami pénzbe kerül. költesz raktárkészletre, elõrendelésre, ami pénzbe kerül. ezt beleteszed a termék árába. viszont venni ugyanannyiért veszed továbbra is, mint az egyes példában szereplõt. ami azt jelenti mások is annyiért veszik. csak õk lesz*rják a te márkaépítésedet raktárkészletedet mindenestõl. õk csak olcsón tudnak venni és olcsón eladni. a márkát már valaki felépítette ergo könnyû dolguk van az eladással.
aztán majd ha a márka emiatt elsüllyed (mert te nem finanszirozod veszteségesen) akkor õ majd mást ad el olcsón.

másik: az hogy valamit webshopban veszel meg az ha boltban veszed alap esetben külön dolog.
1 webshop - tudnod kell mit veszel. ha nem jó, nem veszik vissza, vagy ha igen, akkor is a posta a tied
2 bolt - bemész, kérdezõsködsz mi jó mi nem. tanácsot adnak. felszerelik. tuti jót kapsz. nem kell tudnod pontosan mit keresel, csak nagyjából. ezek azok a szolgáltatások, aminek ára van. mindenütt.

jó példa: lengõkar szilentet keresek a verdába. webshopokban 7 gyártó 5 különbözõ tipusát kapni. honnan fogom tudni nekem melyik kell? (autótipusra, évjáratra már szûrve vagyunk, de szerencsére abban az évben kétféle típust szereltek - hasonlóan fékbetéthez. lucas-féle meg bosch, jeladóval vagy anélkül) olcsó, de kitörölhetem vele a s*ggem ha rosszat veszek. bementem egy kiskerbe, kinézték katalógusból korrekten, segitettek, megvettem. 200-al dárágbban mint a webshop. ennyit megért.

ja és az árérzékeny piac: ez a legnagyobb hülyeség, amit eddig hallottam. ez a piac nem árérzékeny, csak a kereskedõk belenevelik a hülyeséget a vevõkbe. tudod mennyit tudnak költeni ugyanazok az emberek más hobbikra? merülés/búvárkodás, sziklamászás, kite, surf, snowboard, sí, blabla
olyan árak mennek mint állat, mégis van rá kereslet?!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
kis pénz kis foci.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

odakinti webshop árat hasonlitasz átváltással torzitva itteni kisker árhoz?

off
Ettõl eltekintve mégis irreálisan magasnak érzem a hazai árakat... értem én mindkét oldalt(azt hiszem) de pont egy rohadtul árérzékeny piacon nem lehet valamit drágán eladni, holott a lehetõség adott az olcsóbb megvásárlására...

Látom hogy ördögi körrõl van szó, de valahogy ennek elejét kéne venni... bár a globalizáció nem pont a kis egyéni piacot védi...

tudom hogy teljesen másként mûködik a külföldi piac, elõrendelés, stb, de itthon nem látok törekvést arra, hogy jobb legyen...
on

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nem bántásból, de minél többen vesznek kintrõl, itthon annál kevesebb fogy, a gyártó annál drágábban adja el az itteni nagykernek, aki árat emel, tehát a kisker is árat emel. Ahogy múlik az idõ "nyílik az olló" ahogy szokták volt mondani, nõ a különbség a két ár között.

Persze ez a vásárlót nagyon nem érdekli, és igaza is van. Én sem tudok mit mondani az ismerõsöknek, akik kintrõl vesznek dolgokat. Gari? Van amikor kettõt vehet egy áráért, nem fog a garival foglalkozni.

Ez van, ezt kell szeretni :) Itthon meg majd egy idõ után nem lehet semmit kapni csak belsõt, kulacstartót meg katicás csengõt.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Hát akkor végép nem tudom:) nem vagyok anyira tájékozott lehet hirtlen felindulásból irtam...látva a gumik kinti fele árát ..bocs
mindenesetre ha veszek uj gumit megfontolandón a kintrõl rendelés még
ha csak 1-2-3 ezret spórolk is:)

"just chillin killin"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Jó igazatok van ! hirtelen nem gondoltam nagyon utánna a szállitási költségnek :)
de mégis kicsit furcsa ugyanazt a gumit megveszem kintrõl 6800 ft-itthon meg 11800 ft ?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Jó igazatok van ! hirtelen nem gondoltam nagyon utánna a szállitási költségnek :)
de mégis kicsit furcsa ugyanazt a gumit megveszem kintrõl 6800 ft-itthon meg 11800 ft ?

"just chillin killin"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

kicsit el vagy tévedve a számokkal.

nem kicsit, hanem nagyon van eltévedve :)
de javaslom kezdjen mindenki schwalbe forgalmazásba, ha ez ekkora üzlet! :D
csak annyit segitek, hogy ott kinn nincs "nagyker"
ott nincs átváltási különbözet
a webboltos nem keres 6800/5000 = 36%-ot

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hát jah. Kint eladnak pár _ezer_ darabot. Itthon sztem nincs 500... Na jó, legyen ezer. De inkább nem.
Egy raklap szállítása kamionon, ismerõssel, Angliából 70ezer. Egy kamioné szerinted mennyi? :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Csak itt az a kicsit dühitõ hogy a német online bolt 6800 Ft-ért adja a gumit már a rátett nyereséggel tehát az ottani nagykerben kb 5000 Ft
Ha csak 1 db gumit veszek akkor is (6800+2600 ft-pk=9400) olcsóbb mint itthon
Egy kamionnal be lehetne hozni azt a pár ezer darabot, ami az egy éves teljes magyar kereslet ... ami az 5000 ft/db alapárhoz kb 100 ft szállitási költség plussz.
5100 ft lesz egy gumi amit nyugudtan adhatnának 7-8 ezerért...nem pedig 11-12 ezerért.

kicsit el vagy tévedve a számokkal.

amúgy van topikja a szabadonfutban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Csak itt az a kicsit dühitõ hogy a német online bolt 6800 Ft-ért adja a gumit már a rátett nyereséggel tehát az ottani nagykerben kb 5000 Ft
Ha csak 1 db gumit veszek akkor is (6800+2600 ft-pk=9400) olcsóbb mint itthon
Egy kamionnal be lehetne hozni azt a pár ezer darabot, ami az egy éves teljes magyar kereslet ... ami az 5000 ft/db alapárhoz kb 100 ft szállitási költség plussz.
5100 ft lesz egy gumi amit nyugudtan adhatnának 7-8 ezerért...nem pedig 11-12 ezerért.

"just chillin killin"

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mivel német... :)

Szerintem írok egy hozzászólást az "Online bringásboltot keresek!" topikba, hogy együtt rendeljünk. Bár mondjuk ezt a 10 EUR-os szállítási költséget szerintem nem igazán érdemes tagolgatni, hacsak nem megy el mindenki a szállítási címre (mert ugye, ha megint postázgatni kell itthon, akkor kb. ugyanott vagyunk, mintha egyedül rendelnénk...).

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Most készül egy rendelés a www.bike-components.de -rõl, ahol 2 db 2010-es Racing Ralph EVO kijön 52 EUR+10 EUR szállítási költség(ami osztódik, ha többen rendelünk)= 62 EUR-ból.

Komolyan...ezt nem hiszem el minden schwalbe gumi jóval olcsóbb mint nálunk.:mad:
2010 Racing ralph 26x2.1 6500 ft ezt nálunk mér nem lehet ?

"just chillin killin"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Most készül egy rendelés a www.bike-components.de -rõl, ahol 2 db 2010-es Racing Ralph EVO kijön 52 EUR+10 EUR szállítási költség(ami osztódik, ha többen rendelünk)= 62 EUR-ból.

kicsit pontosabban mikor?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Most ebike-on vannak jó árak
http://ebike.hu/term...r[149][0]=0&o=p

"just chillin killin"