Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Black Panthert használok. Jelenleg drótost, most fogom cserélni kevlárosra. Sokat használom aszfalton és alig kopik, ráadásul mindenféle terepen elég jól elmegy, olcsó, nekem bevált! TigerC is jó úgy hallottam, viszont az gyorsan kopik aszfalton.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Vredestein Tiger Claw XC-G kevlár 2.0, 500 gramm és Vredestein Black Panther kevlár 2.0, 480 gramm. Ezek közül valamelyiket használta valaki?

Black Panthert kevláros 2.0-t használom - kb. 2000 km van benne. A középsõ része tartósabb, nem kopik gyorsan aszfalton se. 80 kg vagyok, 2 bar elég bele latex belsõvel. Nagyon jól gördül kb. mint a Maxxis crossmark exception, de annál picit nehezebb. A 480g nekem 493 és 510 volt. A hátsót ellentétes forgásiránnyal szerelve nem túl mély sárban is elmegy. Kanyarban oldaltartása is rendben van. A drótos változata gagyi. Kemény a gumi, kanyarban kicsúszkál.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Megjött a Michelin WildGip´r 2.25 guma (is)
Sikerült 2 napot ösvényezni vele.
Adatai:
Suly 730 gramm, szélessége (2 bár, 19mm felni, belsö nélkül)
57, profil 58mm.
Jó széles "bütykös" gumi. Menettapasztalat (hátul) is pozitiv és az ára is kitünö (18 Eu)

Mi is van még itt? :P
Maxxis Ardent 2.25 660gr
Conti Rubber Queen 2.2 720gr
Schwalbe Fat Albert Evo (2009) R 2.25 660gr
Fat Albert Evo (2009) Front 700Gr

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Hat ezt irtak speckonak... ez hihetõbbnek tûnt, mint a 2.1 derótos... :)

De amit a srac hirdet az apron, a két 400 grammos TrailBuster elég fronyó... csak ne lennék 100 kila.. :)

B.

Ha jól emlékszem az 1,8 wire 690g volt. A nagyobbak akkor bõven 700 fölött vannak.

Nagyobb súlyhoz nem feltétlen kell kilós gumi. Egy 400g-osnak valószínûleg vékonyabb az oldalfala, aprók a bütykei, de nem fog széjjel szakadni...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vredestein Tiger Claw XC-G kevlár 2.0, 500 gramm és Vredestein Black Panther kevlár 2.0, 480 gramm. Ezek közül valamelyiket használta valaki?

A Specialized Captain nem tûnik rossznak, de a barátibb tömegû változat már 10ezer forint körül mozog/darab.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Hat ezt irtak speckonak... ez hihetõbbnek tûnt, mint a 2.1 derótos... :)

De amit a srac hirdet az apron, a két 400 grammos TrailBuster elég fronyó... csak ne lennék 100 kila.. :)

B.
Don't try this at home!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
FireXC 1,8 draut nemigen 590g...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Az a vicces, hogy a hajtogatós Panák kint is bazi drágák... :( Sõt olyan 30 font körül mocorognak each.. :) De mondjuk ne felejtsük el, hogy ebayen meg lehet fogni párban is 30 ért újonnan... (tegnap pont egy ilyen ment el, csak mire hazaért volna, uannyi lett volna, mint itthon bárhol... :(
Don't try this at home!

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Idei szezonra, maratonokra (rövid táv) kellene nekem mindenes gumi. A jelenlegi Vredestein Tiger Claw-t szépen szétvágta egy üvegdarab (csodálom, hogy a latex belsõ nem lyukadt ki). Jó lenne 500 gramm körüli tömeg, ne kopjon el 20 km aszfalt után (jó pár km-t kell tekernem mire kiérek az erdõbe), jó gördülési ellenállás. 2,0-ás, vagy ekörüli szélesség, 12000 ft körül szánok rá.

Elõre is kösz a javaslatokat, Gábor

Most van az apróban Panaracer Trailblaster, nagyon dicsért könnyû gumi, de inkább hátra ajánlott.. elõre meg egy FireXC 1.8-as... az olcsón lehet kapni, es olyan 590 gram az acélos de legalább az 2500 ft..!

Csak azért nem két FireXC prot ajanlok, mert az aproban most a srac nagyon jo aron adja a hajtogatos Trailereket...

Üdv,
B.
Don't try this at home!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Idei szezonra, maratonokra (rövid táv) kellene nekem mindenes gumi. A jelenlegi Vredestein Tiger Claw-t szépen szétvágta egy üvegdarab (csodálom, hogy a latex belsõ nem lyukadt ki). Jó lenne 500 gramm körüli tömeg, ne kopjon el 20 km aszfalt után (jó pár km-t kell tekernem mire kiérek az erdõbe), jó gördülési ellenállás. 2,0-ás, vagy ekörüli szélesség, 12000 ft körül szánok rá.

Specialized The Captain 2.0

olcsobb verziok ilyen 15font korul mennek, nemtom otthon mennyi. Gord ellenallas jo, nekem a pro 2bliss van, ez konnyu is. kanyarban is jol tart, es meg sarban sem eletveszely
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
ugyanaz a minta, csak a név lett más...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Tõlük az Epic Wolf Race is faja volt. Nekem bejött a FireXC is, mint írtam. Most meg Speci FastTrak LK 2Bliss van, ezt is szeretem. 8k volt egy pár az apróból anno.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Van egy pár vadiúj WTB Exiwolf RACE 1.95 hajtogatós külsõm, amennyiben érdekel... én szeretem, már két garnitúrát elhasználtam, most kipróbálnék valami újat...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is van itthon most drótos is meg hajtogatós is....hajtós még nem próbáltam....de a drótost szeretem én is....Bár nekem a Kenda Nevegal most a kedvencem....kb 2 ezerért lehet venni, és nagyon jól fog....kövi lehet ebbõl lesz valami könnyebb verzio

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Egyre inkább én is erre hajlok... ha mondjuk nem 3000 vs 7000 lenne, hanem mondjuk 5000, akkor még talán, de így sztem sem éri meg... :(

OFF: Srácok ma jött meg a lockos Superstar Supagripa piros markolatom, hát nagyon jol fog kinetni a piros panával.. :)
Superstar Supagripa Lock-on Grips Review - BikeRadar

És még egy zacsi gumicukrot is adtak ajiba! :) Pont, mikor fogyóznom kéne.. ehe.. :)
ON
Don't try this at home!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Okok...de itt olyan súlyról van szó amit meg kell forgatni.

Másrészt viszont a FireXc Pro jó kis gumma. Terepen is, aszfalton is (kicsinek találtam a gördülési ellenállását). Nekem 1,8" wire volt, nagyon szerettem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Jaja, ezért dilemma.. :)

mert igy kb 7000 Ft-ot sporolnek... egy kopo cuccbol... es mondjuk dietazok egy honapig, lefogyok 10Kg-t... ezmeg penz/monti alkatreszben ki sem fejezheto.. :)

Vszinu, hogy az ócó 750 grammos lesz... valahogy nincs szivem kulsore kolten 15ezret... tudvan azt, hogy egy jominosegu auto gumi se kerul annyiba.... :) vagy egy fasza XT valtoszettet meg lehet venni ennyiert... igy meg fajdalmasabb...

Kivancsi lennek, hogy ti melyik mellett döntenétek... :)

Vegyük a bringádat és minden egyéb kütyedet együtt 15kg-nak, te vagy hozzá 100kg, ez együtt 115kg, vagyis 115000g. 1150g lefaragása számít 1%-ot... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az a 300g kb annyit jelent, hogy 100km 3000m szinten 1-1,5 perccel lesz lassabb. -> Nem vehetõ észre.
Maximum csak placebo hatása van a könnyebb guminak. A gördülési ellenállás sokkal fontosabb.
Esetleg OX-en vehetõ észre a könnyebb gumi, de az itt senkit nem fenyeget.

A sebesség mindent megold.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Jaja, ezért dilemma.. :)

mert igy kb 7000 Ft-ot sporolnek... egy kopo cuccbol... es mondjuk dietazok egy honapig, lefogyok 10Kg-t... ezmeg penz/monti alkatreszben ki sem fejezheto.. :)

Vszinu, hogy az ócó 750 grammos lesz... valahogy nincs szivem kulsore kolten 15ezret... tudvan azt, hogy egy jominosegu auto gumi se kerul annyiba.... :) vagy egy fasza XT valtoszettet meg lehet venni ennyiert... igy meg fajdalmasabb...

Kivancsi lennek, hogy ti melyik mellett döntenétek... :)
Don't try this at home!