Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ha elballagnál egy bringaboltba és kérnél egy lecserélt, kopott gumit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ugy latom, hogy nem mostanaban fog olyan kulso a kezeim koze akadni, amibol ki tudnek metszeni egy dbot, amivel meg tudnam javitani a kihasadt rr gumit. kernek tippeket, hogy mivel probalkozhatnek meg? amit relativ egyszeru beszerezni.

nekem van egy 0-ra kopott NN- em, csak nem a szomszédban vagyunk :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ugy latom, hogy nem mostanaban fog olyan kulso a kezeim koze akadni, amibol ki tudnek metszeni egy dbot, amivel meg tudnam javitani a kihasadt rr gumit. kernek tippeket, hogy mivel probalkozhatnek meg? amit relativ egyszeru beszerezni.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

én még nem láttam 28-as monti gummát

a schwalbe összes cross gumija 28as, pl smart sam, rocket ron, racing ralph,...
Schwalbe - Professional Bike Tires

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
conti gyárlátogatásos cikkben van valami olyasmi, hogy a gumit úgy méretezik, hogy az a maximum nyomáson pár napig a felnin hagyják, és mikor ott beáll véglegesen, akkor mutassa a gumira írt értéket

persze ezzel együtt is érdekes, hogy

37-es conti contactom 31 mm széles

37-es city contactom 30 mm széles

méghozzá az oldalfal legszélesebb pontján mérve, tehát nem az effektív futófelületen

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
akkor ma is tanultam valamit :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

széleség v átmérõ ? :)

mert 28x2,1-es conti (tán traffic) pl van/volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

...
mondjuk sztem országúti felnire nem teszünk miontigumit :)
...

kivéve cyclocross...;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Azt "B" betût én is meg nézném mert conti gumim még csak ilyen volt, de egyiken se láttam :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Okosodok. Most tudtam meg (egy másik eladótól): Azért mérünk a gumira írt szélességnél 3-4mm-el kevesebbet, mert általában a külsõ gumik másképp adják ki magukat a különbözõ szélességû felniken. egy 25mm-es monti felnin a külsõ jobban szétterül. Így a gyári szélességhez közelebbi értéket mutat a tolómérõ. Míg egy 16mm-es outi felnin ugyanazt a külsõgumit joval kissebb szélességûnek mérjük.

Az osztályba sorolásnál meg állítólag az a szitu, hogy a másodosztályú continental gumik falába egy erõsen kidomborodó "B" betût nyomnak. A betû helyén nem ritka, hogy elvékonyodik az oldalfal esetleges késõbbi kellemetlenségeket okozva.

Ez már sokkal logikusabb, mint az elvont és nem mérhetõ "drótperemek távolsága" verzió. Erre lépjetek!

Magányos bringás vagyok az áruházi eladóktól tanulok. Azért a fórum se rossz!!!

szerintem jobban járnál ha az áruházi eladók helyett inkább jónevû ! bringaboltok eladóira hallgatnál

mondjuk sztem országúti felnire nem teszünk miontigumit :)
de persze némi különbség van az eltérõ méretú és profilu felnik közt, de nme ekkora.
a conti külsõk általában kisebbek mint a névlegez méretük.

mellesleg akkor mi a helyzet pl a 2,0-ás speci adrenalin külsõvel ami bármely felnin legalább 2,2-es ?

majd kérd meg az embert mutasson már ilyen dombornyomott "B" betût. kiváncsi lennék rá

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Okosodok. Most tudtam meg (egy másik eladótól): Azért mérünk a gumira írt szélességnél 3-4mm-el kevesebbet, mert általában a külsõ gumik másképp adják ki magukat a különbözõ szélességû felniken. egy 25mm-es monti felnin a külsõ jobban szétterül. Így a gyári szélességhez közelebbi értéket mutat a tolómérõ. Míg egy 16mm-es outi felnin ugyanazt a külsõgumit joval kissebb szélességûnek mérjük.

Az osztályba sorolásnál meg állítólag az a szitu, hogy a másodosztályú continental gumik falába egy erõsen kidomborodó "B" betût nyomnak. A betû helyén nem ritka, hogy elvékonyodik az oldalfal esetleges késõbbi kellemetlenségeket okozva.

Ez már sokkal logikusabb, mint az elvont és nem mérhetõ "drótperemek távolsága" verzió. Erre lépjetek!

Magányos bringás vagyok az áruházi eladóktól tanulok. Azért a fórum se rossz!!!

má bocs de ezt hogy ?

ha összenyomom a gumit akkor kb 0 mm lesz a peremek távolsága. he meg kifelktetem mint a gyalogbékát akkor legalább 80...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Közzé tennék valamit aztán lehet hogy kitárgyalásra érdemesnek találjátok.
Tavaly Vettem Dr. sludge defekt lötyit azt be injekcióztam latex belsõbe és amíg ki nem szakadt a szelep tökéletesen tette a dolgát bizonyította ezt a több mint száz ( de lehet hogy 200-300 ) apró rózsaszín pötty és az hogy májustól októberig nem volt defektem míg a velem tekerõk miatt több tucatszor álltunk meg defektet javítani.
Karácsonykor a CRC-n vettem magamnak és Rékának is Dr. Sludgéval gyárilag töltött belsöt, Rékának két hete többszörös defektje volt amit ragasztani kellett. Nekem is meg kellett tapasztalnom hogy defekt miatt 3 x is rá kellett pumpálnom a belsõre ezután már nem engedet.
3 napja kivettem a belsõt megtaláltam a tüskét is ., ahogy kivettem a belsõt hallottam hogy elkezdett ereszteni..... nagy nehezen tömítette el az anyag a lyukat. Mivel egy szerencsétlen pumpálásnál sikerült a szelepbe is juttatnom a lötyibõl így szétszedtem a szelepet, ekkor jött a meglepetés a rózsaszín sludge helyet fehér Öko defektstop volt a gumiban nem csak ebben hanem az összesben. Így már értettem az el nem és a nehezen eltömített lyukakat . Hangsúlyozom a belsõk gyári Dr. Sludgés dobozokban voltak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nincs valami sok gumitok, amíg tudjátok, hogy mennyi van! ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a smart sam-nek kicsit tul suru a mintaja ahoz hogy jol tisztuljon. nem probaltam, de van itthon egy, az alapjan mondom

evot hasznaltal vagy az olcsobbat?

hat az en gumigyujtemenyem annyi, ami a bringan van (nn+rr) :) ill van egy szakadt rr pluszban, amit akkor akartam feltenni, amikor elkopott a mostani.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
akkor én is: 2 db NN, 2 db Race King , 2db Schwalbe Land Cruiser, 4db Cst Copperhead, 2 db Cst Czar

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nekem egy pár NN van csak, az is a specin, nem tobzódom a gumikban :) Bár ha így marad az évem, akkor megy minden a levesbe...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
1 bolond 100-at csinál :)

mit inditottam el ajaj :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Külsõ leltár:
2 db Vredestein Tiger Claw Xc-g kevlár 2,0
2 db Vredestein Tiger Claw kevlár 2,0
2 db Specialized Adrenalin kevlár 2,0 (irgalmatlanul ballonos)
2 db Vittoria Rubino 700x23
2 db IRC Nothos kevlár 1,95
2 db Kenda 1,5-ös slick
1 db Tioga Psycho 2,0 retro szürke az elsõ komoly bringámról. Ez marad ameddig hely van :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Nekem erõsen javasolták a Bontrager MUD X-et, 1.8 as, tubeless, és nem is drága annyira. a nellánál lehet kapni