Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Let’s look at that all-around good rolling resistance tire, the Michelin Pro 2 Light. With a latex tube, a rolling resistance of 0.0026, or 342.7 watts using that same rider at 24.6 miler per hour. If you were to switch to a standard Bontrager butyl tube, your rolling resistance goes from 0.00266 to 0.00322, 347.7 watts. A full 5 watts slower, which would equal about 9 seconds over a 40K time trial. At 2 latex tubes at $10 a piece, that is a couple of dollars per second, not the biggest bang for your buck, but definitely a low-cost way to gain 5 watts of power. The report tested several other tires using butyl or latex, and the results were the same, about a 5 watt gain in power from using the latex tubes over the butyl.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Én azt vettem észre, hogy a külsõ méretétõl függ, hogy mennyire ereszt hamar a latex. A 2,4-es gumiban pl. elég hamar ereszt, ellenben az 1,9-esben ugyanaz a belsõ egész sokáig tartotta a levegõt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Paul Vitti, nekem is hamarabb ereszt le a hátsó Michelin Latex. Pedig nem lyukas.

Nagy a feneketek. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Paul Vitti, nekem is hamarabb ereszt le a hátsó Michelin Latex. Pedig nem lyukas.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valahol voltak fuggetlen meresek konkret wattokkal: tenyleg kisebb a gordulesi ellenallas a latexnal. az mas kerdes, hogy ezt eszreveszi e vki :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

ezért mit fogsz kapni a sok "fanatiktól" :)

már nem tudom szerkeszteni:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Ha külsõt nem tettél fel, akkor igen... ha ugyanaz a nyomás, akkor tökmindegy a belsõ, placebo-hatás ;)
?

ezért mit fogsz kapni a sok "fanatiktól" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Ha külsõt nem tettél fel, akkor igen... ha ugyanaz a nyomás, akkor tökmindegy a belsõ, placebo-hatás ;)
Egyébként én is ilyennel megyek, az a furcsa, hogy a hátsó 2 nap alatt leereszt, az elsõ pedig 1 hét alatt csak 0.5 bart veszít. A hátsónál persze nem találok lyukat... bosszantó
Más is tapasztalt hasonlót?

Majd pár nap mulva megirom hogy ereszt vagy nem...ET: Hát nekem mintha mégis kényelmesebb lenne, a külsõ + nyomás is ugyanaz

"just chillin killin"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Ma tetem be a michelin latex belsõt ...tekertem vagy 40 km...jól éreztem hogy puhább rugalmasabb kényelmesebb ?..(nyomás ugyanugy 3.5 bár )és minusz 160 g :)

Egyébként én is ilyennel megyek, az a furcsa, hogy a hátsó 2 nap alatt leereszt, az elsõ pedig 1 hét alatt csak 0.5 bart veszít. A hátsónál persze nem találok lyukat... bosszantó
Más is tapasztalt hasonlót?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Ma tetem be a michelin latex belsõt ...tekertem vagy 40 km...jól éreztem hogy puhább rugalmasabb kényelmesebb ?..(nyomás ugyanugy 3.5 bár )és minusz 160 g :)

"just chillin killin"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ha a 28-as alatt a standard országúti méretet érted, akkor az 622, tehát minimális az eltérés.

zSoc

zSoc

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy ezeréves félverseny csepel országútim, 32-630-as abronccsal. Kérdésem, hogy lehet cserélni /beleférne a vázba/elérné-e a fék egy 28"os gumit. A mostaninak elég gyenge az abroncsa, és alig létezik rá gumi. Bocsi, hogy ideírok, de nemtaláltam jobb témát:S.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

perszehogy van. ugyanaz a cucc, csak nagyobb felulet, es vastagabb.

es hogy kell kerni? kulsohoz valo folt? letezik amugy olyan is, hogy szovetes gumilap - abbol is ki lehetne szedni egy dbot, de fingom nincs, hogy hol lehet ilyet beszerezni. cipokellekesnel nincs :)

Ja, kell valami strapabíró cérna, jól megvarrni, elkötni, aztán kívülbelül foltot rá. Nekem van futófelületen kivágott gumim is, azt is megfoltoztam, a mai napig használom. Nincs vele gond.

ezt mar beneztem, mert a kivulrol a foltot gyanitom semmivel nem szedem le :( ilyen esetben jo szimpla belsore valo?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Dante és McGyver az ilyen oldalt kiszakadt gumikat össze szokta varrni valamilyen erõs, fonott zsinórral és belülre raknak egy nagy, külsõre való foltot.
Hátha idetéved valamelyik és elmondja a pontos technikát.

Ja, kell valami strapabíró cérna, jól megvarrni, elkötni, aztán kívülbelül foltot rá. Nekem van futófelületen kivágott gumim is, azt is megfoltoztam, a mai napig használom. Nincs vele gond.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
perszehogy van. ugyanaz a cucc, csak nagyobb felulet, es vastagabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

motoros boltban lehet hamarabb talalsz olyan foltot

van direkt ilyen folt? a belsos nyulik (kivulre azert tettem egy ilyet is).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
motoros boltban lehet hamarabb talalsz olyan foltot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Dante és McGyver az ilyen oldalt kiszakadt gumikat össze szokta varrni valamilyen erõs, fonott zsinórral és belülre raknak egy nagy, külsõre való foltot.

nekem csak folt kellene :) olyat nem talaltam egyelore.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nekem sztem van 0-ra kopott külsõm, kérdés, hogy lesz-e még valóban használható külsõ az így gányolt cuccból, és lehet-e majd többre használni, mint boltba járásra. Esetleg elviheted gumishoz megkérdezni, hogy az tud-e rá valami okosat mondani.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás