Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nah en is kiprobaltam a latexet par kmig - gurulni gurul, es mintha tenyleg komfortosabb lenne. de az lehet azert van, mert fel nap alatt jobban leeresztett :D

nem gondoltam volna, de erezhetoen mashogy viselkedik ugyanaz a kulso latex belsovel :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az elso a fullos verzio, jobb gumikeverek, es konnyebb. a masik az olcsositott valtozat. az elso valoszinuleg jobban tapad, nyilvan jobban gyorsul, es eselyes hogy kevesbe tartos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Rider's Soul Team- Sz.A.

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Sziasztok!

Gyors segitség kéne, két külsõt kéne összehasonlitani, leirásukat nemtudom értelmezni, hogy melyik a jobb(DH-ra)....... Mind a kettõ Schwalbe big betty
Elsõ: - ETRTO méret: 62-559
- egyéb méret: 26X2,40
- verzió: Freeride
- gumikeverék: Triple Nano
- színkombináció: fekete
- min. / max. nyomásérték bar-ban: 2,0-4,0
- súly (kb.): 870 g
- EPI / köpeny szövési sûrûsége: 67
- max.terhelhetõség: 150 kg
Második:- ETRTO méret: 62-559
- egyéb méret: 26X2,40
- verzió: Performance
- gumikeverék: ORC
- színkombináció: fekete
- min. / max. nyomásérték bar-ban: 2,0-4,0
- súly (kb.): 980 g
- EPI / köpeny szövési sûrûsége: 67
- max.terhelhetõség: 150 kg

Még annyiban különböznek h a második olcsóbb:)

Köszi
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah en is kiprobaltam a latexet par kmig - gurulni gurul, es mintha tenyleg komfortosabb lenne. de az lehet azert van, mert fel nap alatt jobban leeresztett :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

a rr racing ralph - hatra szoktak rakni, mert jo kapaszkodogumi, es nagyon kicsi a gordulesi ellenallasa (talan a legkisebb a terepgumik kozott). en szerettem azt is, ha ket ilyen van rajta. saros terepen csuszossa valik - ezert jo vmi nagy tapadasu gumival kiegeszteni elol. a nn ilyen. a ron kevesbe, viszont konnyebb es kisebb a gordulesi ellenallasa. a defektallosaga is kicsi. szal van pro es kontra, nemtom melyik valna be.

van pár amnike kisebb, de hát jóval korlátozottaban használhatók is . conti race king, valamelyik minimál mitás maxxis, ilenek.

rocket ronból én úgyis ust vennék az azért már nem defektelõs (és még az sem nehéz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

2010-es, 2.1-es méretû NN/RR-t hol sikerült vásárolnod? Webshopokat nézegettem pár hete és csak 2008-ast találtam. Azt is csak elvétve... Üzletben csak 2 helyen jártam akkor, annyit mondtak, hogy még nem érkezett meg a 2010-es széria.
(Az az RR az Rocket Ron vagy Racing Ralph?:))

a rr racing ralph - hatra szoktak rakni, mert jo kapaszkodogumi, es nagyon kicsi a gordulesi ellenallasa (talan a legkisebb a terepgumik kozott). en szerettem azt is, ha ket ilyen van rajta. saros terepen csuszossa valik - ezert jo vmi nagy tapadasu gumival kiegeszteni elol. a nn ilyen. a ron kevesbe, viszont konnyebb es kisebb a gordulesi ellenallasa. a defektallosaga is kicsi. szal van pro es kontra, nemtom melyik valna be.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
actionsports vagy bike-components-en biztos van..

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Tegnap NN(elol)-RR(hatul) komboval mentem az eBike kupan. Nem fujtam fel kemenyre(pedig szokasom:D). Hat, a kanyarokban hihetetlen jo, meg felfele is nagyon jol tart. Viszont ha van egy kis sar az emelkedon, akkor a RR tisztessegesen kiporog(mondjuk ez a 426 grammjatol, meg az eleg alacsony mintajatol varhato volt). (2010-es modellek 2.1-es meretben). Meg vagyok veluk elegedve.

2010-es, 2.1-es méretû NN/RR-t hol sikerült vásárolnod? Webshopokat nézegettem pár hete és csak 2008-ast találtam. Azt is csak elvétve... Üzletben csak 2 helyen jártam akkor, annyit mondtak, hogy még nem érkezett meg a 2010-es széria.
(Az az RR az Rocket Ron vagy Racing Ralph?:))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

elegge bevalt kombo (en is szeretem) :) kivancsi lennek, hogy a nn helyett a rocket ron milyen lenne.

én is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Amint kijutok valami jó terepre,írok hogy milyen elõl ron hátul ralph kombó ;) :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Tegnap NN(elol)-RR(hatul) komboval mentem az eBike kupan. Nem fujtam fel kemenyre(pedig szokasom:D). Hat, a kanyarokban hihetetlen jo, meg felfele is nagyon jol tart. Viszont ha van egy kis sar az emelkedon, akkor a RR tisztessegesen kiporog(mondjuk ez a 426 grammjatol, meg az eleg alacsony mintajatol varhato volt). (2010-es modellek 2.1-es meretben). Meg vagyok veluk elegedve.

elegge bevalt kombo (en is szeretem) :) kivancsi lennek, hogy a nn helyett a rocket ron milyen lenne.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ha meg latexezel + borotválsz is...megnyerted a versenyt :)

te most mirol beszelsz? :D

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
ha meg latexezel + borotválsz is...megnyerted a versenyt :)

"just chillin killin"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ez a 9 mp milyen szõrhossz/sûrûség esetén érvényes? ;)

Azt nem tudom, de feltételezem, hogy nem egy majom volt a kísérleti alany.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azt irtam, hogy szamit, meg azt, hogy ezt mas kerdes eszrevenni :) en is kiprobalom majd hamarosan.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
ez a 9 mp milyen szõrhossz/sûrûség esetén érvényes? ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Akkor inkább borotváld a lábad, az is kb 9 másodperc elõnyt jelentene egy 40 k idõfutamon és az meg tök ingyen van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Let’s look at that all-around good rolling resistance tire, the Michelin Pro 2 Light. With a latex tube, a rolling resistance of 0.0026, or 342.7 watts using that same rider at 24.6 miler per hour. If you were to switch to a standard Bontrager butyl tube, your rolling resistance goes from 0.00266 to 0.00322, 347.7 watts. A full 5 watts slower, which would equal about 9 seconds over a 40K time trial. At 2 latex tubes at $10 a piece, that is a couple of dollars per second, not the biggest bang for your buck, but definitely a low-cost way to gain 5 watts of power. The report tested several other tires using butyl or latex, and the results were the same, about a 5 watt gain in power from using the latex tubes over the butyl.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Én azt vettem észre, hogy a külsõ méretétõl függ, hogy mennyire ereszt hamar a latex. A 2,4-es gumiban pl. elég hamar ereszt, ellenben az 1,9-esben ugyanaz a belsõ egész sokáig tartotta a levegõt.