Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2010. április 28. - 12:30

Írta 2010. április 28. - 11:03

Leírnám ide a tanúlságos esetet.
Tavaly nyáron vettem egy Swalbe Ultremo outi versenygumit. Áldom az agyam hogy netrõl Németországból rendeltem. Egy pár 50 Eur volt ithon az ára 12000ft/darab. Kb dupla ár.
Múlt szombaton balaton kerülés közben a gumiba lett egy tojás és kifalcosodott. Csökkentett nyomáson hazaértem.
Miközben a gumi pótlása után nézelõdtem megláttam az alábbi weboldalt:
ULTREMO
Visszahívták a gyártott gumikat, és kicserélik jóra.
A webcímen volt magyar forgalmazói eléretõség írtam nekik vasárnap. Azóta semmi válasz.
A német elérhetõségnek is írtam elvégre mégiscsak ott vetem.
fél óra múlva jött a válasz hogy adjam meg a címem és küldik a cseredarabot:)
Kérdéseim csak:
Miért kerül kétszer annyiba itthon ugyanaz a gumi?
A gyári visszahívás miért nem érvényes Magyarisztánban?
Ezek után vegyek e bármit is itthon ami kicsit is értékes?
Írta 2010. április 27. - 22:56

Válaszotokat és megértéseteket elõre is köszönöm
Írta 2010. április 27. - 20:34

Azert irok mert tudom hogy hasonlo bringank van... volt

Írta 2010. április 27. - 18:20

Írta 2010. április 26. - 21:00

Inkább maratonos felhasználás lesz. Idén mindössze 1 vagy 2 maratont terveztem meg egy Salzk.-Trophy-t, a többit meg még meglátom, mennyi idõm és fõleg erõm marad.
Szerencsére én sem fékezgetem a kereket állóra soha, szóval nálam elég sokáig jók a gumik.Schwalbe-k egyszerûen már méregdrágák nekem (és úgy látom, nem vagyok egyedül), RRon EVO-n sem gondolkoztam, inkább a maximum 6-7e (nagyon-nagyon max. egyik gumi egye fene, lehet 8e Ft/db) áron valami jó alternatívát találni. Persze biztosan jó lenne 2.1-es NN-t elõre, hátul RacingRalph-ot venni, de iszonyú drága nekem 25-30e Ft két külsõre. Hát igen, ennyiért inkább veszek a merevfarúra az M442-es hajtómû helyett valami komolyabbat, és az legalább nem is lenne gumiból.
Szóval, nézegettem Maxxis Ignitort, WTB Wolverine-t és prowlert, Ritchey Z-max Performance-t, meg nem is tudom már hirtelen, még miket.
Elõre leszögezem, maxi szubjektív a véleményem, az ignitor az foscsi, messzire elkerülném a WTB Nano Raptor és a Ritchey Z max bejövõsek voltak, Speci Fast Track jól mászik jól fékezhetõ, de rossz a gördülése és sárban orosz rulett volt.
Írta 2010. április 26. - 19:32

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2010. április 26. - 19:03

rendben, én elfogadom
bár azért azt továbbra sem tartom jelentõs különbségnek, ha valaki pl. azt írja "a bükkben, a déli lejtõ, 12. ösvényén, azon a 3 méteres sziklás szakaszon, mintha stabilabb lett volna."
olvastunk hasonlókat ebben a topikban
egy kozepszeru gumi es egy konnyu gumi, ami mongy extrem modon tapad, vagy kicsi az ellenallasa - azert ezt csak erzed

hogy arany kozeput legyen: egy speed kinget, vagy egy nem evos smartsamet kiprobalnek. utanaolvasva: mindketto tud vmit a draga gumik pozitiv tulajdonsagaibol, de sokat szidjak oket a defektallosagukert.
Írta 2010. április 26. - 18:56

Írta 2010. április 26. - 17:47

pedig ez így van
rendben, én elfogadom
bár azért azt továbbra sem tartom jelentõs különbségnek, ha valaki pl. azt írja "a bükkben, a déli lejtõ, 12. ösvényén, azon a 3 méteres sziklás szakaszon, mintha stabilabb lett volna."
olvastunk hasonlókat ebben a topikban
Írta 2010. április 26. - 17:38

Írta 2010. április 26. - 17:13

pedig a gumibol tobbet ereznel meg, mint a hajtomucserebol
mongy latex belsovel.
én 1.5-ös slick gumival járok pl. hármashatárhegyre és azzal is lejövök, rendes terepgumival meg jobban és gyorsabban lejövök, de hogy 2 jó terepgumi között annyira extra szuper hiper módon megérezzem -és meg is érje- a dupla/tripla árkülönbözetet, na az nekem már ezotéria
Írta 2010. április 26. - 17:04

Inkább maratonos felhasználás lesz. Idén mindössze 1 vagy 2 maratont terveztem meg egy Salzk.-Trophy-t, a többit meg még meglátom, mennyi idõm és fõleg erõm marad.
Szerencsére én sem fékezgetem a kereket állóra soha, szóval nálam elég sokáig jók a gumik.Schwalbe-k egyszerûen már méregdrágák nekem (és úgy látom, nem vagyok egyedül), RRon EVO-n sem gondolkoztam, inkább a maximum 6-7e (nagyon-nagyon max. egyik gumi egye fene, lehet 8e Ft/db) áron valami jó alternatívát találni. Persze biztosan jó lenne 2.1-es NN-t elõre, hátul RacingRalph-ot venni, de iszonyú drága nekem 25-30e Ft két külsõre. Hát igen, ennyiért inkább veszek a merevfarúra az M442-es hajtómû helyett valami komolyabbat, és az legalább nem is lenne gumiból.
Szóval, nézegettem Maxxis Ignitort, WTB Wolverine-t és prowlert, Ritchey Z-max Performance-t, meg nem is tudom már hirtelen, még miket.
pedig a gumibol tobbet ereznel meg, mint a hajtomucserebol

Írta 2010. április 26. - 16:57

Amúgy meg: ez a nano-mitizálás, és gyorsíthatóság-fétis csak élversenyzõknél számít. Mi értelme 40 gramm spórolásnak, ha utána leteszed kistányérra minden hegyen? Mi értelme fölfelé vagy kanyarokban összeszedni 10 másodperc elõnyt (versenyenként), ha hegyenként kapsz 10 percet az elejétõl? Szerintem vegyél olcsó, megbízható gumit, s ne dõlj be a marketingmaszlagnak, ha csak nem egy élversenyzõ vagy inkognitóban, s tavaly is 2 perccel kaptál csak ki MX OB-n.

Írta 2010. április 26. - 16:49

Írta 2010. április 26. - 16:32

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. április 26. - 16:30

ON Semmiho - CC-re vagy Maratonra? Csak mert maratonon ez kb egyáltalán nem számít, ellenben alattam 2 verseny alatt amortizálódott egy szett RRon EVO, a bütykök úgy efle leszakadt.
És sosem blokkfékezek. Mindettõl eltekintve nagyon jó gumi, de nem túl jó az ár/érték aránya.

Szerencsére én sem fékezgetem a kereket állóra soha, szóval nálam elég sokáig jók a gumik.

Írta 2010. április 26. - 15:25

Írta 2010. április 26. - 15:14

Dante: komolyan írtam. Ha azt a sok 10ezer fontot amit a fórum tagsága egyedül a CRCbe öl, a helyi kereskedõk kapnák már lehetne érezni valamit szerintem. És ez csak egy kis közösség, biztos nincs itt mindenki aki bringázik.
OFF Ez borzasztóan naív hozzáállás. Nem akarlak megbántani, de szerintem gondolkozz el azon, amit arn írt - pl videókártyát biztosan nem Belgiumból fogok rendelni. És nem azért, mert nem tudom berakni. de végülis nekem mindegy mibe ölöd bele a pénzt, viszont úgy éreztem, nem kívánhatom egy másik magyar bringásnak, hogy 2 gumi áráért 1et vegyen, a piac felemelése érdekében - és ha ezért az utóbbi pár beírásért a hazai kisker ár újabb 10 Forinttal feljebb megy, hát ez van, az élet kemény, piaci szelekció, nem fogok könnyeket hullatni, már amúgy is minden normálisabb cucc csak külön rendelésre, s hosszú sírás után jön be.
ON Semmiho - CC-re vagy Maratonra? Csak mert maratonon ez kb egyáltalán nem számít, ellenben alattam 2 verseny alatt amortizálódott egy szett RRon EVO, a bütykök úgy efle leszakadt.

Írta 2010. április 26. - 14:58