Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2010. április 29. - 15:48

ha már úgyis visszatérésben vagyunk gumikhoz akkor gyorsan kérdezek is.....szerintetek érdemes lenne vennem két darab Michelin xc dry2 (hajtogathatós) gumit 10eFt ért vagy pedig költsek inkább a michelin wildracer gumiért 7500 pénzt/darab...esetleg még hasonló kategóriájú gumit tudnátok ajánlani döngölt,kemény,poros talajon haladó xc-s bringához???pénz számít,sajnos:)lélektani határ 16ezer/pár és súlyban is 600g körülit keresnék,jelenleg egy maxxis larsen TT van fent:)
Írta 2010. április 29. - 08:45

de akkor innentol most mar tenyleg csak gumik!
kezdem is. epres vagy mentolos? [boccs]
szoval ON pliz!

Írta 2010. április 29. - 01:35

Kiábrándítalak. Onnan vásárolnak. Mármint az okosabbja.ott hogy a magyar kisker nem a nemet webshopbol vasarol...
Múltkor bementem egy boltba és alig fértem be, ott állt vagy 5 tévésdoboznyi árú, raja a német webshop címével. És más boltról is tudok, akik sok mindent kintrõl rendelnek.
De hát ez az EU egyik elõnye.
Írta 2010. április 29. - 01:07

ugy tunik a forum nem tud meglenni egy ilyen temaju topik nelkul

de akkor innentol most mar tenyleg csak gumik!
kezdem is. epres vagy mentolos? [boccs]
szoval ON pliz!
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 23:32

Ha ezt a kesztyût nem veszik fel, 10 év múlva nem lesznek meghatározó szereplõi a hazai piacnak a drága kategóriában. Ha most még azok egyáltalán.
Írta 2010. április 28. - 22:58

Írta 2010. április 28. - 20:55

Írta 2010. április 28. - 20:33

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 20:31

[*]ha baj van, akkor nem kell csomagolni es visszakuldeni, eleg csak besetalni a boltba, es elinteznek mindent
.
Epp megerositeni tudom a segitokeszseget a boltos/nagyker reszerol, de az igazat megvallva nem mindig sima ugy. Es itt lehet megint kulfolddel peldalozni, hogy bezzeg ott...
Írta 2010. április 28. - 20:29

ez igaz, én csak kifejezetten a webáruházakra értettem
az meg azért nem fog ott vásárolni -még ha olcsóbb is lenne- mertr (a magyar kiskereskedõ úgy általában) nem szeret készletezni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 28. - 20:27

1. valószínû van családja akit el kell tartania
2. fizet rezsit bolt lakás kocsi
3. netalántán alkalmazottat
4. elképzelhetõ hogy még fejleszteni is szeretné az üzletét szebbé tenni ne adj uram isten új szerszámokat venni
sokadik lehet még néha elmenne nyaralni is esetleg az alkalmazottnak karácsonyi borítékot
adni, amiért kedvesen fogadta a "néha tudálékos- okoskodó" vevõket akiknek ettõl függetlenül igaza van.
Félre értés ne essék nincs bringa üzletem-szervizem csak látom a másik oldalt is és azt is tudom milyenek a kis vállalkozások.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. április 28. - 20:23

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 20:19

Írta 2010. április 28. - 20:15

idezd, amikor azt irtam hogy adjon ki erte barki ketszer annyit.

ha boltban vasarolsz, akkor idealis esetben
- kapsz tanacsot
- segitenek valasztani
- emagyarazzak mi a kulonbseg X es Y termek kozt
- megtapizhatod, kiprobalhatod a termeket mielott elhozod
- ha baj van, akkor nem kell csomagolni es visszakuldeni, eleg csak besetalni a boltba, es elinteznek mindent
- amint fizetsz, rogton el is viheted a cuccot
- olcsobb
az a baj hogy az emberek ezt mindet egyutt akarjak, de az sajna nem mukodik. a bolt extra araba bele van kalkulalva a szolgaltatas ara, amire szeretik azt hinni emberek hogy ingyen van csak azert mert nem megfoghato dolog. meg az hogy a boltos fizet ilyeneket mint munkaber, uzlethelyseg berlet, stb stb
az internetes bolthoz egy ember kell meg egy szamitogep. nyilvan kisebb haszonnal is elvan, nincs penze lekotve raktarkeszletben, nem kell dolgozokat fizetni, csak az email fiokra kell rakattintani egy parszor naponta.
es ha meg idekavarjatok azt is, hogy nemetorszag vs magyarorszag, akkor valik totalisan osszehasonlithatatlanna a dolog, a fentebb reszletezett okok miatt.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 18:24

ott hogy a magyar kisker nem a nemet webshopbol vasarol...
sehol nincs 100% haszonkulcs, ugyanakkora mindenhol [nagyjabol, 1-2% ide vagy oda], csak a nemet beszerzesi ar alacsonyabb. amit szorozgatva felfele a kisker is alacsonyabbra jon ki.
ööö.... a kereskedõ is vásárolhat a webshopból
de ez parttalan vita, aki úgy gondolja, hogy kétszer annyit kiad érte az tegye, és nyugtassa a tudat, hogy ez neki valamiért jó
Írta 2010. április 28. - 18:16

sehol nincs 100% haszonkulcs, ugyanakkora mindenhol [nagyjabol, 1-2% ide vagy oda], csak a nemet beszerzesi ar alacsonyabb. amit szorozgatva felfele a kisker is alacsonyabbra jon ki.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 17:54

Mindenestre az is igaz, hogy mindenki ott vásárol, ahol ugyanazt olcsóbban megkapja és senki nem a saját keresetébõl fogja 2 gumi esetén 20 rugóval megtámogatni a kereskedõt, mert ez ugye üzlet és nem barátság.
És még annyit, hogy ha én is megrendelhetem darabját egy guminak egy tizesért, akkor ha rátesz a kereskedõ 30% tisztességes hasznot, az még csak 13000 Ft. Ha az eltérõ eu-s áfá-t beleveszem a játékba akkor sem lesz túl nagy a differencia.
Ehhez képest miért kéne elfogadni mondjuk a 100% haszonkulcsot?
Vagy hol hibádzik az elméletem?
Írta 2010. április 28. - 16:46

mert én is tudom lobogtatni a fritz újságot ahol meg a bolt mondjuk 40 euroért/db hirdeti.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 28. - 16:30

Miért kerül kétszer annyiba itthon ugyanaz a gumi?
A gyári visszahívás miért nem érvényes Magyarisztánban?
Ezek után vegyek e bármit is itthon ami kicsit is értékes?
1. kb szazszor ki lett targyalva, talan annyi a lenyeg, hogy ne hasonlitsuk ossze az atlag nemet bringas eves kolteset, es hogy ilyenbol mennyi van azzal hogy Mo.-n hanyan veszik komolyan a bringazast, es ok mennyit koltenek. a kulonbseg eg es fold, ez tukrozodik az arakon is.
2. ervenyes ott is, a vevo valamilyen modon tajekoztatva lett, hogy te nem hallottal rola, az nem az o hibajuk. hogy nem valaszolnak az emailre, az mar viszont igen, ebben igazad van. de azert te is odatelefonalhattal volna. megint mas kerdes, hogy ok mint magyar nagyker nem a vasarloval allnak kozvetlenul kapcsolatban, hanem a kiskereskedokkel. esetleg bemehettel volna egy boltba, es mondhattad volna hogy ez a problema, mit tudunk tenni?
3. ne vegyel semmit otthon, persze, hiszen nemet webshopokbol olcsobban lehet vasarolni. tiszta sor, ha valamit feleannyiert is meg lehet venni, akkor vedd is. csak akkor ne csodalkozz azon se hogy a magyar kis/nagykereskedok mentalitasa sem fog valtozni.
persze vita targya hogy kinek kell az elso lepest megtenni, de ha most kuldott volna a magyar nagyker egy par uj gumit, akkor legkozelebb naluk vasarolsz majd a ketszeres ar ellenere is? mert szerintem az sem tul etikus dolog, hogy ha penzt kell kolteni akkor hajlando vagy tobbszaz kilometerrol vasarolni, de ha baj van akkor ott helyben intezodjon el a dolog.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. április 28. - 14:35

anyukám 1 éves autójával próbálta a kereskedõ eljátszani a "nem garanciális" trükköt. Reklamáltam, mire a magyarországi forgalmazó is a kereskedõ mellé állt. Kuplung ment gallyra egyébként 15e km-nél...
Végül az anyavállalatnál "árulkodtam", egy héten belül megoldották gariba. Egyébként ugyanannál a kereskedõnél vette faterom is a verdáját, gondolom így jutalmazták a márkahûséget. Szokásos abszurdisztáni történet