Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok! Valaki akinek van nagykereskedési árlistája, meg tudná nekem mondani a schwalbe table top timo pritzel 24" |kevláros| gumi nagykereskedelmi árát? Nagyon fontos lenne.

Válaszotokat és megértéseteket elõre is köszönöm

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Semmiho!
Azert irok mert tudom hogy hasonlo bringank van... volt :P En hasznaltam Nobby Nick 2.1 evot elol hatul. Nagyon jol tapadt szarazon es dagonyaban is. A hatranya hogy betonon gyorsan kopik, vizes aszfalton szepeket pereceltem vele es azert draga, bar meg 8000 huf korul vettem. Most felraktam egy Fat Albert 2.25 evo double defense-t innen kulon elso es hatso van belole. Eddig meg vagyok elegedve vele. Nagyon jol maszik, megtartott ha valamin megpattant a kerek, sarban is jo volt. Persze a 2.25 miatt nem egy raketa de nem is azert vettem. Nagy meglepetes volt az, hogy vizes fagyokeren biztonsagosan atment. Elonye a Nobby-val szemben az erositett oldalfal. Az eddigi hasznalt gumik nagyreszet a kovek szedtek szet, szethasogattak az oldalfalat. Ez egyenlore birja.
Sp

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Még egy fekete pont az ignitornak. Régi Black jack után piszok szar, a nyomvályúnál nagyon ésszel kell közlekedni vele, sárban megy minden felé, csak arra nem amerre akarja az ember, black jack sárban is sokkal jobban irányítható volt. Egyedül 24 óráson a porban mûködött elfogadhatóan.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Inkább maratonos felhasználás lesz. Idén mindössze 1 vagy 2 maratont terveztem meg egy Salzk.-Trophy-t, a többit meg még meglátom, mennyi idõm és fõleg erõm marad. :)
Szerencsére én sem fékezgetem a kereket állóra soha, szóval nálam elég sokáig jók a gumik. :) Schwalbe-k egyszerûen már méregdrágák nekem (és úgy látom, nem vagyok egyedül), RRon EVO-n sem gondolkoztam, inkább a maximum 6-7e (nagyon-nagyon max. egyik gumi egye fene, lehet 8e Ft/db) áron valami jó alternatívát találni. Persze biztosan jó lenne 2.1-es NN-t elõre, hátul RacingRalph-ot venni, de iszonyú drága nekem 25-30e Ft két külsõre. Hát igen, ennyiért inkább veszek a merevfarúra az M442-es hajtómû helyett valami komolyabbat, és az legalább nem is lenne gumiból. :)
Szóval, nézegettem Maxxis Ignitort, WTB Wolverine-t és prowlert, Ritchey Z-max Performance-t, meg nem is tudom már hirtelen, még miket.

Elõre leszögezem, maxi szubjektív a véleményem, az ignitor az foscsi, messzire elkerülném a WTB Nano Raptor és a Ritchey Z max bejövõsek voltak, Speci Fast Track jól mászik jól fékezhetõ, de rossz a gördülése és sárban orosz rulett volt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Érezni érzed. De ha élvezetesebb tekerésre vágysz, s a cél a jobb gyorsíthatóság, nagyobb sebesség, akkor ezt mondjuk +50 W teljesítménynövekedéssel és 3 kiló testsúlycsökkenéssel is elérheted, s az nem kerül ennyi pénzbe. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

rendben, én elfogadom

bár azért azt továbbra sem tartom jelentõs különbségnek, ha valaki pl. azt írja "a bükkben, a déli lejtõ, 12. ösvényén, azon a 3 méteres sziklás szakaszon, mintha stabilabb lett volna."

olvastunk hasonlókat ebben a topikban

egy kozepszeru gumi es egy konnyu gumi, ami mongy extrem modon tapad, vagy kicsi az ellenallasa - azert ezt csak erzed :) ket jo hasonlo celra szant gumi kozott nyilvan nincs lenyegi differencia. a latex es a butil belso kozott is difit erzek, tobbet, mint ami az alivio-slx hajtomucserebol fakadt.

hogy arany kozeput legyen: egy speed kinget, vagy egy nem evos smartsamet kiprobalnek. utanaolvasva: mindketto tud vmit a draga gumik pozitiv tulajdonsagaibol, de sokat szidjak oket a defektallosagukert.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Na ja, a bõség zavara. :) Rábökök az elsõre ami szembe jön, oszt' jóvan:) Majd írok menettapasztalatokat - már amennyit lehet érezni belõle. A CST-k után a kb 200g/db könnyítés lesz csak feltûnõ szerintem, az is csak a gyorsításoknál. Kiderül. :-)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

pedig ez így van ;)

rendben, én elfogadom

bár azért azt továbbra sem tartom jelentõs különbségnek, ha valaki pl. azt írja "a bükkben, a déli lejtõ, 12. ösvényén, azon a 3 méteres sziklás szakaszon, mintha stabilabb lett volna."

olvastunk hasonlókat ebben a topikban

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
pedig ez így van ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

pedig a gumibol tobbet ereznel meg, mint a hajtomucserebol :) mongy latex belsovel.

én 1.5-ös slick gumival járok pl. hármashatárhegyre és azzal is lejövök, rendes terepgumival meg jobban és gyorsabban lejövök, de hogy 2 jó terepgumi között annyira extra szuper hiper módon megérezzem -és meg is érje- a dupla/tripla árkülönbözetet, na az nekem már ezotéria

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Inkább maratonos felhasználás lesz. Idén mindössze 1 vagy 2 maratont terveztem meg egy Salzk.-Trophy-t, a többit meg még meglátom, mennyi idõm és fõleg erõm marad. :)
Szerencsére én sem fékezgetem a kereket állóra soha, szóval nálam elég sokáig jók a gumik. :) Schwalbe-k egyszerûen már méregdrágák nekem (és úgy látom, nem vagyok egyedül), RRon EVO-n sem gondolkoztam, inkább a maximum 6-7e (nagyon-nagyon max. egyik gumi egye fene, lehet 8e Ft/db) áron valami jó alternatívát találni. Persze biztosan jó lenne 2.1-es NN-t elõre, hátul RacingRalph-ot venni, de iszonyú drága nekem 25-30e Ft két külsõre. Hát igen, ennyiért inkább veszek a merevfarúra az M442-es hajtómû helyett valami komolyabbat, és az legalább nem is lenne gumiból. :)
Szóval, nézegettem Maxxis Ignitort, WTB Wolverine-t és prowlert, Ritchey Z-max Performance-t, meg nem is tudom már hirtelen, még miket.

pedig a gumibol tobbet ereznel meg, mint a hajtomucserebol :) mongy latex belsovel. persze ettol tularazottak a gumik... tuti nekem se lenne, ha az elozo cangarol nem maradt volna.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Tegyél fel Race Kinget, az olcsó, s ezekre a versenyekre tökéletes és gyors választás. Kijössz 7-8 rugóból a szettre, A-ketegóriásban gondolkodva.

Amúgy meg: ez a nano-mitizálás, és gyorsíthatóság-fétis csak élversenyzõknél számít. Mi értelme 40 gramm spórolásnak, ha utána leteszed kistányérra minden hegyen? Mi értelme fölfelé vagy kanyarokban összeszedni 10 másodperc elõnyt (versenyenként), ha hegyenként kapsz 10 percet az elejétõl? Szerintem vegyél olcsó, megbízható gumit, s ne dõlj be a marketingmaszlagnak, ha csak nem egy élversenyzõ vagy inkognitóban, s tavaly is 2 perccel kaptál csak ki MX OB-n. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Ez nehéz szülés lesz Semmiho :) olyan sokan olyan sokfélét ajánlottunk.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nézegessed megfele a Speczi gumikat is. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

ON Semmiho - CC-re vagy Maratonra? Csak mert maratonon ez kb egyáltalán nem számít, ellenben alattam 2 verseny alatt amortizálódott egy szett RRon EVO, a bütykök úgy efle leszakadt. :) És sosem blokkfékezek. Mindettõl eltekintve nagyon jó gumi, de nem túl jó az ár/érték aránya.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Versenyre olcsót: Conti race king. ha nincsen sár https://bike-compone...Faltreifen.html

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante: komolyan írtam. Ha azt a sok 10ezer fontot amit a fórum tagsága egyedül a CRCbe öl, a helyi kereskedõk kapnák már lehetne érezni valamit szerintem. És ez csak egy kis közösség, biztos nincs itt mindenki aki bringázik.

OFF Ez borzasztóan naív hozzáállás. Nem akarlak megbántani, de szerintem gondolkozz el azon, amit arn írt - pl videókártyát biztosan nem Belgiumból fogok rendelni. És nem azért, mert nem tudom berakni. de végülis nekem mindegy mibe ölöd bele a pénzt, viszont úgy éreztem, nem kívánhatom egy másik magyar bringásnak, hogy 2 gumi áráért 1et vegyen, a piac felemelése érdekében - és ha ezért az utóbbi pár beírásért a hazai kisker ár újabb 10 Forinttal feljebb megy, hát ez van, az élet kemény, piaci szelekció, nem fogok könnyeket hullatni, már amúgy is minden normálisabb cucc csak külön rendelésre, s hosszú sírás után jön be.

ON Semmiho - CC-re vagy Maratonra? Csak mert maratonon ez kb egyáltalán nem számít, ellenben alattam 2 verseny alatt amortizálódott egy szett RRon EVO, a bütykök úgy efle leszakadt. :) És sosem blokkfékezek. Mindettõl eltekintve nagyon jó gumi, de nem túl jó az ár/érték aránya.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
itthon is lehet nemzetkozi webshopot elinditani, ill nem kotelezo a hazai disztribtol vasarolni. sok teruleten erheto tetten az a hozzaallas, hogy nem a kitarto munkara akarnak epiteni, hanem a "gyorsan sokat" jellegre. ennek persze az a vege, hogy rovid ido alatt befuccsolnak - a bringapiac kevesbe porog, de lenyegeben ugyanaz zajlik. a masik - hogy sajnos olyanok a kereskedok, amilyenek a vevok (ez igaz a fogyasztovedelmunkre, a kereskedonek a fogyasztokhoz valo hozzaallasara, etc).

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

en spec ezert rendelek kintrol - mert azert az durva, hogy vmi ideszallitassal meg tokkal vonval is 30-40%al olcsobb. a piac globalizalodik, es aki erre nem reagal, az tonkre megy - es erre nem a magas ar a megoldas. hardvereknel is ugyanez volt, aztan nehany kereskedo kapcsolt, es most mar alig van ardifferencia ezen a teren.

OFF
Kis pénz, kis foci... Egyébként én a szervizek színvonalától/szervizesek hozzáértésétõl is ki vagyok akadva. Az megdöbbentõ pl hogy egy kormánycsapágy behúzó a szervizek 80%-ában nem található meg. Ha kalapáccsal meg fadarabbal állnak neki egy 250K-s vázhoz, akkor ne csodálkozzanak hogy bukják a megrendelõket. Bp-en kb 2 szervizt ismerek ahova el merem venni a bringát, és jópárat ahol mekkmesterek ügyködnek. Ez majd' minden szakmában így van itthon, "nemteccik el lehet menni" :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ne keverjuk mar a nemet webshop arat a magyar kiskerrel, mert zero koze van a kettonek egymashoz.

en spec ezert rendelek kintrol - mert azert az durva, hogy vmi ideszallitassal meg tokkal vonval is 30-40%al olcsobb. a piac globalizalodik, es aki erre nem reagal, az tonkre megy - es erre nem a magas ar a megoldas. hardvereknel is ugyanez volt, aztan nehany kereskedo kapcsolt, es most mar alig van ardifferencia ezen a teren.