Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Milyen széles és magas a Mud (azt látom hogy 1,7es, de valós értékekre lennék kíváncsi)?

Hazaérek lemérem neked, de kb reális az 1.7.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

crosscangamon volt nekem is 47es - nem volt konnyu gyorsitani, viszont az egy konnyebb canga volt (ez lecsupaszitva is majd 14kg, es rovidebbnek tunik a hajtokar) :) azert gondoltam erre a megoldasra, mert eleg szeles a felni es a 35os nagyon hurkagyurka rajta. a sarvedot mar lebontottam rola, csak aszfalton hasznalom varosi rohangalasra.

lehet kapsz rá 1.6-os conti sport contactot, az már elég széles, de még viszonylag jó a súlya

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én 47 milis contit próbáltam, de egyrészt akkora kerékhez már az is túlzás, másrészt ha merevvillás a paripa akkor mindenképpen nézd meg, hogy elfér-e ekkora gumi a villanyak alatt, másrészt elfér-e a sárvédõ.

crosscangamon volt nekem is 47es - nem volt konnyu gyorsitani, viszont az egy konnyebb canga volt (ez lecsupaszitva is majd 14kg, es rovidebbnek tunik a hajtokar) :) azert gondoltam erre a megoldasra, mert eleg szeles a felni es a 35os nagyon hurkagyurka rajta. a sarvedot mar lebontottam rola, csak aszfalton hasznalom varosi rohangalasra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, én ezt a rendszert használom. Felrakni gyerekjáték, felfújni gyerekjáték, eleresztés nem volt. Nekem két kerékszetten van Barro Mtn és Mud, s remélhetõleg lassan felrakhatok hátulra egy Race verziót - ezzel minden idõjárási helyzetre le vagyok fedve. A súlyak +/- 10 gramm szórással megfelelnek a gyári oldalon megadottaknak. én 50 ml tejjel használom, s február óta tünetmentesek, de azért majd öntök még bele egy keveset a maratonok elõtt.

Milyen széles és magas a Mud (azt látom hogy 1,7es, de valós értékekre lennék kíváncsi)?

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Normál felni-normál külsõ kombó lesz. Durva menet lesz az összerakása, mert a Racing Ralph szerintem orrán-száján tolni fogja ki a latexet. A Nobby Nic-hez nagyobb reményeket fûzök.

Ne. Parti Andris akarsz lenni? Ez a "használjunk UST-ként nem-UST gumit" nem megbízható. Ha így használod, legalább vastagabb, nehezebb gumival próbálkozz, pl Panaracer, Vredstein, ne papír Schwalbe.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nekem montiban volt elol 2.3-as hatul 2.0-as, kenyelmes meg minden, de dog lassu volt vele a bringa.

nekem ilyen mindenes guminak az 1.5 -ös vált be, azt már lehet terepen is kínozni valamelyest, lehet túrázni használni, elég kényelmes és nem is lassú, amolyan jó kompromisszum

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A Geax TNT külsõivel van valakinek tapasztalata?

Igen, én ezt a rendszert használom. Felrakni gyerekjáték, felfújni gyerekjáték, eleresztés nem volt. Nekem két kerékszetten van Barro Mtn és Mud, s remélhetõleg lassan felrakhatok hátulra egy Race verziót - ezzel minden idõjárási helyzetre le vagyok fedve. A súlyak +/- 10 gramm szórással megfelelnek a gyári oldalon megadottaknak. én 50 ml tejjel használom, s február óta tünetmentesek, de azért majd öntök még bele egy keveset a maratonok elõtt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem montiban volt elol 2.3-as hatul 2.0-as, kenyelmes meg minden, de dog lassu volt vele a bringa.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

valaki probalt varosban schwalbe big apple gumit? 28asra kellene egy merevvazas trekkingre. az 50esre gondoltam, az is malomko sulyu (900g) :)

Én 47 milis contit próbáltam, de egyrészt akkora kerékhez már az is túlzás, másrészt ha merevvillás a paripa akkor mindenképpen nézd meg, hogy elfér-e ekkora gumi a villanyak alatt, másrészt elfér-e a sárvédõ.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valaki probalt varosban schwalbe big apple gumit? 28asra kellene egy merevvazas trekkingre. az 50esre gondoltam, az is malomko sulyu (900g) :)

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

Rendeltem Joe's átalakító szettet.
Normál felni-normál külsõ kombó lesz. Durva menet lesz az összerakása, mert a Racing Ralph szerintem orrán-száján tolni fogja ki a latexet. A Nobby Nic-hez nagyobb reményeket fûzök.

A latexet egyébként külsõcserénél milyen mértékben lehet áttölteni? Ami nem ragadt rá a külsõre, az mind átmehet az új külsõbe? Egyébként ha egyszer betömi az oldalfalat rendesen a latex, akkor onnantól már nincs gond a "szita" oldalfalú külsõnél sem. Jól gondolom?

Én is JOE-val csináltam. Nekem a NN jobban engedte az oldalán mint a RR, de hamar eltömõdött, és azóta nincs gond.Összességében egy ideig el-elengedte a nyomást de pár bringázás után elég jól tartja.
Külsõcserénél én áttöltöttem a tejet, annak ellenére, hogy azt mondták nem lehet. Semmi különöset nem észleltem.
Normál felni, normál külsõvel figyelj majd a megfelelõ nyomásra, mert alacsonyabb nyomáson megjártam vele az elején, azért mégsem egy UST-s vastagabb falú gumi.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Maxxis Medusa 2,1-et milyen nyomáson használjam a cca.70 kilómhoz?

Köszi

Ha sok a rugóút a karodban/lábadban, akkor elõl 2,0 hátul 2,5bar, ha hajlamos vagy odaverni a kereket, akkor 2,5/3,0

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Sziasztok!

Maxxis Medusa 2,1-et milyen nyomáson használjam a cca.70 kilómhoz?

Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
valszeg nem veletlenul hasznalnak egyre tobben versenyen elol hatul ront (meg konnyebb is).

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Rendeltem Joe's átalakító szettet.
De lehet, hogy veszek hátra is valami nagyobb bütykû, nehezebb külsõt, mert a legkisebb sárfolton is megcsúszik felfelé a RR, és nem akarok például azért fél napot a gumiszereléssel tölteni, mert esett egy kis esõ verseny elõtt.
A latexet egyébként külsõcserénél milyen mértékben lehet áttölteni? Ami nem ragadt rá a külsõre, az mind átmehet az új külsõbe? Egyébként ha egyszer betömi az oldalfalat rendesen a latex, akkor onnantól már nincs gond a "szita" oldalfalú külsõnél sem. Jól gondolom?

A Geax TNT külsõivel van valakinek tapasztalata?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

4. aszfalt hát az van. Gördülési ellenállása 2.7-baron 1.85"-os kb annyi lehet mint a ritchey z max 2.1 -es 1.0 baron aszfalton egyszerûen képtelen voltam utolérni az elõttem menõt (50m) akire addig folyamatosan jöttem fel pedig már a tüdõm kiköptem.

Mondtam vagy mondtam?:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kaptam a múlt héten VV-töl a tioga factory mud gumit vasárnap azt raktam fel a szerb fruska gora maratonon a pálya agyagos-saras volt.
Vélemények
1. felfelé mindenütt csak az erõm szabott határt a feljutásnak sehol sem kapart el ( a legnagyobb elkaparás max 1/16 fordulat lehetett)
2. lefelé ahol az emberek csúsztak jobbra balra estek keltek tolták, rángatták a vasakat én nekem a legnagyobb gondom az volt hogy elég hangosan üvöltsem" leva-desna azaz jobb-ball. Ahol kínlódva tolták le a bringákat ott 20-25-el mentem lefelé vigyorral a képemen.
3. tisztulás nagyon gyors egy-két helyen volt csak olyan hogy ne láttam volna a mintát, de utána gyorsan tisztult a teljes takarításhoz elég egy 3-4-5 méteres pocsolya(volt bõven)
4. aszfalt hát az van. Gördülési ellenállása 2.7-baron 1.85"-os kb annyi lehet mint a ritchey z max 2.1 -es 1.0 baron aszfalton egyszerûen képtelen voltam utolérni az elõttem menõt (50m) akire addig folyamatosan jöttem fel pedig már a tüdõm kiköptem.
A sárról csak annyit hogy döntõ többségben keményre taposott föld volt és csak 1-2mm volt átázva ami borzalmasan csúszott helyenként azért elõfordult tengelyig érõ traktornyomos verzió is. Többször elfordult hogy nem láttam a kistányért ill. a sorból csak azt a 2-3 fogaskereket amit az azt megelõzõ percekben használtam, a bringáról mosás után egy kisebb görögdinnyényi sarat mostam le leginkább a középsõ részrõl.
Osztályzat 4.5
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nekem is Altrix Spider van, 23 millis Vittoria Zafiroval, 9,5 baron.
egyelõre semmi baja, a Schwalbe felniszalagra pontosan felfekszik a szelep és egyáltalán nem dörzsölõdik a felnihez.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Hogyne lenne, gondolj már bele, elnyíródik, kidörzsölõdik, s a nyomástól a belsõ is kiszakadhat. Van mûanyag betét minden értelmesebb felnihez, amivel ez könnyen átalakítható - ha nincs ilyened, ugorj be egy bringaboltba, biztosan adnak. A jobb prests szelepes belsõkhöz is adnak egy kics csövet, ami ezt a célt szolgálja.

Kösz a választ.
Most vettem Altrix Spider (országúti) felnit és meglepett hogy nagy lyuk van rajta. Ehhez nem adtak szûkítõt és azokhoz a presta szelepes belsõkhöz sem amiket eddig vettem (Panaracer, Maxxis, Rubena...)
Failure is always an option.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Presta szelepes belsõnek lesz valami baja ha autószelephez kitalált (nagyobb furatu) felnivel használom? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Esetleg elcsúszik, elnyíródik, vagy mittudomén...

Hogyne lenne, gondolj már bele, elnyíródik, kidörzsölõdik, s a nyomástól a belsõ is kiszakadhat. Van mûanyag betét minden értelmesebb felnihez, amivel ez könnyen átalakítható - ha nincs ilyened, ugorj be egy bringaboltba, biztosan adnak. A jobb prests szelepes belsõkhöz is adnak egy kics csövet, ami ezt a célt szolgálja.