Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15862 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kaptam a múlt héten VV-töl a tioga factory mud gumit vasárnap azt raktam fel a szerb fruska gora maratonon a pálya agyagos-saras volt.
Vélemények
1. felfelé mindenütt csak az erõm szabott határt a feljutásnak sehol sem kapart el ( a legnagyobb elkaparás max 1/16 fordulat lehetett)
2. lefelé ahol az emberek csúsztak jobbra balra estek keltek tolták, rángatták a vasakat én nekem a legnagyobb gondom az volt hogy elég hangosan üvöltsem" leva-desna azaz jobb-ball. Ahol kínlódva tolták le a bringákat ott 20-25-el mentem lefelé vigyorral a képemen.
3. tisztulás nagyon gyors egy-két helyen volt csak olyan hogy ne láttam volna a mintát, de utána gyorsan tisztult a teljes takarításhoz elég egy 3-4-5 méteres pocsolya(volt bõven)
4. aszfalt hát az van. Gördülési ellenállása 2.7-baron 1.85"-os kb annyi lehet mint a ritchey z max 2.1 -es 1.0 baron aszfalton egyszerûen képtelen voltam utolérni az elõttem menõt (50m) akire addig folyamatosan jöttem fel pedig már a tüdõm kiköptem.
A sárról csak annyit hogy döntõ többségben keményre taposott föld volt és csak 1-2mm volt átázva ami borzalmasan csúszott helyenként azért elõfordult tengelyig érõ traktornyomos verzió is. Többször elfordult hogy nem láttam a kistányért ill. a sorból csak azt a 2-3 fogaskereket amit az azt megelõzõ percekben használtam, a bringáról mosás után egy kisebb görögdinnyényi sarat mostam le leginkább a középsõ részrõl.
Osztályzat 4.5
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nekem is Altrix Spider van, 23 millis Vittoria Zafiroval, 9,5 baron.
egyelõre semmi baja, a Schwalbe felniszalagra pontosan felfekszik a szelep és egyáltalán nem dörzsölõdik a felnihez.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Hogyne lenne, gondolj már bele, elnyíródik, kidörzsölõdik, s a nyomástól a belsõ is kiszakadhat. Van mûanyag betét minden értelmesebb felnihez, amivel ez könnyen átalakítható - ha nincs ilyened, ugorj be egy bringaboltba, biztosan adnak. A jobb prests szelepes belsõkhöz is adnak egy kics csövet, ami ezt a célt szolgálja.

Kösz a választ.
Most vettem Altrix Spider (országúti) felnit és meglepett hogy nagy lyuk van rajta. Ehhez nem adtak szûkítõt és azokhoz a presta szelepes belsõkhöz sem amiket eddig vettem (Panaracer, Maxxis, Rubena...)
Failure is always an option.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Presta szelepes belsõnek lesz valami baja ha autószelephez kitalált (nagyobb furatu) felnivel használom? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Esetleg elcsúszik, elnyíródik, vagy mittudomén...

Hogyne lenne, gondolj már bele, elnyíródik, kidörzsölõdik, s a nyomástól a belsõ is kiszakadhat. Van mûanyag betét minden értelmesebb felnihez, amivel ez könnyen átalakítható - ha nincs ilyened, ugorj be egy bringaboltba, biztosan adnak. A jobb prests szelepes belsõkhöz is adnak egy kics csövet, ami ezt a célt szolgálja.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Presta szelepes belsõnek lesz valami baja ha autószelephez kitalált (nagyobb furatu) felnivel használom? Van valakinek ilyen tapasztalata?
Esetleg elcsúszik, elnyíródik, vagy mittudomén...
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tioga Factory XC Tyres
Tioga Factory Mud Tyres

Ennyire van sárgumi a jimmy 1,9 is, mint ez.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

faktori xc- tõl mennyiben tér el?
ne mis hallottam, hogy van "mud" verzió is...

Tioga Factory XC Tyres
Tioga Factory Mud Tyres
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
faktori xc- tõl mennyiben tér el?
ne mis hallottam, hogy van "mud" verzió is...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Gumiprobléma VV uram segítségével megoldva hála és köszönet neki.
A nyertes Tioga Factory Mud 1.85

Jó választás, Krisztának is az volt fent tavalyelõtt a sáros Crosskovácsin.
Nagyon jó sárban, de arra készülj, hogy ha aszfalton vagy más kemény felületen is kell menni, akkor a lábad leszárad, olyan nagy az gördülési ellenállása. Legalább megcombosodsz.:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Gumikopás: Nálam a versenyen 6 kört (30 km-t) ment Maxxis Medusa 1.5 órás aszfaltos hegyi intervallon csontra! kopott... :)

Lusta voltam levenni :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Gumiprobléma VV uram segítségével megoldva hála és köszönet neki.
A nyertes Tioga Factory Mud 1.85

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ajánljatok már nekem sárgumit.
Ami könnyen elérhetõ és olcsón megkapok az a kenda nevegal.

Ha felhívsz és eljössz érte, két különbözõ típusból is választhatsz (Schwalbe és Tioga), és megkapod bagóért.:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Panaracer Mud Pro
Feltöltött kép

Geax Barro Mud
Feltöltött kép

Continental Cross Country
Feltöltött kép

A Medusa sem rossz, ha 1.8-asat veszel...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Zeezolatno Maxxis Medusa, nálunk ha jól emlékszem 3000 ft-ért megy darabja, 1,8-as van még egy fél doboznyi.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Fire XC Pro? Kb. mindenhol jó, olcsó, cserébe nem könnyû.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az jó választás am-re, de messze áll a sárgumitól!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ajánljatok már nekem sárgumit.
Ami könnyen elérhetõ és olcsón megkapok az a kenda nevegal.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
meddo vita :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez nem kilóméterfüggõ. Az EVO gumikeverék annyira puha, hogy egy erõsebb bicajos sokkal hamarabb szétcsapja. Biztos nektek is feltûnt már, hogy ha nagyon nyomjátok a pedált, akkor a hátsó gumi jobban zümmög. Ez azért van, mert egyszerûen nagyobb erõt közvetít az útra, s a bütykök jobban elhajlanak, elterülnek. Én Racing Ralphot csak versenykörülmények között használtam, s szigorúan csak hátsó gumin (jó gördülés miatt), s elárulhatom, 1000 versenykilómétert sem bírt ki (nullára, azaz nullára kopott a közepe), pedig sohasem blokkolom a hátsó kereket.

Hát nem vagyunk egyformák, én tavaly Szilvás elõtt két héttel raktam fel a két UST Racing Ralhp-ot és a Duna kivételével minden versenyen és a hetek öt-hat napján is ezekkel edzettem, most cseréltem le a hátsót a Szlovákgyarmati verseny elõtt. Óvatos becslés szerint is a négyszeresét ment el mint a Tiéd!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
evolution = triple nano összetétel
performance = ORC összetétel (pár éve a triple nano kijöveteléig ez volt a "csúcs")

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.