Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Kell oda összteló akkor? Persze már megvan, csak kérdezem...
javasolni pedig a race kinget javasolom, könnyû, jól gurul, de megállja a helyét még a terepen is. Vagy a szilvási marcin a sárban, ha más nincsen :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha maradsz a ritcheynél akkor Zed vagy az örök Z-max
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tigerboot

tigerboot

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok flasztera,terepre és enyhe lejtõzésre keresek gumit jelen pillanatban Ritchey Excavader van de terepre már kevés nekem, valami jó bütykös kelene ami jól tapad flaszteron mint pl a mostani is. 2.1 gumiban kellene gondolkozni. Van értelme elõre szélesebb gumi?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

én országuti gumit próbáltam meg belülrõl megfoltozni, de nem jött össze, mindíg kinyílt

Cseppet más a nyomás, azon evidens, hogy teljesen esélytelen. Idén 3 országúti köpenyt kukáztam már az üvegszilánkok miatt, az egyiket egy verseny elõtt 20 perccel...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én országuti gumit próbáltam meg belülrõl megfoltozni, de nem jött össze, mindíg kinyílt

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én ha csak belülrõl foltozom, stabilan nyílik szét, ezért meg is kellett varrnom, de a cérna nem akarom, hogy ripityára menjen pár kavicstól.

Már pedig ez azt hiszem abszolút patt helyzet, próbálkozhatsz még gumisnál belülre rásüttetni foltot, de vannak kétségeim, elvállalják e mert nagyon vékony az autó gumihoz képest. Vagy folt belülre és beletörõdsz, hogy kívül nyiladozik ,én nem izgattam magam ez miatt. Amivel én mentem NN 1.8 UST azon is van vágás ami kicsit ki van nyílva, belülre az is kapott egy foltot és kész jöhet a fatalizmus!:) Nem tudom mi a matematikai esélye egy újabb vágásnak ugyan ott, így nem is izgatom magam emiatt.:cool2:

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

Valami azt súgja, hogy Crosskovácsira sárgumikkal kéne menni. :)
Ez (Hutchinson Bulldog: http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg) mennyire alkalmas sárra?
Jelenleg ilyen van fent hátul, ha nem muszáj, nem cserélném, csak az elsõt...
Ha nem, tudnátok ajánlani néhány alternatívát sárra?

Köszi!

Nekem ilyen van elöl-hátul, komolyabb sárban nem annyira jó, hamar feltelik és nem tisztul ki. Amúgy szeretem, jó kis mindenes gumi.
Failure is always an option.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Futófelületen, és csak belülrõl kapott foltot, ezt az elõzõben elfelejtettem írni.:(

Én ha csak belülrõl foltozom, stabilan nyílik szét, ezért meg is kellett varrnom, de a cérna nem akarom, hogy ripityára menjen pár kavicstól.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!

Most vettem egy Specialized Storm 1,8 sárgumit. Kb. hány báron kellene használnom?
73 kg vagyok és latex belsõkkel használnám.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
[quote name='Dante']És futófelületen volt? Mert oldalfalat már számtalanszor foltoztam, de azért mégiscsak ezen röcög majd a sotter. :)

Futófelületen, és csak belülrõl kapott foltot, ezt az elõzõben elfelejtettem írni.:(

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
A futófelületen van egy pici lyuk amin keresztül befúrhatta magát valami a belsõbe. Mit tehetnék, hogy ne kapjak defektet ezen az apró lyukon?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Amikor nekem üveg szilánk szétvágta NN UST-t sima tipp-top folt belülrõl és csókolom, semmibajom nem volt utána vele pedig haláláig használtam.

És futófelületen volt? Mert oldalfalat már számtalanszor foltoztam, de azért mégiscsak ezen röcög majd a sotter. :)

Bringázás alkalmával valami 3 tû szélességû helyen átszúrta a gumimat...

Ezt kérlek magyarázd el, vagy fordítsd le ISO mértékegységre! :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szóval, igen, én, a szétvágott külsõ kókányolás önjelölt nagymestere, mégiscsak segítségért folyamodom. :) Szinte minden esetben meg tudtam oldani varrás + 2 folt kombóval, ellenben most kicsit a mintás résznél van a vágás, ellenben tökéletesen varrható. Egyelõre bevágtam oda egy foltot, s belegóztam a bütykök közé, hogy a varrást megvédje, de stabilabb megoldást szeretnék. Hogyan lehet "folyékony gumit" rávulkanizálni? Autós gumijavító tud esetleg segíteni? Vagy maradjon ez a megoldás, végül is, 3 lépcsõ is van, csak kibír egy Crosskovácsit. :)

Amikor nekem üveg szilánk szétvágta NN UST-t sima tipp-top folt belülrõl és csókolom, semmibajom nem volt utána vele pedig haláláig használtam.

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Sziasztok!

Valami azt súgja, hogy Crosskovácsira sárgumikkal kéne menni. :)
Ez (Hutchinson Bulldog: http://ebike.hu/imag...0b479ee1042.jpg) mennyire alkalmas sárra?
Jelenleg ilyen van fent hátul, ha nem muszáj, nem cserélném, csak az elsõt...
Ha nem, tudnátok ajánlani néhány alternatívát sárra?

Köszi!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Jól gondolom, hogy a defektmentesítõs belsõt úgy érdemes leengedni, hogy a szelep felül van?

Nálam 6 órán van leengedéskor a szelep, hogy ami tej esetleg benne van az kifolyjon belõle. De elõtte még rá is fújok egy kis levegõt, hogy tuti eltávolítsam belõle, ha ez megvan akkor meg lassan kicsavarom az egész szelepet /autós/ és így nem volt gond a leengedéssel. Elõtte úgy akartam, hogy 8 órán volt a szelep és a szeleptû benyomásával kezdem el leengedni a gumit...pár másodperc alatt el is tömte a tej a szelepet.

vendég_konadew88_*

vendég_konadew88_*
  • vendég
Bringázás alkalmával valami 3 tû szélességû helyen átszúrta a gumimat... Mivel lehetne feltölteni ezt a parányi lyukat, hogy ne legyen késõbb defektek forrása?
Légyszi írjátok meg a házi praktikákat, amivel olcsóért meg lehet ezt oldani... :)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Jól gondolom, hogy a defektmentesítõs belsõt úgy érdemes leengedni, hogy a szelep felül van?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szóval, igen, én, a szétvágott külsõ kókányolás önjelölt nagymestere, mégiscsak segítségért folyamodom. :) Szinte minden esetben meg tudtam oldani varrás + 2 folt kombóval, ellenben most kicsit a mintás résznél van a vágás, ellenben tökéletesen varrható. Egyelõre bevágtam oda egy foltot, s belegóztam a bütykök közé, hogy a varrást megvédje, de stabilabb megoldást szeretnék. Hogyan lehet "folyékony gumit" rávulkanizálni? Autós gumijavító tud esetleg segíteni? Vagy maradjon ez a megoldás, végül is, 3 lépcsõ is van, csak kibír egy Crosskovácsit. :)

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Már leírtuk párszor, hogy hogyan kell ilyet javítani. Folt a két oldalára, ha lehet belülre KÉK cementragasztásút (tubeless-re van ilyen, az nem nyúlik), s a folt elõtt varrd össze. Én biztosan megerõsíteném. Ha futófelület, akkor kuka.

Köszi az infot,nem olvastam vissza a hozzászólásokat.Akkor kuka.Gondoltam csak reménykedtem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Már leírtuk párszor, hogy hogyan kell ilyet javítani. Folt a két oldalára, ha lehet belülre KÉK cementragasztásút (tubeless-re van ilyen, az nem nyúlik), s a folt elõtt varrd össze. Én biztosan megerõsíteném. Ha futófelület, akkor kuka.