Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem meg Fasttrak LK 2Bliss 2,0. Szeretem. Terepen jól viselkedik; igen kis nyomáson (1,8) sem ütöttem még fel. Sárban el tud kaparni, de viszonylag hamar tisztul. Aszfalton sem halál.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Még tovább szûkítem a kört:
- Specialized The Captain Controll 2Bliss 2.0 v. 2.2
- Specialized Fast Trak
- Maxxis Crossmark 2.1
- WTB Weirwolf 2.1

Mi a vélemény ezekrõl? Esetleg valami jobb ötlet?

captain control 2bliss 2.0 jelen. belso nelkul. sarban azert nem nagy kiralysag, de nem tomodik el pillanatok alatt se. de relativ jol gordul, es nem is tul nehez
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Megöltök ezekkel a tizedekkel...

Nem is tudom hogy törénik a mérés meg a ride. OMH hitelesített mûszerek mindenhol? Aztán mentek és "olyan fura ez a bringa, milehet, jaj, nem volt csak 2,2 a 2,3 helyett"?

De most komolyan.

Én 1,5-ös slic-kel járom az erdõt, ami csak 30 mm széles 37 helyett :)

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Elõre 2,4-es Conti MK, hátra 2,2-es Conti RK, szilvásvárad hosszún láthattad, hogy nem volt vele gondom. Én voltam a feszítõs Magellan Crux SS-sel, te pedig ha jól emlékszem valami fullyval pörgettél veszettül. :)

Persze, nem volt elég nagy sár ahhoz, hogy SS-sel menjek. :D Meg éppen ezzel a fullyval barátkozom...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

- Specialized Fast Trak
- Maxxis Crossmark 2.1
- WTB Weirwolf 2.1

Elõre 2,4-es Conti MK, hátra 2,2-es Conti RK, szilvásvárad hosszún láthattad, hogy nem volt vele gondom. Én voltam a feszítõs Magellan Crux SS-sel, te pedig ha jól emlékszem valami fullyval pörgettél veszettül. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

De most komolyan.

Szerinted? Varrom a gumit, kókány-gányolok, kb. csak nagyjából fújom fel...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

És valami picit ballonosabb? (Nemrégiben 1.9-es Twister-rel "száguldottam" egy elég köves lejtõn... szeretném kipróbálni milyen az, amikor a gumi megfelelõ, csak én vagyok béna. :) )

Láttam Ritchey ZED Race WCS-t elég jó áron, vagy a Specialized The Captain-nel is szemeztem...

Nekem is R Zed VCS van 600gr az igaz, de!! kevlár betét van benne 5-6cm szélesen és 150TPI !!!! az oldalfal szövetsûrûsége ami több mint kétszerese az átlagosnak gyakorlatban ez azt jelenti hogy szúrásos defekted nem lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Fast Trak szerintem elég jó cucc. Nagyon ballonos (a 2.0-ás kb 2.2-es continak felelhet meg). Szerintem köves szikláson elmegy...de talán nem az a legjobb terep neki. Minta elég sûrû, sár beleragad, viszont jobban kidobálja mint vártam...

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

BBF-en nekem sem tûnt fel, hogy kitakarítatlan lenne a pálya. Elfelejtettem mondani, hogy ugye csak 29"-es gumikban gondolkodom. Kint pár helyen már kapható elvileg a 29×2,25-ös Nobby Nic, de létezik már Rocket Ron is, csak nem éppen olcsón...

29"-es méretben elég sok helyen használtam a 2.1-es Maxxis Crossmark-ot. Joe's No Flats tejjel is. A ragadós-agyagos sáron kívül mindenhol jól teljesített...

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Változó... általában 5-10km tekerés aszfalton, mielõtt kiérek.

Hogy pontosítsunk, írok fontossági sorrendet:
1. jól bírja a köves, sziklás terepet
2. egy kis sár sem csinál belõle slick gumit
3. az elõzõek tukrében viselhetõ gördülési ellenállás
4. tömeg

Így már talán jobban körülírtam, hogy mit is szeretnék... :)

- Specialized Fast Trak
- Maxxis Crossmark 2.1
- WTB Weirwolf 2.1

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Megöltök ezekkel a tizedekkel...

Nem is tudom hogy törénik a mérés meg a ride. OMH hitelesített mûszerek mindenhol? Aztán mentek és "olyan fura ez a bringa, milehet, jaj, nem volt csak 2,2 a 2,3 helyett"?

De most komolyan.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nem mondom, számítok a felütésre rendesen, mert ez a nyomás szerintem is túlságosan alacsony. Viszony annyival jobb így felfelé, hogy inkább lassabban és óvatosabban megyek lefelé. Ez úgyis csak egy sima, régi V-fékes merevfarú XC bicaj, szóval úgy vagyok vele, inkább rákényszerítem magam az óvatos haladásra, nem kerget a tatár. :) Máskülönben elég ügyetlen és félõs vagyok lefelé, ezen nincs mit szépíteni. Kollégákkal szoktunk tekerni, lefelé mindenki elhúz a sunyiba, rám általában várniuk kell. Cserébe nem a határon megyek és borzasztóan élvezem így, ahogy "kézben tarthatom" a helyzetet, ahogy átemelem a bicajt a zúzós helyeken és átrepülök a köveken, kimozgom lábbal a hiányzó rugóutat stb. :)
De visszatérve a gumikra; nincs nagy tapasztalatom, így csak 1-2 általam eddig próbált gumiról tudok írni, illetve azokat egymáshoz hasonlítgatni. A Z-Max kapcsán így annyi megjegyzésem van még, hogy a NobbyNic-bõl például 2.5-ös, 2.6-os nyomáson is megkapom azt a komfortérzést, amihez a 2.1-es (jóval kevésbé ballonosabb és jóval keskenyebb) Z-Maxnél 2.2-2.3 bar szükséges. Ez persze logikus, de gondoltam leírom azért.
(Remélem volt valamennyi információ-értéke is az irományomnak...) ;-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sõt, egész meglepõen jól bírja a köves, sziklás terepet, mindössze 2.2-2.3 baron (!) használom 2 hónapja és felütésem még nem volt (tudom tudom, ekkora sárban nehéz).

Ez mondjuk azért meglep, mert bár ügyetlen és lassú vagyok lefelé, de azért simán odavertem már párszor a felnit ekkora nyomáson. Persze nekem nincs mit felütnöm, de odaverni azért megy még. :) Amúgy a Z-max jó gumi, csak már kissé idejétmúlt - és nagyon nagy hibája, hogy mindig kisebb a ráírt számnál. Barátnõm bicajában 1.95-ös Zmax WCS van, az enyémben meg 2.0-s Geax, a különbség "elvileg" 1.2 mm, gyakorlatilag meg több mint másfél centi a Geax javára...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Mert már annyian mentek végig elõttetek a pályán, hogy kitisztult a nyom. :)

:P A jeled az óvodában meg Hókusz Pók volt, ugye!:) Mellesleg helytálló én az elsõ itatópont után már 1 bár alatt kopogó hátsó felnivel (pénteken lett kicserélve a az új felni az SLR-en) kiállva tekerve csoszogtam, amikor megelõzött Dante és Mcgywer, csodálkoztam is.
Drotos a WCS-t felejts el, a beton zabálja nem arra való.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Merevfarún most 2.1-es Z-max van hátul és annyit írok csak, hogy érdemes számítani arra, hogy a méret itt is keskenyebb a valóságban (1.9-1.95 körül ha lehet).

És valami picit ballonosabb? (Nemrégiben 1.9-es Twister-rel "száguldottam" egy elég köves lejtõn... szeretném kipróbálni milyen az, amikor a gumi megfelelõ, csak én vagyok béna. :) )

Láttam Ritchey ZED Race WCS-t elég jó áron, vagy a Specialized The Captain-nel is szemeztem...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ritchey Zed, Zmax

+1 a Zmaxra

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Merevfarún most 2.1-es Z-max van hátul és annyit írok csak, hogy érdemes számítani arra, hogy a méret itt is keskenyebb a valóságban (1.9-1.95 körül ha lehet). Cserébe valóban könnyû, a Pro verzió van nekem és mérve 570g, jól lehet vele mászni mindenhol és aszfalton sem tûnik vészesnek a gördülési ellenállása. Sõt, egész meglepõen jól bírja a köves, sziklás terepet, mindössze 2.2-2.3 baron (!) használom 2 hónapja és felütésem még nem volt (tudom tudom, ekkora sárban nehéz). Na meg a lábamban van egy kis plusz rugóút. :) Szintén nemrég használok 2.2-es WTB Volverine-t. Szélességben majdnem mint a 2.25-ös NobbyNic, szóval jó ballonos, és tömege mérve 585g volt, szintén jó választás lehet, ha valaki aszfalton is használná a gumit. Sárban viszont nem annyira jó, a Z-Max jóval gyorsabban tisztul.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ritchey Zed, Zmax
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Össztelós Cube AMS Pro-hoz keresek olyan külsõt, ami jól bírja a köves, sziklás terepet és nem zabálja fel az aszfalt sem, amíg kiérek a városból. A mostani idõjárás tükrében az sem árt, ha a sarat is jól viseli. Fõképpen edzõkülsõnek kellene, de egy-egy kövesebb versenyre is felkerülne, szóval a tömege sem utolsó... de azért nem zavar néhány gramm.

Mindenre sajnos nem jó egyik gumi sem. :( Szerintem minimum három kikötéstõl kellene megszabadulnod, hogy bírjunk ajánlani egy jó külsõt... Hány kili amíg kiérsz terepre?

Változó... általában 5-10km tekerés aszfalton, mielõtt kiérek.

Hogy pontosítsunk, írok fontossági sorrendet:
1. jól bírja a köves, sziklás terepet
2. egy kis sár sem csinál belõle slick gumit
3. az elõzõek tukrében viselhetõ gördülési ellenállás
4. tömeg

Így már talán jobban körülírtam, hogy mit is szeretnék... :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
29"-es kerékméretnél meg pláne nem látom értelmét NN-nek.